Zware eisen liquidatie drugsleverancier

Drie mannen die door justitie verantwoordelijk worden gehouden voor de liquidatie in september 2004 van een 29-jarige Marokkaanse man, hoorden gisteren voor de rechtbank in Alkmaar tot 20 jaar cel tegen zich eisen. Het lijk van de Marokkaan werd gedumpt in het Robbenoordbos in de Wieringermeer, alwaar het medio oktober door twee jongens werd gevonden.

De vermoorde man, Mimoun 'Aziz' Hammouni, had een partij cocaïne geleverd voor de export naar Schotland. De verdachten, evenals het slachtoffer woonachtig in de provincie Groningen, vonden de kwaliteit echter te mager en wilden niet betalen. Daarom besloten ze de Marokkaan maar te vermoorden. Hoofdverdachte Frans B. (42), die 20 jaar hoorde eisen, kocht daartoe een schep en een hooivork en haalde het slachtoffer op per auto voor een tochtje naar Amsterdam. Onderweg in Noord-Holland op de A7 in de buurt van Den Oever gaf hij het sein voor de moord. De 38-jarige Cees van den A.(18 jaar eis) vermoordde toen samen met de 25-jarige Jeroen W. (eis 12 jaar met tbs) Aziz op de achterbank. Daarna dumpten ze het lichaam in het bos waar het een maand later gevonden werd.

Tijdens de zitting gaven de verdachten elkaar over en weer de schuld. W., die minder toerekeningsvatbaar wordt bevonden door onderzoekers, zei zich van de moord niets meer te kunnen herinneren. Volgens justitie maakte het trio deel uit van een drugsbende, die in 2004 onder meer een cocaïnelijn onderhield tussen IJmuiden en Schotland. Uitspraak over 14 dagen.