Man raakt pas behaald rijbewijs kwijt

Een 47-jarige man uit Amsterdam is zijn net behaalde rijbewijs vrij snel weer kwijtgeraakt. De politie nam het rijbewijs van de Amsterdammer in omdat hij volgens de agenten over te weinig rijvaardigheid beschikt en een gevaar op de weg is.

De man trok de zondagavond de aandacht van de politie toen hij op rijksweg A4 reed, en niet harder ging dan 80. De toegestane snelheid is daar 120. Ook had de bestuurder zichtbaar moeite om rechts te houden. De agenten hielden daarop de automobilist aan, waarbij bleek dat deze wel in het bezit was van een rijbewijs en niet gedronken had. De man mocht daarop zijn weg vervolgen.

De Amsterdammer reed vanuit stilstand direct vanaf de vluchtstrook de snelweg op, waar verkeer dus met 120 kwam langsrazen. De politieagenten zetten de man direct weer aan de kant en spraken hem er op aan. De man begreep er waarschijnlijk echter weinig van, en deed vervolgens precies hetzelfde. De agenten hielden de man wederom aan, maar nu stopte de automobilist op de rechterrijstrook.

Voor de politie was daarmee de maat vol. Ze nam zijn rijbewijs in. De Amsterdammer zal opnieuw examen moeten doen, aldus de politie Haarlemmermeer.