FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 30 juni 2005

Dubbelspel krijgt korte sets

De ATP hoopt het dubbelspel aantrekkelijker te maken door de sets korter te maken. Op deze manier moeten zowel spelers als het publiek meer intresse krijgen in het dubbelen.

Per 1 september zullen sets in dubbelwedstrijden slechts gaan om vijf gewonnen games. Bij een 4-4 gelijke stand zal er verder al een tiebreak worden gespeeld om de setwinnaar te bepalen. Door deze wijziging in de regels wil het ATP meer spanning brengen in het dubbelspel. Verder hoopt de tennisbond op deze manier meer topspelers aan het dubbelen te krijgen. Door de verandering zullen wedstrijden korter duren en minder vermoeiend zijn.

Armstrong helpt met dopingjacht

Lance Armstrong helpt het UCI door het geven van financiŽle steun bij het verrichten dan dopingonderzoek. Dit vertelt UCI-baas Hein Verbruggen in een interview met de NOS.

"Armstrong zelf wil hierover niks kwijt maar hij doet het gewoon," zo zegt Verbruggen. De kopman van Discovery Channel PCT financiert de aankoop van een nieuw apparaat waarmee bloedcontrole kunnen worden uitgevoerd. Armstrong helpt dus actief mee met het opsporen van doping tijdens zijn actieve wielercarriŤre. Volgens Verbruggen moet die "absoluut kunnen".

"Lance komt er zelf niet mee naar buiten maar het is wel zo. Hij heeft me ook persoonlijk bedankt voor mijn steun als verdediger van de wielersport," aldus Verbruggen. "Wij hebben Lance nooit verdacht van dopinggebruik. Dat deden alleen enkele Franse journalisten."

Honkballer slaat camerman ziekenhuis in

De Amerikaan Kenny Rogers heeft vlak voor het duel van zijn Texas Rangers tegen de LA Angels een cameraman het ziekenhuis ingeslagen.

De heetgebakerde werper werd tijdens de voorbereiding op de wedstrijd woest op een aantal cameramensen. Hierdoor begon hij te duwen en slaan, wat er uiteindelijk toe leidde dat cameraman Larry Rodriquez in het ziekenhuis in Arlington belandde.

De veertigjarige Rogers staat bekend om zijn temperament en verliest vaker zijn beheersing. Ploeggenoten moesten de best presterende werper uit de American League na het incident tot bedaren brengen.

Vakantiehuis Stalin brengt 8,5 miljoen op

Icoon Buitenlands nieuwsHet vakantiehuis van ex-sovjetdictator Josef Stalin is voor ruim 8,5 miljoen euro verkocht aan een particulier. Dit berichtte de Russische media vandaag. Het huis is voorzien van een zoutwaterbad terwijl het huis aan de Zwarte Zee ligt. Dit komt omdat Stalin bang was om in de zee te zwemmen.

De verkoop van het huis levert volgens de Abchazische premier Alexander Ankvab geen geld op, omdat het "privatisering van staatseigendom" is. Volgens een ander Russisch dagblad wordt binnenkort ook het vroegere buitenhuis van Michail Gorbatsjov verkocht. Dit huis, van een voormalig sovjetleider, is ondermeer voorzien van een aanlegplaats voor onderzeeŽrs.

Meisje verdrinkt in kinderbadje

Icoon Binnenlands nieuwsEen tweejarig meisje is verdronken in haar kinderbadje. Het drama vond plaats op een balkon in Amsterdam-Zuidoost waar de peuter in haar badje waarschijnlijk onder water raakte. Gealarmeerde hulpdiensten reanimeerden het meisje, waarna zij in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar overleed zij later alsnog.

Ook woensdag overleed een jongetje in een badje op het balkon. Dit driejarige jochie zat samen met een ander kind te spelen in het badje. Zijn moeder was enkele minuten binnen. Toen zij weer buitenkwam leefde haar kindje niet meer. Waaraan het jongetje is overleden is nog niet duidelijk.

Lancering Discovery op 13 juli

Icoon Buitenlands nieuwsDe Discovery, een Amerikaans ruimteveer, zal op 13 juli worden gelanceerd. Dit maakte de directeur van de NASA vandaag bekend. Sinds het ongeluk van de Columbia in 2003 steeg er geen enkele spaceshuttle meer op vanuit Amerika.

De te lanceren spaceshuttle zal zeven astronauten en voorraden naar het ruimtestation ISS brengen. De bemanning zal daar nieuwe veiligheidsprocedures gaan testen.

Herhaaldelijk liep de aankomende vlucht, de 31e van de Discovery, vertraging op. Eigenlijk zou de shuttle al in mei worden gelanceerd, maar problemen met het ontwerp van de brandstoftanks zorgden ervoor dat de ruimteveer aan de grond moest blijven. Hoewel onafhankelijke adviseurs deze week aangaven dat niet alle aanbevelingen voor wijzigingen aan de Discovery zijn uitgevoerd, zeiden zij wel dat het veilig genoeg is om deze te laten opstijgen.

Het is de 114e keer dat een spaceshuttle wordt gelanceerd. De laatste, van 1 februari 2003, eindigde in een drama. De shuttle Columbia verbrande op de terugweg naar de Aarde in de dampkring. Hierbij verloren alle zeven bemanningsleden het leven. Sindsdien zijn de ontwerpen van spaceshuttles drastisch gewijzigd.

Top Gun voor Nintendo DS aangekondigd

Mastiff heeft vandaag Top Gun voor de Nintendo DS aangekondigd. Volgens een woordvoerder van de ontwikkelaar maken de unieke mogelijkheden van de Nintendo DS het waard om Top Gun naar deze handheld te brengen.

In de game is de speler bezig met een training aan de US Navy Fighter Weapons School. Om de beste piloot te worden moeten spelers de beste vijanden verslaan. De game zal tien singleplayer missies kennen met onder andere dogfights en escort en protectie missies. Ook zullen bepaalde weersomstandigheden invloed hebben op de gameplay. Top Gun is ook via WiFi online te spelen met maximaal vier mensen tegelijk.

Hieronder staan enkele features van de game op een rijtje:

quote
" Top Gun Competition Campaign includes elite training and realistic combat
" Choose pilots named for characters in the movie
" Choose different fighter planes, each with different handling characteristics
" 10 diverse missions across arctic, ocean, forest and desert zones
" Weapons include machine gun, fire-and-forget missiles, homing missiles
" Multiplayer dogfight for 2-4 players
" Stunning visual effects include explosions, water splashes, smoke, and gun/rocket trails
" Challenging weather effects include sun, rain, animated clouds, and snow
" Pulse-pounding music reminiscent of the movie soundtrack


Minister weigert lagere landbouwsubsidies

Icoon politiek binnenland nieuwsMinister Cees Veerman van Landbouw is niet van plan mee te werken aan een verlaging van de Europese landbouwsubsidies. Dat zou blijken uit een geheime notitie die in handen is gekomen van RTL Nieuws. Veerman (CDA) noemt een verlaging 'onhaalbaar' en 'onwenselijk'. De Tweede Kamer en het kabinet willen wel een verlaging.

Verschillende Kamerleden reageerden verbijsterd op de houding van de minister. "Nederland wil minstens 1,5 miljard minder aan Europa betalen. Op deze manier los je de problemen niet op", zegt Lousewies van der Laan (D66). Veerman, die zelf boer is, stelt in zijn notitie wel voor om lidstaten die landbouwsubsidies krijgen meer te laten meebetalen. Dat zou Nederland een voordeel opleveren van 170 miljoen euro.

Overigens weigerde premier Balkenende vorige week in de Kamer al om uit te spreken dat Nederland in de Europese Unie zal inzetten op het verlagen van de subsidies. "Geen misverstand. Hervormingen zijn nodig. Maar het wat en hoe komt later. Er is een debat nodig over de aard van de hervormingen", stelde de minister-president. Hij kondigde aan om in september met een visie op het vraagstuk te komen.

Minister van Landbouw Cees Veerman
Minister Cees Veerman wil geen verlaging van landbouwsubsidies

Moderne hennepteelt in trailers ontdekt

Pee_Wee had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een inval in een loods aan de Maaskade in Oss heeft de politie gisteren twee vrachtwagentrailers vol met hennepplanten ontdekt. "De trailers waren ingericht als professionele plantages en werkten volledig computergestuurd", aldus een woordvoerster van de politie.

De aanhangers waren voorzien van aansluitingen voor bewatering en warmtelampen en CO2-gasflessen voor de groei. Eťn container was gevuld met 265 jonge onvolgroeide planten, de andere met een zelfde aantal planten, die wŤl rijp waren om getopt te worden. De wietplanten hadden zeer grote toppen, en waren derhalve van hoge kwaliteit. Om de trailers, van Engelse herkomst, makkelijk te vervoeren is alleen maar een vrachtwagencabine nodig om er voor te plaatsen.

De politie kwam de mobiele hennepplantage op het spoor dankzij warmtemetingen van Essent. Bij de inval zijn geen arrestaties verricht: er was op dat moment niemand in de loods aanwezig. De politie heeft naast deze nog bij 4 andere (mogelijke) hennepplantages invallen gedaan in het district Maasland. Ze stellen een onderzoek in naar de eigenaar(s) en/of huurder(s) van de loods en de trailers met de hennepplanten. Gezien de profesionaliteit van de plantage, houdt men er rekening mee dat er een criminele organisatie achter zit. "Men zal in ieder geval goed ziek zijn van het verlies van deze oogst", aldus de politiewoordvoerster. De planten zijn ter plekke vernietigd.

De binnenkant van de trailer (foto:Hans van der Poel)

Revolution lanceert mogelijk als laatste

In een onlangs gehouden vergadering van aandelenhouders in Tokyo, heeft Iwata, de president van Nintendo, aangegeven dat de Revolution niet veel later dan de concurrerende consoles van Sony en Microsoft zal lanceren. Eerder zei Nintendo nog dat ze niet als laatste wilden lanceren en minstens tegelijk met Sony de strijd wilden aangaan. Iwata wilde geen hint geven over een mogelijke datum wanneer we de console ongeveer kunnen verwachten.

GameBoy Advance verkoopt beter dan Nintendo DS

Volgens Mercury News verkoopt de GameBoy Advance nog vreselijk goed in de Verenigde Staten. Sony claimt dat de PSP maar liefst 250.000 stuks heeft verkocht in mei. Nintendo heeft daarentegen maar 57.000 stuks van de Nintendo DS over de toonbank zien gaan. Vreemd genoeg verkocht de GameBoy Advance in dezelfde maand 223.000 keer. Waarschijnlijk verkoopt de GameBoy Advance beter door de gebrekkige software line-up van de Nintendo DS in de Verenigde Staten. Als de Nintendo DS en GameBoy Advance verkopen bij elkaar opgeteld worden, ligt Nintendo 30.000 stuks verkochte handhelds voor op Sony.

Onlangs heeft Nintendo nog geprobeerd de Nintendo DS aantrekkelijker te maken voor toekomstige klanten. Zo is Super Mario 64 DS gratis bij de handheld te krijgen en is er een nieuwe kleur beschikbaar, namelijk Electric Blue.

Betrapt

Op kantoor kun je goed een buitenechtelijke relatie beginnen met bijvoorbeeld je secretaresse, als je die hebt tenminste. Als je die niet hebt dan kun je altijd nog een andere liefde die je koestert op kantoor bedrijven.
Maar hoe je het ook wend of keert, als je vrouw je betrapt op kantoor dan heb je ten alle tijden een groot probleem. Meestal ga je dan toch proberen om je er nog uit te redden door middel van een goede babbel te hebben voorbereid. Maar of je lieve vrouwtje daar in trapt, is een heel andere kwestie.

Standen MLB per 28-06-2005

Craig Biggio heeft een nieuw record gezet : geraakt worden door de pitcher, hij werd gisteren voor de 268ste keer geraakt door een pitcher, dit keer was de schuldige Byung-Hyun Kim van de Rockies. Hij ging daarmee Don Baylor voorbij die 267 keer werd geraakt tijdens zijn carriere die duurde van 1970 tot 1988.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 45 32 .584 - 23-12 22-20 15-16 7-3 11-7 12-6 8-2 W1
Baltimore 43 34 .558 2.0 23-16 20-18 20-12 11-10 4-2 8-10 3-7 W1
New York 39 38 .506 6.0 24-18 15-20 12-20 4-5 12-6 11-7 4-6 L1
Toronto 40 39 .506 6.0 20-16 20-23 20-12 6-9 6-8 8-10 6-4 W2
Tampa Bay 27 52 .342 19.0 19-23 8-29 12-19 4-9 8-9 3-15 4-6 L2

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 52 24 .684 - 27-12 25-12 6-4 25-5 9-9 12-6 8-2 W2
Minnesota 42 34 .553 10.0 23-18 19-16 10-5 19-15 5-4 8-10 4-6 L1
Cleveland 41 35 .539 11.0 19-17 22-18 4-5 13-19 9-8 15-3 5-5 L1
Detroit 36 38 .486 15.0 18-19 18-19 8-10 12-14 7-5 9-9 5-5 L3
Kansas City 26 51 .338 26.5 15-21 11-30 8-8 6-22 3-12 9-9 2-8 W1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 47 30 .610 - 24-14 23-16 3-3 16-14 16-7 12-6 8-2 L1
Texas 39 37 .513 7.5 22-16 17-21 6-6 14-9 10-13 9-9 2-8 W1
Oakland 37 40 .481 10.0 24-15 13-25 13-18 2-4 12-10 10-8 9-1 W6
Seattle 33 43 .434 13.5 19-20 14-23 10-14 6-6 7-15 10-8 3-7 L4

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 46 31 .597 - 28-10 18-21 16-13 10-8 8-4 12-6 7-3 W2
Atlanta 43 35 .551 3.5 24-12 19-23 22-16 11-5 3-6 7-8 7-3 L1
Florida 39 36 .520 6.0 22-17 17-19 17-20 7-6 5-5 10-5 6-4 W1
Philadelphia 40 38 .513 6.5 23-16 17-22 14-21 12-7 7-2 7-8 2-8 W1
New York 38 39 .494 8.0 23-16 15-23 18-17 11-10 4-2 5-10 5-5 L1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 49 28 .636 - 25-14 24-14 7-8 26-9 6-6 10-5 6-4 W2
Chicago 40 36 .526 8.5 21-17 19-19 5-7 18-14 11-6 6-9 6-4 W4
Houston 35 41 .461 13.5 24-13 11-28 4-11 16-17 8-5 7-8 7-3 W1
Milwaukee 35 42 .455 14.0 21-15 14-27 4-9 16-18 7-8 8-7 5-5 L3
Pittsburgh 34 42 .447 14.5 17-19 17-23 6-6 14-21 9-8 5-7 3-7 L2
Cincinnati 30 47 .390 19.0 23-19 7-28 10-10 11-22 2-7 7-8 4-6 L4

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 43 36 .544 - 25-15 18-21 6-0 12-9 18-16 7-11 5-5 L1
Arizona 39 40 .494 4.0 20-19 19-21 4-9 5-5 22-16 8-10 4-6 L2
Los Angeles 37 41 .474 5.5 21-18 16-23 3-6 8-8 21-14 5-13 4-6 W1
San Francisco 32 44 .421 9.5 17-22 15-22 2-7 7-6 17-19 6-12 4-6 W2
Colorado 26 50 .342 15.5 21-19 5-31 4-5 8-15 8-21 6-9 4-6 L1

Petronas blijft in F1

BMW kondigde vorige week aan dat het een meerderheid van de aandelen van Sauber had gekocht. Nu heeft Petronas, de huidige hoofdsponsor van Sauber aangegeven ook door te willen in de toekomst.

Petroliam Nasional Bhd, het Maleisische moederbedrijf van Petronas, is er over aan het denken om het sponsorschap van Sauber over te zetten naar BMW. "We zijn in discussie met BMW," zei de directeur van Petronas Hassan Marican. "We zullen het bekend maken als het er tijd voor is. We zitten nog in een vroeg stadium."

Petronas heeft Sauber gesponsord sinds de eerste Grand Prix in MaleisiŽ in 1999.

Davenport op drempel van finale

Lindsay Davenport heeft nog ťťn game nodig om zich te plaatsen voor de finale op Wimbledon. Bij een stand van 5-3 in de derde set in het voordeel van de Amerikaanse werd de partij wegens de regen afgebroken. Morgen wordt de partij voortgezet.

De organisatie van Wimbledon heeft de wedstrijd verplaatst naar morgen, wegens de slechte weersvoorspellingen in de avond. De hele dag werd Wimbledon al geteisterd door slecht weer, toch konden Davenport en Mauresmo hun partij bijna afmaken.

Beide speelsters begonnen aanvankelijk sterk met serveren in de eerste set. Dat veranderde bij een stand van 3-2 in het voordeel van Mauresmo. Davenport sloeg twee dubbele fouten en een onnodige misser met haar forehand zodat de FranÁaise brak. Op 5-3 kon Mauresmo serveren voor de set, maar zoals zo vaak kon ze haar zenuwen niet bedwingen en sloeg Davenport toe op haar tweede breakkans. De set eindigde in een tiebreak, ondanks het feit dat ook de Amerikaanse mocht serveren voor de set.

In die tiebreak nam Mauresmo een voorsprong van 4-1, kwam Davenport op 5-4, maar kreeg de FranÁaise als eerste een setpunt. Die benutte ze na een mooie rally, waarin Davenport de bal uiteindelijk in het net sloeg.

Davenport, Wimbledon-winnares in 1999, begon dramatisch aan de tweede set; ze sloeg drie dubbele fouten en werd meteen gebroken. In die tweede set leek het wel of het een nadeel was om te serveren, want bij een stand van 4-4 waren er al vier breaks in de set. Dat kwam vooral door zeer matig opslagwerk van beide speelsters. Uiteindelijk moest weer een tiebreak de beslissing brengen.

Ook in de tiebreak waren er wisselende kansen. Toch trok Davenport aan het langste eind door op 6-4 met een cross-court forehand de tiebreak in de wacht te slepen. Een mooi punt na een merkwaardige set, waarin de speelsters in elke game aan elkaar gewaagd waren. In de beslissende set was het Davenport die sterk startte; ze kwam nu eindelijk op haar niveau van de vorige ronden. Met enkele fraaie winners brak ze Mauresmo en nam ze een voorsprong van 5-3. De regen maakte een voorlopig einde aan de clash tussen twee nagenoeg gelijkwaardige speelsters.

Uitslagen MLB 29-06-2005

Vijftien wedstrijden waren er gister geplanned maar wegens regen kon de wedstrijd tussen de Yankees en de Orioles niet doorgaan. In de veertien overige wedstrijden werden 118 punten gescoord en werden 34 homeruns geslagen.

American League :

Team123456789Tot.HE
Toronto Bluejays05100024012130
Tampa Bay Devilrays000000120341
Homeruns :
Toronto Bluejays : Wells, Adams
Tampa Bay Devilrays : -

Team123456789Tot.HE
Cleveland Indians000011000271
Boston Red Sox00010400x5110
Homeruns :
Cleveland Indians : Blake, Martinez
Boston Red Sox : Bellhorn, Mirabelli

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals2001000003111
Minnesota Twins000000100161
Homeruns :
Kansas City Royals : -
Minnesota Twins : -

Team12345678910111213Tot.HE
Chicago White Sox02100000000014120
Detroit Tigers02000010000003150
Homeruns :
Chicago White Sox : Konerko, Thomas
Detroit Tigers : Shelton

Team1234567891011Tot.HE
L.A. Angels30000001200690
Texas Rangers000042000017131
Homeruns :
L.A. Angels : Guerrero, McPherson
Texas Rangers : Matthews

Team123456789Tot.HE
Seattle Marines000200000230
Oakland Athletics31010001x691
Homeruns :
Seattle Marines : Beltre
Oakland Athletics : Swisher

National League :

Team123456789Tot.HE
Milwaukee Brewers000100100250
Chicago Cubs010100001380
Homeruns :
Milwaukee Brewers : Hall, Overbay
Chicago Cubs : Burnitz

Team123456789Tot.HE
Houston Astros0201030107121
Colorado Rockies000000001181
Homeruns :
Houston Astros : Ensberg, Lane, Biggio
Colorado Rockies : -

Team123456789Tot.HE
San Diego Padres000010001280
L.A. Dodgers01003000x4100
Homeruns :
San Diego Padres : -
L.A. Dodgers : Perez

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves0110200005120
Florida Marlins0001100026171
Homeruns :
Atlanta Braves : Jones, Johnson, Jordan
Florida Marlins : Encarnacion

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates002000000281
Washington Nationals10010001x380
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : Mackowiak
Washington Nationals : -

Team123456789Tot.HE
Philidelphia Phillies000510000650
New York Mets000111000351
Homeruns :
Philidelphia Phillies : Utley
New York Mets : Floyd, Offerman

Team123456789Tot.HE
Cincinnati Reds020000001373
St. Louis Cardinals04201301x11120
Homeruns :
Cincinnati Reds : Pena
St. Louis Cardinals : Sanders, Edmonds, Walker (2)

Team123456789Tot.HE
San Fransisco Giants0020001014132
Arizona Diamondbacks001001000250
Homeruns :
San Fransisco Giants : -
Arizona Diamondbacks : -

Nieuw wereldrecord mensaangedreven onderzeeŽr

De mensaangedreven onderzeeŽr van de Technische Universiteit Delft, WASUB, heeft dinsdag in het Amerikaanse Maryland het wereldrecord op de honderd meter verbroken. Verschillende teams, voornamelijk van universiteiten, deden mee aan de wedstrijd in hun zelfgemaakte onderwaterfietsen.

Op de tweede racedag, afgelopen dinsdag, haalde hun onderzeeboot een gemiddelde snelheid van 6,398 knopen; dit is meer dan twaalf kilometer per uur. Ze lieten daarmee de concurrenten ver achter zich. De tweede snelheid in dezelfde categorie, onderzeeŽrs door ťťn man aangedreven, was 5,155 knopen.

De delegatie van de TU Delft bestaat uit studenten van voornamelijk Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en Maritieme Techniek, maar ook uit andere studierichtingen. Ze zijn afgelopen maanden druk bezig geweest om het vaartuig in Delft te maken.

De Delftse onderzeeboot, WASUB, heeft iets weg van een lange sigaar. In die sigaar ligt de waterfietser voorover gebogen. Alle boten, die meedoen aan de race, zijn zogenaamde 'natte' boten: de duikboten zijn niet waterdicht, en daarom moeten de piloten met een duikpak met luchtflessen en al de boot voorttrappen.

Joost Sterenborg, WASUB teamlid, verklaart de winst. "Dat ligt aan het design", verzekert hij. De Wasub is niet geheel rond, maar ellipsvormig, zoals Duitse zeppelins. Het ontwerp is daarvan afgekeken. Ook de piloten hebben bijgedragen aan het resultaat. "Eťn van hen is wielrenner en de anderen hebben ook heel veel op de fiets gezeten."

De teams hebben tot en met vrijdag de tijd om snellere tijden neer te zetten. Wasub wilt voor de volle winst gaan en een hogere snelheid halen dan de Omer 5, een twee-persoonsduikboot, die een snelheid haalt van zeven knopen.

Het WASUB-team met de onderzeeŽr

'Aankomend president Iran was gijzelnemer'

De Verenigde Staten onderzoeken momenteel geruchten dat de vorige week tot president van Iran gekozen Mahmoud Ahmadinejad ťťn van de gijzelnemers was in de gijzelcrisis in de Amerikaanse ambassade van Iran, die in november 1979 direct na de Islamitische revolutie begon en waarin 52 Amerikaanse gijzelaars 444 dagen werden vastgehouden. Ahmadinejad zou onlangs voor een Islamitische wereldrevolutie hebben gepleit. Naast een aantal voormalige gijzelaars zegt ook gerenomeerd BBC-journalist John Simpson in de ultraconservatieve Ahmadinejad ťťn van de gijzelnemers te herkennen die hij na de crisis interviewde. De beweringen worden echter door een aantal voormalige gijzelnemers en Ahmadinejad zelf ontkend.

Voormalig gijzelaar Chuck Scott is er zeker van dat de aankomende president bij de gijzelnemers zat: "Dit is hem. Er is geen twijfel mogelijk. Je kunt hem blond maken, zijn snor afscheren en hem verkleden en ik zou hem nog herkennen." Volgens het Witte Huis moeten de beschuldigingen serieus worden genomen en moeten de vragen die over Ahmadinejad's verleden zijn gerezen worden beantwoord.

Er lijken echter gegronde twijfels te zijn. De gijzelnemer om wie het gaat lijkt een stuk groter dan Ahmadinejad, en zou niet op de Ahmadinejad op foto's uit 1979 lijken. Verder zijn de eerder genoemde voormalige gijzelnemers die Ahmadinejad's betrokkenheid ontkennen tegenwoordig reformisten en dus politieke tegenstanders van Ahmadinejad, die daarmee geen reden zouden hebben om de betrokkenheid van de aanstaande president te verbergen.


Ahmadinejad als mogelijke gijzelnemer, als student in 1979, en zoals hij er nu uitziet

Heracles meldt zich voor De Zeeuw

Heracles Almelo heeft zich bij Go Ahead Eagles gemeld voor middenvelder Demy de Zeeuw, die voor een gelimiteerde transfersom van 100.000 Euro uit Deventer mag vetrekken.

Eerder ketste een transfer van De Zeeuw naar NAC Breda af, en het is nog maar de vraag of de overgang deze keer wel plaats vindt. De promovendus vindt het door Go Ahead Eagles gevraagde bedrag namelijk te hoog.

Demy de Zeeuw was namelijk het afgelopen seizoen regelmatig geblesseerd en Heracles denkt dat het een te groot risico is om hem voor een dergelijk bedrag aan te trekken.

Brandbom in Alkmaar gedemonteerd

In Alkmaar heeft het Explosieven Opruimings Commando (EOC) van de Koninklijke Landmacht aan het begin van de avond een brandbom onschadelijk gemaakt in de Lekstraat in de wijk Oudorp. De bom, bestaande uit een blik gevuld met een brandbare vloeistof met daaraan een ontstekingsmechanisme, lag onder een caravan. De eigenaar van die caravan ontdekte de brandbom rond 15:00 uur en sloeg alarm.

Vlakbij de caravan woont de moeder van RTL-Nieuws verslaggever Frits Wester. Bij haar woning ontplofte in februari een projectiel, vermoedelijk een vuurwerkbom. Dat incident vertoonde overeenkomsten met een aanslag die een paar nachten ervoor op een Joodse broodjeszaak in Alkmaar werd gepleegd. De politie sloot toen een mogelijk verband niet uit.

De politie kan niet zeggen of er een verband bestaat met de brandbom van vandaag. Ook weet men niet waarom de bom onder de caravan is gelegd.

Rode kaarten kosten ÷zalan zijn baan

De licht ontvlambare Alpay ÷zalan heeft zichzelf weer eens onmogelijk gemaakt. De Japanse club Urawa Reds heeft de Turkse verdediger op straat gezet nadat hij drie rode kaarten in zeven wedstrijden kreeg.

Het is niet de eerste keer dat ÷zalan negatief in het nieuws komt. Op 11 oktober 2003 maakte hij zich bijzonder impopulair in Engeland door bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Engeland tegen Turkije David Beckham na diens gemiste strafschop te provoceren. In de rust van de wedstrijd vlogen beide kemphanen elkaar in de spelerstunnel naar de keel, waarna er wederom een opstootje ontstond. ÷zalan, die toen bij Aston Villa speelde, werd in de Engelse kranten hard aangepakt en kreeg toestemming van zijn clubleiding om de training te mijden.

Belg te groot voor ambulance en ziekenhuis

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Belgische hulpdiensten hebben deze week de grootste moeite gehad om de grootste Belg te redden. De 2.29 meter lange Alain Delaunois kreeg dinsdag een hartaanval in zijn woonplaats Stavelot. Een medische helikopter kwam ter plaatse, maar de reus was te groot en paste er dus niet in.

Toen werd een gewone ambulance de volgende oplossing. Ook de ziekenwagen bleek te klein. De medewerkers vouwden de pijnlijdende man uiteindelijk toch in de ambulance. Maar in het ziekenhuis dook vervolgens het probleem op dat de hartscanner slechts personen tot 140 kilo aan kan, terwijl Alain 200 kilo weegt. Het alternatief was onderzoek per katheter, maar er was geen exemplaar lang genoeg. Ook een rŲntgenfoto lukte niet.

Het hartinfarct bleek uiteindelijk mee te vallen, maar de reus is flink geschrokken. "Het personeel deed zijn uiterste best, maar het is een schande dat het materiaal niet is aangepast aan mijn formaat", zegt de bewaker van het racecircuit Francorchamps donderdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Om de oorzaak van zijn hartinfarct te ontdekken, is later een operatie nodig. Maar helaas. De operatietafels kunnen 'slechts' 160 kilo dragen.

Bisschop: 'Islam heeft de toekomst niet'

Opnieuw laat Tiny Muskens, bisschop van Breda, zich negatief uit over de islam. Volgens hem zit daar geen toekomst in. "Ik zag al heel vroeg dat daar te veel agressie in zit." Dat zegt Muskens in het Radboud Magazine, het kwartaalblad van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Muskens is van mening dat de islam zich moet bezinnen op de gewelddadige aspecten van zijn traditie. De bisschop woonde jarenlang in IndonesiŽ, het land met het grootste aantal moslims, en bestudeerde daar de islam van nabij. "Indien deze godsdienst geen adequaat antwoord vindt op de vraag in hoeverre de uitoefening van geweld tot zijn wezen behoort, heeft deze religie weinig toekomst", aldus Muskens.

Muskens vindt het contact tussen christenen en moslims van belang in de interreligieuze dialoog, maar waarschuwt voor de kijk naar de islam. Zo zegt hij: "We zijn momenteel te zeer geobsedeerd door de islam." Daarom ziet de bisschop ook meer in een dialoog met het boeddhisme, een geloof dat volgens hem meer aanknopingspunten met het christendom kent.

Het is niet voor het eerst dat Muskens zich negatief over de islam uitlaat. In april, bij de presentatie van zijn biografie, zei hij dat de islam "altijd verbonden is geweest met bloedvergieten en oorlog. Vanaf de eerste dag heeft Mohammed oorlog gevoerd."


Muskens en zijn boek

V. Williams verslaat Sharapova

Venus Williams heeft door de winst op titelverdedigster Maria Sharapova de finale bereikt van Wimbledon. Ze won in een wedstrijd van hoog niveau op centre court met 7-6 (2) en 6-1.

Sharapova had al vanaf het begin van de wedstrijd moeite met haar service. In de zesde game breekt Williams dan ook. Sharapova kan wel druk zetten op de service van de oudste van de gezusters Williams. Venus mist twee setpoints, vervolgens wordt ze gebroken en volgt er een tie-break. Daarin komt Williams met 6-2 voor en kan zelf serveren voor de set. Haar service is goed genoeg, dus wint ze de eerste set.

De tweede set start slecht voor Sharapova, ze wordt in de eerste game meteen gebroken. In de vijfde game wordt de als 2e geplaatste Sharapova nog een keer gebroken en staat ze met 1-4 achter. Sharapova krijgt ook breakkansen op de service van Williams, maar benut deze niet. Op 1-5 krijgt Williams een matchpoint op de service van Sharapova. De hoek ligt helemaal open, maar Venus slaat de bal uit. Enkele punten later krijgt Venus nog een matchpoint, deze keer is het wel raak. De winnares van 2000 en 2001 staat voor het eerst sinds Wimbledon 2003 weer in de finale van een Grandslam.

Nieuwe Jordan niet in Frankrijk

Vorige week kreeg de verbeterde Jordan Grand Prix zijn vuurdoop tijdens de testsessies in Barcelona, maar echt probleemloos verliep de test niet.

Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro kwamen in Spanje allebei in actie met de auto die ze wat verder op de grid moet helpen. Maar aankomend weekend zal dat niet gebeuren, want de auto gaat zeker niet rijden tijdens de Grand Prix van Frankrijk.

"Er zijn wat problemen met de auto. De auto ziet er wel erg mooi en agressief uit, maar we moeten er zeker nog meer mee testen voor we kunnen racen met de EJ15B," aldus Tiago Monteiro, die twee weken geleden als derde eindigden tijdens de Grand Prix van Amerika.

Oranje oefent tegen ItaliŽ

Oranje gaat op zaterdag 12 november 2005 in Nederland een oefeninterland spelen tegen de Squadra Azzurra. Een exacte locatie is nog niet bekend.

Of het vriendschappelijke duel doorgaat is echter nog maar de vraag. Mocht Nederland of ItaliŽ zich niet rechtstreeks voor het WK 2006 plaatsen en play-offs moeten spelen, dan gaat er een streep door het duel. Op zaterdag 12 november staat namelijk de eerste wedstrijd in die play-offs gepland.

Mocht beide teams zich wel rechstreeks plaatsen, dan zal het de eerste onmoeting tussen beide voetbalgrootmachten zijn na het penalty-debacle van EURO 2000. Oranje sneuvelde toen in een memorabele halve finale na het nemen en (vooral) missen van strafschoppen.

Tot dusverre speelde Nederland veertien keer tegen de Squadra Azzurra, Oranje won slechts tweemaal en verloor liefst zes keer. In eigen land wist Nederland nog nooit van ItaliŽ te winnen. Van de vijf interlands die Oranje voor eigen publiek afwerkte ging er ťťn verloren en werd het viermaal gelijk.

Radicale leerlingen lastig voor leraren

Veel leraren in het Amsterdamse voortgezet onderwijs hebben moeite met de omgang met leerlingen die radicaal gedrag vertonen. Ook zou de schoolleiding hen te weinig steunen met deze problematiek. Dat blijkt uit een onderzoek onder 239 leerkrachten.

De helft van de docenten geeft in het onderzoek aan wel eens geconfronteerd te worden met radicaal gedrag. Weinig docenten zien vooruitgang in de sfeer op de scholen. Zo vindt slechts zeven procent van de docenten op middelbare scholen met VMBO dat dit het geval is. Bij middelbare scholen zonder VMBO is dit twee procent. Veertien procent van de ondervraagden is van mening dat de sfeer merkbaar verslechterd is. Dit sluit aan bij een recent onderzoek naar de interculturele verhoudingen op Amsterdamse scholen.

Bij signalering van radicaal gedrag wordt wel vaak ingegrepen. 64 procent zegt dit altijd te doen, een kwart doet dit vaak. Tien procent doet dit niet of zelden.

Tatoeage op voorhoofd levert vrouw 10.000 dollar op

Scootmobiel en godinfrankrijk wezen ons via de nieuws-submit op het volgende:

IcoonDe Amerikaanse Kari Smith bedacht een tamelijk vreemde manier om de schoolcarriŤre van haar elfjarige zoon te financiŽren. De dertigjarige vrouw plaatste een advertentie op de veilingsite eBay waarin ze aanbood een reclameboodschap van de hoogste bieder op haar voorhoofd te laten tatoeŽren. "Iedereen denkt natuurlijk dat dit een ontzettend stom idee is. Maar voor mij staat tienduizend dollar gelijk aan een miljoen. Ik leef maar een keer, en doe dit voor mijn zoon", zo liet de vrouw weten.

Uiteindelijk bleek de exploitant van een gokwebsite het meest over te hebben voor een reclameuiting op Smiths voorhoofd: ze kreeg tienduizend dollar (zo'n 8.300 euro) om het webadres van de online-gokpaleis op haar voorhoofd te laten tatoeŽren. Don Brouse, die de klus moest klaren, zei dat hij nog zeven uur lang geprobeerd heeft Smith op andere gedachten te brengen, voordat hij alsnog de naald ter hand nam. Hij heeft het adres net onder de haarlijn geplaatst. Mocht de vrouw behoefte hebben om de advertentie te verbergen hoeft ze slechts een pet of ander hoofddeksel op te zetten.


Bizarre miersoort plant zichzelf voort door klonen

FatalException (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuws Bij een mierensoort die oorspronkelijk uit Zuid Amerika komt is een zeer bijzondere eigenschap ontdekt. Alle vrouwtjes en mannetjes blijken ieder genetisch identiek te zijn. Dat wil zeggen de vrouwtjes zijn allemaal klonen van elkaar en de mannetjes zijn allemaal klonen van elkaar. Dat hebben onderzoekers van de Vrije Universiteit in Brussel ontdekt.

De mannetjes van de miersoort Wassmannia auropunctata reproduceren vanzelf andere mannetjes, zonder gepaard te hebben. Hetzelfde geldt voor het vrouwelijke geslacht van deze miersoort. Wanneer de vrouwtjes wel met de mannetjes paren, ontstaan er werkmieren. Deze werkmieren kunnen zich niet voortplanten.

Het is het eerste ontdekte geval in het dierenrijk waar de dieren zich exclusief via klonen reproduceren. Sommige mannelijke honingbijen klonen zichzelf heel af en toe, maar planten zich voornamelijk via paring voort.

Toch is het volgens Andrew Bourke van het zoŲlogisch instituut in Londen nog te vroeg om te stellen dat de mieren zichzelf reproduceren. Daarvoor moet nog meer onderzoek worden gedaan, stelt hij.

Club Brugge trekt Vermant aan

Club Brugge heeft in Steve Vermant een vervanger gevonden voor de naar PSV vertrokken Timmy Simons. De 32-jarige middenvelder komt over van Schalke 04 en tekent voor drie seizoen.

Voor Vermant is de overgang een weerzien met zijn oude liefde. De Belg speelde immers voor hij naar Duitsland ging acht jaar in het tricot van Brugge. Toen acteerde hij veelal als aanvallende middenvelder, tegenwoordig speelt hij vaak als controlerende middenvelder.

Technisch directeur Marc Degryse denkt dan ook dat hij de vacture die door het vertrek van Simons is ontstaan goed kan opvangen: "We rekenen erop dat hij met zijn ervaring, zijn voetbalkwaliteiten en zijn leiderschap de leemte kan invullen die na het vertrek van Timmy Simons is ontstaan. Sven is erg gemotiveerd om bij ons aan de slag te gaan."

Of de komst van Vermant de vermeende interesse van Club Brugge in Ricky Kruys in de weg staat, is onduidelijk. De 20-jarige middenvelder van FC Utrecht zei tegen VI.nl van helemaal niets te weten: "Ik heb helemaal niks gehoord."

Wildcards Van der Duim en El Aynaoui

Antal van der Duim en de Marokkaan Younes el Aynaoui hebben de laatste wildcards gekregen voor het Challenger-toernooi dat aankomende week plaats vind in Scheveningen.

De 17-jarige van der Duim wist tijdens Roland Garros de finale te bereiken van het junioren-toernooi. El Aynaoui won dat toernooi in 1998. De afgelopen twee jaar had hij last van een slepende voetblessure en zakte hij flink op de wereldranglijst. Via de wildcard in Scheveningen hoopt de Marokkaan zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.

De plaatsingslijst wordt aangevoerd door titelverdediger Peter Wessels. De andere Nederlandse deelnemers zijn Dennis van Scheppingen, Melle van Gemerden en Robin Haase.

RAGT Semences stopt met sponsoring

Het Franse bedrijf RAGT Semences heeft aangekondigd zich na dit seizoen als sponsor uit de wielrennerij terug te trekken. De geldschieter van de gelijknamige ploeg vindt dat de formatie door de invoering van de ProTour te weinig kan deelnemen aan grote wielerwedstrijden.

Zo startte R.A.G.T., die in 2004 het stoppende Jean Delatour opvolgde, dit seizoen als gevolg van het niet verkrijgen van een ProTour-licentie niet in Parijs-Nice, de Dauphinť Libere en Tour de France. Voor de Franse sponsor commercieel gezien zeer belangrijke koersen.

“In 2004 waren de voordelen echt zichtbaar. Daardoor hebben we besloten om hoofdsponsor te blijven voor 3 jaar. Maar het wielrennen is hervormd en nu kunnen we daar geen voordelen meer uit halen. We kunnen onze renners niet eens een volledig wedstrijdschema geven. We zien ons dan ook genoodzaakt om te stoppen met de sponsoring”, zegt bedrijfsleider Alain Fabre.

Toch heeft Ploegleider Serge Barlť goede hoop dat hij de ploeg zal kunnen behouden. De Fransman denkt twee sponsors te hebben gevonden die RAGT Semences als hoofdsponsor kunnen vervangen: een Franse en een Finse firma. “Het is hoe dan ook moeilijk om een bedrijf te vinden die wil sponsoren als de renners niet een volledige wedstrijdkalender hebben. We zullen zien wat we kunnen doen in de winter. Onze inspanningen zijn vooral geconcentreerd op het jaar 2007.”

Nieuwe partijen rekenen op 99 zetels

Icoon politiek binnenland nieuwsNieuwe verkiezingen kunnen nog zo'n twee jaar op zich laten wachten, maar de uitdagers van de gevestigde orde zijn er al klaar voor. In het weekblad Vrij Nederland presenteren zich deze week tien partijen die er vast op rekenen zetels te kunnen halen. Sommige blijven bescheiden, en zijn al blij met ťťn, anderen kunnen de verwachtingen maar nauwelijks temperen en gaan uit van minstens twintig.

Volgens Paul Lucardie van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen is het in Nederland relatief eenvoudig een zetel te halen. "In Nederland hebben we zuiver evenredige vertegenwoordiging, gecombineerd met een heel lage kiesdrempel. Dat is ongekend in de wereld. Alleen in IsraŽl bestaat een vergelijkbaar systeem", stelt Lucardie. Ongeveer zestigduizend kiezers, 0,67 procent van het totaal, volstaat. Daarbij is het aantal kiezers dat bereid is om op een nieuwe partij te stemmen flink toegenomen volgens de politicoloog.

Een partij als Duurzaam Nederland haalde bij de laatste verkiezingen echter niet meer dan 7271 stemmen, mede omdat de kieslijst in ťťn district een paar minuten te laat werd ingeleverd waardoor de partij geen recht had op zendtijd op radio en tv. "Dat zal ons niet nog een keer overkomen", stelt Seyfi OzgŁzel van DN. Of ze bij een volgende verkiezing wel zetels halen valt nog te bezien. Politicoloog Lucardie formuleerde vijf factoren die meewegen in het succes van een nieuwe partij; de vijf P's. In volgorde van belangrijkheid Persoonlijkheid, Publiciteit, Project, Poen en Personeel. "Iemand als Peter R. de Vries is een bekende persoonlijkheid, maar zijn project is niet duidelijk. Geert Wilders heeft wel een duidelijk programma, maar die heeft problemen met de laatste P, het personeel."

Van ONS Nederland tot Duurzaam Nederland, van de Partij voor de Dieren tot Nieuw Rechts, allen denken dat ze een electorale succesformule in handen hebben. En dan zijn mogelijke stemmenkanonnen als Roel Pieper, Rob Oudkerk en Hilbrand Nawijn nog buiten beschouwing gelaten, omdat niet vaststaat of ze daadwerkelijk met een eigen partij aan de slag gaan. Over elkaars kansen oordelen de nieuwlichters echter vernietigend. "Peter R. de Vries is een non-issue! Een goede Sherlock Holmes is nog geen goede politicus", zegt Berthoo Lammers van ONS Nederland. "Geert Wilders krijgt nooit van zijn leven goede kandidaten", denkt Michiel Smit van Nieuw Rechts. "En dan al die fortuynistische partijen! De kiezer wil geen revival van een club die uitsluitend ruzie maakt", stelt Geert Wilders.

Dat de in totaal 99 zetels waarop men de eigen partijen inschat erin zit lijkt uitgesloten. Grote kans dus dat straks op de verkiezingsavond een hoop mooie idealen, noeste arbeid en moeizaam bijeengeschraapte donaties in rook opgaan. De score van Jan Veldhoen van de Lijst Veldhoen bij de verkiezingen van januari 2003 moet echter voor de meeste nieuwe partijen haalbaar zijn. Veldhoen haalde 276 van de 9.654.475 uitgebrachte stemmen. "En toch had ik het niet willen missen", zo zegt de Rotterdammer nu.

De partijen en hun eigen prognoses:
Verenigde Senioren Partij: 7 zetels
Forza! Nederland: 5 zetels
Nieuw Rechts: 1 zetel
Politieke Partij Pinto: 7 zetels
Duurzaam Nederland: 6 zetels
ONS Nederland: 22 zetels
Groep Wilders: 15 zetels
PRDV: 20 zetels
Partij voor de Dieren: 5 zetels
Nederland Transparant: 11 zetels

Rachel Stevens gets Fruity

Rachel Stevens is een leuke dame. Zo heeft zij haar eigen website en is ze vroeger een zangeres geweest bij S Club 7. Tegenwoordig is ze bezig met een solocarriŤre en is ze vaak te zien op de rode loper. Aan de kleiding zal het niet liggen, want wat ze ook draagt, ze is altijd sexy.

Gezichtuitdrukkingen kan ze heel goed uitbeelden en niet zo zuinig ook. Ze vind het overigens ook helemaal geen probleem om te poseren voor jullie zodat jullie een leuke wallpaper van haar kunnen krijgen.

Buiten haar zangcarriŤre maakt zo ook reclame, zoals vele andere beroemdheden dat ook doen. Ze maakt onder andere reclame voor fruit, maar dan wel op een sexy manier.

Huisdieren tussen de speklappen in de vrieskist

Hidden_Horror had ons via de nieuws-submit te melden:

De chauffeurs van de Enschedese dierenambulance hebben al heel wat meegemaakt, maar wat de 32-jarige Enschedese vrijwilliger Alex Scholten en zijn 44-jarige collega Betsie Tieman onlangs meemaakten, is hun nog nooit gebeurd. In een vrieskist in de keuken van een aanleunwoning in de Stroinkslanden in Enschede lagen een kat, een volwassen konijn met een pasgeboren jong, kittens, puppies, hamsters, cavia's en zelfs een foetus. De bevroren dieren lagen gewoon tussen de speklappen.

De macabere ontdekking werd gedaan tijdens de ontruiming van de woning op last van de deurwaarder. Nadat de bewoner was vertrokken haalde de deurwaarder samen met mensen van de gemeentelijke milieudienst de woning leeg. Die vonden in de keuken de vriezer met de huiveringwekkende inhoud. In een wat kleinere vriezer lagen nog twee dieren.

"Zou de bewoner zoveel moeite hebben met het afscheid nemen van zijn huisdieren? Maar wie stopt nu een embryo in zijn vrieskist? En pasgeboren poesjes en hondjes? De volwassen kat lag in een ineengedoken houding", aldus Scholten. "Gewoonlijk ligt een dode kat plat op de rug of op de zij."

Wat zich in de woning af heeft gespeeld blijft nog onduidelijk. Zowel het asiel, waar de dieren nu liggen opgeslagen, als de afdelingsinspecteur van de dierenbescherming, hebben geen bevoegdheid actie te ondernemen. "Je kunt niet aantonen dat de dieren er levend in zijn gestopt. Misschien waren ze al dood. Hoe het ook is, het blijft macaber."

Kovalainen: "Druk van Renault"

Door veel mensen wordt de Fin Heikki Kovalainen gezien als het grote talent voor de toekomst. Kovalainen zit in het young driver program van Renault, en mag af en toe ook de F1-auto testen,zoals afgelopen week in het Spaanse Jerez.

"Het is aan Renault wat ik ga doen. Zij kunnen me ook naar een ander F1-team sturen, als het andere team dat goed vindt natuurlijk. Maar dan blijf ik wel een Renault-coureur, die voor een ander team rijdt. Ik weet zelf nog niet wat ik ga doen. Het is lastig, testen voor een groot team of racen voor een kleiner team. Ik weet niet wat beter is. Ik natuurlijk het liefst met een snelle auto rijden," aldus de jonge Fin.

Kovalainen rijdt dit seizoen in de GP2 en dat gaat goed. Momenteel staat hij eerste in de stand om het kampioenschap. "Het gaat aardig, maar we hebben wel wat problemen gehad. We hebben een goede kans het kampioenschap te winnen. Ik ben erg blij dat ik ook kan testen in de F1. Zo kan ik het team en de F1 zelf goed leren kennen. Ik ben de reservecoureur, dus Renault belt me wanneer ze me maar nodig hebben. Ik zit er in ieder geval bij".

Mocht Kovalainen volgend seizoen in de Formule 1 gaan racen, dan is hij de zoveelste Fin die het redt. Op de vraag waarom Finnen zo snel zijn heeft hij geen echt reden. "Geen idee. We hebben veel Finse coureurs in verschillende klassen. Ik denk dat het gewoon geluk is. Er wonen niet heel veel mensen in Finland. Je hebt wel genoeg mogelijkheden om goed te leren rijden. Maar het kan ook gewoon een generatie zijn. Misschien het over een paar jaar weer heel anders."

Veel nieuwe coureurs hebben moeite om hun budget rond te krijgen, maar Kovalainen heeft daar, dankzij Renault, geen last van. Maar dat de Fransen zijn carriŤre betalen heeft ook nadelen. "Ze betalen het racen voor mij, maar aan de andere kant leggen ze ook druk op me. Ze eisen van je dat je wint en als dat niet lukt, krijg je een telefoontje en vragen ze wat er aan de hand is. Je kan het ťťn keer verknallen, maar veel vaker moet het niet gebeuren".

26 jongeren opgepakt voor serie delicten

Mr.Spock had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft 26 jongeren opgepakt, die zich in steeds wisselende samenstelling zouden hebben schuldig gemaakt aan diverse delicten. Het zou gaan om zeker zestig misdrijven in de Gelderse plaats Culemborg. De jongeren worden tevens verdacht van het veroorzaken van intimidatie, overlast en onrust in de Culemborgse wijk Terweijde.

De arresties maken onderdeel uit van een grootscheeps onderzoek van de politie naar een serie inbraken in scholen en bedrijven. Zo werden halverwege mei met de inzet van honderd agenten invallen in dertien woningen en vier schuurtjes gedaan. Daarbij werden vijf personen gearresteerd. De weken erna heeft de politie telkens groepjes medeverdachten opgepakt.

De politie is samen met de gemeente en het jongerenwerk in Culemborg speciaal aandacht gaan besteden aan de wijk Terweijde, nadat Marokkaanse lui in de zomer van 2004 kermisexploitanten uit Culemborg met geweld hadden verjaagd. Eerder dit jaar sloopten zij ook een lijkwagen.

Diefstal neemt af
Al gauw werd geconstateerd dat een wisselende, maar grote groep jongeren buurtbewoners intimideerde, vernielingen aanrichtte en geweld gebruikte. De lui kwamen niet alleen uit Culemborg, maar ook uit nabijgelegen plaatsen als Zaltbommel en Nieuwegein. Daarbij werden vaak computers uit scholen en bedrijven gejat.

Sinds de aanhouding van de eerste groepsleden is volgens de politie het aantal bedrijfsinbraken duidelijk gedaald. De Culemborgse wijk wordt tegenwoordig streng in de gaten gehouden. Sinds kort is het onder meer mogelijk mensen de toegang tot de wijk tijdelijk te ontzeggen. Met justitie in Arnhem zijn afspraken gemaakt over de aanpak van aangehouden verdachten.

Facci vervangt Bossoni bij Fassa Bortolo

Paolo Bossoni zal zaterdag niet aan het vertrek staan in Fromentine. De renner van Fassa Bortolo kampt met een darmontsteking('gastroenteritis', ofwel acute diarree) en sukkelt met een laag bloedgehalte.

De 28-jarige Italiaan, die zaterdag zijn 29e verjaardag zou vieren, wordt door de ploegleiding dan ook vervangen. In zijn plaats neemt Fassa Bortolo Mauro Facci mee naar Frankrijk. Voor de 23-jarige Italiaan is het zijn eerste Tour de France.

Allbšck verlaat Rostock voor Kopenhagen

Marcus Allbšck speelt het komende seizoen voor FC Kopenhagen. De 32-jarige Zweedse aanvaller mocht transfervrij vertrekken bij het gedegradeerde Hansa Rostock.

Allbšck speelde in het verleden onder meer voor SC Heerenveen. Na een succesvolle periode in Friesland vertrok de Zweed naar Aston Villa. Daar kwam hij bijna nooit aan spelen toe, zodat hij vorig seizoen de Engelse club verliet voor Hansa Rostock. Ook Allbšck kon de degradatie van Rostock niet voorkomen. Nu wacht hem een nieuw avontuur bij de huidige nummer twee van de Deense competitie.

Vorm en Rajcomar op huurbasis naar Den Bosch

FC Den Bosch heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met spits Prince Rajcomar en doelman Michel Vorm. De uit de eredivisie gedegradeerde Brabantse voetbalclub huurt beiden beiden spelers voor ťťn seizoen van FC Utrecht.

Vorm, die als een talent wordt gezien, moet zich bij FC Den Bosch verder ontwikkelen. Onlangs werd zijn contract bij FC Utrecht verlengd tot medio 2007 met een optie voor nog een seizoen.

RNN7 boos op naam RTL7

De commerciŽle regionale zender RNN7 voor Zuid-Holland zuid en de Rijnmond gaat RTL Nederland aanklagen voor het gebruik van de naam RTL7. RNN7 meent dat de naam en de klank te veel op elkaar lijken en dat ook de kleur van het logo te veel overeen komt.

De regionale zender is bang dat een landelijke dekking, waar men op uit is, hierdoor nadelig beÔnvloed kan worden. Volgens tv-directrice Sanne Steusel heeft RNN7 zich op 3 mei, in een persconferentie met haar landelijke plannen, tussen RTL en SBS gepositioneerd.

RNN7 heeft media-advocaat Marc Backx ingeschakeld. De zender geeft RTL ťťn week de tijd om op haar naamsverandering terug te komen en deze per direct te wijzigen. Wanneer dit niet gebeurt, zullen zij onmiddellijk een kort geding tegen RTL aanspannen.


RTL Nederland laat weten niet onder de indruk te zijn van de dreigementen van RNN7. ''We hebben de RTL-merken al in 1996 gedeponeerd, dat is ruim voordat RNN7 begon. Daarnaast is een nummer ook niet te claimen. Bovendien is er een grote afwijking tussen beide namen. We zien geen vuiltje aan de lucht,'' aldus een RTL-woordvoerder.

De naam RTL7 gaat gebruikt worden in het nieuwe tv-seizoen als andere naam voor Yorin. De zender krijgt dan ook een meer mannelijke uitstraling. Een aantal Yorinprogramma's zal verhuizen naar RTL5.

Meer Half-Life 2: Aftermath details

In een interview met Gamespot heeft Robin Walker, werknemer bij Valve, enkele details losgelaten over de aankomende expansie voor Half-Life 2. Volgens Walker zal de expansie zich afspelen in City 17.

Hij maakte ook bekend dat bekende figuren als Alyx en haar robothond Dog hun opwachting zullen maken in de expansie. Volgens Walker zullen bekende figuren bepaalde nieuwe dingen kunnen die nog niet te zien waren in Half-Life 2. Zowel oude als nieuwe vijanden van Gordon hebben ook niet stil gezeten qua ontwikkeling.

Alyx zal een grotere rol spelen in de uitbreiding. Valve betreurt het dat spelers zo weinig tijd konden spenderen met bondgenoten in de game. Dit wil Valve juist omdraaien in Aftermath. Ook wil Valve de spelers meer duidelijkheid bieden omtrent de verhaallijn. Half-Life 2 bleek meer vragen op te roepen dan antwoorden. Walker zegt dat Dr. Kleiner, de dokter met de headcrab als huisdier, af en toe zijn mening uit en speculaties doet om de speler een hint te geven.

Over de multiplayer liet Walker weinig los. Hij kon alleen zeggen dat bepaalde nieuwe elementen uit Aftermath waarschijnlijk hun opwachting maken in de multiplayer. Maar Aftermath draait toch vooral om de singleplayer.

Tenslotte kon Walker zeggen dat de expansie natuurlijk korter zal zijn dan Half-Life 2. Hij kon echter niet vertellen hoe lang de gemiddelde speler ermee bezig zal zijn.

De maatschappij, dat ben jij. Deel 5

Max

of; hoe een klein drama groot kan zijn

Nog een kleine maand en dan zou hij haar weer in zijn armen kunnen sluiten. Al vier jaar waren ze samen gelukkig, ondanks het feit dat ze 4000 kilometer bij elkaar vandaan woonden. Een uit de hand gelopen vakantieliefde. In eerste instantie is ze bij hem gebleven, ze weigerde terug te gaan naar haar thuisland. Na een half jaar heen en weer reizen, besloot hij naar Nederland te komen en daar zijn MBA te halen. Door een godswonder vonden ze een betaalbaar huisje in het centrum van Amsterdam en ze waren dolgelukkig samen. In de vakanties gingen ze naar zijn land en ze hadden de tijd van hun leven. Hun relatie was gezond en stabiel en samen hadden ze de grootste lol.

Natuurlijk was het niet altijd even makkelijk geweest. Als zij bij hem was, miste ze haar familie en vrienden en vice versa. Daarom bleven ze heen en weer reizen en af en toe zagen ze elkaar ook voor een langere periode niet, maar ze waren nooit langer dan een maand van elkaar gescheiden. Vlak nadat hij was afgestudeerd, besloot zij ook weer te gaan studeren. Terwijl hij thuis zat sollicitatiebrieven te schrijven in zijn gebrekkige Nederlands, leerde zij nieuwe mensen kennen, werkte ze in een budgethotel en haalde ze haar propedeuse. Zijn wereld in Amsterdam werd steeds kleiner, terwijl die van haar steeds groter werd. Toen hij besloot terug te gaan naar zijn thuisland om daar te bedenken wat hij wilde gaan doen, vond ze het vreselijk, maar ze begreep het wel. Zij zou de hele zomer bij hem doorbrengen en hij zou tussendoor nog een weekje doorbrengen in Nederland, zodat ze elkaar niet al te lang zouden missen.

Terwijl hij weg was, sloegen bij haar de twijfels toe. Ze hield meer van hem dan van het leven zelf, maar de onzekerheid maakte haar gek. Omdat er in zijn land nog steeds dienstplicht was, zou hij een jaar het leger in moeten als hij niet verder ging met studeren. Na dat jaar zou zij een half jaar stage moeten lopen in het buitenland, dus zouden ze elkaar anderhalf jaar niet zien. Zou het niet beter zijn om er voorlopig een punt achter te zetten, contact te houden en het weer opnieuw te proberen als hun levens in een wat rustiger vaarwater zouden komen?

Vierduizend kilometer verderop twijfelde hij ook. Het was fijn om weer thuis te zijn, lekker te kloten met zijn vrienden, maar hij miste haar zo erg dat het fysiek pijn deed. Eigenlijk wilde hij niet verder gaan met studeren, maar als hij dat niet deed zou hij zijn geliefde een jaar niet zien. Hij had zijn tripje naar Nederland al moeten cancellen in verband met geldgebrek en toen hij haar teleurgestelde stem aan de telefoon hoorde, brak zijn hart bijna. Hij moest er niet aan denken om haar een jaar lang amper te kunnen zien. Op dat moment werd alles duidelijk voor hem. Hij zou teruggaan naar Nederland, verder gaan met studeren en hij zou haar dat pas vertellen als ze bij hem was, omdat hij haar blije gezicht wilde zien als ze het goede nieuws hoorde.

Na een aantal intensieve gesprekken met zijn ouders en vrienden besloot hij zijn plan naar een nog hoger niveau te tillen. Hij zou haar ten huwelijk vragen en het Nederlands Staatsburgerschap aanvragen.

Een aantal weken later liep hij bij de juwelier naar binnen. Nog een kleine maand en dan zou hij haar weer in zijn armen kunnen sluiten. De ring moest perfect zijn en bij haar passen. Terwijl hij extatisch gelukkig fantaseerde hoe ze zou reageren, rolde zij 4000 kilometer verderop extatisch gelukkig van Ted af. Ze voelde hoe zijn zaad langs haar dijen droop terwijl hij haar nog een lange innige tongzoen gaf. Morgen zou ze aan Max vertellen dat ze geen toekomst meer voor hen beiden zag. Morgen...

Screenshots van The Movies

The Movies is een game waar Peter Molyneux en zijn team momenteel nog hard aan werkt. In dit spel kun je zelf films maken in welk genre dan ook, zoals science fiction, komedie, actie, horror, drama, et cetera. Je regelt naast het script ook de acteurs, de make-up, de setting van de film, de productie en ook de financiŽn. Het spel moet tegen het einde van dit jaar uitkomen op de PC en alle consoles.

The Sims 2: Nightlife screenshots

Electronic Arts heeft weer een paar nieuwe screenshots van The Sims 2: Nightlife vrijgegeven. Deze tweede expansie voor The Sims 2, die rond de herfst uit moet komen, biedt weer talloze nieuwe activiteiten voor je Sim. Al eerder was op screenshots te zien dat de Sims onder andere uit eten kunnen gaan, kunnen dansen in de discotheek en kunnen bowlen. Dit keer lijkt het erop dat je Sim ook kan gaan zingen.
Auto vs Step

Als je denkt alles gezien te hebben van auto's wat tegen elkaar racen dan valt dit natuurlijk meteen op. Want wie begint er nou wat tegen een toch al vlotte Trans-Am met ook nog eens een NOS-systeem erin? Alleen al dat NOS-systeem geeft 150 PK meer, al is het maar voor een korte tijd. Toch is er een jongen die het wel wil proberen. Hij neemt een patinete, een soort step, en gaat er een beetje aan sleutelen totdat hij klaar is voor de race.
Heeft hij een klein kansje?

Reggie: Developers hebben revo controller al gezien

Volgens Reggie Fils-Aime, woordvoerder van Nintendo, hebben een aantal developers de controller van de Nintendo Revolution al gezien. De afgelopen tijd zijn over deze controller vele geruchten ontstaan. Zo zou er een touchscreen inzitten, hij zou een gyroscopische functie hebben en de echte 'believers' denken zelfs dat Nintendo met Virtual Reality aan zal komen zetten.
In EGM zei Reggie dat "Hoewel de meeste mensen de controller nog niet hebben gezien, betekent niet dat niemand anders hem heeft gezien"
quote
The thing that I always find surprising, and certainly in the last year I've had wonderful opportunities to spend quality time with a number of our key third-party publishers, is when you sit down and share the innovation with them, just how excited they get. I saw it firsthand with DS, we're seeing it now with Revolution.

Hij gaf ook enkele hints wat de controller betreft.
quote
If you just think about it, we're going to have the ability through wireless internet to download all your great games from NES, SNES, N64. Think about it - each of those controllers are different. How are you gonna play? That captured some of the imagination of what our controller needs to be able to do, and certainly as you get into the meat of that type of innovation with the developers, their eyes truly light up because they start to imagine what's possible with that kind of configuration, which is vastly different than a sheer horsepower kind of game.

Volgens Reggie zal de Revolution ook een stuk goedkoper worden dan de Xbox 360 en de PlayStation 3, ook al zijn van die consoles de prijzen nog niet precies bekend. Volgens Reggie wil Nintendo niet de extra "frutsels" toevoegen die volgens hem wel bij de X360 en de PS3 aanwezig zijn. Analysten verwachten dat we meer te horen zullen krijgen over de Revolution in augustus. In deze maand heeft Nintendo in de afgelopen jaren altijd minstens ťťn grote onthulling gedaan.

Van Persie werd mogelijk vals beschuldigd

QuietGuy en Snapcount2 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Van PersieJustitie in Rotterdam onderzoekt momenteel of de aangifte van verkrachting waarvoor voetballer Robin van Persie twee weken vastzat vals is. Zo melden bronnen rondom het onderzoek. Bij het 21-jarige slachtoffer Sandra Krijgsman zouden geen sporen van geweld gevonden zijn, waardoor het een kwestie dreigt te worden van haar woord tegen dat van Van Persie.

Bram Moszkowicz, advocaat van Van Persie, zegt dat er bij het onderzoek van het OM ook andere factoren een rol spelen die de geloofwaardigheid van de vrouw niet ten goede komen. Welke dat zijn wil hij niet zeggen. Kort na het bekend worden van de arrestatie van zijn cliŽnt noemde de advocaat Krijgsman al een vrouw van een 'bedenkelijk allooi'. Robin van Persie heeft steeds volgehouden dat hij de voormalige miss Nigeria Nederland niet heeft verkracht. Inmiddels heeft hij wel toegegeven seks met haar te hebben gehad.

Het Openbaar Ministerie denkt overigens dat het onderzoek minimaal enkele weken en mogelijk zelfs maanden in beslag zal nemen. Naast de twee hoofdrolspelers in de affaire zal de rechter-commissaris binnenkort ook Reinhard Breinburg en Youssef el Bari, de twee vrienden van Van Persie die met het tweetal in de hotelkamer waren waar de verkrachting zou hebben plaatsgevonden, onder ede horen. Voetbalclub Arsenal heeft Van Persie een week langer vakantie gegeven. De club heeft de voetballer opgedragen Rotterdam te verlaten en bij te komen op een plek waar hij niet of nauwelijks wordt herkend. Tevens kan Van Persie gebruik maken van professionele hulp bij het verwerken van de situatie.

Radicale Joden stoken onrust in Gaza

Vlag IsraŽl Palestina Het IsraŽlische leger heeft vanmiddag een hotel in de Gaza-strook bestormd om een groep radicaal-nationalistische Joodse krakers te verwijderen die zich tegen de momenteel in voorbereiding zijnde terugtrekking van IsraŽl uit Gaza verzetten. Het leger had gisteren al de handen vol aan een groep veelal jonge Joodse activisten die huizen bezet hielden en geweld gebruikten tegen Palestijnse inwoners. Een zestienjarige Palestijn kon tenauwernood door IsraŽlische troepen worden gered toen radicale Joden van dichtbij stenen naar hem gooiden.

De onlusten spelen zich af in de Joodse nederzetting Gush Katif. Veel activisten zijn lid van de verboden anti-Arabische beweging Kach. Gisteren braken er gevechten uit tussen deze groep en Palestijnse inwoners. De Joodse activisten scandeerden daarbij leuzen dat ze tienduizenden extra Joden naar het gebied zouden halen om de terugtrekking te voorkomen. Als reactie heeft de IsraŽlische premier Sharon inmiddels opdracht gegeven Gaza voor IsraŽli's af te sluiten die er niet wonen. De Gaza-strook is tot militaire zone verklaard.

De terugtrekking van zo'n negenduizend IsraŽli's uit Gaza moet half augustus in alle ernst beginnen en begin oktober zijn afgerond. Daarnaast worden vier nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever ontmanteld.


IsraŽlische soldaten voeren de bijna gelynchte Palestijn weg. Ondanks het geweld protesteerden veel Joodse demonstranten vreedzaam.

Geen extra straf voor BAR

BAR Honda zal na het terugtrekken uit de Grote Prijs van de Verenigde Staten geen extra straf krijgen. Het team werd al eerder op de vingers getikt na het gebruik van hun verborgen benzinetank, en werd daar toen voor geschorst.

Omdat beide zaken echter niets met elkaar te maken hebben, ontloopt BAR een grotere straf.

Max Mosley bevestigde woensdag op de persconferentie dat er voor BAR geen extra straf zal komen, indien er op 14 september een uitspraak komt voor de Michelin-teams die gisteren aan twee van de vijf aanklachten schuldig bevonden waren.

Niemand met startverbod in Tour

Alle 189 renners mogen zaterdag in Fromentine van start gaan in de Tour de France. De bloedtests die vandaag werden uitgevoerd gaven allemaal een negatief resultaat.

De deelnemers aan de Tour moesten vanochtend tussen half acht en half tien een bloedstaal afleveren. Deze controles vinden de afgelopen jaren steeds plaats twee dagen voorafgaand aan de start. Vorig jaar moest Euskaltel met een man minder starten, omdat Gorka Gonzalez toen een te hoge hematocrietwaarde had. Dat kan wijzen op het gebruik van EPO. In 2000 kregen zelfs drie coureurs een startverbod: Ivanov, Brasi en Hauptmann.

Kabinet schaft lesgeld 16- en 17-jarigen af

dennistd had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsHet lesgeld voor 16- en 17-jarige scholieren wordt met ingang van het nieuwe schooljaar afgeschaft. Dat is vandaag door minister van FinanciŽn Gerrit Zalm toegezegd aan de Tweede Kamer. Het onderwijs en ouderorganisaties pleiten al jaren voor afschaffing van het lesgeld, dat dit schooljaar 936 euro bedraagt. Zalm zag echter eerder geen ruimte.

Een voorstel van PvdA-Kamerlid Ferd Crone spoorde het kabinet echter aan om toch nog eens te zoeken naar financiŽle ruimte. Crone wees op de mogelijkheid een beroep te doen op het zogenoemde FES-fonds, waaruit investeringen in wegen en bruggen worden betaald. Dankzij aardgasbaten is dat fonds goed gevuld. Hoewel het niet bestemd is voor onderwijsuitgaven, kan Zalm via een begrotingstruc hier toch gebruik van maken.

Zalm benadrukte vanochtend dat het zijn voorkeur heeft om het geld binnen de bestaande begroting vrij te maken. Mocht dat niet lukken dan zal hij gebruik maken van de 'FES-constructie', zodat zeker is dat het lesgeld per september zal verdwijnen. De maatregel is vooral gunstig voor middeninkomens. Lagere inkomens werden al gecompenseerd voor deze schoolgelden. "Onderwijs moet gratis toegankelijk zijn. Het lesgeld vormde toch wel een drempel. Een hele grote groep mensen kon geen beroep doen op de compensatieregeling", stelde een woordvoerster van een onderwijsorganisatie in een reactie.

Chirurg nam weefsel patiŽnten mee

Icoon opmerkelijk nieuwsEen chirurg van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft een officiŽle waarschuwing gekregen omdat hij menselijk weefsel mee naar huis nam. Het weefsel werd door de vrouw van de arts gebruikt voor het trainen van reddingshonden. Tijdens de training moeten de honden leren hoe mensenvlees ruikt, zodat ze later kunnen worden ingezet bij grote rampen.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis had de man geen toestemming van de drie patiŽnten waarvan het weefsel afkomstig was. "Het is onprofessioneel, onacceptabel en in strijd met de beroepsethiek", aldus de woordvoerder. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is op de hoogte gesteld, en doet onderzoek naar de kwestie.

-
Met dank aan God_de_Vader, paulus1973, RASmit en DaWasIkNie, die dit bericht via de nieuws-submit onder onze aandacht brachten.

Herexamen

(Her)Examen - VWO

Geschiedenis
Jaja...Ik was een van die mensen die een 'her' had. Ik had voor geschiedenis en economie een onvoldoende gescoord, dus er zat niks anders op dan voor de laatste keer naar de gymzaal te strompelen en het cijfer op te krikken. Kiezen tussen geschiedenis en economie is voor mij als kiezen tussen kwaad en evil.
Aan de ene kant was economie gunstig, omdat die een soepele norm kende (die ook bij de herexamens gehanteerd zou worden) en omdat ik bij economie maar 3/10 miste voor een voldoende. Maar dŠt had ik ook bij geschiedenis, 3/10 te weinig. Toch heb ik voor geschiedenis gekozen, omdat dat simpel leer- en stampwerk is. Economie is 2 dikke boeken vol met formules en weirde grafieken. En geschiedenis daarentegen is twee dunne boekjes leren, leren en nog eens leren.
Dus er zat niks anders op om vanaf die donkere donderdag 16 juni mezelf op te sluiten in mijn kamertje en Lancashire en Vietnam er proberen in te stampen tot aan die woensdag (22 juni) daarna.
En het heeft zijn vruchten afgeworpen . Op de dag des oordeels zat ik daar dan. Niet alleen (er waren nog drie anderen op die dag aan het herren), maar ik moest er toch maar eventjes een voldoende weten te scoren. Het examen zelf was voor mijn doen ongeveer even moeilijk (of makkelijk?) als het vorige.

Thuis aangekomen kroop ik zo rond 13.00 achter de pc om met mijn kritische blik (*ahum*) het examen zelf eens na te kijken. En toen schrok ik toch even. Want ik kwam uit op een 5.7, terwijl ik een 5.2 mocht halen. Nu zul je denken, dat is toch mooi? Nou, dat was het ook wel, maar de vorige keer dacht ik ook dat ik geschiedenis voldoende had gemaakt, terwijl later bleek dat ik er een 4.9 voor had. Dus deze keer moest ik ook niet al te blij zijn met die, in mijn ogen, voldoende 5.7.
Ik zat dus wťťr een week in spanning, niet wetende of ik het nou goed of slecht had gemaakt.....
Tot afgelopen dinsdag: de telefoon gaat. Wie kon dat nou zijn? De mentor zou toch pas woensdag bellen met de resultaten? Nou ja, ik nam de telefoon dus op en ze begon meteen vrolijk en opgewekt met haar verhaal. Ik was GESLAAGD!
Door mijn enthousiasme luisterde ik niet zo goed naar wat ze allemaal zei, maar ik hoorde haar nog wel zeggen dat ik een 6.8 had gehaald. Ik ťn een 6.8 voor geschiedenis waar ik normaal gezien alleen maar onvoldoendes haal??? No way, dat kan niet, dacht ik. Maar toch blijkt het zo te zijn. Dus ik kan vandaag met opgetogen hoofd naar de diploma-uitreiking.

Verdonk aanwezig bij slavernijherdenking

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie laat zich niet weerhouden door tegenstanders van haar beleid om naar de herdenking van de afschaffing van de slavernij in het Amsterdamse Oosterpark te komen. De VVD-bewindsvrouw zal gewoon morgen namens de regering het woord voeren. Tegen de komst van Verdonk is bezwaar gekomen van de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschappen en stadsdeel Oost/Watergraafsmeer.

Stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet (PvdA) zei eerder al uiterst ''ongelukkig'' te zijn met de komst van Verdonk naar zijn stadsdeel. Hij wijst er op dat de minister maatregelen neemt om criminele Antilliaanse jongeren terug te sturen naar de Antillen en ze volgens hem zodoende niet als Nederlanders beoordeeld. Ook PvdA-Kamerlid John Leerdam, die eveneens komt spreken, is om die reden tegen de komst van Verdonk.

Directeur Glenn Willemse van slavernij-instituut Ninsee, de organisator van de herdenking, ziet gťťn enkele reden om de komst van Verdonk te blokkeren. Hij benadrukt dat de minister niet komt om haar eigen beleid te promoten, maar als afgevaardigde namens de Nederlandse regering. ''Iedere Nederlander is welkom'', aldus Willemse, die het absurd zou vinden om Verdonk de toegang te ontzeggen. Hij vindt de herdenking van morgen ook niet het geschikte moment om een protest te houden tegen Verdonks beleid.

Lawaaidemo
De bij Surinamers populaire zender Radio Mart, roept bezoekers op morgen lawaai te maken wanneer Verdonk het woord zal voeren Ook performer en bekend antiglobaliste Joke Kaviaar roept, via e-mail en haar website, mensen op tot een lawaaiprotest. Volgens Kaviaar is Verdonks aanwezigheid ''een blamage, kwetsend, en niets anders dan een zoveelste poging het gezicht te redden en de handen in onschuld te wassen.'' Overigens heeft burgemeester Job Cohen, die ook aanwezig zal zijn bij de herdenking, volgens Kaviaar een enorme berg boter op zijn hoofd omdat hij als voormalig staatssecretaris van Asielzaken (onder Kok-2) de architect van de huidige asielwet is.

Cohen liet gisteren weten dat Verdonk gewoon welkom is in zijn stad. Hij zei de protesten te begrijpen en kan zich voorstellen dat mensen problemen hebben met haar beleid. Maar hij vindt wel dat Verdonk op deze herdenking als vertegenwoordiger van het kabinet aanwezig mag zijn. Verdonk zelf liet deze week in de Kamer weten dat zij in het Oosterpark zal proberen het gesprek aan te gaan met mensen die tegen haar komst zijn.

Moens en Ceesay nog een jaar bij Willem II

Oscar Moens zal ook volgend seizoen onder de lat staan bij Willem II. De keeper stond in de belangstelling van diverse clubs, maar heeft zijn contract bij de club uit Tilburg toch met een jaar verlengd. Ook de Gambiaanse aanvaller Jatto Ceesay tekende voor een jaar bij.

Een van de belangrijkste redenen van Moens om bij Willem II te blijven is het spelen van Europees voetbal, De Tilburgers plaatste zich afgelopen seizoen voor de UEFA Cup doordat ze de finale van de Amstel Cup wisten te bereiken.

"Ook wij zijn uiteraard blij dat Oscar kiest voor Willem II. Hij heeft het afgelopen seizoen bewezen ťťn van de beste keepers van Nederland te zijn en is daarmee van grote waarde voor ons", aldus manager technische zaken Kees Zwamborn.

Prijzengeld Tour bijna 2 miljoen euro

De winnaar van de 92e Tour de France krijgt 400.000 euro aan prijzengeld uitgekeerd. Dat is evenveel als in 2004. In totaal stelt de organisatie van de Tour bijna twee miljoen euro prijzengeld beschikbaar.

De winnaar van een etappe krijgt 8.000 euro overgemaakt, terwijl de winnaars van de groene trui en bolletjestrui 25.000 euro krijgen uitgekeerd. De best presterende ploeg krijgt ook nog eens 35.000 euro bijgeschreven. Voor renners die er niet in slagen ook maar iets te winnen en niet bij de eerste negentig in het eindklassement eindigen is er nog een troostprijs van 400 euro.

In 2004 was US Postal de best verdiende ploeg. De Amerikanen ontvingen toen 578.842 euro. Laatste in het geldklassement werd het Franse R.A.G.T. De renners van die bescheiden formatie fietsten in totaal slechts 7.960 euro bij elkaar.

FIFA wil troostfinale schrappen

De overkoepelende wereldvoetbalbond, de FIFA, denkt er over de troostfinale bij het WK onder 20 tussen Marokko en BraziliŽ niet door te laten gaan. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden die ontstonden voor, tijdens en na de nederlaag van Marokko in de halve finale.

Tijdens de wedstrijd tussen Marokko en Nigeria werden door de Marokkaanse fans vernielingen aangebracht in het stadion in Kerkrade. Na de wedstrijd werd onder meer een tankstation geplunderd. Utrecht, de stad waar de wedstrijd om de derde plaats wordt gespeeld, is bang dat er ook zaterdag ongeregeldheden zullen plaats vinden.

De FIFA ziet als ťťn van de oplossingen het schrappen van de troostfinale. Zowel het organiserend comitť als de FIFA zijn zeer tevreden over het verloop van het toernooi, en willen verdere ongeregeldheden koste wat het kost voorkomen.

Dagobert nieuwe Site Admin Sport

Door het plotselinge vertrek van mbn als Site Administrator Sport ontstond er een gat in de coŲrdinatie van FOK!sport. Enkele weken geleden is Dagobert, de voorganger van mbn weer in de crew gekomen als nieuwsposter. Ik heb hem gevraagd of hij zijn oude job weer wilde oppakken als SA, Dagobert reageerde hier enthousiast op en daarom stel ik hem voor als nieuwe Site Administrator Sport.

Succes Dagobert.

S„o Paulo naar finale Copa Libertadores

S„o Paulo FC heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores.

De Braziliaanse club won woensdag met 2-3 van River Plate uit Argentinie, de eerste wedstrijd wonnen de Brazilianen met 2-0. In de finale zullen ze het waarschijnlijk moeten gaan opnemen tegen Guadalajara stuit. De Mexicanen wonnen vorige week de eerste wedstrijd tegen Atlťtico Paranaense met 3-0.

S„o Paulo kwam tegen River Plate al snel op voorsprong. In de twaalfde minuut kopte Danilo raak uit een corner. Ernesto Fariŗs scoorde voor rust de gelijkmaker op aangeven van de Chileen Marcelo Salas, oud-spits van Juventus en Lazio Roma. MŠrcio Amoroso en Fab„o hielpen S„o Paulo in de tweede helft aan een 1-3 voorsprong. Salas zette in de 84ste minuut de 2-3 eindstand op het scorebord.

Nederlandse vrouwen naar WK Counter-Strike

Het gaat prima met de vrouwelijke gamers in Nederland.

In de SisterUnited Cup deed ook meidenclub Amrita mee. Dat ging ze prima af, want ze gaan naar de Electronic Sports World Cup 2005 dat in juli in Parijs gehouden wordt.


Een paar leden van Amrita

Ook de clan ME Ladies was op de wachtlijst gezet voor het WK. Vijf leden mogen toch naar Parijs gaan, omdat een aantal andere teams uitviel. De tijd was helaas wat te kort om goed voor te bereiden. "Wij verwachten niet dat we een medaille mee naar huis gaan nemen", aldus 'Boevje' van ME Ladies.

(Her)-Examens

De laatste cijfers komen ondertussen binnendruppelen voor de mensen die een her hebben gedaan. De echte media hype is natuurlijk allang voorbij, maar volgens mij kunnen we binnen zeer korte tijd de laatste examen blog van Bupatih hier lezen.
quote:
Bupatih zei :
Ik moest een her doen ja
Ik had een onvoldoende op geschiedenis en economie. Allebei 3/10 te kort. Ik heb geschiedenis herkanst en volgens mij ( ) een 6.8 gehaald.
Ben jij toch eindelijk door naar de grote mensen wereld of ben je blijven hangen in de wondere wereld van de tieners en relaxte uren. Vertel het hier.

Kalou niet naar PSV

Feyenoord heeft te kennen gegeven dat Salomon Kalou de overstap naar PSV niet zal maken. Eerder deze week gingen er geruchten over een mogelijke transfer.

Feyenoord heeft naar aanleiding van de geruchten op haar website laten weten dat Kalou aanstaande zaterdag gewoon bij de eerste training aanwezig zal zijn. Ze nemen in dit geval geen enkel bod van PSV serieus. "Er is geen sprake van dat wij Kalou aan de concurrent verkopen," zo vertelt technisch directeur Mark Wotte. Hij zegt dat er eerder sprake zal zijn van contractverlenging voor de Ivoriaan die nog een contract heeft tot 2007.

Volgens Wotte zijn er al een half jaar gesprekken gaande over een eventuele verlenging. "Er ligt voor Kalou een geweldig nieuw contract klaar, waaruit blijkt hoe graag we hem willen behouden. Dat is de lijn. In die lijn doen we al een jaar meer dan ons best om hem aan de status van Nederlander te helpen. Alle partijen weten dat," aldus Wotte.

Vinokourov: "Armstrong is te kloppen"

Alexander Vinokourov is ervan overtuigd dat Armstrong in de komende Tour de France is ‘te pakken’. De Kazak werd in 2003 al derde in de Tour en was vorig jaar de grote afwezige in de Ronde van Frankrijk.

Vinokourov voelt zich uitermate goed twee dagen voor de start in Fromentine: ”Ik heb hetzelfde gevoel als in 2003. Ik ben in het hooggebergte nog sterker geworden. Daarbij komt nog eens dat ik de vorige Tour voor de TV moest volgen, hetgeen een extra stimulans is.” De Kazak ziet weinig verschil tussen de huidige Armstrong en die van de voorbije jaren. Toch denkt de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik dat de Texaan te kloppen is: ”Armstrong is te pakken, dat voel ik. Ik hoop echt dat hij dit jaar breekt. Ik ga er alles aan doen, maar hij is mentaal zo sterk. Bovendien beschikt hij over een uitermate sterke ploeg.”

Voor de tijdrijder Armstrong is het een voordeel dat de Tour meteen begint met een negentien kilometer lange tijdrit. Voor veel andere klassementsrenners, waaronder Vinokourov, is dat een nadeel: ”Het zou erg jammer als ik meteen minuten verlies. Maar ik heb mijn positie op de fiets verbeterd, het resultaat van uren trainen op de piste.”

Aanstaande zaterdag begint de 31-jarige Vinokourov aan zijn vijfde Tour de France. Hij eindigde drie keer bij de beste twintig. De Kazak won ťťn etappe; in Gap. In april won Vinokourov enigszins verrassend Luik-Bastenaken-Luik, door Jens Voigt na een lange ontsnapping in de sprint te kloppen.

Arrestaties na verscheuren koran

In Pakistan heeft een woedende meningte er voor gezorgd dat een man die een koran had verscheurd, opnieuw is gearresteerd. Hij was eerder vrijgelaten omdat het volgens de politie een drugsverslaafde betreft ''die niet wist wat hij deed''.

Afgelopen dinsdag staken honderden dorpelingen uit woede over de vrijlating een politiebureau in brand. Daarop werd de 'koranverscheurder' opnieuw aangehouden. Een politiewoordvoerder zei dat de man is aangehouden voor verhoor en dat men nog steeds gelooft dat de dader niet wist wat hij deed.

Christen
In Pakistan werd afgelopen dinsdag ook een christen gearresteerd wegens het 'molesteren' van een koran, zo meldt de BBC. De 35-jarige Yousaf Masih werd aangehouden in Nowshera, 40 kilometer ten oosten van Peshawar.

Buren hadden hem aangeklaagd omdat bladzijden uit een koran zou hebben gescheurd en op straat zou hebben verbrand. Ongeveer 300 mensen eisten een snelle bestraffing van Masih.

In Pakistan staat volgens de shariawetgeving op het beledigen van de islam of de profeet Mohammed de doodstraf.

Volgend seizoen 20 Formule 1-races

Dit jaar worden er in totaal 19 Grands Prix gehouden, wat al erg veel is, vergeleken met voorgaande jaren. Maar voor het komende seizoen komt er zelfs nog een race bij. De extra Grand Prix zal hoogstwaarschijnlijk die van Mexico zijn.

De FIA heeft woensdag 20 data bekend gemaakt, waarop in 2006 een race verreden zal worden. Begin volgend jaar zal de volledige kalender worden gepresenteerd.

De racedata zijn :

12 maart
19 maart
02 april
16 april
30 april
14 mei
28 mei
04 juni
18 juni
25 juni
02 juli
16 juli
30 juli
06 augustus
27 augustus
10 september
17 september
01 oktober
15 oktober
22 oktober

Verander je GBA doosjes in DS doosjes

De hoesjes voor DS games zijn sterker en duurzamer dan de doosjes voor GB(A) games en zullen minder snel slijten. Dit gegeven heeft een aantal mensen op een idee gebracht. Ze zijn een project/site gestart waarbij je zelf voor je GB(A) games een DS-achtig hoesje kan maken.


En zo ziet het er dan uit

DS hoesjes kan je op de site van Nintendo zelf kopen en de covers zijn op de Snackbar Games site te vinden.

Club Brugge wil Kruys

Club Brugge is geÔnteresseerd in Rick Kruys. De Belgische kampioen wil de 3,5 miljoen die het voor Simons kreeg uitgekeerd aanwenden voor de aankoop van de speler van FC Utrecht.

Rick Kruys was ťťn van de vaste waarden van Nederland onder-20 tijdens het WK. De middenvelder deed mee in iedere wedstrijd en scoorde een mooie goal tegen AustraliŽ. Hij miste echter wel een penalty tegen Nigeria. Niettemin zijn de Belgen onder de indruk geraakt van de Nederlander. Bij FC Utrecht brak de 20-jarige Kruys vorig seizoen door. Hij speelde twintig wedstrijden en scoorde twee doelpunten. Probleem bij een mogelijke transfer naar Club Brugge is het nog drie jaar doorlopende contract van Kruys bij FC Utrecht.

UEFA verscherpt dopingcontroles Champions League

De 32 deelnemers aan het hoofdtoernooi om de Champions League kunnen komend seizoen ook dopingcontroles verwachten tijdens de training. Tot nu toe konden spelers alleen na afloop van een wedstrijd gecontroleerd worden op het gebruik van verboden middelen.

Buiten de dopingcontroles kunnen voetballers aankomend seizoen in de Champions League tevens getest worden op het gebruik van EPO. "Alle spelers kunnen gecontroleerd worden op elk moment en dus niet alleen na de wedstrijd, zoals nu het geval is", aldus een woordvoerder van de UEFA.

Met deze maatregel volgt de Europese voetbalbond anders grote sportorganisaties en vermeerderd de dopingcontroles. "We hebben ons altijd verzet tegen elke vorm van valsspelen in het voetbal. Daar hoort dus ook het gebruik van doping of elke andere door het Wada verboden substantie bij".

[upd] Talpa mag Expeditie Robinson uitzenden

Expeditie Robinson mag in het nieuwe seizoen gewoon worden uitgezonden op de nieuwe televisiezender Talpa. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht in een kort geding dat SBS had aangespannen, bepaald.

SBS vond dat zij de rechten nog in bezit had voor het komende seizoen. De televisiemaatschappij voelde zich door slinkse manoeuvres van Talpa, de productiemaatschappij Strix en de eigenaar van het format van de survivalshow Castaway, buiten spel gezet om de serie te kunnen produceren. Talpa zou zich op onrechtmatige wijze het programma hebben toegeŽigend.

De rechter vond dat SBS de constructie op geen enkele manier aannemelijk heeft kunnen maken.

Update 11:58
SBS heeft in een reactie laten weten het er niet bij te laten zitten en een bodemprocedure te starten. "Het is best ingewikkeld om aan te tonen dat drie bedrijven hebben samengespannen om Expeditie Robinson bij ons weg te halen, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dat alsnog gaat lukken. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd."

Word leraar zeiden ze (10)

Het doet je denken aan een staking bij de uitvaartcentra, stapels kadavers die langzaamaan beginnen te walmen, de massa rouwenden groeit aan, maar hun verdriet wordt overwonnen door walging, de geur van het overschot is teveel, het kŠn niet langer zo, de brand erin - maar wacht! Onze dierbare overledenen, daar gaan we toch niet mee om als huisvuil of pluimvee?
Wat vooraf ging: http://frontpage.fok.nl/column/author/2183

Drie kandidaten voor TD bij AZ

In de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur heeft AZ drie kandidaten op het oog. Marcel Brands, algemeen directeur bij RKC Waalwijk, heeft de beste papieren. Ook Ronald Spelbos en Keje Molenaar zijn in beeld bij de Alkmaarse club.

"Wij reageren niet op namen", aldus een woordvoerder van AZ. Vorige week werd de club uit de Alkmaarder Hout geconfronteerd met het plotselinge vertrek van Martin van Geel, die stapte over naar Ajax.

Marcel Brands is de afgelopen jaren erin geslaagd bij RKC met weinig financiŽle middelen goede prestaties neer te zetten. Keje Molenaar is advocaat en was eerder werkzaam als technisch directeur bij Ajax. Ronald Spelbos is momenteel werkzaam als docent bij de KNVB.

Meer details Project Gotham Racing 3 bekend

De mensen van Xboxcore hebben een exclusief interview met Bizarre gehad. Dit interview ging voornamelijk over Project Gotham Racing 3 en vertelt een paar interessante details.

De development is nu al 18 maanden aan de gang. Microsoft heeft echter nog niet bevestigd wanneer het spel precies uitkomt. Bizarre hoopt minstens 80 auto's van diverse fabrikanten in het spel te kunnen implementeren. Op skinnen en tunen (in PGR2 kun je alleen maar de kleur veranderen) ligt absoluut niet de nadruk, maar zal misschien wel meegenomen worden in het spel.

Er zullen minstens net zoveel pre-defined tracks in PGR3 zitten als in PGR2.

Gotham TV

De feature Gotham TV is een online evenement van het spel. Je kunt hier news, special features en updates van overal ter wereld naar je Xbox 360 brengen. Als je Xbox Live vrienden iets cools doen tijdens een game, zul je dat meteen te weten komen via Gotham TV. Als kampioenen tegen elkaar gaan spelen, word je op de hoogte gehouden. Met een druk op de knop bekijk je alle actie. En als alles voorbij is druk je weer een knop in en ga je weer verder met je game.

Maar het gaat verder: Stel je voor dat je zomaar even aan het racen bent met een paar vrienden en opeens krijg je van Gotham TV te horen dat de hele Xbox Live community met je meekijkt. Je bent live op tv. De druk om te presteren wordt nog hoger als je tijdens de race ook nog te zien krijgt hoeveel mensen er op dit moment naar je aan het kijken zijn.

Doe je iets zeer indrukwekkends in een single player game? No problem. Gotham TV neemt het op en showt het aan de hele wereld.

Er zullen diverse tv-kanalen beschikbaar komen met voor elk wat wils. Wil je bijvoorbeeld de superstarts bekijken, dan selecteer je The Gotham Heroes channel. Alle statistieken komen onder in het beeld aan je voorbij als een CNN ticker.

"[...]
It's a real sport, broadcast to you right there on your Xbox 360!
[...]"


Vissers vangen meerval van 293 kilo

Icoon Weird nieuwsVissers in de Mekong-rivier op de grens van Laos en Thailand hebben vermoedelijk de grootste meerval gevangen die ooit is aangetroffen; een kolos van maar liefst 293 kilogram. De vis had de grootte van een grizzlybeer. Het Wereldnatuurfonds en de National Geographic Society bevestigden woensdag dat voor zover bekend niet eerder een dergelijke zoetwatervis gevangen is.

In de Mekong-rivier bij het Thaise dorpje Hat Krai leven meer grote vissen dan in enige andere rivier in de wereld. Zo werd eerder dit jaar al een exemplaar van 280 kilo gevangen. Lokale natuurbeschermers probeerden nog de vissers te bewegen het dier te laten gaan. De meerval overleed echter en werd vervolgens opgegeten. Volgens lokale tradities brengt het eten van de reuzenvissen geluk.

Grootste meerval ooit gevangen
Vissers tonen trots de enorme zoetwatervis

Your Video Games Suck

Dat er diverse websites zijn over games zal niemand zijn ontgaan, maar nu is er ook een website die het over een totaal andere boeg gooit. Zij reviewen games, maar belichten alleen de negatieve kanten van een game.

Website Your Video Games Suck maakt gebruik van Wikipedia technologie en heeft op moment van schrijven twaalf games gereviewed.

Een bloemlezing uit de teksten:

quote
Animal Crossing is one of the most fucked up games I have ever played. It's like they took Hello Kitty, and forced it to mate with The Sims, and then punched Hello Kitty in the stomach repeatedly while she was pregnant with Animal Crossing. That's how Animal Crossing was born.

quote
Midnight Club II is a horrible game. Not even necessarily just because of it’s game play, which is ridiculously difficult and so unrealistic it gets dismally hysterical at times, or it’s storyline, which seems as if a vapid blond woman wrote it between eating bubblegum and getting a perm, but because it, and the rest of the Midnight Club series, are what caused clusterfuck of making shitty games about street racing around the market today, such as Illegal Street Racing, Street Racing Syndicate, the later incarnations of the Burnout series, and the shittiest of them all: Need For Speed Underground 1 or 2.

quote
Zombies. Where are all the zombies? Throughout this entire game, you walk around killing Spanish people, a bigger version of Sherk, and monks. What the fuck, Capcom!? What did the monks ever do to you? Don't get me wrong, I like shooting monks and spanish people, but I play Resident Evil to shoot zombies and other creatures that look like something that was left in a toilet at prom night.

9-voudig kindermoordenaar krijgt doodstraf

discomagic had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Californische rechtbankjury heeft zich unaniem uitgesproken voor het opleggen van de doodstraf aan kindermoordenaar Marcus Wesson. De 58-jarige man is schuldig aan de moord op negen van zijn zestien kinderen. Of Wesson daadwerkelijk de doodstraf krijgt is nog afhankelijk van de rechter, die het vonnis eind juli moet bevestigen.

Wesson beschouwde zichzelf als een leider van een sekte, waarin polygamie, incest, religieuze waanideeŽn en verering van vampiers een rol speelden. In maart 2004 trof de politie de negen lijken aan van Wessons 25-jarige dochter Sebhrenah en acht andere kinderen tussen ťťn en zeventien jaar oud. Alle kinderen waren gedood door een schot in de ogen. Het jongste kind was een gevolg van incest tussen Wesson en Sebhrenah.

Behalve moord werd de patriarch onder meer schuldig verklaard aan de verkrachting van drie dochters en vier nichtjes. De advocaat van Wesson, Pete Jones, reageerde teleurgesteld op de uitspraak. Hij had gepleit voor levenslang, onder meer omdat niet vastgesteld kon worden of Wesson daadwerkelijk degene was die negen keer de trekker had overgehaald. Volgens aanklager Lisa Gamoian was Wesson echter ook schuldig bij de andere mogelijke optie; Sebhrenah die eerst de acht anderen zou hebben vermoord en vervolgens de hand aan zichzelf zou hebben geslagen. Gamoian noemde Wesson een grote manipulator, wiens seksuele, financiŽle en emotionele uitbuiting van zijn kinderen uiteindelijk resulteerde in de slachting.

Marcus Wesson
Wesson terwijl hij terecht staat voor de 9-voudige moord

Woodbridge stopt ermee

Todd Woodbridge stopt per direct met professioneel tennis. De 34-jarige AustraliŽr werd eerder deze week samen met zijn Indiase partner Mahesh Bhupathi uitgeschakeld in de tweede ronde van het dubbelspel op Wimbledon. Voor Woodbridge was dat het teken om zijn afscheid aan te kondigen.

Zijn grootste successen vierde Woodbridge aan de zijde van Mark Woodforde. Jarenlang domineerden de "Woodies" het dubbelspel. Woodforde stopte enkele jaren geleden al, maar Woodbridge ging door. Naast de Olympische titel in Sydney in 1996 won hij zestien Grand Slam-titels. Met 83 dubbeltitels is hij recordhouder. Dit record pakte hij in januari 2004 af van Tom Okker, die in totaal 78 dubbeltitels won.

De AustraliŽr won negen maal het grastoernooi van Wimbledon, en wou dit jaar voor de tiende maal gaan. "Mijn samenwerking met Mahesh liep echter niet zoals gewenst. Ik heb goede herinneringen aan Wimbledon, dus het is mooi dat ik hier mijn beslissing kan bekendmaken," aldus Woodbridge.

Op zoek naar import?

Ook al lang een PSP of nog steeds aan het wachten tot een spel van een ander werelddeel eindelijk bij jou in de winkel ligt?

Dan is er natuurlijk de oplossing om gewoon je creditcard bij de hand te houden en via een website gewoon het spul te laten importeren.

Website GameBrink is hierop ingesprongen en biedt een zoekmachine speciaal gericht op het importeren van games.


Voorbeeldje van GameBrink

Verwacht vanzelfsprekend enorm hoge prijzen (100 dollar is geen uitzondering). En houd er rekening mee dat de douane je ook nog een flinke importheffing aan je broek kan smeren. Import hoeft helemaal niet goedkoper te zijn, maar voor diegenen die een spel dolgraag willen hebben is dat natuurlijk niet belangrijk

StarCraft patch 1.13

Blizzard blijft StarCraft prima ondersteunen.


"[...]
The Terran, Protoss and Zerg are out in force once again!

StarCraft has been updated with the newly released patch 1.13. This revision addresses a few well-known bugs that were used to perform in-game exploits, corrects display issues with the Korean Font and makes adjustments to the Player's in-game minimap.

We hope this patch makes battling within the StarCraft universe a little more fun, so feel free to join Battle.net once again to reengage in the epic struggle between the Terran, Protoss and Zerg!
[...]"


Je kunt de patch hier downloaden.

Troostfinale met Marokko mogelijk geschrapt

Wereldvoetbalorganisatie FIFA zal wellicht de wedstrijd tussen Marokko en BraziliŽ, om de derde en vierde plaats van het WK voetbal tot twintig jaar, schrappen. Reden is het wangedrag van de supporters van Marokko na de verloren halve finalestrijd tegen Nigeria.

Na die wedstrijd sloopten een groot aantal boze en teleurgestelde Marokkaanse fans stoeltjes in het stadion van Kerkrade en betraden het veld. Daarbij raakten zeven stewards gewond en werden ze bovendien van hun spullen beroofd. De politie moest met honden en samen met een legertje stewards hardhandig ingrijpen om de rellen de kop in te drukken.

Buiten het stadion gingen een aantal Marokkaanse 'fans' op strooptocht en plunderden tankstations in Kerkrade en omgeving. De schade loopt in de honderduizenden euro's.

In het verleden werden bij eerdere duels van Marokko ook vernielingen verricht door veelal jonge Marokkaanse hooligans. Om een verdere smet op het - buiten de incidenten in Kerkrade - bijna vlekkeloos verlopen WK te voorkomen is het afgelasten van het duel een optie. De wedstrijd staat zaterdagmiddag gepland in Utrecht, als voorwedstrijd van de finale tussen ArgentiniŽ en Nigeria.

Galgenwaard
Bij stadion De Galgenwaard van FC Utrecht, waar de troostfinale en finale gespeeld gaan worden, zitten ze ook niet meer te wachten op Marokko. Twee wedstrijden die daar gespeeld werden leidden al tot vernielingen: tijdens Turkije - China werd voor 30.000 euro in het stadion gesloopt en na de match tussen Marokko en ItaliŽ bleken honderden stadionstoeltjes in puin getrapt. Schade 50.000 euro. Ook de spelers van Marokko zorgden voor schade. Na de gewonnen wedstrijd tegen ItaliŽ spoten ze zoveel cola en champagne door de kleedkamer, dat alle wanden en het plafond moesten worden geschilderd.

Galgenwaard-directeur Ronald Roelofs: ''De vernielingen zijn nu al groter dan gedurende een heel seizoen van FC Utrecht. En dat is dus inclusief de risicowedstrijden.'' Hij is bovendien bang dat de harde kern FC Utrecht-fans het niet zullen pikken als het stadion opnieuw door Marokkaanse fans gesloopt wordt.

Pablo Garcia eerste aankoop Real Madrid

Pablo Garcia is de nieuwste aanwinst van Real Madrid. De 28-jarige middenvelder uit Uruguay komt over van Osasuna.

De international maakte zijn transfer zelf bekend: ”Er zijn alleen een paar kleine puntjes die afgerond moeten worden. Ik ben er trots op om het shirt te dragen van een club zo groot als Real Madrid.” Garcia is vooral een speler die de balans in het elftal bewaakt; een type ook zoals Gravesen. Bij Osasuna was hij een vaste kracht. Eerder speelde Garcia al voor AC Milan, waar hij mislukte. Na een jaartje Venezia trok hij in 2002 naar Osasuna. Garcia is pas de eerste aankoop voor Real Madrid, waar concurrenten als Valencia en FC Barcelona al meerdere nieuwelingen hebben gepresenteerd.

Bruyneel: ''Lance heeft drie uitdagers''

Volgens Johan Bruyneel, ploegleider van Discovery- Channel, heeft Lance Armstrong maar drie echte uitdagers in de Tour de France.

De Belg noemt alleen Basso, Vinokourov en Ullrich als kandidaten om Armstrong van zijn zevende Tourzege af te houden: ”Volgens mij zijn dit de ťchte uitdagers.” Uiteraard noemt de Belg Ullrich als kanshebber: ”Hij breekt nooit. Hij is een specialist in het tijdrijden en wordt gegarandeerd beter in het tweede luik van de Tour. Maar bergop is hij een stuk kwetsbaarder.”

Ullrich’s vriend en ploeggenoot Vinokourov gaat ook hoge ogen gooien volgens de West-Vlaming: ”Vino komt in het klimmen sterker voor de dag dan vroeger. Hij is een opportunist maar wat in zijn nadeel kan spelen, is dat iedereen intussen wel weet waartoe hij in staat is. Hij zal minder bewegingsruimte krijgen dan in 2003.” Ook Basso gaat een hoofdrol spelen in de zienswijze van Bruyneel: ”Hij was de enige die vorig jaar bij Lance kon blijven in de cols. Vraag is echter of hij een topconditie drie weken lang kan aanhouden.”

Van de Spanjaarden geeft de Belg veel minder hoog op: ”De Spanjaarden zijn altijd gevaarlijk. In de cols zijn ze soms moeilijk bij te houden. Maar of ze zullen meetellen in het algemeen klassement betwijfel ik.”

Babel kan bijtekenen tot 2010

Ryan Babel kan bij Ajax een nieuw contract tekenen tot medio 2010.

Zijn zaakwaarnemer heeft tegenover AT5 bevestigd dat de Amsterdammers de 18-jarige aanvaller een vernieuwde en verbeterde aanbieding hebben gedaan. Babel, die nog tot 2007 onder contract staat, brak het afgelopen seizoen definitief door. In twintig competitiewedstrijden wist hij zeven maal te scoren.

Daardoor wist hij ook een plek in het Nederlands elftal te veroveren. Op 26 maart, tijdens zijn debuut tegen RoemeniŽ, scoorde Babel eenmaal. De afgelopen weken was Babel met Oranje -20 actief op het wereldkampioenschap in ons land. In dat toernooi wist hij twee maal te scoren.

Dagje uit: Dolfinarium

Het is feest in Harderwijk, want in 2005 viert het Dolfinarium haar veertigste verjaardag. Ga op avontuur in het grootste zeezoogdierenpark van Europa.Het Dolfinarium viert haar verjaardag met nieuwe shows, nieuwe speeltuinen en verrassende ontmoetingen. In de waanzinnige onderwaterwereld van het Dolfinarium leer je de dieren van dichtbij kennen. Neem plaats in De Koepel voor een nieuwe dolfijnenshow, maar hou op de eerste rijen wel rekening met spatwater. Luister eens naar het brullen van de zeeleeuwen of bewonder de nieuwe voorstelling van de walrussen. Deze kolossale dieren zijn niet alleen dol op vis, maar ook gek op applaus! Daal af in de Odiezee, waar je voor een 60 meter lange glazen wand ineens oog in oog staat met dolfijnen en walrussen. Zo hoef je van het fascinerende leven onder water niets te missen. Een adembenemende ervaring! En wie durft mag in Het Roggenrif roggen of haaien aaien. Zo kijk je je ogen uit in het grootste zeezoogdierenpark van Europa!

Zes Michelin-teams gaan in beroep

Zes van de zeven Michelin-teams (behalve Red Bull Racing) gaan in beroep tegen de uitspraak van de World Motor Sport Council. Deze instantie verklaarde woensdag de zeven teams schuldig aan het fiasco in Indianapolis.

BAR Honda, BMW Williams F1, Renault F1, Sauber Petronas, McLaren Mercedes en Toyota F1 lieten in een persbericht weten dat ze het oneens zijn met de beslissing van de FIA om hen te straffen voor het niet meebrengen van goede banden en het weigeren te starten tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

"De teams hebben aan de World Motor Sport Council uitgelegd dat het, op advies van Michelin, onveilig was te racen op Indianapolis op de banden die de fabrikant had geleverd. De teams hadden geen andere keuze dan niet mee te doen. Iedere andere beslissing zou onverantwoord zijn", staat er in het persbericht.

Red Bull racing zal voorlopig geen beroep aantekenen, de renstal wil niet overhaast een beslissing nemen, aldus teambaas Christian Horner.

Dj TiŽsto maakt eredivisie-tune

Dj TiŽsto zal voortaan aan alle uitzendingen van het eredivisie-voetbal vooraf gaan. De muziek zal ook door de stadions schallen voor de wedstrijd. De tune werd gistermiddag ten gehore gebracht op een bijeenkomst met de nieuwe sponsors van de eredivisie. De muziek moet eenzelfde effect hebben als de tune van de Champions League.

In het nieuwe seizoen zullen spelers ook allemaal met herkenbare badges op de mouw spelen. Daarop staat het logo van de eredivisie en de naam van een goed doel. De kampioen zal als enige met een gouden uitvoering van de badge spelen.

Meer voetbalnieuws is te vinden op FOK!sport

Standen MLB per dinsdag 28-06-2005

Bij de Red Sox is er nog grote onzekerheid over waarom Keith Foulks zijn ballen niet meer over de plaat gooit zoals men gewend is, de snelheid is er soms uit en hij weet er ook niet meer goed de richting aan te geven. Volgens manager Terry Francona is het in ieder geval geen medisch probleem voor de afsluitend werper die dinsdag vijf runs om zijn oren kreeg van de Indians.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 45 32 .584 - 23-12 22-20 15-16 7-3 11-7 12-6 7-3 W1
Baltimore 43 34 .558 2.0 23-16 20-18 20-12 11-10 4-2 8-10 3-7 W1
New York 39 38 .506 6.0 24-18 15-20 12-20 4-5 12-6 11-7 4-6 L1
Toronto 40 39 .506 6.0 20-16 20-23 20-12 6-9 6-8 8-10 6-4 W2
Tampa Bay 27 52 .342 19.0 19-23 8-29 12-19 4-9 8-9 3-15 4-6 L2

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 51 24 .680 - 27-12 24-12 6-4 24-5 9-9 12-6 8-2 W1
Minnesota 42 34 .553 9.5 23-18 19-16 10-5 19-15 5-4 8-10 4-6 L1
Cleveland 41 35 .539 10.5 19-17 22-18 4-5 13-19 9-8 15-3 6-4 L1
Detroit 36 37 .493 14.0 18-18 18-19 8-10 12-13 7-5 9-9 5-5 L2
Kansas City 26 51 .338 26.0 15-21 11-30 8-8 6-22 3-12 9-9 1-9 W1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 47 29 .618 - 24-14 23-15 3-3 16-14 16-6 12-6 9-1 W8
Texas 38 37 .507 8.5 21-16 17-21 6-6 14-9 9-13 9-9 2-8 L3
Oakland 36 40 .474 11.0 23-15 13-25 13-18 2-4 11-10 10-8 9-1 W5
Seattle 33 42 .440 13.5 19-20 14-22 10-14 6-6 7-14 10-8 4-6 L3

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 45 31 .592 - 27-10 18-21 16-13 9-8 8-4 12-6 6-4 W1
Atlanta 43 34 .558 2.5 24-12 19-22 22-15 11-5 3-6 7-8 8-2 W5
Florida 38 36 .514 6.0 21-17 17-19 16-20 7-6 5-5 10-5 5-5 L2
Philadelphia 39 38 .506 6.5 23-16 16-22 13-21 12-7 7-2 7-8 2-8 L5
New York 38 38 .500 7.0 23-15 15-23 18-16 11-10 4-2 5-10 5-5 W1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 48 28 .632 - 24-14 24-14 7-8 25-9 6-6 10-5 6-4 W1
Chicago 39 36 .520 8.5 20-17 19-19 5-7 17-14 11-6 6-9 5-5 W3
Milwaukee 35 41 .461 13.0 21-15 14-26 4-9 16-17 7-8 8-7 6-4 L2
Houston 34 41 .453 13.5 24-13 10-28 4-11 16-17 7-5 7-8 7-3 L1
Pittsburgh 34 41 .453 13.5 17-19 17-22 6-5 14-21 9-8 5-7 4-6 L1
Cincinnati 30 46 .395 18.0 23-19 7-27 10-10 11-21 2-7 7-8 4-6 L3

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 43 35 .551 - 25-15 18-20 6-0 12-9 18-15 7-11 6-4 W1
Arizona 39 39 .500 4.0 20-18 19-21 4-9 5-5 22-15 8-10 4-6 L1
Los Angeles 36 41 .468 6.5 20-18 16-23 3-6 8-8 20-14 5-13 3-7 L1
San Francisco 31 44 .413 10.5 17-22 14-22 2-7 7-6 16-19 6-12 3-7 W1
Colorado 26 49 .347 15.5 21-18 5-31 4-5 8-14 8-21 6-9 4-6 W1

Uitslagen MLB Dinsdag 28-06-2005

Vijftien wedstrijden zijn er dinsdagavond gespeeld, zeven in de American League en acht in de National league, drie van de wedstrijden in de American League hadden meer dan de standaard negen innings nodig. In totaal werden er 135 punten gescoord en 25 homeruns geslagen.

American League :

Team123456789Tot.HE
Chicago White Sox000011000261
Detroit Tigers010000000190
Homeruns :
Chicago White Sox : Dye
Detroit Tigers : -

Team123456789Tot.HE
Cleveland Indians21001102512150
Boston Red Sox0100250008132
Homeruns :
Cleveland Indians : Hafner, Boone
Boston Red Sox : -

Team12345678910Tot.HE
New York Yankees2010010000492
Baltimore Orioles1000020101590
Homeruns :
New York Yankees : Matsui, Cano
Baltimore Orioles : Roberts, Palmeiro, Bigbie

Team1234567891011Tot.HE
Toronto Bluejays000001000023111
Tampa Bay Devilrays10000000000183
Homeruns :
Toronto Bluejays : -
Tampa Bay Devilrays : -

Team1234567891011Tot.HE
L.A. Angels10000000004590
Texas Rangers10000000000190
Homeruns :
L.A. Angels : Anderson
Texas Rangers : Young

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals0111320008140
Minnesota Twins12040031x11150
Homeruns :
Kansas City Royals : Costa
Minnesota Twins : Morneau

Team123456789Tot.HE
Seattle Marines100000000170
Oakland Athletics21040100x8120
Homeruns :
Seattle Marines : Suzuki
Oakland Athletics : Scutaro

National League :

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves2011001049160
Florida Marlins000100000160
Homeruns :
Atlanta Braves : Giles
Florida Marlins : Delgado

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates100000000151
Washingtin Nationals00020000x251
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : -
Washingtin Nationals : -

Team123456789Tot.HE
Philledelphia Phillies000100011372
New York Mets00204200x8101
Homeruns :
Philledelphia Phillies : Bell, Michaels
New York Mets : Piazza

Team123456789Tot.HE
Milwaukee Brewers000000000031
Chicago Cubs01100000x241
Homeruns :
Milwaukee Brewers : -
Chicago Cubs : Lee

Team123456789Tot.HE
Cincinnati Reds100000000180
St. Louis Cardinals20000000x240
Homeruns :
Cincinnati Reds : -
St. Louis Cardinals : Sanders

Team123456789Tot.HE
Houston Astros100040000590
Colorado Rockies00010005x680
Homeruns :
Houston Astros : Ensberg
Colorado Rockies : Wilson, Atkins

Team123456789Tot.HE
San Francisco Giants20020100611140
Arizona Diamondbacks0030000003101
Homeruns :
San Francisco Giants : -
Arizona Diamondbacks : Counsell

Team123456789Tot.HE
San Diego Padres0020102038122
L.A. Dodgers000000030371
Homeruns :
San Diego Padres : -
L.A. Dodgers : -

Wederom terreuralarm in Washington

Het Capitool en enkele omliggende kantoren in de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn afgelopen nacht ontruimd geweest. Er werd een terreuralarm afgegeven omdat een vliegtuig het verboden deel van het luchtruim boven de stad was binnengevlogen. Ook president Bush werd naar een veilige locatie overgebracht. Na een paar minuten was het gevaar echter weer geweken.

Het Huis van Afgevaardigden was middenin een stemming over transportsubsidies toen het alarm werd gegeven en vele stafleden de straten opstroomden. Het is nog onduidelijk welk toestel het alarm veroorzaakte. De piloot zou zijn koers hebben gewijzigd toen hij ontdekte dat hij de zone was binnengevlogen.

11 mei van dit jaar werd er in Washington ook al een alarm gegeven. Toen vloog een verdwaald eenmotorig vliegtuigje per ongeluk de verboden zone binnen.

Zware regenbuien zorgen voor problemen

Hevige regenval heeft in Gorinchem tot ernstige problemen geleid. In sommige huizen staat 40 centimeter water en bij geparkeerde auto's staat het water tot aan het portier. Alle hulpdiensten uit de omgeving werken samen om de overlast in kaart te brengen. Bij de politie zijn ruim honderd meldingen van wateroverlast binnengekomen, verwacht wordt dat er veel meer zullen volgen. De gemeente is van plan een telefoonnummer in te stellen waar mensen terecht kunnen met vragen.

Ook in Noord-Brabant en Limburg is er wateroverlast. In het Noord-Brabantse Woudrichem, dat vlak onder Gorinchem ligt, kwamen verschillende meldingen van wateroverlast binnen. Zo moest een aantal bewoners van een verzorgingstehuis tijdelijk worden geŽvacueerd door het vele water. In de Westelijke Mijnstreek in Zuid-Limburg moest de brandweer uitrukken omdat de riolen het water niet konden wegwerken.

Uitslag finale Confederatie-beker

BraziliŽ heeft met een 4-1 overwinning in Frankfurt de Confederatie-beker gewonnen. Zij wonnen in de finale van hun Zuid-Amerikaanse rivaal ArgentiniŽ.

Binnen een kwartier maakten Adriano (later verkozen tot speler van het toernooi) en Kaka een doelpunt voor de Brazilianen. Beide doelpunten kwamen via een mooi schot van afstand. Met een 2-0 stand gingen de spelers de kleedkamers in. Kort na rust besliste Ronaldinho met de 3-0 het duel. Adriano verergerde het zelfs nog voor de Argentijnen door een goal te maken met het hoofd. Aimar kon nog wel een doelpunt maken voor de blauw-witten, maar dat was meer voor statistieken.

BraziliŽ wint daarmee de Confederatie-beker, tweede wordt ArgentiniŽ en derde wordt Duitsland. Het organiserende land won eerder op de dag van Mexico na de 4-3 in de verlenging van Ballack. Na 90 minuten stond het 3-3.

Narcistische tiener doodt beide ouders

Icoon Buitenlands nieuws Een 19-jarige jongen is in Groot-BrittanniŽ tot levenslang veroordeeld voor het doden van zijn beide ouders. De tiener ging na de misdaad op vakantie en gaf 30.000 pond (45.000 euro) uit met op valse voorwendselen verkregen creditcards. Het gaat om een uitstekende leerling die op het punt stond geneeskunde te gaan studeren.

De jongen sloeg en stak zijn ouders in juli vorig jaar dood en gaf zich vervolgens uit voor proftennisser om op zijn vaders naam creditcards te verkrijgen. Vervolgens vertrok hij met zijn vriendin naar de VS waar hij onder andere ruim tweeduizend pond uitgaf aan een driedaags verblijf in de presidentiŽle suite van het Plaza Hotel in New York. Toen hij de volgende maand terugkeerde verbleef hij in het huis van de ouders van zijn vriendin door te beweren dat hij buitengesloten was omdat zijn ouders op vakantie waren. In die periode hoorde hij dat hij met uitstekende cijfers voor zijn eindexamen was geslaagd en tot de studie geneeskunde was toegelaten.

Nadat een buurman echter een vreemde stank had gemeld trof de politie de lichamen van de ouders aan. Door de ernst van de verwondingen dacht de politie aanvankelijk dat ze neergeschoten waren. De jongen werd vervolgens in het huis van zijn vriendin aangehouden, en bekende zijn ouders te hebben gedood.

De dader lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis, wat wil zeggen dat hij overmatig fantaseert over ongelimiteerd succes, macht en aanzien. Volgens de aanklager kan de stoornis tot hevige woedeaanvallen leiden als de fantasieŽn worden verstoord. Hij vermoedt dat de ouders een stokje wilden steken voor de vakantieplannen van de tiener.


De Britse tiener en zijn ouders

FOK! downtime (deel heleboel)

Wegens een storing aan onze switch zijn we de gehele avond uit de lucht geweest. Zojuist is door de mensen van TRUE tijdelijk een reserveswitch in ons rek gehangen, waarvoor onze grote dank.
Op zeer korte termijn zal die switch worden vervangen door twee nieuwe switches. Naar alle waarschijnlijkheid zullen dit HP switches gaan worden, waarmee we hopen dat ook het probleem van stervende of falende switches zal zijn opgelost.

Voor nu zijn we weer online en we houden jullie op de hoogte van de komende downtime in verband met het plaatsen van de nieuwe switches.
Laatste reviews en specials
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
©FOK.nl e.a.