Ullrich ook in 2006 aan zijde Pevenage

Michel (Baraja)
Ook in 2006 zal Rudy Pevenage als de vertrouwensman van Jan Ullrich fungeren. De Belg gaf ook alvast het programma van de Duitser voor na de Tour prijs.

Vandaag had Pevenage een gesprek met Olaf Ludwig, de teammanager van T-Mobile. De 51-jarige Belg is duidelijk: ”Ik heb nog niets getekend, maar we zijn eruit voor 2006.” Pevenage is al vanaf 1999 de adviseur/begeleider van de huidige nummer vier in de Tour de France. In dat jaar was hij ook in dienst als ploegleider van het toenmalige Telekom. In 2003 ging Ullrich echter naar Team Coast en ging Pevenage mee. De manager van T-Mobile (de opvolger van Telekom), Walter Godefroot, neemt dat Pevenage nog steeds niet in dank af. Pevenage werd dan ook niet met open armen ontvangen toen Ullrich weer terugkeerde bij T-Mobile. Zo mag hij niet in de volgwagen en is hij verre van geïntegreerd in de ploeg van Ullrich.

Pevenage hoopt dat het vertrek van Godefroot zal leiden tot een minder gespannen situatie, al is de relatie volgens hem steeds beter: ”In deze Tour de France heb ik in tegenstelling tot vorig jaar niet constant het gevoel dat ik ongewenst ben als ik met Jan afspreek in het T-Mobile-hotel.” Op de rustdag van de Tour maakte Pevenage ook bekend dat Ullrich in ieder geval nog zal starten in een criterium in Praag (27 juli), in de HEW Cyclassics in Hamburg (31 juli) en dat hij deelneemt aan de Ronde van Duitsland (vanaf 15 augustus).