DTM: Paffett wint op Norisring

Wouter (ziggyziggyziggy)
Gary Paffett heeft de zesde ronde van het DTM gewonnen, op de Norisring. In een tumultueuze race bleef hij Christian Abt en regerend kampioen Mattias Ekström voor.

Bij de start werd de leiding direct opgeëist door Paffett in zijn Mercedes. Al binnen vijf ronden moest de Safety Car echter de baan op komen na een botsing tussen Jamie Green en Mika Häkkinen. De Brit remde te laat voor de eerste bocht en ramde zijn teamgenoot. Beide coureurs konden uitstappen.

Na het verdwijnen van de Safety Car volgde een spannende race, met talloze inhaalacties en gevechten. In ronde 30 raakte Rinaldo Capello betrokken in een grote crash, wat opnieuw het inzetten van de Safety Car noodzakelijk maakte. Marcel Fässler moest uitvallen met zware beschadigingen aan zijn Opel door wrakstukken van Capello's Audi.

De meeste coureurs maakten van de neutralisatie gebruik om hun tweede verplichte pitstop te maken. Paffett was echter tijdens de eerste Safety Car-periode buiten gebleven en werkte in twee opeenvolgende ronden zijn verplichte stops af, waardoor hij terugviel naar de tiende plaats.

In de laatste ronden wist Paffett zich terug te vechten tot de koppositie, die hij niet meer zou afstaan. Ondertussen was er een hevig gevecht bezig tussen Paffet, Abt, Reuter en Ekström, wat culmineerde in een aanrijding. Reuter kreeg hiervoor dertig strafseconden en viel daarmee terug naar de negende plaats.

Door zijn overwinning neemt Paffett de leiding in het kampioenschap over van Ekström. Hij heeft nu drie punten voorsprong. Tom Kristensen staat derde, op zestien punten van Paffett.

positiecoureurwagenronden
1Gary PaffettMercedes72
2Christian AbtAudi72
3Mattias EkströmAudi72
4Allan McNishAudi72
5Martin TomczykAudi72
6Heinz-Harald FrentzenOpel72
7Tom KristensenAudi72
8Pierre KafferAudi72
9Manuel ReuterOpel72
10Bernd SchneiderMercedes72
11Alexandros MargaritisMercedes71
12Laurent AielloOpel61
13Bruno SpenglerMercedes59
14Stefan MückeMercedes39
15Marcel FässlerOpel30
16Rinaldo CapelloAudi29
17Jean AlesiMercedes23
18Frank StipplerAudi8
19Jamie GreenMercedes6
20Mika HäkkinenMercedes5