Moderne hennepteelt in trailers ontdekt

Pee_Wee had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een inval in een loods aan de Maaskade in Oss heeft de politie gisteren twee vrachtwagentrailers vol met hennepplanten ontdekt. "De trailers waren ingericht als professionele plantages en werkten volledig computergestuurd", aldus een woordvoerster van de politie.

De aanhangers waren voorzien van aansluitingen voor bewatering en warmtelampen en CO2-gasflessen voor de groei. Eťn container was gevuld met 265 jonge onvolgroeide planten, de andere met een zelfde aantal planten, die wŤl rijp waren om getopt te worden. De wietplanten hadden zeer grote toppen, en waren derhalve van hoge kwaliteit. Om de trailers, van Engelse herkomst, makkelijk te vervoeren is alleen maar een vrachtwagencabine nodig om er voor te plaatsen.

De politie kwam de mobiele hennepplantage op het spoor dankzij warmtemetingen van Essent. Bij de inval zijn geen arrestaties verricht: er was op dat moment niemand in de loods aanwezig. De politie heeft naast deze nog bij 4 andere (mogelijke) hennepplantages invallen gedaan in het district Maasland. Ze stellen een onderzoek in naar de eigenaar(s) en/of huurder(s) van de loods en de trailers met de hennepplanten. Gezien de profesionaliteit van de plantage, houdt men er rekening mee dat er een criminele organisatie achter zit. "Men zal in ieder geval goed ziek zijn van het verlies van deze oogst", aldus de politiewoordvoerster. De planten zijn ter plekke vernietigd.

De binnenkant van de trailer (foto:Hans van der Poel)