DVD: Best of Moviepower 8

Lars (detulp050)
In Out of Time zien we hoe een coole Denzel Washington als lokale sheriff wordt beschuldigd van de moord op zijn minnares. Alles wijst erop dat hij de moordernaar is en hij heeft maar weinig tijd om zijn onschuld te bewijzen. Als ook nog eens blijkt dat er een hoop geld is verdwenen uit de kluis van het politiebureau wordt het wel erg heet onder de voeten van het hoofd van de politie. Niet alleen hij krijgt het er warm van, de broeierige sfeer en de de knappe looks van Eva Mendez zorgen ervoor dat ook de kijker niet onberoerd blijft. In een razendspannend kat-en-muisspel zien we hoe Washington zich in allerlei bochten moet wringen om zijn eigen hachje te redden.



Spartan is een film die aan de ene kant voldoet aan alle clichés van een moderne thriller, maar nog genoeg originele elementen bevat om zich te kunnen onderscheiden van de rest van het genre. Val Kilmer speelt de rol van Robert Scott, een CIA-agent wiens hulp wordt ingeroepen om de ontvoerde dochter van de president te redden. Niet echt een makkelijke opgave, aangezien er nog op veel vragen een antwoord moet worden gevonden. Waarom hebben de kidnappers de dochter van de president ontvoerd, wat willen ze? Als blijkt dat de ontvoerders misschien ook niet helemaal weten wat voor materiaal ze in handen hebben wordt het raadsel helemaal compleet. Een ingenieuze thriller die voorbij is voor je het echt door hebt.


In Out of Reach zien we de altijd stralende Steven Seagal zich ontzettend inleven in zijn rol als Billy Ray Lancing, een voormalige CIA-agent. Vanuit Alaska stuurt de man met een hart van goud een deel van zijn zakgeld naar het arme weesmeisje Irina in Polen. Bily Ray ontdekt echter dat het geld niet terecht komt bij zijn Foster Parentskindje, maar bij een criminele bende die zich bezighoudt met mensenhandel. Als survivalheld zit er maar een ding voor hem op: hij vertrekt naar Polen om het meisje te redden en de schurken definitief uit te schakelen. Een actiefilm die je op het puntje van je stoel doet belanden, maar dan vooral omdat je de neiging hebt om weg te rennen.



Bij Wake of Death hebben we te maken met een zwak verhaal en dito acteur. Jean-Claude van Damme speelt Ben Archer, een man die vanuit zijn verleden ervaring heeft met geweld en actie, maar dit alles heeft verruild voor een gezinsleven. Als zijn vrouw zich van beroepswege ontfermt over een Chinees meisje tekent ze haar eigen doodvonnis. Het meisje blijkt namelijk het dochtertje van een mafiabaas te zijn en deze doet alles om zijn dochtertje terug te krijgen en vermoord Ben's vrouw. Ben is boos en zint op wraak. Zoals we gewend zijn van van Damme vergiet hij daarbij heel wat bloed. Een actiethriller waarin van Damme laat zien dat hij daadwerkelijk enig acteertalent heeft. Voor de liefhebber van actie zeker de moeite waard.


Zoals bij zoveel boxen is het maar de vraag of de aanschaf interessant is. Zitten er drie films tussen die je leuk lijken? Dan kun je tot aanschaf overgaan. Zijn het er maar een of twee, dan is het wellicht voordeliger om de DVD's lost te kopen. Twee goede, een slechte en een middelmatige film vormen samen Het beste van Moviepower 8 Een aardige collectie, zeker vanwege Spartan en Out of Time. Het is wel jammer dat bij dit soort boxen de extra's ver te zoeken zijn, verder dan een promofilmpje voor andere DVD's komt Dutch Filmworks niet.


Label: Dutch Filmworks Releasedatum: 14 juni 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!