Meer Half-Life 2: Aftermath details

In een interview met Gamespot heeft Robin Walker, werknemer bij Valve, enkele details losgelaten over de aankomende expansie voor Half-Life 2. Volgens Walker zal de expansie zich afspelen in City 17.

Hij maakte ook bekend dat bekende figuren als Alyx en haar robothond Dog hun opwachting zullen maken in de expansie. Volgens Walker zullen bekende figuren bepaalde nieuwe dingen kunnen die nog niet te zien waren in Half-Life 2. Zowel oude als nieuwe vijanden van Gordon hebben ook niet stil gezeten qua ontwikkeling.

Alyx zal een grotere rol spelen in de uitbreiding. Valve betreurt het dat spelers zo weinig tijd konden spenderen met bondgenoten in de game. Dit wil Valve juist omdraaien in Aftermath. Ook wil Valve de spelers meer duidelijkheid bieden omtrent de verhaallijn. Half-Life 2 bleek meer vragen op te roepen dan antwoorden. Walker zegt dat Dr. Kleiner, de dokter met de headcrab als huisdier, af en toe zijn mening uit en speculaties doet om de speler een hint te geven.

Over de multiplayer liet Walker weinig los. Hij kon alleen zeggen dat bepaalde nieuwe elementen uit Aftermath waarschijnlijk hun opwachting maken in de multiplayer. Maar Aftermath draait toch vooral om de singleplayer.

Tenslotte kon Walker zeggen dat de expansie natuurlijk korter zal zijn dan Half-Life 2. Hij kon echter niet vertellen hoe lang de gemiddelde speler ermee bezig zal zijn.