De maatschappij, dat ben jij. Deel 5

Max

of; hoe een klein drama groot kan zijn

Nog een kleine maand en dan zou hij haar weer in zijn armen kunnen sluiten. Al vier jaar waren ze samen gelukkig, ondanks het feit dat ze 4000 kilometer bij elkaar vandaan woonden. Een uit de hand gelopen vakantieliefde. In eerste instantie is ze bij hem gebleven, ze weigerde terug te gaan naar haar thuisland. Na een half jaar heen en weer reizen, besloot hij naar Nederland te komen en daar zijn MBA te halen. Door een godswonder vonden ze een betaalbaar huisje in het centrum van Amsterdam en ze waren dolgelukkig samen. In de vakanties gingen ze naar zijn land en ze hadden de tijd van hun leven. Hun relatie was gezond en stabiel en samen hadden ze de grootste lol.

Natuurlijk was het niet altijd even makkelijk geweest. Als zij bij hem was, miste ze haar familie en vrienden en vice versa. Daarom bleven ze heen en weer reizen en af en toe zagen ze elkaar ook voor een langere periode niet, maar ze waren nooit langer dan een maand van elkaar gescheiden. Vlak nadat hij was afgestudeerd, besloot zij ook weer te gaan studeren. Terwijl hij thuis zat sollicitatiebrieven te schrijven in zijn gebrekkige Nederlands, leerde zij nieuwe mensen kennen, werkte ze in een budgethotel en haalde ze haar propedeuse. Zijn wereld in Amsterdam werd steeds kleiner, terwijl die van haar steeds groter werd. Toen hij besloot terug te gaan naar zijn thuisland om daar te bedenken wat hij wilde gaan doen, vond ze het vreselijk, maar ze begreep het wel. Zij zou de hele zomer bij hem doorbrengen en hij zou tussendoor nog een weekje doorbrengen in Nederland, zodat ze elkaar niet al te lang zouden missen.

Terwijl hij weg was, sloegen bij haar de twijfels toe. Ze hield meer van hem dan van het leven zelf, maar de onzekerheid maakte haar gek. Omdat er in zijn land nog steeds dienstplicht was, zou hij een jaar het leger in moeten als hij niet verder ging met studeren. Na dat jaar zou zij een half jaar stage moeten lopen in het buitenland, dus zouden ze elkaar anderhalf jaar niet zien. Zou het niet beter zijn om er voorlopig een punt achter te zetten, contact te houden en het weer opnieuw te proberen als hun levens in een wat rustiger vaarwater zouden komen?

Vierduizend kilometer verderop twijfelde hij ook. Het was fijn om weer thuis te zijn, lekker te kloten met zijn vrienden, maar hij miste haar zo erg dat het fysiek pijn deed. Eigenlijk wilde hij niet verder gaan met studeren, maar als hij dat niet deed zou hij zijn geliefde een jaar niet zien. Hij had zijn tripje naar Nederland al moeten cancellen in verband met geldgebrek en toen hij haar teleurgestelde stem aan de telefoon hoorde, brak zijn hart bijna. Hij moest er niet aan denken om haar een jaar lang amper te kunnen zien. Op dat moment werd alles duidelijk voor hem. Hij zou teruggaan naar Nederland, verder gaan met studeren en hij zou haar dat pas vertellen als ze bij hem was, omdat hij haar blije gezicht wilde zien als ze het goede nieuws hoorde.

Na een aantal intensieve gesprekken met zijn ouders en vrienden besloot hij zijn plan naar een nog hoger niveau te tillen. Hij zou haar ten huwelijk vragen en het Nederlands Staatsburgerschap aanvragen.

Een aantal weken later liep hij bij de juwelier naar binnen. Nog een kleine maand en dan zou hij haar weer in zijn armen kunnen sluiten. De ring moest perfect zijn en bij haar passen. Terwijl hij extatisch gelukkig fantaseerde hoe ze zou reageren, rolde zij 4000 kilometer verderop extatisch gelukkig van Ted af. Ze voelde hoe zijn zaad langs haar dijen droop terwijl hij haar nog een lange innige tongzoen gaf. Morgen zou ze aan Max vertellen dat ze geen toekomst meer voor hen beiden zag. Morgen...