Google: Fuck Natalee Holloway

Asskicker14 had ons via de nieuws-submit te melden:

Natalee HollowayWie via Google informatie zoekt over de vermiste Amerikaanse studente Natalee Holloway vindt een opmerkelijk eerste zoekresultaat. 'Fuck Natalee Holloway' is de titel van de webpagina, waarop een opinie-artikel staat van een zekere 'Gbd', die zich ergert aan de overvloedige media-aandacht voor de verdwijning van de 18-jarige Holloway.

Het artikel op de site Kuro5hin staat zelfs boven de 'officiële' pagina die is gewijd aan Holloway; NataleeHolloway.com. In het kritische artikel zegt Gbd zich met name te ergeren aan de conservatieve nieuwszender Fox News, die te veel aandacht aan de Arubaanse vermissingszaak besteedt. Ook het sturen van drie Nederlandse F16's naar Aruba vindt Gbd onbegrijpelijk. "De disproportionele aandacht van de Arubaanse, Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten voor de verdwijning van dit meisje kan alleen maar het gevolg zijn van de disproportionele media-aandacht", zo stelt de anonieme schrijver, die wijst op het feit dat jaarlijks een miljoen mensen als vermist worden opgegeven in de Verenigde Staten.

Het Google-resultaat zou geen gevolg zijn van een zogenaamde Google-bombing, een poging om de zoekresultaten van Google te manipuleren. De belangrijkste reden dat de Kuro5hin-pagina zo hoog scoort bij Google, is de grote hoeveelheid reacties op het artikel, al dan niet verontwaardigd, en een veelvoud aan verwijzingen. Veel lezers vinden het artikel van Gbd schandelijk. "Je bent een harteloze klootzak", zo luidt één van de reacties die de schrijver ontving. Kuro5hin heeft op een aparte pagina een overzicht van alle ontvangen hatemail geplaatst.