Blondjes leggen het af tegen brunettes

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Blondjes versus BrunettesBlondjes zijn uit en brunettes zijn in. Volgens onderzoekers van de universiteit van Londen heeft de moderne man het zelfs helemaal gehad met blondines. Blond haar was altijd het symbool van jeugdigheid, maar de hedendaagse heren stellen andere eisen, zo concludeert men.

Een onderzoeksgroep van 1500 mannen werden een drietal foto's voorgelegd van dezelfde vrouw, met verschillende haarkleuren. vervolgens werd aan de proefkonijnen gevraagd een profielschets te maken van de gefotografeerde vrouw. Ruim de helft van de respondenten oordeelde dat de brunette het aantrekkelijkst was, waarbij 81 procent de vrouw als onafhankelijk en intelligent bestempelde. De blondine werd weliswaar als 'vriendelijk' omschreven, maar tegelijkertijd ook afhankelijk. Een roodharige komt intelligent over, maar wordt tevens als zenuwpees gezien.

De resultaten van het onderzoek worden overigens door producenten van haarkleurproducten bevestigd. "We zien een lichte tendens dat vrouwen bij haarkleuring steeds meer neigen naar bruintinten. Ook in onze collectie neemt het bruin toe", zegt een woordvoerster van l'Oreal Nederland.

-
Blondjes, roodharige of brunettes... Breng je stem uit op de FOK!weblog!