Geen doden bij vliegtuigbrand Toronto

Op de luchthaven Pearson van de Canadese stad Toronto staat een passagiersvliegtuig in brand. Het gaat om een Airbus 340 van Air France dat van de landingsbaan was geraakt. Het gaat om vlucht AF 358, afkomstig uit Parijs.

Op het moment zijn hulpdiensten bezig met blussen. Over het aantal gewonden danwel doden is op dit moment nog niets bekend. Er zijn zo'n tweehonderd passagiers aan boord. Het toestel zou tijdens slecht weer van de baan zijn afgegleden, hoe dit kon gebeuren is vooralsnog niet bekend. Volgens getuigen kwamen er al stukken van het vliegtuig los voor het kon landen.

Het toestel kwam terecht in een bebost gebied naast een snelweg. Op deze snelweg zijn tientallen automobilisten inmiddels gestopt om naar het brandende toestel te kijken. Er zouden inmiddels passagiers uit het vliegtuig zijn gekomen en afgevoerd zijn naar het ziekenhuis. De luchthavenautoriteiten hebben een persconferentie aangekondigd.

Update 23:43
Volgens ooggetuigen zijn twee groepen mensen levend uit het vliegtuig gekomen. Hieronder zou zich ook de piloot van het toestel bevinden, zo meldde een verslaggeefster. De Airbus zou door een bliksemstraal zijn getroffen voor het van de landingsbaan gleed. Het vuur is inmiddels gedoofd.

CTV heeft met één van de overlevenden gesproken, hij meldde dat het vliegtuig, dat plaats biedt aan 297 passagiers, helemaal vol zat. De man, Roel Bramar, zat achterin het vliegtuig. "Ik moest rennen voor mijn leven", zo zei hij.

Update 23:52
Er zouden twee bussen vol passagiers naar ziekenhuizen zijn gebracht. Verschillende media berichten dat alle passagiers het toestel levend hebben verlaten. Er zouden veertien lichtgewonden zijn.