Maandag duidelijkheid rond Friesacher

Het zijn spannende dagen voor de Nederlandse Formule 1-fans. De kans is aanwezig dat er aankomend weekend op Hockenheim voor het eerst in ruim vijftig jaar weer twee Nederlanders aan de start van een Grand Prix staan. Naast Christijan Albers lijkt Robert Doornbos goede papieren te hebben om voor Minardi in actie te komen in Duitsland.

Doornbos is dit seizoen derde rijder bij het team van Jordan, maar lijkt zijn kans te krijgen nu de Oostenrijker Patrick Friesacher problemen heeft om zijn financiële verplichtingen aan Minardi te voldoen. De teambaas van Minardi, Paul Stoddart, heeft al gezegd dat er drie coureurs op zijn verlanglijstje staan om Friesacher te vervangen. Naast Doornbos zou tevens Zsolt Baumgartner in de race zijn.

In 1952 was het voor het laatst dat er twee Nederlanders aan de start van een Grand Prix stonden. Destijds maakten Jan Flinterman en Dries van der Lof deel uit van de Formule 1-startgrid.

De Oostenrijkse televisiezender ORF deelde zondagavond mee dat Friesacher zijn spullen mag gaan pakken bij Minardi. Maar dat bericht is van officiële zijde nog niet bevestigd, een officiële verklaring van Minardi hieromtrent zal waarschijnlijk in de loop van maandag worden verwacht.

Update 15:15

Minardi teambaas Paul Stoddard heeft inmiddels bevestigd dat tijdens de komende Grand Prix Patrick Friesacher niet uit zal komen voor het team, dat is inmiddels dus zeker.

"We hebben lang gewacht maar in Duitsland zal er een andere coureur voor Minardi rijden", aldus Paul Stoddart. "De opvolger maken we binnenkort bekend, ik wil alleen kwijt dat we met drie coureurs gesproken hebben."