Davenport op drempel van finale

Lindsay Davenport heeft nog één game nodig om zich te plaatsen voor de finale op Wimbledon. Bij een stand van 5-3 in de derde set in het voordeel van de Amerikaanse werd de partij wegens de regen afgebroken. Morgen wordt de partij voortgezet.

De organisatie van Wimbledon heeft de wedstrijd verplaatst naar morgen, wegens de slechte weersvoorspellingen in de avond. De hele dag werd Wimbledon al geteisterd door slecht weer, toch konden Davenport en Mauresmo hun partij bijna afmaken.

Beide speelsters begonnen aanvankelijk sterk met serveren in de eerste set. Dat veranderde bij een stand van 3-2 in het voordeel van Mauresmo. Davenport sloeg twee dubbele fouten en een onnodige misser met haar forehand zodat de Française brak. Op 5-3 kon Mauresmo serveren voor de set, maar zoals zo vaak kon ze haar zenuwen niet bedwingen en sloeg Davenport toe op haar tweede breakkans. De set eindigde in een tiebreak, ondanks het feit dat ook de Amerikaanse mocht serveren voor de set.

In die tiebreak nam Mauresmo een voorsprong van 4-1, kwam Davenport op 5-4, maar kreeg de Française als eerste een setpunt. Die benutte ze na een mooie rally, waarin Davenport de bal uiteindelijk in het net sloeg.

Davenport, Wimbledon-winnares in 1999, begon dramatisch aan de tweede set; ze sloeg drie dubbele fouten en werd meteen gebroken. In die tweede set leek het wel of het een nadeel was om te serveren, want bij een stand van 4-4 waren er al vier breaks in de set. Dat kwam vooral door zeer matig opslagwerk van beide speelsters. Uiteindelijk moest weer een tiebreak de beslissing brengen.

Ook in de tiebreak waren er wisselende kansen. Toch trok Davenport aan het langste eind door op 6-4 met een cross-court forehand de tiebreak in de wacht te slepen. Een mooi punt na een merkwaardige set, waarin de speelsters in elke game aan elkaar gewaagd waren. In de beslissende set was het Davenport die sterk startte; ze kwam nu eindelijk op haar niveau van de vorige ronden. Met enkele fraaie winners brak ze Mauresmo en nam ze een voorsprong van 5-3. De regen maakte een voorlopig einde aan de clash tussen twee nagenoeg gelijkwaardige speelsters.