FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 juli 2005

Mon carnet de Tour (6) (Tourdagboekje)

"Dit is mijn "carnet de jour" van de Tour, mijn carnet de Tour, mijn Tourdagboekje voor Fok!, een paar keer tijdens de Tour geef ik hierin mijn visie op het wedstrijd- en alles-er-naast gebeuren in de Tour."


Ondertussen zijn we dus al een weekje verder, en is de Tour met nog een week te gaan andermaal afgelopen. Enkel een gek zoals degene die in 1975 Eddy Merckx van zijn fiets sloeg en zijn zesde Tourzege verhinderde kan "The Boss" nog van zijn zevende Tourzege houden. Parijs is nog ver, zegt u Mr. Smeets? Laat mij niet lachen, Sheryl Crow heeft nu al haar shoppinglijstje voor volgende week allang klaar � Lance wint deze Tour en daarmee basta.
Van "basta" gesproken, ik heb nu al heimwee naar de Giro, waarom kan daar en in de Vuelta wel wat we in de Tour al decennialang niet meer te zien krijgen? Laat ons eerlijk blijven, Armstrong was niet eens sterk deze Tour. Zelfs zijn ploeg was veruit de zwakste in zijn 7 jaar als Tourpretendent. Nee, Armstrong reed deze Tour niet uit elkaar, hij kon niet imponeren. Hij won niet eens een bergrit dit jaar, hij kon zelfs nooit alle concurrenten uit het wiel lossen, altijd bleef er wel eentje in plakken. Zelfs "El Rey" Indurain zou hem er ronduit mee uitlachen.

Lees hier het vervolg van deze column op de columnspagina

'Rust en inspiratie op het internet'

Logo KRORust en inspiratie op het internet. De Katholieke Radio Omroep (KRO) geeft er sinds kort de mogelijkheid toe. Op de website van de publieke omroep is het mogelijk gemaakt je eigen online altaar te bouwen. Het is dus niet meer nodig thuis je vensterbank of schoorsteenmantel om te bouwen.

In een persverklaring liet de omroep weten dat een aantal KRO-presentatoren, waaronder Anita Witzier en Hella van der Wijst, inmiddels het goede voorbeeld hebben gegeven. Het digitale altaar kan geheel naar eigen wens worden ingericht, met foto's, Jezusafbeeldingen, virtueel brandende kaarsen en eventueel begeleid door een stemmig muziekje. Het is daarnaast mogelijk de webaltaartjes van anderen te bezoeken en eventueel een berichtje achter te laten in elkaars gastenboek.

Amsterdam krijgt Arabisch cultuurinstituut

De Amsterdamse stadsdelen Bos en Lommer, de Baarsjes, Oud-West en Westerpark gaan gezamenlijk een Arabisch cultuurcentrum oprichten. Het moet een cultureel wetenschappelijk instituut worden dat lijkt op het Parijse Institut Du Monde Arabe. De bedoeling is dat er debatten worden gevoerd, exposities ingeruimd en educatie wordt gegeven aan zowel moslims als niet-moslims.

Volgens stadsdeelvoorzitter Hans Luiten (PvdA) van Bos en Lommer is er nu nog geen plaats waar vrij gedebatteerd wordt over de islam en de verschillende stromingen daarbinnen. Voor de oprichting zou al veel steun binnen zijn uit de islamitische hoek. Ook burgemeester Job Cohen en wethouder Ahmed Aboutaleb zijn enthousiast. Begin juni pleitte premier Jan Peter Balkenende voor de oprichting van een Arabisch cultureel instituut om de integratie van mensen uit Arabische landen te bevorderen. De regering zou bereid zijn om een particulier initiatief voor zo'n instelling financieel te ondersteunen.

Het opzetten van het instituut door de stadsdeelraden moet worden gezien als een tegenreactie op de in de ogen van de stadsdelen ''regelmatig negatieve aandacht voor het islamitische geloof en de islamitische gemeenschap''. Op zijn weblog noemt Luiten het voorgenomen instituut ''hard nodig'' in deze tijden.

Cunego viert vrijdag rentree

Damiano Cunego keert vrijdag weer terug in het peloton. De Italiaan is volledig hersteld van klierkoorts.

Aanvankelijk was de comeback van de 23-jarige kopman van Lampre-Caffita voor augustus gepland. Hij herstelde echter sneller dan verwacht en kan over vier dagen al meedoen aan de Brixia Tour, een rittenkoers in ItaliŽ. Daarna zal hij ook nog deelnemen aan de Ronde van Lazio en de Classica San Sebastian.

Een week na de Giro werd bij de talentvolle coureur klierkoorts vastgesteld. Daarmee was ook meteen zijn matige optreden in de Ronde van ItaliŽ verklaard; Cunego eindigde namelijk op ruim 24 minuten van Paolo Savoldelli en werd 18e in het eindklassement. In 2004 won Cunego nog de Giro d’Italia, dat was ťťn van zijn veertien overwinningen vorig jaar.

Meisje hangt vijfjarig jongetje op in bos

KRIBBET, Vince_Taylor, Silver_Shark, dennistd, Bardo, Juusjuh, Protheus en R2-D2 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Voor een rechtbank in Dewsbury heeft een twaalfjarig Brits meisje bekend dat ze een vijfjarig jongetje in het plaatselijke bos heeft opgehangen. Het slachtoffer heeft het wonder boven wonder nog maar net gehaald.

"Het jongetje liep achter me aan, ik vroeg hem niet om mee te komen. Ik was boos op hem. Ik deed een touw om zijn nek en bond dat aan een boom", liet het meisje weten in de rechtbank.

De kleuter werd, vlak nadat hij uit de tuin was verdwenen, met zware verwondingen aan zijn hals gevonden. Tegenover de rechtbank verklaarde een patholoog dat het geen 2 seconden langer had moeten duren anders had het slachtoffer het niet overleefd.

De zaak is geschorst tot 5 september omdat er wordt onderzocht of het meisje als gevaarlijk moet worden beschouwd

Controleur voor rechter wegens mishandeling zwartrijder

ArieDeKnaller, Bardo en KRIBBET hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen 53-jarige buscontroleur van streekvervoerbedrijf Connexxion moet zich op 21 oktober voor de politierechter in Lelystad verantwoorden voor mishandeling van een zwartrijder in februari. Samen met collega's controleerde de man, afkomstig uit het Utrechtse dorp Mijdrecht, bij een bushalte in Almere uitstappende passagiers op hun plaatsbewijs. Een 19-jarige Almeerder had geen plaatsbewijs en geen trek in een boete en probeerde weg te vluchten. Daarop pakte de Mijdrechtenaar de zwartrijder beet en nam hem in een wurggreep. Daardoor raakte de Almeerder bewusteloos.

Het Openbaar Ministerie (OM) is van mening dat de controleur geen geweld had mogen gebruiken bij de aanhouding van de jongeman. "Geweld is voorbehouden aan de politie en dan alleen in bijzondere gevallen", aldus Brigit Haan, woordvoerster van het OM. Connexxion is het niet eens met de aanklacht. Volgens woordvoerder Herman Opmeer van de streekvervoerder is gebruik van geweld door controleurs in sommige gevallen onvermijdelijk: "Het kan niet zo zijn dat we helemaal geen geweld mogen gebruiken en dat we zwartrijders bij het minste of geringste verzet moeten laten lopen. Daar hebben we ook nooit problemen mee gehad, maar dat is nu blijkbaar ineens veranderd. Wij hebben vertrouwen in de rechtsspraak, dus we wachten het proces rustig af."

Chinese student mag seks hebben

Bardo had ons via de nieuws-submit te melden:

De elitaire Fudan universiteit in Shanghai is de eerste universiteit in China, die geen studenten zal schorsen als ze betrapt worden op het hebben van seks voor het huwelijk. In plaats daarvan krijgen de studenten een waarschuwing of een aantekening in hun dossier van 'onbetamelijk' gedrag. Dit bericht de China Daily vandaag op zijn website.

In de Chinese media ligt de regel om niet-getrouwde studenten die seks hebben te schorsen zwaar onder vuur. Het is niet geheel duidelijk hoe andere universiteiten in China dit soort zedenregels hanteren, maar waarschijnlijk zullen ze Fudan volgen in het veranderen van hun reglementen.

De verandering van het reglement van Fudan is ingegeven door hervormingen van het ministerie van Onderwijs. De hervormingen moeten regels, die in strijd zijn met de wet, uit gaan bannen en willekeurige straffen verbieden. Fudan gaat de verandering in september invoeren.

Guijt mist start competitie

Danny Guijt is de komende twee maanden niet inzetbaar voor RBC Roosendaal. De 24-jarige linkermiddenvelder liep in de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam een gebroken middenvoetsbeentje op.

De breuk is gesitueerd in zijn linkervoet. Aanstaande donderdag krijgt de middenvelder loopgips, waarop hij waarschijnlijk vijf weken zal moeten lopen. Pas daarna kan zijn revalidatie beginnen. Guijt geeft niemand de schuld: ”Het gebeurde ook niet in een duel. Maar zo rond de middenlijn zette ik een stap en ik hoorde het direct kraken. Zelfs enkele spelers vanaf de kant hebben het gehoord. Ik wist direct dat het niet goed zat.” Een nieuwe tegenslag in de voorbereiding voor RBC, dat het bewuste duel tegen Sparta kansloos met 0-3 verloor.

Koning niet naar hoofdtoernooi Dutch Open

Tennisser Michel Koning is er maandag niet in geslaagd om het hoofdtoernooi te bereiken van de Dutch Open in Amersfoort.

Koning, de nummer 480 van de wereldranglijst, was in de finaleronde van het kwalificatietoernooi niet opgewassen tegen Juan Antonio Marin uit Costa Rica. De Nederlander ging in drie sets ten onder, setstanden 4-6, 6-4 en 6-4.

De Spanjaard David Sanchez, vorig jaar kwartfinalist van het ATP-toernooi in Amersfoort, versloeg in de eerste ronde van het hoofdtoernooi de Duitser Tomas Behrendt in twee sets, setstanden 6-4 en 7-5.

Belangrijke vondst in zaak Holloway

Icoon Buitenlands nieuwsIn een gebied aan de noordoostkust van Aruba is een stuk plakband gevonden met daaraan blonde haren. Deze haren zouden mogelijk afkomstig kunnen zijn van de vermiste Amerikaanse scholiere Natalie Holloway. De haren worden naar Nederland getransporteerd zodat zij kunnen worden onderworpen aan een DNA-onderzoek. Morgen hoopt men op een uitslag daarvan.

Het plakband werd gevondenHolloway door een parkwachter aan de verlaten noordoostkust van Aruba na een anonieme tip. Eind mei werd Natalie voor het laatst gezien aan de andere kant van het eiland. Zij was toen in gezelschap van de zeventienjarige Joran van der Sloot. Hij zit nog steeds vast omdat hij in verband wordt gebracht met het verdwijnen van het meisje. Ook twee Surinaamse jongens werden verdacht, maar zij zitten inmiddels niet meer vast.

Volgens Fox News, dat de zaak nog altijd dagelijks volgt, spoelde het plakband aan bij een grot in het gebied bij Boca Tortuga. Dit gebied wordt daarom nu uitgekamd door duikers en andere zoekteams. Voorlopig is hier echter nog geen resultaat uit naar boven gekomen. Ook Joran van der Sloot werd vandaag naar het strand begeleid waar hij zegt de scholiere uit Alabama voor het laatst gezien te hebben.

Standen MLB per 17-07-2005

De nieuwste aanwinst van de Yankees, Al Leiter, heft het zeer goed gedaan door de Red Sox maar ťťn run te gunnen in meer dan zes innings. Daarmee legde hij de basis voor de eindoverwinning van de Yankees..

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 50 41 .549 - 25-17 25-24 18-24 7-3 13-8 12-6 4-6 L2
New York 49 41 .544 0.5 29-19 20-22 17-21 9-7 12-6 11-7 8-2 W2
Baltimore 49 42 .538 1.0 27-20 22-22 23-15 12-13 6-4 8-10 5-5 L2
Toronto 45 47 .489 5.5 23-20 22-27 23-16 6-9 8-12 8-10 3-7 L2
Tampa Bay 31 62 .333 20.0 20-26 11-36 15-20 5-18 8-9 3-15 4-6 W2

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 61 29 .678 - 30-15 31-14 9-4 30-5 10-14 12-6 7-3 W4
Minnesota 49 41 .544 12.0 27-21 22-20 13-5 21-17 7-9 8-10 3-7 L1
Cleveland 47 45 .511 15.0 21-23 26-22 8-9 15-25 9-8 15-3 1-9 L5
Detroit 44 46 .489 17.0 21-24 23-22 12-13 16-19 7-5 9-9 7-3 L1
Kansas City 32 59 .352 29.5 19-27 13-32 8-8 10-26 5-16 9-9 6-4 W1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 55 37 .598 - 26-19 29-18 3-3 24-16 16-12 12-6 5-5 W1
Texas 47 43 .522 7.0 27-18 20-25 10-8 14-9 14-17 9-9 5-5 L1
Oakland 47 44 .516 7.5 30-17 17-27 14-20 7-5 16-11 10-8 7-3 W1
Seattle 41 50 .451 13.5 22-24 19-26 12-16 7-8 12-18 10-8 6-4 W2

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 53 39 .576 - 30-13 23-26 18-18 15-11 8-4 12-6 3-7 L1
Atlanta 52 41 .559 1.5 29-14 23-27 26-20 16-7 3-6 7-8 6-4 L1
Philadelphia 48 45 .516 5.5 29-20 19-25 20-26 14-9 7-2 7-8 6-4 W2
New York 46 46 .500 7.0 27-20 19-26 25-22 12-12 4-2 5-10 5-5 W1
Florida 45 45 .500 7.0 25-22 20-23 21-24 9-11 5-5 10-5 3-7 L2

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 59 32 .648 - 30-16 29-16 7-8 29-9 13-10 10-5 8-2 W4
Chicago 46 45 .505 13.0 24-22 22-23 8-14 21-16 11-6 6-9 6-4 W1
Milwaukee 45 47 .489 14.5 26-17 19-30 11-13 19-19 7-8 8-7 6-4 W1
Houston 44 46 .489 14.5 30-14 14-32 4-11 19-21 14-6 7-8 6-4 L3
Pittsburgh 40 51 .440 19.0 21-22 19-29 10-10 16-26 9-8 5-7 5-5 L1
Cincinnati 38 53 .418 21.0 27-22 11-31 10-10 12-25 9-10 7-8 7-3 W3

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 50 43 .538 - 29-18 21-25 6-0 13-12 24-20 7-11 5-5 L1
Arizona 45 49 .479 5.5 22-25 23-24 4-9 7-10 26-20 8-10 4-6 W1
Los Angeles 41 51 .446 8.5 23-23 18-28 3-6 8-11 25-21 5-13 2-8 L1
San Francisco 40 51 .440 9.0 20-26 20-25 2-7 10-10 22-22 6-12 6-4 W1
Colorado 31 59 .344 17.5 24-23 7-36 4-5 10-20 11-25 6-9 3-7 L4

Chirac krijgt expres Brits eten

Jacques ChiracDe Britse keuken is op die van Finland na de slechtste van Europa, zo liet de Franse president Jacques Chirac zich vorige maand ontvallen. En dat zal hij weten het komende half jaar. Groot-BrittanniŽ is tot het einde van het jaar EU voorzitter en zal het Franse staatshoofd bij officiŽle gelegenheden in Brussel slechts Brits eten voorschotelen.

De Britten laten er geen gras over groeien en hebben al 2148 flessen wijn ter waarde van 11.800 pond uit Engeland en Wales besteld die tijdens het lopende voorzitterschap op tafel komen. Camel Valley Brut of Chapeldown pinot zullen op de wijnkaart staan in plaats van Bordeaux of champagne.

In totaal zal de wijn van vijftien leveranciers worden geserveerd. De geselecteerde wijnen zijn gekozen na een uitgebreid proces van proeven door de Britse ambassade en officials van de Europese Unie.

-
Met dank aan Xender, die ook dit bericht herschreef en submitte!!

WK zwemmen: Dekker krijgt rust in series 4x100 vr

Aankomende zondag zal Inge Dekker niet starten in de series van de 4x100 meter vrije slag. Dekker krijgt rust omdat ze op de openingsdag van het langebaantoernooi ook in actie zal op haar favouriete nummer, de 100 meter vlinderslag. Femke Heemskerk zal in de estafette haar plaats innemen.

Heemskerk zal samen met Hinkelien Schreuder en Chantal Groot gaan uitmaken wie van de drie zwemsters bij kwalificatie voor de finale plaats zal moeten maken voor Dekker. Marleen Veldhuis is al zeker van een startbewijs in de finale. Ze zal in de series als laatste starten. "Als blijkt dat we op finalekoers liggen, hoeft ze dan niet meer voluit te gaan", aldus teammanager Renť Dekker.

Bij de mannen is er door de afwezigheid van Pieter van den Hoogenband in de series geen strijd om de startbewijzen. Mark Veens, Bas van Velthoven, Stefan Oosting en Mitja Zastrow mogen ook in finale meedoen als ze die weten te halen.

Noorse band maakt interactieve clip

De Noorse band Rektor heeft een nieuwe manier bedacht om hun muziek te presenteren aan potentieel koopvee. Op hun site staat een flashgame, 'Princess'. Deze game is door een Scandinavisch flashdesign-bureau genaamd Agens gemaakt. Op zich niet zo speciaal zou je zeggen, ware het niet dat de minigames begeleid worden door het uitermate retro-nummer dat Rektor heeft gemaakt.

Verschillende old skool games komen in de speelsessie voor. De opdrachten zijn simpel doch uitdagend. Het doel is om 50 hartjes te verzamelen zodat het prinsesje je een kusje geeft. Je highscores worden ook nog eens bijgehouden op een internationaal scorebord. Het nummer van Rektor, typisch genaamd 'princess' zal binnenkort te koop zijn via iTunes.

Meeste kinderen gamen dagelijks

Het onderzoeksbureau JuniorSenior Research heeft via het zogenaamde
'Dat vind ik er van!'-researchplatform onderzoek gedaan naar het gamegedrag van 4.000 kinderen tot 15 jaar. Dit platform bestaat uit een onafhankelijk netwerk van kinderwebsites die zich specifiek op de doelgroep 6-15 jaar richten.

Uit de resultaten blijkt onder andere dat 61% van de kinderen iedere dag games speelt. Tweederde van hen speelt het liefst op de PC. Verrassend genoeg komt dat niet omdat deze games het makkelijkst te kopiŽren zijn; slechts 12% van de kinderen zegt wel eens een spel van een vriendje of vriendinnetje te kopiŽren. Bijna veertig procent spaart zelf om een game te kopen. Dit geldt met name voor iets oudere kinderen die doorgaans wat meer zakgeld krijgen en wat fanatieker zijn; bij kinderen tot 9 jaar is het percentage iets lager (36%)

De gamesaankopen vinden meestal plaats in een speelgoedwinkel (in 54% van de gevallen). Oudere kinderen komen ook vaak in een gamesspeciaalzaak en zijn actief op zoek naar games. Jongere kinderen krijgen daarentegen vaker een game kado of lopen er toevallig tegenaan in een winkel (passief aankoopgedrag).

De informatie over games halen de kinderen uit diverse bronnen. 92% van de kinderen geeft aan wel eens reclame voor een game te zien. Dit is in de meeste gevallen op televisie (63%). Op internet ziet 15% van de kinderen reclames voor games en in tijdschriften krap 11%. Oudere kinderen komen daarbij vaker in aanraking met reclame in tijdschriften en folders. Toch is reclame niet de belangrijkste bron van informatie als het gaat om nieuwe games: 26% van de kinderen hoort via reclame voor het eerst iets over een neiuw spel. Een derde (32%) wordt door vriendjes op de hoogte gebracht over nieuwe games en bij 11% gebeurt dit via een introductie of demonstratie op televisie. Voor jongere kinderen zijn ouders en andere familieleden een belangrijke informatiebronnen terwijl oudere kinderen verschillende media als informatiebron gebruiken.

Uitslagen MLB 17-07-2005

Gisteravond warden er in de Major League Baseball in vijftien wedstrijden 115 punten gescoord en 33 homeruns geslagen.

American League :

Team123456789Tot.HE
Chicago White Sox1210000004 8 0
Cleveland Indians0000000000 8 0
Homeruns :
Chicago White Sox : Pierzynsk, Iguchi
Cleveland Indians : -

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals3100000015100
Detroit Tigers000000000062
Homeruns :
Kansas City Royals : Sweeney, teahen
Detroit Tigers : -

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devilrays0001000315122
Toronto Bluejays020000200480
Homeruns :
Tampa Bay Devilrays : Lugo
Toronto Bluejays : Zaun

Team123456789Tot.HE
L.A. Angels020000000253
Minnesota Twins010000000150
Homeruns :
L.A. Angels : DaVanon
Minnesota Twins : -

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles010000001293
Seattle Mariners00000521x8100
Homeruns :
Baltimore Orioles : Palmeiro
Seattle Mariners : Olivo

Team1234567891011121314Tot.HE
Texas Rangers100001110000004131
Oakland Athletics000001111000015121
Homeruns :
Texas Rangers : Soriano, Blalock, Hidalgo
Oakland Athletics : Kielty

Team123456789Tot.HE
New York Yankees022000010551
Boston Redsox001000002370
Homeruns :
New York Yankees : Rodriguez, Sheffield, Posada
Boston Redsox : Ramirez

National League :

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves000000010160
New York Mets14010020x8131
Homeruns :
Atlanta Braves : -
New York Mets : Cameron

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies0010003004110
Cincinnati Reds00000603x960
Homeruns :
Colorado Rockies : Closser, Sullivan
Cincinnati Reds : Friffey, Valentin (2), Casey

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins000000004471
Philadelphia Phillies02110400x8112
Homeruns :
Florida Marlins : -
Philadelphia Phillies : Lieberthal

Team123456789Tot.HE
Washington Nationals100000200352
Milwaukee Brewers20600000x581
Homeruns :
Washington Nationals : Guillen
Milwaukee Brewers : -

Team123456789Tot.HE
Houston Astros000000000031
St. Louis Cardinals03000000x350
Homeruns :
Houston Astros : -
St. Louis Cardinals : -

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates000100001280
Chicago Cubs10510010x8151
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : -
Chicago Cubs : Lee, Ramirez, Burnitz

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks1010002026121
San Diego Padres000100000170
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : Tracy (2)
San Diego Padres : -

Team123456789Tot.HE
San Fransisco Giants000100003490
L.A. Dodgers000010000170
Homeruns :
San Fransisco Giants : Durham, Tucker
L.A. Dodgers : -

FOK!radio: Brechtje, Conflict, Natalie en Nikky Live

FOK!RadioHet was een hectisch weekend. Luister nu nu naar FOK!radio en hoor alles over wat er gebeurde. Een van de opvallendste dingen was natuurlijk dat er een nieuw forum bij kwam voor Pubers en Tieners. De 14-jarige Brechtje werd moderator. Tijd dus om eens te vragen wat ze van plan is met het forum en hoe zij mod werd. Uiteraard willen we ook even weten hoe het met Ranger is en dus zit Brechtje vanavond in onze uitzending.

Er worden wel meer opvallende mensen mod op het FOK!forum. Vorige week probeerden we een van hen te bellen, maar dat ging mis. Vanavond de herkansing. Daarnaast is Natalie te gast in de uitzending. Deze nieuwe ForumAdmin zal ons alles vertellen over hoe zij aankijkt tegen FOK!, wat ze op een dag allemaal moet doen en hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Daarnaast zal er ook nog iemand in de uitzending zitten die afgelopen weekend wel erg paars werd. Hoe dat zit hoor je vanavond ook.

Verder natuurlijk Meki. Hij heeft weer een wekelijkse aanbieding, exclusief voor FOK!radio Wat dit is hoor je vanavond. Uiteraard zal admin Yvonne weer met ons roddelen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


NIEUW!
Ja, we hebben iets nieuws: podcast. Je kunt onze uitzending nu ook op mp3 downloaden en op je mp3-speler zetten. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Red Bull tekent toch het Concorde-contract

Red Bull heeft net als het team van Ferrari de zijde gekozen van de Formule 1 en toch het contract met de Formule One Administration (FOA) met vier jaar verlengd. Red Bull Racing, met de coureurs David Coulthard en Christian Klien in de stal, maakte dit maandag bekend.

Eerder dit jaar tekende het Italiaanse Ferrari bij de FOA voor een verlenging van hun zogeheten Concorde-contract in de Formule 1. De huidige verbintenis loopt af in 2008.

De andere merkenteams hebben nog altijd niet getekend. Renault F1, BMW Williams F1, McLaren Mercedes, Toyota F1 en BAR Honda overwegen om vanaf 2008 een eigen raceserie te beginnen.

Ruim helft jeugd zit iedere dag te 'gamen'

static en KRIBBET hadden ons via de nieuws-submit te melden:

NerdMaar liefst 61 procent van alle Nederlandse kinderen tot vijftien jaar zit elke dag achter een spelcomputer. Dat is de uitkomst van een onderzoek onder 4000 kinderen door JuniorSenior Research.

39 procent van de kinderen spaart zelf voor de dure spelletjes, hoewel de ouders ook vaak het spel kopen voor hun kroost. Eťnderde van de jeugd hoort het allernieuwste game-nieuws via vriendjes en een kwart via het wereldwijde web. Tot nu toe is de speelgoedwinkel de grootste plek om de games te kopen, maar de gamespeciaalzaak zit het op de hielen. Twaalf procent kopieert wel eens illegaal een spel.

Voor meer game-nieuws kun je terecht op games.fok.nl

Rasmussen: "Bolletjestrui bijna binnen"

Michael Rasmussen weet zich al bijna zeker van zijn bolletjestrui. In theorie zouden echter ook nog vijf anderen het tricot van de leider van het bergklassement kunnen winnen. De ex-mountainbiker maakt zich verder niet zo druk over de tijdrit van aanstaande zaterdag.

Morgen zijn er nog aardig wat punten te rapen in de strijd om de bolletjestrui. Met de Aubisque is er zelfs nog een col van de buitencategorie. Dinsdag kan Rasmussen dus mathematisch al zeker zijn van het truitje voor de beste klimmer. Zelf kent hij geen twijfel meer: ”Alleen in pure theorie zou de trui me nog ontnomen kunnen worden. Ik moet alleen nog op Pereiro letten. Die anderen liggen al honderd punten achter. Het is nu nog een kwestie van op de fiets blijven zitten tot Parijs.”

Rasmussen is tevreden over zijn weekend in de PyreneeŽn, al had de slotklim naar Pla d’Adet van hem wel iets langer mogen duren: ”Als de klim vijf kilometer langer was geweest had ik Ullrich definitief achter me gelaten in het algemeen klassement. Ik deelde mijn inspanningen goed in, ik nam ook geen risico's tijdens de afdaling, die was veel te gevaarlijk.” Met zijn prestatie houdt hij kans om als tweede Deen ooit (na Bjarne Riis in ’95 en ’96) het eindpodium van de Tour te halen.

Over de tijdrit van zaterdag maakt Rasmussen zich nog niet druk, al heeft hij slechts een voorsprong van 2.49 op de supertijdrijder Ullrich: ”Ik had natuurlijk liever een voorsprong van een kwartier gehad, maar misschien kan ik donderdag nog wat tijd winnen in de etappe naar Mende. Morgen is een aanval uitgesloten, met de top van de Aubisque op zestig kilometer van de finish.” Wat de uitkomst van de tijdrit ook is, Rasmussen kijkt met een goed gevoel terug op zijn tweede Tour de France: ”Ik kwam hier voor de bolletjestrui en een etappezege. Als je hier enkel komt rijden voor het klassement eindig je als zevende en dat was het dan. Voor mij is het dus een bonus dat ik me nog kan richten op het podium.”

Stand Bergklassement:

Pos.Nr.NaamTeamLandPunten
1 057M. RasmussenRABDEN185
2 068O. PereiroPHOSPA114
3 001L. ArmstrongDISUSA92
4 052M. BoogerdRABNED90
5 101C. MoreauCAFRA89

Tunks ook Canadees kampioene

Nadat ze vorige week al Nederlands kampioen werd bij het kogelstoten en discuswerpen, is Lieja Tunks-Koeman ook Canadees kampioen bij het kogelstoten geworden.

De Nederlandse is getrouwd met een Canadees, en doordat ze een permanente verblijfsvergunning heeft voor Canada, mocht ze ook deelnemen aan de Canadese kampioenschappen.

In Winnipeg kwam ze tot een stoot van 17 meter 87. Bij het NK vorige week was haar winnende poging 18 meter 55.

Miljoenenclaim De Lucas tegen Chelsea

De Spaanse voetballer Enrique De Lucas eist een schadevergoeding van 2,5 miljoen Engelse pond, ongeveer 3,8 miljoen euro, van zijn voormalige werkgever Chelsea.

Tegen de zin van de voetballer ontbond de club uit Londen in 2003 zijn contract en verkocht hem aan de Spaanse club Alaves.

De Lucas heeft maandag zijn claim neergelegd bij een rechtbank in Londen. Hij wil compensatie voor onder meer onbetaald salaris, niet uitgekeerde bonussen en gemaakte kosten voor huisvesting en taalles. De rechtzaak zal verwachting zo`n drie dagen gaan duren. De zaak zal zich gaan richten op de vraag of Chelsea inderdaad contractbreuk heeft gepleegd.

Kemna stopt na dit seizoen met koersen

Rudie Kemna zet na dit seizoen een punt achter zijn wielercarriŤre. De 37-jarige sprinter vierde in 2003 het hoogtepunt uit zijn loopbaan door Nederlands kampioen te worden.

Kemna is nu actief voor de Shimano-ploeg. Hij rijdt dit jaar nog enkele koersen, waaronder de Eneco Tour in augustus. Vorig jaar maakte Kemna ook al bekend dat hij zou stoppen met fietsen. Het was namelijk nog onduidelijk of zijn toenmalige ploeg, BankGiroLoterij, een opvolger zou krijgen als sponsor. Dat werd dus Shimano, waar Kemna ook een functie kreeg in de begeleiding van jongeren. Naast zijn winst op het NK in 2003 boekte Kemna ook nog etappezeges in de Eneco Tour, Ronde van Polen en de Ster Elektrotoer.

6pack - Movies

Gisteren hebben jullie de blog over de nieuwste 6pack-song kunnen lezen. Vandaag gaan we verder met 6pack-filmpjes.
We beginnen met de clip van het liedje 'Flierefluiter'. (Nu ben je dus helemaal op de hoogte van de potentiŽle zomerhit).
In het volgende filmpje zien we Valerio. Ten tijde van de Michael Jackson-hype ging hij op zoek naar de 'Dutch Michael Jackson' en leerde hij hoe de moonwalk moest. Kijken dus als je Valerio als Michael Jackson wilt zien!
En nu we het toch over Valerio hebben, deze Italiaan heeft ook een clip opgenomen bij het nummer 'Bitched and Gangstaz'. Dope shit for real, je weet toch?
6Pack maakt ook gebruik van twee Friese correspondenten, Remon en Tikoi. En deze Friese gasten gingen in Friesland op zoek naar een typisch Fries instrument, de Kuttepiel.
En de dames hebben nu genoeg kunnen genieten van de vrijgezel Valerio, dus over naar Froukje en Nicolette voor de heren.
In dit filmpje zie je de twee dames bij het koeien melken en in het volgende filmpje zie je een heuse Froukje-compilatie.
En tot slot, Froukje in TranssilvaniŽ.
Enjoy!

UPDATE
Hier de clip bij het nummer 'Gezellig' die de 6pack-dames en -heren twee jaar geleden gemaakt hebben.

Basso tot 2009 bij Team CSC

Ivan Basso heeft zijn contract met Team CSC verlengd tot 2009. De 27-jarige Italiaanse wielrenner staat momenteel achter Lance Armstrong in het algemeen klassement van de Tour de France.

Tevens heeft CSC het sponsorcontract met het Deense team van ploegleider Bjarne Riis met drie jaar verlengd, ook tot 2009.

"Team CSC is perfect voor mij. Ik kan hier als mens en als wielrenner optimaal groeien. De ploeg voelt als familie. Ik ben blij dat ik bij CSC kan meedoen om de grote prijzen", aldus Basso.

Riis is ook erg blij met de contractverlenging van de Italiaan. "Ivan heeft de laatste paar jaar niet alleen aan de verwachtingen voldaan, hij heeft me vaak genoeg verrast met zijn drang om nog beter te worden. Hij is de toekomst van het wielrennen. We hebben iemand in huis die de Tour de France kan winnen. Hij is de beste na Armstrong, dat heeft hij in de PyreneeŽn weer bewezen."

Heidfeld kijkt uit naar Hockenheim

De Duitser Nick Heidfeld zal met plezier terugdenken aan de laatste Grand Prix op Duits grondgebied.

Op de NŁrburgring pakte Heidfeld immers pole-position en eindigde in de wedstrijd als tweede. Maar de kans dat hij deze prestatie in Hockenheim zal herhalen, is echter klein.

"Natuurlijk kijk ik uit naar de race, het is immers ťťn van mijn twee thuiswedstrijden. De laatste twee wedstrijden hebben echter duidelijk gemaakt dat we qua snelheid nog flink tekort komen. Ik heb echter goede hoop dat we, na onze testsessie van afgelopen week, weer wat progressie geboekt hebben", aldus de Duitser.

"Ik wil erg graag een goede prestatie neerzetten voor mijn landgenoten op de tribunes. De oude lay-out van de Hockenheimring vond ik weliswaar mooier, maar ook dit circuit bevalt me wel".

Nieuwe trailer F.E.A.R.

Van de first person shooter F.E.A.R. (First Encounter Assault and Recon), dat momenteel in ontwikkeling is bij Monolith (No One Lives Forever, Alien vs. Predator) is een nieuwe trailer verschenen. De 50MB zware trailer laat 2,5 minuut ingame beelden zien en is hier te downloaden. F.E.A.R. moet nog deze herfst verschijnen voor de PC wat je nog tijd geeft om te upgraden.

Met dank aan RDJ134 voor het melden van dit nieuws via IRC (#gam irc.fok.nl)

Midland zal Doornbos niet tegenhouden

Het lijkt er steeds meer op dat Robert Doornbos de man gaat worden die Patrick Friesacher bij Minardi gaat opvolgen. Midland heeft al gezegd dat ze de Nederlander niet zullen tegenhouden als hij een overeenkomst kan sluiten met het team van Paul Stoddart.

Eerder vandaag bevestigde Paul Stoddart het nieuws dat Patrick Friesacher, doordat hij niet aan zijn betalingen heeft voldaan, niet zal rijden in Duitsland.

"Er is niet veel tijd om een vervanger voor het zitje te vinden, maar we zullen hem zeker niet tegenhouden. We willen graag dat hij zijn ambities kan vervullen," aldus woordvoerder Ron Fine van Midland tegenover een Canadese krant.

Ullrich ook in 2006 aan zijde Pevenage

Ook in 2006 zal Rudy Pevenage als de vertrouwensman van Jan Ullrich fungeren. De Belg gaf ook alvast het programma van de Duitser voor na de Tour prijs.

Vandaag had Pevenage een gesprek met Olaf Ludwig, de teammanager van T-Mobile. De 51-jarige Belg is duidelijk: ”Ik heb nog niets getekend, maar we zijn eruit voor 2006.” Pevenage is al vanaf 1999 de adviseur/begeleider van de huidige nummer vier in de Tour de France. In dat jaar was hij ook in dienst als ploegleider van het toenmalige Telekom. In 2003 ging Ullrich echter naar Team Coast en ging Pevenage mee. De manager van T-Mobile (de opvolger van Telekom), Walter Godefroot, neemt dat Pevenage nog steeds niet in dank af. Pevenage werd dan ook niet met open armen ontvangen toen Ullrich weer terugkeerde bij T-Mobile. Zo mag hij niet in de volgwagen en is hij verre van geÔntegreerd in de ploeg van Ullrich.

Pevenage hoopt dat het vertrek van Godefroot zal leiden tot een minder gespannen situatie, al is de relatie volgens hem steeds beter: ”In deze Tour de France heb ik in tegenstelling tot vorig jaar niet constant het gevoel dat ik ongewenst ben als ik met Jan afspreek in het T-Mobile-hotel.” Op de rustdag van de Tour maakte Pevenage ook bekend dat Ullrich in ieder geval nog zal starten in een criterium in Praag (27 juli), in de HEW Cyclassics in Hamburg (31 juli) en dat hij deelneemt aan de Ronde van Duitsland (vanaf 15 augustus).

[Upd]Maandag duidelijkheid rond Friesacher

Het zijn spannende dagen voor de Nederlandse Formule 1-fans. De kans is aanwezig dat er aankomend weekend op Hockenheim voor het eerst in ruim vijftig jaar weer twee Nederlanders aan de start van een Grand Prix staan. Naast Christijan Albers lijkt Robert Doornbos goede papieren te hebben om voor Minardi in actie te komen in Duitsland.

Doornbos is dit seizoen derde rijder bij het team van Jordan, maar lijkt zijn kans te krijgen nu de Oostenrijker Patrick Friesacher problemen heeft om zijn financiŽle verplichtingen aan Minardi te voldoen. De teambaas van Minardi, Paul Stoddart, heeft al gezegd dat er drie coureurs op zijn verlanglijstje staan om Friesacher te vervangen. Naast Doornbos zou tevens Zsolt Baumgartner in de race zijn.

In 1952 was het voor het laatst dat er twee Nederlanders aan de start van een Grand Prix stonden. Destijds maakten Jan Flinterman en Dries van der Lof deel uit van de Formule 1-startgrid.

De Oostenrijkse televisiezender ORF deelde zondagavond mee dat Friesacher zijn spullen mag gaan pakken bij Minardi. Maar dat bericht is van officiŽle zijde nog niet bevestigd, een officiŽle verklaring van Minardi hieromtrent zal waarschijnlijk in de loop van maandag worden verwacht.

Update 15:15

Minardi teambaas Paul Stoddard heeft inmiddels bevestigd dat tijdens de komende Grand Prix Patrick Friesacher niet uit zal komen voor het team, dat is inmiddels dus zeker.

"We hebben lang gewacht maar in Duitsland zal er een andere coureur voor Minardi rijden", aldus Paul Stoddart. "De opvolger maken we binnenkort bekend, ik wil alleen kwijt dat we met drie coureurs gesproken hebben."

Dalmat naar Racing Santander

Stťphane Dalmat speelt het komende seizoen in de Primera Division. De Franse middenvelder komt over van Internazionale.

De afgelopen twee seizoenen was de 26-jarige Dalmat al niet meer actief voor Inter; hij werd uitgeleend aan Tottenham Hotspur en Toulouse. Dalmat kwam in de winterstop van het seizoen 2000/2001 naar Internazionale. De eerste 2,5 jaar verliepen nog wel aardig voor de Fransman, met veel speeltijd en weinig invalbeurten. Nadien ging het echter bergafwaarts met Dalmat en werd hij dus steeds verhuurd. Nu moet hij ťťn van de sleutelspelers worden van Racing Santander, waar hij een vijfjarig contract tekende. Dalmat kwam eerder uit voor RC Lens, Olympique Marseille en Paris Saint-Germain.

Zware tyfoon maakt slachtoffers in Taiwan

Icoon Buitenlands nieuws In Taiwan ligt momenteel het hele openbare leven plat door de tyfoon Haitang. Gebouwen en vliegvelden zijn gesloten en treinen rijden niet meer door het natuurgeweld. Zeker 34 mensen zijn al gewond geraakt. Haitang is momenteel ingedeeld in klasse 5 op de schaal van Saffir-Simpson, wat de zwaarste klasse voor een storm is.

De Taiwanese regering had zijn inwoners de afgelopen paar dagen gevraagd alle loszittende voorwerpen vast te maken en niet naar de bergen of de kust te gaan. Honderden mensen zijn geŽvacueerd voor de storm met windsnelheden van boven de 245 kilometer per uur. Vier jaar geleden werd Taiwan getroffen door de tyfoon Toraji. Er kwamen toen ongeveer 200 mensen om het leven.

Naar verwachting komt Haitang dinsdag aan bij het vaste land van China, waar het nu al noodweer is. De Chinese autoriteiten hebben 660.000 mensen geŽvacueerd. Het kustgebied dat getroffen gaat worden werd vorig jaar ook al getroffen door de zware tyfoon Rananim. De wederopbouw na de storm, waarbij zeker 164 mensen om het leven kwamen, 1800 mensen gewond raakten en voor miljarden schade werd aangericht, was nog in volle gang.


Haitang hing vanochtend recht boven Taiwan - foto US Navy

Een tyfoon is overigens bijna hetzelfde als een orkaan, alleen de plaats verschilt. Een tyfoon komt voor in het westelijke deel van de Stille Oceaan, terwijl orkanen de oostelijke Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan teisteren. Op dit moment woedt in Mexico en omgeving de zware orkaan Emily, die al zeker acht levens heeft geeist in Jamaica, Mexico en Grenada.


Een infraroodopname van Emily van vanochtend - foto NOAA

-
Zie ook dit topic op het forum.

Gezondheidscontroles bij 36 renners op rustdag

Dopingcontroleurs hebben maandag op de tweede rustdag in de Tour de France bij 36 wielrenners tests uitgevoerd.

De zogenoemde gezondheidscontroles werden uitgevoerd bij coureurs van de vijf ploegen AG2R Prťvoyance, Davitamon - Lotto, Euskatel, Fassa Bortolo en Illes Balears - Banesto.

De internationale wielerunie UCI meldde dat alle onderzochte renners de Tour mogen vervolgen. In deze Tour zijn bij vier gelegenheden in totaal 165 gezondheidscontroles uitgevoerd.

Bosbranden in Spanje eisen veel levens

Icoon Buitenlands nieuws Bij hevige bosbranden in de Spaanse regio Castilla-La Mancha zijn zondag elf brandweerlieden om het leven gekomen toen ze werden ingesloten. De branden zijn vandaag nog verre van onder controle omdat het blussen ernstig bemoeilijkt wordt door de harde wind, de grote droogte en de hoge temperaturen. Het leger helpt momenteel met blussen.

De elf omgekomen brandweerlieden waren bezig met blussen toen de windrichting plotseling veranderde. Daardoor werden ze ingesloten door de vlammen, die soms wel veertig meter hoog kunnen worden, en konden ze geen kant meer op. De brand waar ze in omkwamen is vermoedelijk veroorzaakt door mensen met een barbecue.

Inmiddels is er al 10.000 tot 12.000 hectare bos letterlijk in rook opgegaan. Drie dorpen met zo'n vijfhonderd inwoners zijn geŽvacueerd, net als een vakantiekamp met ongeveer 150 jongeren. Door de harde wind is er nog geen verbetering van de situatie in zicht.


Met onder andere helikopters probeert de brandweer de branden te controleren

Champcar: Bourdais wint Edmonton

De debuutrace op het circuit van Edmonton in de Champ Car World Series is gewonnen door Sebastien Bourdais. Met veel vakmanschap en een beetje geluk wist hij vanaf een tiende startplaats zijn tweede overwinning van het seizoen binnen te slepen.

Bourdais wist in de eerste ronden van de race door middel van zijn Power-2-Pass-systeem vier auto's te passeren. Daarna ging hij rustiger rijden, om benzine te besparen. Tegen het einde van de race wist hij optimaal gebruik te maken van de fouten van zijn tegenstanders.

Tot die tegenstanders behoorde bijvoorbeeld Paul Tracy. Tracy maakte tijdens zijn laatste pitstop een verkeerde bandenkeuze en kon geen vuist maken. Justin Wilson, een andere kandidaat voor de overwinning, was te enthousiast tijdens het opwarmen van zijn banden voor een herstart en spinde.

Met de overwinning verstevigt Bourdais zijn leiding in het kampioenschap. Hij heeft met 182 punten nu 21 punten voorsprong op Paul Tracy. Justin Wilson staat derde met 152 punten.

positiecoureurteamrondenachterstand/ uitvalreden
1Sebastien BourdaisNewman/Haas88 
2Oriol ServiaNewman/Haas880.595 sec
3Paul TracyForsythe881.334
4Justin WilsonRuSPORT881.614
5Mario DominguezForsythe8812.041
6Ronnie BremerHVM8812.397
7Alex TaglianiTeam Australia871 ronde
8Marcus MarshallTeam Australia871 ronde
9Nelson PhilippeConquest871 ronde
10Ricardo SperaficoDale Coyne871 ronde
11Jimmy VasserPKV862 ronden
12Alex SperaficoHVM862 ronden
13Timo GlockRocketsports83crash
14AJ AllmendingerRuSPORT80crash
15BjŲrn WirdheimHVM74crash
16Ryan Hunter-ReayRocketsports51electronica
17Christiano da MattaPKV7mechanisch
18Andrew RangerConquest3crash

'Uw moeder is een hoer' op kassabon

Een Belgische student die een baantje had bij een supermarkt in Antwerpen is op staande voet ontslagen omdat hij de tekst die onderaan een kassabon staat 'Bedankt en tot ziens', veranderd had in een iets minder vleiende zin: Uw moeder is een hoer. Supermarkt GB Express kwam er al snel achter wie de dader was. Er wordt overwogen een strafklacht tegen hem in te dienen.

De hoofddirectie van de supermarkt reageerde met afgrijzen op de handelswijze van de student. Bovendien begrijpt men daar niet hoe hij er in geslaagd is de tekst te veranderen. Hij moet in het kassasysteem zijn doorgedrongen, maar dat zou vrijwel ondoenlijk zijn. De IT-afdeling zoekt een en ander uit.


Met dank aan weblog Flabber

Open dagen leger populairder dan ooit

Xender herschreef onderstaand bericht en stuurde dit aan ons op via de nieuws-submit, waarvoor onze dank!

Icoon Binnenlands nieuwsDe verschillende onderdelen van het Nederlandse leger zijn erg in trek bij de 'gewone' burgers. Vorige maand kwamen er al een recordaantal bezoekers naar de open dagen van de Koninklijke Luchtmacht op vliegbasis Gilze-Rijen en nu zorgden de open dagen van de Koninklijke Marine voor lange files naar Den Helder. Met 225.000 belangstellenden voor de zogenaamde Nationale Vlootdagen kwamen er 12,5 procent meer mensen dan vorig jaar.

De vele demonstraties waren erg in trek bij de bezoekers. Deze waren er in de vorm van een mijnenjacht, een amfibische landing en van een antiterreuractie van de Bijzondere Bijstandseenheid (BBE). Behalve demonstraties waren er ook buitenlandse marineschepen te bezichtigen.

"De Vlootdagen staan in het teken van publieksvoorlichting, maar mensen kunnen zich ook aanmelden bij de marine. De eerste indruk van dit weekeinde is dan ook daarin een toename te zien is geweest", zo constateerde een woordvoerder van de marine gisteren.

Nationale Vlootdagen 2005 in Den Helder

Nance verhuist van TROS naar SBS6

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsEr vertrekt weer iemand bij de TROS. Dit keer niet Linda de Mol of Caroline Tensen maar Nance. Deze Lingo-presentatrice gaat ook niet naar Talpa, waar de laatste paar maanden veel BN-ers naar toe gaan, maar naar SBS6. De commerciŽle zender heeft dit maandag bekendgemaakt. Vanaf 1 september zal ze te zien bij de zender.

Ze gaat onder andere drie keer per week de vroege editie van Shownieuws presenteren. Daarnaast gaat ze ook nieuwe programma's doen, waarvan overigens nog niets bekend is. Nance in een reactie: "Ik verheug mij heel erg op deze nieuwe stap. (...) Ik ga bij SBS6 een aantal gevarieerde programma's presenteren, waardoor ik mij nog verder kan ontwikkelen".

Nance presenteerde bij de TROS niet alleen Lingo, maar eerder ook programma's als Ter Land, Ter Zee en in de lucht, het Nationaal Songfestival en het spelprogramma Rappatongo. Ook heeft ze een tijdje de TROS TV Quiz gepresenteerd en was ze te zien in het Edison Gala.

Nance Coolen
Presentatrice Nance, volledig Nancy
Anna Francina Coolen geheten

Alien Hominid krijgt een vervolg

The Behemoth, de ontwikkelaar van Alien Hominid, heeft een nieuw deel in de Alien Hominid serie aangekondigd. Dit nieuwe deel zal ook gebruik maken van het ouderwetse side-scrolling.

Het nieuwe spel zal op zijn vroegst pas over een jaar uit komen en zal in iedergeval verschijnen voor de GameCube, maar het is waarschijnlijk dat het spel ook voor de PlayStation 2 of 3 en de Xbox 360 uit zal komen.


Panama naar halve finale Gold Cup

Panama heeft zich als laatste land geplaatst voor de halve finales van de Gold Cup.

Het Midden-Amerikaanse kanaalstaatje won in Houston van Zuid-Afrika na het nemen van strafschoppen. In de reguliere speeltijd kwamen beide landen niet verder dan 1-1 en in de verlenging vielen er geen doelpunten. In de halve finale moet Panama het nu opnemen tegen Colombia, dat met 2-1 van Mexico won.

De andere halve finale in de Gold Cup gaat tussen de Verenigde Staten en Honduras.

Bejaarde (90) laat weggebruikers schrikken

theboywonder had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 90-jarige automobilist heeft zijn medeweggebruikers vrijdagavond flink de stuipen op het lijf gejaagd. De man reed over de ringweg A10 bij Amsterdam toen hij plotseling op de rem ging staan. De man wilde even de weg vragen aan een stel politieagenten die op de vluchtstrook stonden.

Een motorrijder, een vrachtwagen en enkele personenauto's konden de stoppende auto met moeite ontwijken. De agenten brachten de wagen en bestuurder snel naar een veilige plaats. Daar moest de bejaarde zijn rijbewijs per direct inleveren. Binnenkort mag de man een rijtest afleggen, waarna bepaald wordt of de man weer mag rijden.

Volleybalsters verliezen ook laatste wedstrijd

De Nederlandse volleybalsters hebben de laatste wedstrijd in de finaleronde van de World Grand Prix verloren. Het team van bondscoach Avital Selinger verloor met 0-3 kansloos van de Cubaanse vrouwen, setstanden waren 20-25, 22-25 en 20-25.

Tegen de Cubaanse vrouwen was Oranje kansloos, de winnaar van Olympisch brons in Athene was op alle vlakken veel beter dan Nederland en met Nancy Carrilho, goed voor 16 punten, hadden ze de absolute uitblinkster van de wedstrijd.

Door het verlies zijn de Nederlandse vrouwen als laatste geeindigd in de eindronde. Winnaar van de World Grand Prix werden de Braziliaanse vrouwen die in een kraker concurrent Italie met 3-2 versloeg.

Bolton Wanderers wil v/d Meyde

Andy van der Meyde staat weer in de belangstelling van een club. Bolton Wanderers wil de 25-jarige aanvaller graag inlijven.

Volgens verschillende Engelse media zou Bolton ruim 3 miljoen euro op tafel willen leggen. De coach van de Wanderers, Sam Allardyce, zou al met de zaakwaarnemer van van der Meyde hebben gesproken over een dienstverband.

Eerder wees de oud-Ajax speler al AS Monaco af. Om persoonlijke redenen zag hij de overgang naar het ministaatje niet zitten.

Verkerk bijna uit top-1000

Op de nieuwe ATP-Ranking is Peter Wessels de hoogst geklasseerde Nederlander. De Elburger staat als enige landgenoot nog in de top-100.

Martin Verkerk maakt een vrije val en staat nog nipt in de top-1000. Hij richt zich vooral op de Australian Open, dat pas in januari wordt gespeeld. Sluiter zal voor het eerstkomende Grand Slam, de US Open, kwalificatiewedstrijden moeten spelen om mee te mogen doen aan het hoofdtoernooi. Ook Schalken staat niet in de top-100, hij is al een ruime periode niet volledig fit. In de top-10 zijn erg geen verschuivingen: Federer blijft oppermachtig eerste.


ATP-Ranking 18 juli 2005:

positienaamlandpuntenaantal toernooien
1R. FedererZWI698020
2L. HewittAUS384020
3R. NadalSPA375025
4A. RoddickUSA359021
5M. SafinRUS326523
6A. AgassiUSA227518
7N. DavydenkoRUS204530
8G. CanasARG183519
9T. JohanssonZWE168826
10D. NalbandianARG163521
11T. HenmanGBR161519
12M. PuertaARG161129
13G. GaudioARG159022
14J. JohanssonZWE154527
86P. WesselsNED46324
133R. SluiterNED31726
185D. van ScheppingenNED22726
202S. SchalkenNED19521
233M. van GemerdenNED16312
934M. VerkerkNED97

Super Mario

Mario, de legende van Nintendo.
Er zijn al heel veel pardodiŽn op dit kleine mannetje gemaakt, maar toch zal Mario niet meer weg te denken zijn uit de gameswereld. Het is vast en zeker de meest succesvolste loodgieter die deze aarde zal kennen.
Maar ooit zal de dag komen dat Mario te oud wordt voor zijn baan en hij moet dus inzien dat het eens tijd wordt om eens aan kinderen te beginnen, maar dat zal als gamesheld niet altijd eenvoudig zijn, het volgende flashfilmpje geeft een goede indruk waarom dat dit niet zo eenvoudig is.

WRC. Loeb breekt record

Dag drie van de rally van ArgentiniŽ zou nog voor een hoop actie kunnen zorgen. Loeb begon de dag immers met een achterstand van minder dan een halve minuut op de nummer twee GrŲnholm.

Stage 18
De dag begon met de vertrouwde El Condor stage. Deze stage wordt op een hoogt van 2.500 meter verreden in een indrukwekkende omgeving. Loeb pakte meteen de snelste tijd met 13:45.5, hiermee was hij 1.7 sec. sneller dan Solberg die weer met een gerepareerde Subaru op pad is na zijn remproblemen op dag twee. De twee Mitsubishi coureurs Rovanperš en Galli eindigden als derde en vierde op de stage. Rovanperš is bezig om plaats nummer vier in het algemeen klassement over te nemen van Gardemeister, na deze proef is zijn achterstand nog maar 5.9 sec.

Stage 19
Gardemeister pakt de stage overwinning op deze proef, en probeert hiermee de aanval van Rovanperš op zijn vierde plaats af te slaan. Hij pakt 2.4 sec. voorsprong op de snelle Fin waarmee de totale voorsprong op 8.3 sec. komt. Loeb pakt de derde tijd en pakt weer meer tijd op GrŲnholm die als vierde finisht. Daarachter zitten de twee Subaru rijders Solberg en Atkinson op de plaatsen vijf en zes.

Stage 20
Opnieuw moesten de coureurs de El Condor stage rijden. Dit was ook meteen de laatste “echte” klassementsproef aangezien hierna nog twee maal de special stage moest worden verreden. Solberg pakt de stage overwinning 1.5 sec. voor Rovanperš en 2 sec. voor Gardemeister. Loeb blijft goed doorrijden en finisht als vierde en pakt twee extra seconden op GrŲnholm.

Stage 21&22
Voor een enthousiast publiek pakte Loeb de overwinning in ArgentiniŽ om zijn zesde rally op rij te winnen. De CitroŽn coureur moest er alleen voor zorgen om geen fouten te maken op de 3.2 km. lange Complejo Pro-Racnig super special stage. Hiermee verbreekt de Fransman een record aangezien hij nu zes rally's achter elkaar heeft gewonnen. GrŲnholm pakt de tweede plaats op 26.1 sec. van de winnaar en Petter Solberg pakt de laatste plaats op het podium met een voorsprong van bijna twee minuten op Gardemeister op de vierde plaats.

Uitslag rally van ArgentiniŽ

positiecoureurteamtijdachterstand
1S. LoebCitroŽn3:55:36.4-
2M. GrŲnholmPeugeot3:56:02.526.1
3P. SolbergSubaru3:56:41.71:05.3
4T. GardemeisterFord3:58:14.42:38.0
5H. RovanperšMitsubishi3:58:20.02:43.6
6M. MšrtinPeugeot3:59:58.64:22.2
7F. DuvalCitroŽn4:01:05.55:29.1
8M. StohlCitroŽn4:01:19.35:42.9
9C. AtkinsonSubaru4:01:35.65:59.2
10X. PonsCitroŽn4:04:01.58:25.1

Algemeen klassement na ronde negen

positiecoureurteampunten
1S. LoebCitroŽn75
2P. SolbergSubaru48
3M. GrŲnholmPeugeot45
4T. GardemeisterFord44
5M. MšrtinPeugeot42
6H. RovanperšMitsubishi20
7M. StohlCitroŽn12
8C. SainzCitroŽn11
9R. KrestaFord10
10H. SolbergFord9

Gamen met de hele familie

Heb je ook van die ouders of misschien juist kinderen die zeuren dat ze graag weer eens ouderwets een echt spelletje willen spelen? Hier is nu een goede oplossing voor, namelijk Familiy Boardgames.

In dit spel kun je het tegen elkaar opnemen met schaken, dammen, backgammon, Reversie, 4-op-een-rij en een variant op mastermind. Het spel komt begin september uit, dus goed op tijd voor de gezellige wintermaanden.

Chelsea rond met Wright-Phillips

Josť Mourinho heeft bevestigd dat Chelsea zich heeft versterkt met Shaun Wright-Phillips. De Portugese manager van de landskampioen is dolblij met de nieuwste aankoop.

Manchester City wees het eerste bod van Chelsea nog af, maar de 21 miljoen pond die het tweede bod omvatte kon het niet laten liggen: na Del Horno en Diarra is Wright-Phillips de derde aankoop van Chelsea in deze zomerstop. Mourinho is in zijn nopjes met de komst van de Engelse international: ”Hij is ťťn van de beste spelers in Engeland, iedere club is op zoek naar iemand met zulke kwaliteiten: hij is snel, intelligent en creatief.”

Het afgelopen seizoen had Chelsea wat problemen op de flanken, omdat Robben en Duff vaak geblesseerd moesten toekijken. Mourinho denkt dat dat probleem nu is opgelost: ”Met Shaun, Cole, Robben en Duff hebben we nu fantastische vleugels. We zullen nu niet dezelfde problemen hebben als vorig seizoen toen Robben en Duff vaak geblesseerd waren.”

Pinas naar Cercle Brugge

Brian Pinas speelt het komende seizoen voor Cercle Brugge. De 26-jarige linkeraanvaller komt over van FC Groningen.

De afgelopen twee seizoenen kwam Pinas meer dan veertig keer in actie voor FC Groningen, maar toch vond hij dat te weinig en wilde hij vertrekken. Pinas kon Cercle Brugge overtuigen van zijn kunnen tijdens een stage in het Engelse Blackburn. De tweede club van Brugge eindigde vorig seizoen als 11e in de Belgische Eerste Klasse. Voor Pinas wordt Cercle alweer zijn vijfde club in het betaalde voetbal, na eerder te zijn uitgekomen voor onder meer Feyenoord, waar hij meedeed in vijf competitiewedstrijden.

Tele2 neemt Versatel over

BigPimpin had ons via de nieuws-submit te melden:

Tele2 heeft vandaag aangekondigd het Mediabedrijf Versatel over te nemen. In een samenwerking met investeringsmaatschappij Apax brengt het van oorsprong Zweedse bedrijf een bod uit van 2,20 euro per aandeel. De overname wordt gesteund door zowel Versatel als door grootaandeelhouder Talpa, hierdoor is de overname zo goed als zeker.

Als de overname compleet is zal Apax de Duitse activiteiten overnemen en wordt Tele2 eigenaar van de overige activiteiten van Versatel in Nederland en BelgiŽ. Versatel zal in Nederland en BelgiŽ na de overname worden geÔntegreerd in Tele2.

Tele2 zegt de 'triple play' strategie van Versatel voort te willen zetten. Het zogenaamde 'triple play' houdt in dat er zowel telefoondiensten, breedbandinternet en televisie wordt aangeboden aan de consument. Daarnaast bezit Tele2 straks de rechten voor live-wedstrijden uit de Eredivisie voor de komende drie seizoenen.

Lachende derde bij deze overname is John de Mol, eigenaar van Talpa, hij kan zijn aandelen voor ruim 100 miljoen euro meer weg doen dan waarvoor hij ze nog niet al te lang geleden had aangeschaft.


Kuijt nieuwe aanvoerder Feyenoord

Dirk Kuijt is de opvolger van Bart Goor als aanvoerder van Feyenoord. Radio Rijnmond meldt dat trainer Erwin Koeman heeft bevestigd dat de spits uit Katwijk de nieuwe captain is.

Afgelopen seizoen was Goor aanvoerder, nadat Patrick Paauwe de band inleverde, toen hij onder voormalig trainer Ruud Gullit zijn basisplaats verloor. Goor leverde zijn aanvoerdersband ook in, nadat hij werd berispt voor het leveren van kritiek op het aankoopbeleid van Feyenoord. Inmiddels is de Belg vertrokken naar Anderlecht.

Gemeenten blij met geld voor fietsenstallingen

Gemeenten willen maar al te graag het extra geld uitgeven voor nieuwe fietsenstallingen bij stations. Vorige week beloofde minister van Verkeer Karla Peijs 250 miljoen euro voor fietsenstallingen bij stations. Gemeenten hebben plannen voor meer dan honderdduizend plaatsen.

Ongeveer een maand geleden startte de fietsersbond een actie tegen het wegknippen van fout geparkeerde fietsen bij stations. In veel gevallen gebeurt het wegknippen onrechtmatig. Een veel gehoorde klacht van fietsers is dat ze moeite hebben een plek te vinden om hun fiets goed te stallen bij stations.

Het beschikbare geld gaat naar het project 'Ruimte voor de fiets' onder leiding van ProRail. Het geld was volgens de woordvoerster van Karla Peijs al vrijgemaakt door het vorige kabinet, maar wordt nu sneller uitgegeven. Het project 'Ruimte voor de fiets' loopt sinds 2002.

In Groningen loopt het project het stadsbalkon. Deze moet volgend jaar ruimte bieden aan 4000 fietsen. De gemeente Haarlem kan het geld ook goed gebruiken: "We hebben al 3500 extra plaatsen achter het station gemaakt. Maar nog steeds is er een tekort. We zijn erg blij met het extra geld", aldus een woordvoerder. De grote steden, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, zijn bezig om het hele stationsgebied te veranderen en hebben in de plannen al grote fietsenstallingen opgenomen.

De Jong en Hoogmoed lopen limiet voor WK atletiek

Hordenloopster Marjolein de Jong heeft zich in het Griekse Thessaloniki geplaatst voor de WK atletiek in Helsinki. Op de 400 meter horden eindigde ze als vierde in een tijd van 55,83 seconden wat een nieuw persoonlijk record was. De Jong bleef daarmee ruim onder de B-limiet van 55,95.

Als er niemand anders onder de tijd van De Jong duikt, gaat ze naar de Finse hoofdstad. De winst Thessaloniki ging naar de Zuid-Amerikaanse Surita Febbraio in 54,80.

Ook Guus Hoogmoed liep de B-limiet in Thessaloniki. De Nederlander liep een tijd van 20,58 op de 200 meter, 0,06 seconde onder zijn beste tijd tijdens de Europa Cup in juni. De B-limiet voor de WK was 20,60. Op de 100 meter had Hoogmoed met 10,25 ook al een B-limiet (10,28) op zak. Zolang er niemand anders eveneens sneller loopt dan de B-limieten, zou Hoogmoed op beide onderdelen kunnen starten.

DTM: Paffett wint op Norisring

Gary Paffett heeft de zesde ronde van het DTM gewonnen, op de Norisring. In een tumultueuze race bleef hij Christian Abt en regerend kampioen Mattias EkstrŲm voor.

Bij de start werd de leiding direct opgeŽist door Paffett in zijn Mercedes. Al binnen vijf ronden moest de Safety Car echter de baan op komen na een botsing tussen Jamie Green en Mika Hškkinen. De Brit remde te laat voor de eerste bocht en ramde zijn teamgenoot. Beide coureurs konden uitstappen.

Na het verdwijnen van de Safety Car volgde een spannende race, met talloze inhaalacties en gevechten. In ronde 30 raakte Rinaldo Capello betrokken in een grote crash, wat opnieuw het inzetten van de Safety Car noodzakelijk maakte. Marcel Fšssler moest uitvallen met zware beschadigingen aan zijn Opel door wrakstukken van Capello's Audi.

De meeste coureurs maakten van de neutralisatie gebruik om hun tweede verplichte pitstop te maken. Paffett was echter tijdens de eerste Safety Car-periode buiten gebleven en werkte in twee opeenvolgende ronden zijn verplichte stops af, waardoor hij terugviel naar de tiende plaats.

In de laatste ronden wist Paffett zich terug te vechten tot de koppositie, die hij niet meer zou afstaan. Ondertussen was er een hevig gevecht bezig tussen Paffet, Abt, Reuter en EkstrŲm, wat culmineerde in een aanrijding. Reuter kreeg hiervoor dertig strafseconden en viel daarmee terug naar de negende plaats.

Door zijn overwinning neemt Paffett de leiding in het kampioenschap over van EkstrŲm. Hij heeft nu drie punten voorsprong. Tom Kristensen staat derde, op zestien punten van Paffett.

positiecoureurwagenronden
1Gary PaffettMercedes72
2Christian AbtAudi72
3Mattias EkstrŲmAudi72
4Allan McNishAudi72
5Martin TomczykAudi72
6Heinz-Harald FrentzenOpel72
7Tom KristensenAudi72
8Pierre KafferAudi72
9Manuel ReuterOpel72
10Bernd SchneiderMercedes72
11Alexandros MargaritisMercedes71
12Laurent AielloOpel61
13Bruno SpenglerMercedes59
14Stefan MŁckeMercedes39
15Marcel FšsslerOpel30
16Rinaldo CapelloAudi29
17Jean AlesiMercedes23
18Frank StipplerAudi8
19Jamie GreenMercedes6
20Mika HškkinenMercedes5

Fatwa van Britse soennitische moslims tegen aanslagen

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

De Soennitische Raad in Groot-BrittanniŽ, die de grootste groep Britse soennitische moslims vertegenwoordigt, heeft gisteren een fatwa uitgevaardigd tegen terreuraanslagen zoals die in Londen zijn gepleegd. Moefti Muhammad Gul Rehman Qadri, de voorzitter van de raad, zei dat wat in Londen is gebeurd kan worden beschouwd als heiligschennis.

De fatwa stelt: ''Ongeacht de wreedheden die worden begaan in Palestina en Irak, is er geen islamitische rechtvaardiging voor de aanslagen in Londen.'' De aanslagen en degenen ''die deze jongeren hebben opgehitst omwille van hun eigen verwrongen ideologie'' worden door de fatwa scherp veroordeeld. Khalid Mahmood, lid van zowel de moslimraad als het Lagerhuis, noemde het de plicht van iedere moslim om zich tegen zelfmoordaanslagen uit te spreken.

Bijna 80% van alle moslims, ook die in het Westen leven, zijn soennitisch. Een fatwa is een oordeel van de hoogste moslimgeleerden, gebaseerd op interpretatie van de koran en de sunna (de overlevering van uitspraken van de profeet Mohammed).

Bezorgd
Afgelopen weekend sprak de Britse minister van defensie John Reid zijn bezorgdheid uit over de rol van koranscholen in Pakistan, de zogenoemde madrassa's. Volgens hem zijn deze scholen een belangrijke bron van internationale instabiliteit en dragen ze in grote mate bij aan de toename van terroristische activiteiten. Eťn van de vier vermoedelijke daders, de 22-jarige Shahzad Tanweer, zou tijdens een verblijf in Pakistan twee van zulke scholen hebben bezocht.

Boze boer vernielt graancirkel

AstroStart had ons via de nieuws-submit te melden:

Een boer uit het Engelse Wiltshire heeft een graancirkel die hij dit weekend in zijn graanveld aantrof niet kunnen waarderen. Uit woede over de cirkel reed hij met zijn tractor dwars door het hart van de graancirkel heen.

Graancirkeladepten zijn op hun beurt boos op de boer, omdat er ''iets bijzonders'' met deze graancirkel aan de hand zou zijn. Zo zijn er ooggetuigen die beweren dat de graancirkel binnen ťťn uur is verschenen en dat dit niet door mensen kan zijn gedaan. Een ooggetuige zegt op de site Cropcircle connector: ''De hele dag voordat de graancirkel ontstond had ik al een knagend gevoel. Op 16 juli reed ik 's ochtends om 3:20 uur rond in mijn auto om te kijken of er inderdaad niks lag. Ik ging van de weg af en bestudeerde de graanvelden in het donker. Een voordeel is dat ik een set nachtkijkers heb. Er was niets te zien op het veld. ... Rond 4:15 uur ging ik weer kijken. Er was duidelijk een nieuwe formatie zichtbaar. Ik stond daar in shock, want deze formatie was er rond 3:30 uur nog niet''


Meer foto's vind je hier.

Vliegen

Vliegen is leuk, je komt snel van de ene plaats naar de andere plaats. Maar je kunt het ook voor je plezier doen.
Vliegtuigen worden in de vorm van straaljagers in gezet tijdens oorlogen, maar ook moeten ze de show stelen tijdens een vliegshow, al gaat dit niet altijd zoals het moet gaan...
Helicopters kunnen ook tijdens oorlogen worden ingezet, maar helicopters worden hier het meeste gebruikt om gewonden na een ernstig ongeluk te vervoeren. Mensen wat deze helicopters moeten besturen moeten dat natuurlijk eerst leren, al gaat dit natuurlijk nooit in ťťn keer goed...

Transformers worden bioscoopfilm

Xender had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonZij die in de jaren tachtig een tiener waren zullen de de serie nog wel kennen: Transformers. Nu steeds meer animatieseries ook verfilmd worden, komen ook de robots die tot helden kunnen transformeren op het witte doek. Regisseur Michael Bay en uitvoerend producent Steven Spielberg willen de actiefilm in de zomer van 2007 in de bioscoop hebben.

''Onder leiding van Michael Bay en met Steven Spielberg als uitvoerend producent weten we dat 'Transformers' een geweldige actiefilm wordt, die perfect is voor het zomerseizoen'', zegt het enthousiaste hoofd distributie van Productiemaatschappij Dreamworks.

De Transformers verschenen in 1984 voor het eerst op de beeldbuis. Ze luisterden naar namen als Optimus Prime, Megatron en Override en konden in tanks, vrachtwagens, vliegtuigen en helikopters veranderen.


Transformers verschenen ook in boekvorm indertijd

WK zwemmen: Waterpolosters ontsnapt tegen BraziliŽ

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn het WK in Montreal moeizaam begonnen. De ploeg van bondscoach Paul Metz stond in de wedstrijd tegen BraziliŽ bij aanvang van het laatste kwart nog achter met 3-5, maar bleef kalm en sleepte alsnog een 7-6 overwinning uit het vuur.

In de andere wedstrijd in poule D walste AustraliŽ met 15-2 over Duitsland heen. Over twee dagen zijn de Duitse vrouwen de volgende tegenstander van Nederland. "We kennen de Duitsers en zij kennen ons. Het komt aan op de vorm van de dag," aldus Metz.

Mp3 en meer 3

Het is weer opendir tijd

[pop]
Veel pop muziek en een videoclip van 50Cent
Een aantal pop liedjes

[rock]
LinkinPark Live in Texas 2003
8 rock liedjes
Veel rock muziek
The Pogues

[ost]
FIFA 2005

[r&b]
Heel veel r&b
R&B dir

[overig]
Een aantal roms voor N64 en SNES
Worms2
SNES roms
Van alles voor je telefoon
Veel software voor je Motorola MPX200
Grappige filmpjes en geluidjes

Niet zo heel veel dit keer dus.. maar de volgende keer weer meer. .
Dirs leeghalen doe je met DownThemAll

Friesinger weer gelukkig met Ids

Oud topschaatser Ids Postma is weer 'in love' met de Duitse schaatstopper Anni Friesinger. Na een relatie van drie jaar gingen de twee eerder in 2001 uit elkaar. Ids (31) en Anni (28) blijken sedert een paar maanden weer een relatie te hebben, zo meldt de Telegraaf vandaag op de voorpagina.

Een twee weken durende liefdesvakantie op Ids' boerderij was daarvan het bewijs zegt Friesinger: ''Ids my life. Alle goede dingen gaan in tweeŽn. Hij was mijn eerste grote liefde en die vergeet je niet zo snel. Ik ben op dit moment erg gelukkig.''


Anni is weer dol op Ids

Riis: "Basso klom beter dan Armstrong"

Net als in 2004 was Ivan Basso ook in 2005 de enige die met Armstrong meekon in de PyreneeŽn. Volgens Bjarne Riis klom Basso zelfs beter dan de Amerikaan. De nog altijd maar 27-jarige Basso lijkt in het gat te springen dat Armstrong volgend jaar nalaat.

Basso is heel duidelijk in zijn commentaar na afloop van de vijftiende rit: ”Lance en ik waren de sterksten op de beklimmingen. Het feit dat we samen finishten bewijst dat. Tot nu toe ben ik heel tevreden over deze Tour. Alleen de tweede plaats in de ploegentijdrit beschouw ik als een teleurstelling.” De kopman van CSC weet zich nog niet zeker van de tweede plaats: ”Ik ga met vertrouwen de laatste week in, maar er komen nog enkele lastige etappes. Het klassement van nu zegt veel, maar ik ben nog lang niet zeker van die tweede stek.”

Die terughoudendheid is logisch gezien Basso’s ervaringen van vorig jaar in de laatste tijdrit. Toen kwam hij met onvoldoende voorsprong op KlŲden de bergen uit en verloor hij zijn tweede plaats aan de Duitser. Nu lijkt Basso echter een geruststellende marge van 3.12 op Ullrich te hebben. De Italiaan is bovendien sterk verbeterd in het rijden tegen de klok. In de Giro klopte hij in een 34 kilometer lange tijdrit erkende hardrijders als Zabriskie, Gonchar en Karpets.

Basso’s ploegrijder Riis is zeer tevreden over de prestaties van zijn kopman:
”Fantastisch wat Ivan de voorbije twee dagen deed. Onze kopman was vandaag als klimmer zelfs beter dan Armstrong. Alleen is dat niet voldoende om Lance los te rijden. Alles liep zoals we het vanmorgen hadden besproken. SŲrensen, Julich en Sastre isoleerden de hoofdrolspelers bij de andere ploegen. Ivan was eigenlijk al van plan op de Peyresourde te gaan, maar daar stond er te veel tegenwind. Ik blijf erin geloven, ook al is Armstrong nog altijd sterk. Er volgen nog enkele pittige etappes door het Centraal Massief.”

'Racistische' columnist vrijuit

Columnist J. Minkema van weekblad De Duinstreek - een huis-aan-huis blad die in een aantal Noord-Hollandse kustgemeenten verschijnt - wordt door het Openbaar Ministerie (OM) niet vervolgd wegens discriminatie. Het Anti-Discriminatie Bureau Noord-Holland-Noord (ADBNHN) had tegen Minkema een klacht ingediend wegens discriminatie en aanzetten tot haat op grond van afkomst, huidskleur en ras.

Minkema wijdde vorig jaar een opiniestuk aan de problemen met Antillianen in Den Helder en aan een Helderse-delegatie die in het kader daarvan naar CuraÁao ging om te bekijken hoe de jeugd hier beter opgevangen kan worden. Daarin schreef hij onder meer: ''daar gaat men uitvlooien wanneer jongeren zich als crimineeltjes ontplooien alvorens massaal de oversteek naar ons land te wagen en vooral Den Helder levensbedreigend te terroriseren.'' ''En het zijn niet alleen Antillianen die zich als jatters, geweldplegers, aanranders, verkrachters en moordenaars onder ons bewegen. Veel meer dan de helft van de criminelen die een spoor van dood, ellende, verdriet en verderf nalaat, is getint.'' Volgens het OM zijn de uitingen weliswaar onwenselijk, behoorlijk grof en tendentieus, maar niet strafbaar.

Het OM vroeg mede advies aan het Landelijke Expertise Centrum Discriminatie (LECD) in Amsterdam. Volgens het centrum zijn de laatste twee zinnen beledigend voor een groep mensen vanwege hun ras. Maar als men de tweede zin sec beschouwt, is het een (al dan niet terechte) aangedikte feitelijke constatering. De zinnen staan echter in context meent het LECD: ''En deze context is vooral een politieke: onze landspoorten staan al veel te lang te wijd open. De schrijver wil vooral dat aankaarten en zet zijn politieke visie kracht bij door te schetsen waar die te wijde poorten inmiddels toe hebben geleid.'' Het LECD concludeert dat de gewraakte zinnen behoorlijk grof en tendentieus zijn maar dat de vrijheid van meningsuiting hoger staat: ''De politieke uitingsvrijheid is ťťn van de grondpeilers van onze samenleving en dientengevolge zijn de grenzen ruim, zeer ruim.''

Column: Keep Walkin'

Op 1 januari 1968 werd de allereerste Formule 1 Grand Prix gereden door een auto die geschilderd was in de kleuren van een tabaksfabrikant. Sindsdien was de opmars van de sigarettensponsoring niet te stuiten.

Zelfs - of moet ik zeggen: juist - vanaf het eind van de jaren tachtig, toen de vrijheid om reclame te maken voor tabaksproducten steeds verder werd ingeperkt. De fabrikanten zochten naar een plaats om hun enorme budgetten voor marketing te spenderen, en die laatste paar plekken waar geadverteerd mocht worden werden veel waard.

Jarenlang proberen sommige landen al om tabaksreclame te verbieden, maar de macht van de sport (afgezien van het prestige levert een race een slordige 50 miljoen euro op voor de locale economie) zorgde toch altijd voor dispensaties of creatief omgaan met de regels. Zo dacht de Belgische regering voor de invoering van een verbod in 2003 dat de sport de race op het circuit in de Ardennen, algemeen beschouwd als het mooiste Formule 1 circuit ter wereld, niet zou durven schrappen. Een jaar later werd er toch weer dispensatie verleend, en kon de race in BelgiŽ terugkeren. De NŁrburgring werd tijdelijk Luxemburgs grondgebied om de Duitse regels te omzeilen, en in ItaliŽ werd al voor de race een symbolische boete van 10.000 dollar betaald, en kon daarna de wetgeving rustig overtreden worden.

Persoonlijk vind ik het redelijk hypocriet dat een overheid, die de verkoop en het gebruik van tabak toestaat, reclame voor zo'n legaal product verbiedt. Hypocriet temeer omdat de Europese Unie per jaar bijna een miljard euro subsidie betaalt aan boeren die tabak telen. Natuurlijk is roken slecht voor een mens, maar net zoals het een coureur vrij staat om zijn lijf en leven te wagen in een sport die anderen ter vermaak moet dienen, moet een mens toch uiteindelijk zelf kunnen kiezen of het asfalteren van de luchtwegen een bezigheid is die hij of zij na wil streven in het leven.

Hoe dan ook, de Europese Unie heeft besloten om vanaf 31 juli tabaksreclame in de hele EU volledig te verbieden. Alleen de datum is al perfect gekozen - niet gewoon op de eerste dag van een maand. Nee, het verbod gaat in op de laatste dag van een maand, waardoor de Grand Prix van Hongarije in de vreemde situatie terecht komt dat de teams tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie wťl met tabaksreclame mogen rijden, maar tijdens de race niet. Of de TV-stations op zondag nog wel beelden mogen laten zien van de kwalificatie is niet duidelijk. Ook is het nog steeds niet duidelijk of teams, TV-stations, de autosportfederatie FIA of de sponsors strafbaar kunnen worden gesteld, als er beelden uit landen waar de reclame wel is toegestaan, in de EU worden uitgezonden.

Maar behalve dat de wetgeving onduidelijk is, breekt de EU tevens de eerdere wereldwijde afspraak van de sportbonden met de World Health Organization, een onderdeel van de VN, om eind 2006 te stoppen met tabaksreclame. Veel teams hebben jarenlange sponsorcontracten die tot 2006 lopen, en komen daardoor in de problemen. De FIA is zo boos over het breken van de eerdere afspraken, dat ook de afspraak met de WHO is opgezegd. Daardoor kan er na 2006 dus toch doorgereden worden met sigarettenstickers tijdens races die niet in de EU plaatsvinden. Dat daardoor de Europese bevolking alsnog blootgesteld wordt aan tabaksreclame op TV, internet en magazines, en de wet dus eigenlijk alleen maar contra-productief werkt, is voor de wetgevers in de EU blijkbaar niet relevant.

Als gevolg van de harde lijn in de EU zien we een trend dat er Europese races geschrapt worden ten gunste van races in groeiende markten. Markten waar toevallig tabaksreclame nog wel is toegestaan, zoals MaleisiŽ, Turkije en Bahrein. Het is de bedoeling dat op korte termijn ook India, Mexico en Rusland aan dat lijstje worden toegevoegd. Toch zitten de Formule 1 teams met een probleem. Omdat niet duidelijk is of die TV beelden in de EU nog wel uitgezonden mogen worden, loopt de sport het risico om zich te vervreemden van de honderden miljoenen Europese fans. Fans die de sport groot hebben gemaakt, en vooralsnog via Europese sponsors veel rekeningen betalen. Er zal altijd wel een aantal races in Europa blijven, en de vraag is welke stickers er dan op de auto's geplakt zullen worden.

Het idee en de regelgeving om tabaksreclame te verbieden is grotendeels ontstaan tijdens de hoogtijdagen van de IT, en de bewindslieden hoopten dat de sport daar nieuwe sponsors zou vinden. Door de crisis in die sector is dat echter minder goed gelukt dan werd verwacht. Een aantal leveranciers van IT producten en diensten prijkt wel met hun naam op de auto’s, maar budgettair kunnen zij toch niet als volwaardige vervanging van de tabakssponsoring worden gezien. Men bleef dus zoeken naar bedrijven met de middelen en de wil om de F1 draaiende te houden.

Het team McLaren denkt een dergelijk bedrijf gevonden te hebben, en ik denk dat de bewindsvoerders in Brussel zich er behoorlijk aan zullen ergeren. De Formule 1 was een ideale plek voor een sector met veel geld en steeds minder mogelijkheden om te adverteren. Naast de tabaksbranche is er nog een sector die aan die omschrijvingen voldoet. De alcoholproducenten zijn al jaren vertegenwoordigd in de racerij, maar krijgen dankzij het vertrek van de tabaksstickers opeens veel meer ruimte om te adverteren.

De EU heeft de kans op een wereldwijde ban op tabaksreclame om zeep geholpen, en dat de ontstane ruimte op auto’s wordt ingenomen door ťťn van de weinige producten die mogelijk nog schadelijker zijn voor de maatschappij dan tabak, vind ik een staaltje ironie waar ik behoorlijk van kan genieten.

Ik hoop dan ook stiekem een beetje dat de startopstelling volgend jaar gevuld zal zijn met Martini-Ferrari's, Smirnoff-Red Bulls en een Nederlandse coureur met heel groot "Biertje?" op de motorkap. In ieder geval zal McLaren vanaf de Grand Prix van Turkije het logo met de stappende man van Johnnie Walker op de auto hebben staan. De volgende stap is weer aan de EU.

FOK! Prijswinnaars week 28

Vorige week gaven we leuke Fantastic Four goodies weg aan mensen die ons vertelden welke eigenschap van de Fantastic Four ze graag zouden bezitten. De winnaars zijn:


DiNoW
Gmp
marcek
Basschie
Sweet-Me


De gesigneerde cd van Ben Liebrand (het goede antwoord was Engels en Frans) gaat naar:


Wijnbes


Dan waren er nog flink wat mensen die ons konden vertellen aan welke gracht (Lijnbaansgracht) je de Amsterdamse Sugarfactory kan vinden. De winnaars die aldaar een Earth Clubnight mogen bijwonen zijn:


liesvdb
RCQ


Voor de onderste winnaars geldt: we nemen zo snel mogelijk per email contact met je op, via het adres dat je op FOK! gebruikt. Vrees je dat dit niet het juiste is, mail dan even naar pr@fok.nl onder vermelding van je username en echte naam, dan komt het ook goed.

De overige winnaars krijgen hun prijzen zo snel mogelijk (dwz: zodra wij ze zelf binnenhebben, wat soms best een paar weken kan duren helaas) thuisgestuurd!

Iedereen gefeliciteerd, en doe deze week vooral weer mee aan de prijsvragen!

Bejaarde gered van opengaande brug

poolsterhof had ons via de nieuws-submit te melden:

Een leerling-agent heeft samen met een omstander een 78-jarige man uit Gorinchem van een opengaande brug gered. De man liep met behulp van zijn rollator op de Concordiabrug toen achter zijn rug de slagbomen dichtgingen en de brug omhoog ging.

De politiestudent bedacht zich geen moment en ging samen met iemand anders de brug op. Beiden grepen de man vast en hielden hem in evenwicht. Nadat de oplettende brugwachter de noodknop had ingedrukt, zakte de brug weer naar beneden.

De bejaarde man hield aan het avontuur alleen een geschaafde vinger over.

Colombia naar halve finales Gold Cup

Met een spectaculair schot heeft Abel Aguilar Colombia zondagnaar de halve finales van de Gold Cup geschoten.

In de 79ste minuut van de wedstrijd tegen Mexico schoot de middenvelder van Deportivo Cali de bal vanaf een meter of veertig over doelman Moisťs MuŮoz van Mexico in het doel. Daarmee zorgde hij voor de 2-1 zege van Colombia.

Aguilar kreeg de bal aan de rechterkant van het veld voor zijn voeten gespeeld en bedacht zich niet. Terwijl een Mexicaanse tegenstander aan kwam stormen, schoot Aguilar de bal blind naar voren en met een prachtige boog verdween de bal vervolgens in het net. Zaterdag plaatsten de Verenigde Staten en Honduras zich al voor de halve finales. De laatste halvefinalist komt uit wedstridj tussen Zuid-Afrika en Panama.

Planarity

Blauwe puntjes en zwarte lijnen, dat is waar het in "Planarity" om draait. De blauwe puntjes zijn verbonden door middel van de zwarte lijnen en dat in een mooi patroon. Maar het patroon is zo gemaakt dat je ervoor kunt zorgen dat als je met de blauwe puntjes schuift er geen enkele zwarte lijnen meer zijn die zich kruisen.

Deze dus, succes...

Ook met dank aan Vieske & BlackJack die het spel ook gevonden hadden en in de submit hadden gegooid.

Langste sofa ter wereld in Steenwijk

In de categorie 'komkommertijd' wist iemand ons via de nieuws-submit te melden dat in het Overijsselse Steenwijk in het kader van het 750-jarig jubileum van de stadsrechten van deze plaats, afgelopen zaterdagmorgen in ťťn klap twee wereldrecords zijn gevestigd c.q. gesneuveld.

Zo werd deze week bij het theater en evenementencentrum De Meenthe de langste kunststof sofabank ter wereld geplaatst, met een lengte van 75 meter. De grootste kunststofsofa ter wereld tot nu toe betrof een 34 meter lange sofa die in Barcelona staat.

Vervolgens namen in totaal 187 voornamelijk ouderen gelijktijdig hun plaatsen in op deze bank. De bankzitters in Steenwijk bleken na een inventarisatie door plaatselijk deurwaarder Jan Busscher en zijn medewerkers gezamenlijk goed voor een record-totaal-leeftijd van 12.067 jaar. Burgemeester Hayo Apotheker onthulde samen met de oudste bankzitster, mevrouw Romke Vormeer (95) een zuil, die tussen station en Meenthe aan dit kunststukje herinnert.

China wil sperma de ruimte inschieten

China is van plan om in oktober van dit jaar naast enkele astronauten ook 40 gram varkenssperma het heelal in te schieten. Bedoeling van deze bijzondere bagage is te onderzoeken wat de effecten van een ruimtereis op het zaad zijn. Het sperma is afkomstig van twee speciaal geselecteerde Ronchchang-varkens. Deze soort staat bekend om zijn goede lichamelijke conditie en om zijn goede vlees.

Wetenschappers denken dat de omstandigheden in de ruimte het sperma beÔnvloeden. Na de reis zullen met het overlevende sperma varkenseitjes bevrucht worden. Twee jaar later moet duidelijk zijn of het verblijf in de ruimte invloed heeft gehad op de lichamelijke conditie en het vlees van de reageerbuisvarkens.

Benfica verliest oefenwedstrijd van Chelsea

Op eigen veld heeft het Benfica van trainer Ronald Koeman een oefenwedstrijd tegen Chelsea met 0-1 verloren. Een eigen doelpunt van Ricardo Rocha werd de ploeg van Koeman fataal.Bij Chelsea speelde Arjen Robben in de eerste helft mee.

Bij een vrije trap voor Chelsea raakte Rocha de bal verkeerd en zag tot zijn grote schrik dat de bal in zijn eigen doel verdween.

Voor het begin van de wedstrijd had de trainer van Chelsea, Mourinho, beweerd dat hij nog nooit in het stadion van Benfica had verloren. Als coach van Benfica verloor hij in het najaar van 2000 geen thuiswedstrijd en als trainer van Uni„o Leiria en FC Porto bleef hij ook ongeslagen. Met Chelsea verlengde hij zondag de ongeslagen reeks in het EstŠdio da Luz.

Afgewezen asielzoeker zit zeven jaar in cel

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Een afgewezen asielzoeker in AustraliŽ, die niet naar huis kon omdat hem een paspoort uit het land van herkomst werd geweigerd, is zondag vrijgelaten nadat hij liefst zeven jaar in afwachting van z'n uitwijzing in een gevangeniscel heeft moeten doorbrengen. De asielzoeker in kwestie, de inmiddels 31-jarige Peter Qasim, is naar eigen zeggen afkomstig uit de Indiase deelstaat Kashmir, waar al jaren lang een burgeroorlog woedt tussen Hindoestanen en Moslimseperatisten die een eigen staat nastreven. Qasim kreeg zeven jaar terug te horen dat de Australische autoriteiten zijn asielverzoek hadden afgewezen. Omdat India hem vervolgens niet wilde toelaten, kon hij niet het land worden uitgezet, waarop besloten werd dat de man het moment van z'n uitzetting dan maar in een gevangeniscel moest afwachten.

Nadat de man een maand geleden wegens depressiviteit in een psychiatrisch ziekenhuis werd opgenomen, kwam er aandacht voor z'n zaak in de media. De politieke oppositie ijverde voor een humanere oplossing voor de situatie en boekte succes; hij mag nu als vrij man in AustraliŽ blijven tot er een land is gevonden dat hem wel wil opnemen. Een familie uit Adelaide heeft inmiddels aangeboden om Qasim in huis te nemen.

Mensenrechtenactivisten en tegenstanders van het strenge Australische asielbeleid zijn van mening dat deze zaak een duidelijk voorbeeld is van hoe onmenselijk en onrechtvaardig asielzoekers in AustraliŽ worden behandeld. Ofschoon het niet ongebruikelijk is dat afgewezen asielzoekers in AustraliŽ hun uitzetting in de cel moeten afwachten, heeft niemand er zo lang in hechtenis gezeten zonder ooit voor een strafbaar feit veroordeeld te zijn als Qasim.

De oppositionele Labourpartij heeft de conservatieve Australische regering opgeroepen om Qasim een permanente verblijfsvergunning te geven. "Ze kunnen een man die zeven jaar in hechtenis heeft gezeten zonder dat hij ook maar iets verkeerd heeft gedaan, behalve dan dat hij AustraliŽr wilde worden, best enige bestaanszekerheid bieden", verklaarde Labour-woordvoerder Tony Burke. Labour vindt vooralsnog alleen steun bij de Groenen.

Qasim zei zelf over z'n tijd als gevangene dat hij het vooral heel erg vond om niet te weten wanneer hij zou vrijkomen.

WK Zwemmen: Synchroonzwemsters naar finale

Bij het wereldkampioenschap synchroonzwemmen hebben Sonja en Bianca van der Velden zich als gedeeld tiende geplaatst voor de finale van de duetten. De Nederlandse tweeling kwam na de technische en vrije routine tot een totaal van 90,001 punten, dat evenveel was als de Zuid-Koreaanse combinatie Min Jeong Kim en Na Mi Yoo.

In de technisch routine eerder op de dag zette de Nederlandse vrouwen met een elfde plaats al een belangrijke stap naar de finale. Met de vrije routine wisten ze zich in de avondsessie nog een plek te verbeteren.

De finale van de duetten staat vrijdag op het programma. Dinsdag komt Bianca van der Velden nog in actie bij de solo.

Stemmingmakerij Remkes

De Tweede Kamer schijnt zich ernstige zorgen te maken over de vele terroristische organisaties die in ons land actief zijn. Minister Remkes heeft zaterdag in 'Spraakmakende Zaken', het programma van Paul RosenmŲller uit de school geklapt over de terroristische dreiging in Nederland. Er schijnen volgens de AIVD tussen de tien en twintig 'actieve' terroristische organisaties in Nederland te zijn. Volgens PvdA-Kamerlid Peter van Heemst is het goed dat Remkes met deze informatie naar buiten is gekomen, want dan kennen de burgers het echte gevaar tenminste.

Waar gaat dit toch allemaal over? Volgens Remkes en de AIVD zijn er dus allerlei actieve terroristische organisaties in Nederland. Maar wat is moet ik me dan bij 'actief' voorstellen. Het is nu niet bepaald zo dat hier wekelijks een aanslag wordt gepleegd. Sterker nog, als er al eens een aanslag wordt gepleegd dan gaat het om een aanslag van extreemrechts. Natuurlijk lopen er idioten rond als Mohammed B. en Folkert van der G. maar die hadden toch totaal verschillende achtergronden en zelfs van Mohammed B. is niet aangetoond dat hij deel uitmaakte van een terroristische organisatie. Het is volstrekt onduidelijk wat Remkes en de AIVD nu precies willen zeggen met deze informatie. Als ze willen aantonen dat ze zaken in de grip hebben dan is de verkeerde manier. Bovendien is het enkele feit dat de AIVD die organisaties kent ook nietszeggend. Mohammed B. was ook al bekend bij de AIVD en kon toch Theo van Gogh vermoorden. Remkes maakt de Nederlandse bevolking volstrekt onnodig bang en zwengelt met dit soort uitlatingen de moslimhaat verder aan. Bah!

Condoom nodig

Je bent jong en je wilt wat. Je ligt lekker met je nieuwe vlam in bed en je staat op het punt om haar eens lekker hard te gaan neuken. Ze wilt wel alleen met condoom neuken want ze heeft natuurlijk nog geen zin om zwanger te raken.
Je gaat snel op zoek naar die dingen, maar waar heb je ze neer gelegd. Dan maar een alternatief bedenken want je wilt toch lekker klaarkomen in je vlam.

Tip: Bewaar condooms op een makkelijk bereikbare plaats.

Brons voor van Dijk bij WK Zwemmen

Bij het wereldkampioenschap zwemmen in Montreal heeft Edith van Dijk bronzen medaille gewonnen. De Nederlandse zwemster veroverde de derde plaats op de vijf kilometer in open water. In 1998 en 2002 won ze zilver op die afstand.

De Russische Larissa Iltsjenko prolongeerde haar wereldtitel. De Amerikaanse Margy Keefe greep de zilveren plak. Later in de week worden nog de tien en 25 kilometer in open water gezwommen, die normaal gesproken de favoriete afstanden zijn van Van Dijk.

Kluivert en Valencia scoren niet in Intertoto

In de derde ronde van de Intertoto Cup kwamen gisteren aardig wat topclubs in actie. Voor Valencia maakte Patrick Kluivert zijn debuut in een officiŽle wedstrijd.

Kluivert deed de volledige negentig minuten mee in BelgiŽ tegen AA Gent. Echte kansen kon Valencia niet creŽren, Gent daarentegen wel, maar dankzij de uitstekende reddingen van Canizares bleef het 0-0. Ook twee concurrenten van Kluivert (Di Vaio en Villa) kwamen gisteren in actie. Mista werd dan weer thuisgelaten. Mocht Valencia het karwei in eigen huis afmaken dan wacht in de volgende ronde wellicht Roda JC.

Newcastle United kon wťl zijn uitwedstrijd winnen, tegen Dubnica werd het 1-3. Voor de Engelsen scoorden Chopra, Milner en de onvermijdelijke Shearer. Lazio Roma had een eenvoudige wedstrijd tegen Tampere United: 3-0. Onder meer Di Canio stond op het scorebord. Ook VfL Wolfsburg heeft door een 2-0 uitoverwinning bij IFK GŲteborg goede papieren voor de vierde ronde.

Renners Euskaltel worden niet rijk

Na twee weken fietsen door Frankrijk heeft de Baskische formatie Euskaltel nog geen vierduizend euro bij elkaar gefietst.

In het voorlopige geldklassement na vijftien etappes staat Discovery-Channel eerste. De gele truien van Armstrong, de zege in de ploegentijdrit en de etappezege van Hincapie gisteren zorgden voor een voorlopig prijzengeld van meer dan vijftigduizend euro. Rabobank staat knap tweede, dankzij de bolletjestruien van Kroon, Dekker en Rasmussen en etappezeges van Weening en Rasmussen. De Nederlandse ťquipe gaat T-Mobile nog vooraf. De Basken van Euskaltel hebben dit jaar nog weinig laten zien in de Tour en dat reflecteert zich ook in het prijzengeld: slechts 3.810 euro.


Het geldklassement na twee weken:

1. Discovery Channel 52.330
2. Rabobank 49.820
3. T-Mobile 49.540
4. Crťdit Agricole 37.900
5. Gerolsteiner 37.160
6. Davitamon - Lotto 35.730
7. CSC 34.130
8. Cofidis 31.190
9. Quick-Step 30.340
10. FranÁaise des Jeux 30.230
21. Euskaltel 3.810

Ullrich berust in nederlaag

Jan Ullrich zal er weer niet in slagen een vervolg te breien op zijn Tourwinst van 1997. De Duitser erkent dat Armstrong ook dit jaar gewoon weer te sterk was. Ullrich’s begeleider Rudy Pevenage had meer van deze Tour verwacht.

De laatste col was er gisteren duidelijk te veel aan. De kopman van T-Mobile kon op Val Louron-Azet nog aardig mee met Basso en Armstrong, maar op de slotklim naar Pla d’Adet verloor de Duitser uiteindelijk meer dan een minuut op zijn naaste concurrenten. Op zijn website zegt Ullrich dat hij zaterdag in feite al de Tour heeft verloren: ”Toen hadden we Armstrong geÔsoleerd, dat was het moment geweest waarop ik hem had moeten pakken. Maar in de laatste kilometer reed hij gewoon van me weg en bleek sterker te zijn. Ik ben wel tevreden met mijn optreden, want het was een groots en sportief gevecht.”

Zijn begeleider Pevenage weet misschien waarom Ullrich gisteren faalde: ”Hij heeft wellicht te weinig gegeten of gedronken. Daardoor ging het misschien niet meer op het einde. Dat kan iedereen overkomen. Het is nog te vroeg om de balans op te maken, maar we hadden er veel meer van verwacht. De voorbereiding was goed, Ullrich heeft hard gewerkt.” Manager Walter Godefroot is realistisch: ”We moeten accepteren dat sommige renners in deze Tour gewoon beter zijn. We hebben alles geprobeerd, maar het mocht niet baten.”

Op dit moment staat Ullrich vierde in de algemene rangschikking. Ervan uitgaande dat er tot zaterdag niets meer veranderd in het klassement is zijn achterstand aan het begin van de tijdrit 2.49 op Rasmussen en 3.12 op Basso. De Deen lijkt nog te kunnen worden achterhaald, maar drie minuten op Basso is erg veel. Toch heeft Ullrich goede herinneringen aan de plaats, Saint-Etienne, waar de tijdrit wordt gehouden. In 1997 vermorzelde hij de concurrentie namelijk op bijna hetzelfde parcours; hij had drie minuten voorsprong op de nummer twee die dag.

IsraŽliŽr voor West Ham United

West Ham United heeft Yossi Benayoun aangetrokken. De IsraŽliŽr komt over van het Spaanse Racing Santander.

Benayoun is een 25-jarige middenvelder, die vorig seizoen slechts drie competitiewedstrijden van Racing hoefde te missen. De IsraŽliŽr kost West Ham zo’n vier miljoen euro. Niet alleen West Ham, ook Bolton Wanderers was nadrukkelijk in de race voor zijn handtekening. Manager Pardew van het pas gepromoveerde West Ham is content met zijn aankoop: ”Hij is een speler met flair, die in staat is de deur open te maken als ploegen heel teruggetrokken spelen. Zo´n speler hadden we nodig.” Benayoun speelde in totaal drie jaar bij Racing Santander, daarvoor was hij vier seizoenen actief bij Maccabi Haifa.

Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.