Mon carnet de Tour (6) (Tourdagboekje)

"Dit is mijn "carnet de jour" van de Tour, mijn carnet de Tour, mijn Tourdagboekje voor Fok!, een paar keer tijdens de Tour geef ik hierin mijn visie op het wedstrijd- en alles-er-naast gebeuren in de Tour."


Ondertussen zijn we dus al een weekje verder, en is de Tour met nog een week te gaan andermaal afgelopen. Enkel een gek zoals degene die in 1975 Eddy Merckx van zijn fiets sloeg en zijn zesde Tourzege verhinderde kan "The Boss" nog van zijn zevende Tourzege houden. Parijs is nog ver, zegt u Mr. Smeets? Laat mij niet lachen, Sheryl Crow heeft nu al haar shoppinglijstje voor volgende week allang klaar � Lance wint deze Tour en daarmee basta.
Van "basta" gesproken, ik heb nu al heimwee naar de Giro, waarom kan daar en in de Vuelta wel wat we in de Tour al decennialang niet meer te zien krijgen? Laat ons eerlijk blijven, Armstrong was niet eens sterk deze Tour. Zelfs zijn ploeg was veruit de zwakste in zijn 7 jaar als Tourpretendent. Nee, Armstrong reed deze Tour niet uit elkaar, hij kon niet imponeren. Hij won niet eens een bergrit dit jaar, hij kon zelfs nooit alle concurrenten uit het wiel lossen, altijd bleef er wel eentje in plakken. Zelfs "El Rey" Indurain zou hem er ronduit mee uitlachen.

Lees hier het vervolg van deze column op de columnspagina