Belangrijke vondst in zaak Holloway

Tim (eSSe)
Icoon Buitenlands nieuwsIn een gebied aan de noordoostkust van Aruba is een stuk plakband gevonden met daaraan blonde haren. Deze haren zouden mogelijk afkomstig kunnen zijn van de vermiste Amerikaanse scholiere Natalie Holloway. De haren worden naar Nederland getransporteerd zodat zij kunnen worden onderworpen aan een DNA-onderzoek. Morgen hoopt men op een uitslag daarvan.

Het plakband werd gevondenHolloway door een parkwachter aan de verlaten noordoostkust van Aruba na een anonieme tip. Eind mei werd Natalie voor het laatst gezien aan de andere kant van het eiland. Zij was toen in gezelschap van de zeventienjarige Joran van der Sloot. Hij zit nog steeds vast omdat hij in verband wordt gebracht met het verdwijnen van het meisje. Ook twee Surinaamse jongens werden verdacht, maar zij zitten inmiddels niet meer vast.

Volgens Fox News, dat de zaak nog altijd dagelijks volgt, spoelde het plakband aan bij een grot in het gebied bij Boca Tortuga. Dit gebied wordt daarom nu uitgekamd door duikers en andere zoekteams. Voorlopig is hier echter nog geen resultaat uit naar boven gekomen. Ook Joran van der Sloot werd vandaag naar het strand begeleid waar hij zegt de scholiere uit Alabama voor het laatst gezien te hebben.