Tele2 neemt Versatel over

BigPimpin had ons via de nieuws-submit te melden:

Tele2 heeft vandaag aangekondigd het Mediabedrijf Versatel over te nemen. In een samenwerking met investeringsmaatschappij Apax brengt het van oorsprong Zweedse bedrijf een bod uit van 2,20 euro per aandeel. De overname wordt gesteund door zowel Versatel als door grootaandeelhouder Talpa, hierdoor is de overname zo goed als zeker.

Als de overname compleet is zal Apax de Duitse activiteiten overnemen en wordt Tele2 eigenaar van de overige activiteiten van Versatel in Nederland en België. Versatel zal in Nederland en België na de overname worden geïntegreerd in Tele2.

Tele2 zegt de 'triple play' strategie van Versatel voort te willen zetten. Het zogenaamde 'triple play' houdt in dat er zowel telefoondiensten, breedbandinternet en televisie wordt aangeboden aan de consument. Daarnaast bezit Tele2 straks de rechten voor live-wedstrijden uit de Eredivisie voor de komende drie seizoenen.

Lachende derde bij deze overname is John de Mol, eigenaar van Talpa, hij kan zijn aandelen voor ruim 100 miljoen euro meer weg doen dan waarvoor hij ze nog niet al te lang geleden had aangeschaft.