Doden door geweld Rotterdam, Enschede

In zowel Rotterdam als Enschede is de afgelopen nacht iemand om het leven gekomen door geweld. In Enschede werd een 29-jarige man in een woning doodgestoken, in de havenstad was een man slachtoffer van een schietpartij aan de Beijerlandselaan, in het zuiden van de stad.

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft de identiteit van de vermoorde man nog niet kunnen vaststellen. Buurtbewoners beweren dat het zou gaan om een zestienjarige drugsdealer. Er wordt vermoed dat een woordenwisseling aan de schietpartij is voorafgegaan.

De steekpartij in Enschede vond rond half vijf vanmorgen plaats in een woning aan de Benninkburg. Het slachtoffer was al overleden toen de politie aankwam bij het huis. Een 26-jarige man is vanmorgen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. Gisteren was er ook al een steekpartij in Enschede, daarbij raakte een 41-jarige man levensgevaarlijk gewond.

Vught
Ook in Vught (Noord-Brabant) was het waarschijnlijk raak. Gistermiddag vond de politie in een schuur achter een leegstaande woning het lichaam van een 59-jarige man. Hij is eveneens geen natuurlijke dood gestorven, zo meldde de politie gisteravond. Het betrof een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie is inmiddels een onderzoek gestart.