Oprichter Tuf Tuf-Club weer gedagvaard

Icoon Binnenlands nieuws Frank Jacobs, de man die Tuf Tuf-club oprichtte en leidde, moet wederom voor de rechter verschijnen. Opnieuw voor het zelfde vergrijp, namelijk het beledigen van verkeersofficier Koos Spee. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

Met de Tuf Tuf-Club ageerde Jacobs tegen alles wat de automobilisten op de gevoelige plaat zette. Onder meer een website (die niet meer bestaat) maakte daar deel van uit. Volgens het Openbaar Ministerie zouden hierop beledigende teksten hebben gestaan over Spee en een aantal opsporingsambtenaren.

In de zomer van 2003 werd Jacobs voor het eerst voor de rechter gesleept. Eind 2003 stond hij terecht en werd Jacobs veroordeeld. In hoger beroep werd door de rechtbank de dagvaarding ongeldig verklaard. Dat gebeurde daarna nog tweemaal. In mei 2004 trok Jacobs de stekker uit de Tuf Tuf-Club. In maart van dit jaar bestempelde een Belgische rechter het als een criminele organisatie.

Nu heeft Jacobs voor de vijfde maal een dagvaarding gekregen. Ook dit keer voor belediging en smaad. In oktober moet de Almeerder voor de rechtbank in Lelystad verschijnen.