FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 29 juni 2005

Lapjuicer

Hmmm... van sommige "uitvindingen" zie ik niet meteen het nut in.... Bijvoorbeeld van de LapJuicer..... Het zal vast ťťn of ander hoger doel hebben, maar ik weet het niet....

Wat is een LapJuicer vraag je je af? The Lapjuicer is intended to be used by a lap-dancer in a club. The performer uses their body with the object, in order to extract fruit juices that can be drunk by one or more spectators.

Imagine someone making your favourite cocktail with a Lapjuicer…

“You can’t touch - but you can drink my juice.’

Wie weet, misschien ooit eens in een club bij jou in de buurt...

Bejaarde duikt weg voor aanstormende trein

Icoon opmerkelijk nieuwsEen hoogbejaarde vrouw die met haar scootmobiel vast kwam te zitten op een spoorwegovergang wist met een snoekduik aan een aanstormende trein te ontkomen. De 88-jarige inwoonster van het Brabantse dorp Hulten liep bij de actie wel een gebroken arm en wat kneuzingen en schaafwonden op.

Toen de vrouw rond 13.00 uur vanmiddag de overgang overstak viel haar scootmobiel plotseling stil. Vervolgens gingen ook nog eens de spoorbomen naar beneden. De vrouw probeerde de machinist van de naderende trein te waarschuwen, maar voor remmen was het te laat. De Hultense bedacht zich daarop geen moment en kon net op tijd van haar vervoermiddel duiken. De scootmobiel overleefde de aanvaring met de trein niet.

'AustraliŽ wordt Aziatisch'

Vanaf 2006 wordt AustraliŽ ingedeeld in het Aziatische kwalificatietoernooi voor het Wereldkampioenschap voetbal. De wereldvoetbalbond FIFA geeft hiermee gehoor aan het verzoek van AustraliŽ, dat zich in AziŽ een betere kans toedicht.

AustraliŽ is oppermachtig in de poule van OceaniŽ, waarin men nu actief is en grote uitslagen komen regelmatig voor. Als winnaar van deze poule moet men het in play-offs opnemen tegen een Aziatische of Zuid-Amerikaanse tegenstander en sinds 1974 slaagt men er steeds maar niet in zich te kwalificeren. In de poule van AziŽ denken de AustraliŽrs meer kans te maken op ťťn van de vier beschikbare WK-tickets.

De bondscoach van de 'Socceroos', Frank Farina, diende overigens na teleurstellend presteren op de Confederations Cup vandaag zijn ontslag in.

Bouchiba op proef bij 1. FC KŲln

Elbekay Bouchiba is deze week op proef bij het Duitse 1. FC KŲln. De Duitsers, die het afgelopen seizoen onder leiding van Huub Stevens promoveerde naar de Bundesliga zijn opzoek naar versterkingen.

KŲln benaderde Bouchiba om op proef te komen. De clubleiding van FC Twente stemde hiermee in, waardoor de middenvelder een kans krijgt om zich te bewijzen. Bouchiba kwam vorig seizoen over van Sparta Rotterdam. Hij speelde afgelopen seizoen 14 wedstrijden voor de club uit Enschede.

Van Damme naar Werder Bremen

Oud-Ajacied Jelle van Damme is het komende seizoen actief voor het Duitse Werder Bremen. De 21-jarige Belg wordt voor een jaar gehuurd van Southampton.

Werder dient ongeveer 300.000 Euro te betalen voor de huur van de Belgische international, maar heeft daarvoor ook een optie tot koop bedongen bij Southampton.

Afgelopen seizoen kwam Van Damme uit voor de ploeg die degradeerde uit de Premier League, maar zijn verblijf in Engeland was geen groot succes. Door diverse voetblessures kwam hij maar weinig in actie.

Feyenoord toonde onlangs ook interesse in de Belgische verdediger, maar die belangstelling werd nooit concreet.

Oppositiepartijen willen NPS redden

Icoon NPSDe oppositiepartijen PvdA, SP, GroenLinks en LPF willen donderdag in de Tweede Kamer bij Media-staatssecretaris Medy van der Laan (D66) aandringen op behoud van de NPS. In de kabinetsplannen die de bewindsvrouw vorige week presenteerde zou de ledenloze omroep opgeheven worden.

Door het verdwijnen van de NPS is de toekomst van programma's als NOVA, Zembla en Buitenhof ongewis. GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema noemt het voornemen een voorbeeld van 'onbehoorlijk bestuur'. "In een sfeer van rancune over kritische actualiteitenprogramma's dacht de coalitie met het schrappen van de NPS kennelijk ook de bezuiniging voor de reguliere omroepen wat te verzachten", vindt Halsema. De vier partijen stellen dat voor een kwalitatief, onafhankelijke publieke omroep de NPS nodig is.

Ook binnen haar partij vindt Van der Laan weerstand tegen haar plannen. Prominenten Van Mierlo, Nuis, Wolffensperger en Rinnooy Kan stellen dat het 'volstrekt onverantwoord' is de omroep op te heffen. Op internet is de NPS inmiddels een handtekeningenactie gestart voor haar eigen voortbestaan. Volgens een woordvoerder van de NPS waren er woensdagmiddag al 7000 tot 8000 'digitale' handtekeningen binnen. Ook uit een peiling van bureau Peil.nl blijkt dat de kabinetsplannen niet op veel sympathie kunnen rekenen. Tweederde van ondervraagden blijkt tegen.

Nederlands succes op Wimbledon

Ondanks dat Sluiter en Wessels al snel klaar waren bij het toernooi van Wimbledon is er toch Nederlands succes op het Engelse grastoernooi.

Antal van der Duim en Robin Haase wisten bij het juniorentoernooi allebei de kwartfinales te bereiken. De 17-jarige Van der Duim, finalist op Roland Garros, won met 6-4, 6-2 van de Tsjech Dusan Lojda. De 18-jarige Haase versloeg de als derde geplaatste Argentijn Leonardo Mayer met 6-1, 7-5.

De 16-jarige Thiemo de Bakker werd uitgeschakeld. Hij verloor met 6-2, 5-7, 4-6 van de Amerikaan Jesse Levine.

Oplossing voor zweethanden tijdens het gamen

Mensen die wel eens last hebben van zweethanden tijdens het gamen goed opgelet! De 14-jarige Zac en zijn vader hebben een speciale game handschoen gemaakt zodat je grip blijft houden op je controller zelfs als je zweethanden krijgt. Ook zou Zac last hebben gehad van blaren na lange gamesessies welke hiermee zouden zijn voorkomen. Deze 'toffe' handschoen is te koop in de 'hippe' kleuren rood, geel en blauw, kost $19.95 (excl. verzendkosten) en is vooralsnog alleen via de website te verkrijgen.

Roddick in vijf sets langs Grosjean

Andy Roddick heeft zich voor het derde opeenvolgende jaar geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. De Amerikaan versloeg Sťbastien Grosjean in vijf sets: 3-6, 6-2, 6-1, 3-6 en 6-3.

In de eerste set zetten de spelers veel druk op elkaars service. Al in de eerste game had Grosjean grote moeilijkheden. De eerste break kwam op naam van de Fransman, in een game waarin Roddick geen enkele eerste service binnenkreeg. Op 5-3 mocht Grosjean serveren voor de eerste set. Dat ging hem uiteindelijk goed af, maar hij moest eerst nog drie breakpunten van Roddick wegwerken.

De volgende twee sets was het Roddick die het spel dicteerde. Vrijwel elke rally ging naar ‘A-Rod’, terwijl Grosjean steeds meer onnodige fouten ging maken. Zelfs het volleren ging Roddick bij tijd en wijle goed af. Roddick pakte die twee sets dan ook met grote cijfers: 6-2 en 6-1; beide keren brak hij vroeg in de set om geen moment meer in gevaar te komen.

Niets leek een heel eenvoudige zege van de nummer twee van de wereld nog in de weg te staan, zeker na enkele mooie winners aan het begin van de vierde set. Op een stand van 3-2 voor Grosjean ging Roddick echter minder serveren. Hij miste tevens twee eenvoudige forehands, waardoor hij werd gebroken. De Fransman maakte geen fout meer in zijn opslaggames en sleepte er een vijfde set uit.

Tijdens die vijfde set plaatste Roddick al snel een break. Grosjean kreeg geen enkele kans meer om terug door te komen, door de snoeiharde services van de Amerikaan. Op 5-3 serveerde Roddick zich overtuigend naar de halve finales, waarin hij Thomas Johansson zal ontmoeten. Ook in 2003 en 2004 zat Roddick al bij de laatste vier.

Babangida terug naar Nederland?

VVV-Venlo hoopt zich voor volgend seizoen te kunnen versterken met Tjiani Babangida en Nebojsa Gudelj. De inmiddels 31-jarige Babangida is momenteel actief in China, Gudelj heeft een aflopend contract bij NAC Breda.

Babangida speelde eerder in Nederland voor VVV, Roda JC en Ajax, waarna hij vertrok naar Genclerbirligi (Turkije). Daarna speelde hij nog voor Vitesse, Al Ittihad (Saoedi-ArabiŽ) en Itthihad Khemisset (Marokko). Momenteel speelt de Nigeriaan voor Changchun Yatai, maar daar wil hij graag vertrekken.

Directeur Soentje van de club uit Venlo is over Gudelj duidelijk : "Wij zijn nog niet in gesprek, maar hij staat wel op ons verlanglijstje".

Privťvlucht voor Quick-Step

Zo ver is het niet vanuit Nederland of BelgiŽ naar de Vendťe, maar toch hebben de Nederlanders en Belgen van Quick-Step een privťvlucht gekregen.

Tom Boonen, Bram Tankink, Servais Knaven, Wilfried Cretskens en Kevin Hulsmans komen allemaal uit dezelfde streek bij de Nederlands-Belgische grens. Om de reisduur van de renners te beperken werd door Quick-Step gekozen een privťvlucht vanuit Eindhoven voor de renners te regelen. Als het goed is zijn de renners inmiddels uitgerust in Frankrijk aangekomen om de komende dagen zich aldaar voor te bereiden op de start van de Tour.

Ploegleider Patrick LefŤvre vindt het logisch dat voor een privťvlucht is gekozen: "Het zou onzin zijn om hen allemaal naar Wevelgem te doen komen om van daaruit te vertrekken. Met al die verkeerstoestanden in Antwerpen er nog eens bovenop. Vergeet niet dat ze allemaal van die kanten zijn. Balen, Lommel, de grensstreek. Ze staan in een wip op het vliegveld van Eindhoven, waardoor ze weer een paar uur langer thuis kunnen zijn."

Trailer The Godfather

Er is een nieuwe trailer uitgekomen van de aankomende game The Godfather welke onder het Electronic Arts logo zal uitkomen. Deze game zal gebaseerd zijn op de gelijknamige films en zal alle hoofdrolspelers uit de films nog eens laten langs laten komen. Eerder liet regisseur Francis Ford Coppola al weten niet blij te zijn met de game maar EA heeft hier verder geen gehoor aan gegeven. De trailer laat beelden zien uit de versie voor de huidige generatie consoles en geeft een aardige indruk van de game. Klik hier om de trailer te downloaden.

Wimbledon: Johansson naar laatste vier

De Zweed Thomas Johansson heeft als derde de halve finale bereikt op Wimbledon.

In drie sets was de als twaalfde geplaatste Zweed te sterk voor de als achttiende geplaatste Argentijn David Nalbandian, setstanden 7-6, 6-2 en 6-2.

Johansson wist de service van Nalbandian al vrij snel te breken, maar de Argentijn vocht zich terug en dwong een tie-break af. Deze ging met klein verschil naar de Zweed, die vervolgens in een snel tempo de tweede set won.

In de derde set plaatste Nalbandian een vroege break, maar Johansson brak onmidellijk terug en en trok daarna de wedstrijd naar zich toe.

PlayStation 3 $399 bij launch?

Financieel experts bij Merrill Lynch Japan verwachten dat Sony de PlayStation 3 voor 399 dollar in de schappen zal leggen. De kostprijs van een unit zal echter ergens rond de 490 dollar liggen en dat betekent dat Sony per unit meer dan 100 dollar verlies zal lijden. In het eerste jaar verwachten de experts dan ook een verlies van 1,18 miljard dollar.

De nieuwe Cell-chip, de Blu-Ray drive en de RSX grafisch processor nemen met ieder 101 dollar het grootste gedeelte van de kostprijs in zoals die verwacht wordt door Merill Lynch.

Ook de PlayStation 2 leed het eerste jaar een verlies van 460 miljoen dollar maar kwam het jaar daarna alweer uit de rode cijfers met een winst van 760 miljoen dollar. De Xbox heeft daarentegen tot nu toe altijd verlies geleden.

Van de Xbox 360 wordt tot nu toe een launchprijs van 299 dollar verwacht waar Microsoft per unit 80 tot 100 dollar verlies op zal lijden. Mocht deze de prijs van zijn console gaan drukken en Sony gaat mee, dan kan Sony tegen een verlies van 1,8 miljard dollar voor het tweede jaar opkijken.

Ken Kutaragi, hoofd van Sony Computer Entertainment, liet laatst in een Japans blad al doorschemeren dat de PlayStation 3 wellicht een hogere prijs zal meekrijgen dan de Xbox 360:

"[...]
Whether consumers think a product is expensive or cheap all depends on the balance between its appeal and price," he told the magazine. "Our ideal [for PS3] is for consumers to think to themselves, 'OK, I'll work more hours and buy it.' We want people to feel that they want it, no matter what.
[...]"


Kutaragi trok een vergelijking met de PSP die duurder was dan de GBA maar toch beter verkocht. De vergelijking met de DS, die goedkoper is maar beter verkoopt, liet Kutaragi achterwege.

Software-verkoop volgende generatie 30% hoger

Volgens de laatste voorspellingen van DFC Intelligence zullen de nieuwe consoles van Sony, Microsoft en Nintendo de opbrengst van software-verkoop van $18 miljard dollar in 2004 naar $26 miljard dollar in 2010 laten stijgen. Het onderzoeksbureau heeft gekeken naar drie verschillende perspectieven in de toekomst, waarin elke console fictief als marktleider is getest. Onder elk scenario zal de software-verkoop boven de $25 miljard dollar stijgen.

Volgens David Cole, president van DFC Intelligence, zullen met name de online-mogelijkheden van alle consoles de verkoop een flinke boost geven. Ook zegt hij dat er genoeg ruimte is voor drie grote spelers op de markt. Hij zegt dat geen enkele partij een winnaar kan worden, maar dat het erom gaat hoe je zoveel mogelijk geld verdient met de hoeveelheid en het soort klanten dat je hebt als console-aanbieder.

Uit de onderzoeken bleek dat de PlayStation 3 van Sony erg goed gaat verkopen, ondanks de mogelijkheid van een andere marktleider. Volgens David zal Sony alleen verslagen kunnen worden als ze een enorme fout begaan. Ook bleek dat Microsoft en Nintendo allebei een stuk marktaandeel van Sony zullen afsnoepen.

Arrestanten seksen in politiewagen

frut666 had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonTwee politieagenten uit de Amerikaanse staat Tennessee moesten een man en een vrouw overbrengen naar een gevangenis. Dat is op zich niet zo heel bijzonder, zij het dat de rit niet geheel volgens de gebruikelijke procedures verliep. Onderweg zagen de twee arrestanten namelijk kans om een nummertje te maken, daarbij niet gehinderd door hun handboeien.

Nadat dit bekend werd volgde er een intern onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat de twee arrestanten tijdens de rit geen enkelboeien omhadden, zoals wel gebruikelijk is. Ook droegen ze geen veiligheidsgordel. Besloten werd om de twee agenten voor drie dagen te schorsen.

Nos verwerft rechten WK voetbal 2010

De NOS heeft de uitzendrechten van het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika verworven.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de rechten verkocht voor de kleine Europese landen aan de EBU, en daardoor komen de rechten voor ons land automatisch terecht bij de NOS. Er zijn aparte contracten afgesloten met Frankrijk, Groot BrittanniŽ, Duitsland, ItaliŽ, Spanje en de landen in ScandinaviŽ.

Het wereldkampioenschap van 2006 in Duitsland wordt ook uitgezonden door de NOS.

Groningen en Sparta willen Rankovic

Zowel FC Groningen als Sparta Rotterdam hebben interesse in Eleksandar Rankovic van Vitesse. De club uit Groningen heeft al een bod uitgebracht op de speler, maar de Arnhemmers vonden dat bod niet voldoende.

De club uit het Oosterpark Stadion heeft een bod van ongeveer twee ton neergelegd bij Vitesse. "We willen wel meedenken met de speler, maar zullen niet zakken in de vraagprijs," aldus manager voetbalzaken Jan Streuer. De club uit Arnhem wil minstens drie ton zien voor Rankovic, Groningen ziet in hem de opvolger van rechtsback Kurt Elshot.

Ook Sparta is in de markt voor de 26-jarige ServiŽr. De Rotterdamse club ziet voor Rankovic, die nog een contract voor ťťn seizoen heeft, een plek weggelegd aan de rechterkant van het middenveld.

Vergeldingsaanvallen IsraŽl op Libanon

Icoon Buitenlands nieuwsGevechtsvliegtuigen van IsraŽl hebben aanvallen uitgevoerd in Zuid-Libanon, als vergeldingsactie op de guerilla-aanval van Hezbollah aan de IsraŽlische grens. Bij de guerilla-aanvallen zouden vier IsraŽlieten het slachtoffer zijn geworden. Of er bij de vergeldingsactie slachtoffers zijn gevallen is nog onbekend.

Guerrillabeweging Hezbollah deed melding van mortieraanvallen in het grensgebied 'Boerderijen van Shebaa.' Volgens SyriŽ en Libanon is dat gebied van Libanon, maar de VN zegt dat het gebied van SyriŽ is, terwijl het door IsraŽl wordt bezet. De guerrillabeweging probeert met acties IsraŽl tot terugtrekken te dwingen.

ItaliŽ: flitspalen tegen illegaal inhalen

Icoon Buitenlands nieuwsOp de snelweg tussen Rome en Ostia zijn door de Italiaanse overheid flitspalen geplaatst. Op zich niets bijzonders, maar de flitspalen zijn niet bedoeld voor snelheidscontroles, maar voor illegaal inhalen. Automobilisten die inhalen waar dat niet mag worden geflitst nadat zij zijn geregistreerd door sensoren in de weg.

Automobilisten die illegaal inhalen kunnen een boete van zeventig euro verwachten en krijgen een aftrek van drie rijbewijspunten. Het flitssysteem wordt ingezet om het aantal verkeersongelukken op de Italiaanse snelweg terug te dringen. ItaliŽ staat bekend om zijn hoge aantal verkeersslachtoffers. Op de lijst van meeste verkeersslachtoffers van Europa staat ItaliŽ tweede achter Duitsland dat de lijst aanvoert. Al in 2003 werd het zogenaamde 'puntenrijbewijs' ingevoerd. De nieuwe flitspaal zal ook op dertig andere Italiaanse snelwegen worden getest.

CDA blokkeert vernieuwingen Pechtold

Politiek BinnenlandHoewel minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing, D66) het staatsbestel radiaal wil hervormen, is er binnen het Kabinet niet veel steun voor zijn plannen. De voorstellen van Pechtold zijn veel ambitieuzer en veelomvattender dan die van zijn voorganger, Thom de Graaf, die opstapte nadat zijn plan voor de gekozen burgemeester in de senaat werd geblokkeerd.

Voorstellen voor een raadgevend referendum en het vergemakkelijken van grondwetswijzigingen stuiten op verzet bij het CDA. Ook wordt zijn 'burgerraad', een groep van 160 Nederlanders die een nieuwe kieswet moet opstellen, door zowel VVD als CDA verworpen. Daarnaast is er onenigheid over een 'ronde-tafelconferentie' van parlementariŽrs. Deze conferentie zou dan moeten oordelen over een aantal belangrijke zaken, zoals de positie van de premier en de toekomst van de Eerste Kamer en de Raad van State.

Pechtold heeft met zijn voorstellen irritatie gewekt bij de coalitiepartners CDA en VVD. Het CDA klaagt dat de minister een "boodschappenlijstje met bestuurlijke vernieuwingen" afwerkt zonder een "fatsoenlijke analyse". De fractie van het CDA vindt dan ook dat hij eerst draagvlak moet vinden.

Ook het voorstel voor zijn referendum is, volgens het CDA, tť weinig onderbouwd. "Je kunt niet als een vrolijke Frans na drie maanden ministerschap even voor het zomerreces het referendum erdoor drukken. We praten hier niet over een scoutingclub maar over het Nederlandse staatsbestel", aldus een bron binnen de CDA-fractie. Na het referendum op 1 juni over de Europese Grondwet, bleek er veel steun te zijn voor meer referenda. Het CDA blijft echter tegen.

Het kabinet is het echter wel eens met Pechtolds idee om de gemeente- raadsverkiezingen te spreiden over meerdere data. Dit zou dan ervoor zorgen dat nationaal-politieke overwegingen minder invloed op de uitslag zouden hebben. Verder worden de afspraken van het Paasakkoord nagekomen. Zo wordt de gekozen burgemeester in de Grondwet verankerd en de voorkeursstem krijgt meer macht. Dit zorgt ervoor dat kiezers meer kunnen bepalen wie ze in de Kamer willen hebben.

-

Met dank aan Legolas_Greenleaf die het bericht herschreef en in de nieuws-submit zette.

Apeldoorn: Veluwse poema bestaat!

De autoriteiten in Apeldoorn zijn er heilig van overtuigd dat de Veluwse poema bestaat. Tot die conclusie is men gekomen nadat de politie en een gemeentelijk boswachter zeggen het dier van dichtbij te hebben waargenomen in het plaatsje Loenen. Het beest is er anderhalve week geleden gesignaleerd maar dat werd toen niet openbaar gemaakt uit angst dat Loenen, onderdeel van de gemeente Apeldoorn, bedolven zou worden onder de pers en ramptoeristen.

Nu de stichting Pantera steeds meer onder vuur komt te liggen van critici, die menen dat er achter hooguit een boskat wordt aangejaagd, hebben de Apeldoornse autoriteiten opening van zaken gegeven, om de kritiek op de stichting te kunnen ontzenuwen.

Katachtig roofdier
Tientallen inwoners van Loenen, die op verzoek van de politie lange tijd zwegen, kunnen nu ook hun verhaal kwijt. Zo zegt Jan Gorsseling, wiens zoon het beest als eerste spotte, dat hij met zijn zwager en boswachter Joop Schoneveld en twee agenten het dier tot op 50 meter is genaderd: ''Ik kan met 100% zekerheid stellen dat het hier een katachtig roofdier betreft, dat groter is dan een forse herdershond. Een verwilderde huiskat is uitgesloten. Vermoedelijk is het een panterachtige''. Hij maakte gebruik van een kijker die zestigmaal kon vergroten en kon zodoende details zien. Zo heeft het dier een donkere vacht met lichtgrijze kringen en een witte bef, zegt Gorsseling.

Zoals we gisteren op FOK! al meldden, liet Pantera-woordvoerder Arno van der Valk op radiostation City FM aan dj Stefan Brau weten dat de gezochte poema mogelijk een kruising is tussen een kat en een zwarte poema. Hem hebben berichten bereikt dat een paar jaar terug een vrouw twee van zulke nakomelingen in haar bezit had. Eťn zou er zijn overleden, de ander ontsnapt. De poema zou donkerbruin van kleur zijn, aldus Van der Valk.

Klein
Pantera publiceerde gisteren ook een video-opname en scherpere foto's van de Veluwse poema. Desondanks zijn veel internetters ervan overtuigd dat er op een kat wordt gejaagd. Dat vermoeden is versterkt nadat FOK!-user Vitalogy op de site van aaargh-infotainment.nl, een webhostbedrijf dat ook de site van Pantera host, op foto's stuitte van personen met vangattributen, die op dezelfde plaats staan alswaar de foto's van de poema zijn genomen. Hij legde de foto's overelkaar heen (blenden met photoshop) en kwam tot de conclusie dat de poema wel erg klein is. Zie voor meer info de berichtgeving van vanochtend.

FOK!-user NielsTriple heeft die foto's op een andere manier inelkaar geplakt, en dat resultaat zie je hieronder. De foto van de poema is deels ineen geschoven met de foto van de persoon met vangattributen (Pantera-medewerker?).


Foto van Pantera met alleen poema.
Klik hier voor grote versie


Foto van persoon met vangattributen.
Klik hier voor grote versie


Foto's ineen geschoven.
Klik hier voor grote versie


(Opmerkelijk genoeg zijn de foto's met het persoon erop door aaargh-infotainment.nl gisteravond al van de site gewist)

Aston Villa haalt Kevin Phillips

Kevin Phillips speelt het komende seizoen toch in de Premier League. De 32-jarige spits verliet het gedegradeerde Southampton voor Aston Villa. De club uit Birmingham betaalt ťťn miljoen pond voor de Engelsman.

Phillips moet alleen nog een medische keuring ondergaan bij zijn nieuwe club. De spits is de eerste grote naam die de ‘Saints’ verlaat na de degradatie. De achtvoudig international degradeerde in 2003 al met Sunderland uit de Premier League; toen was het Southampton dat Phillips bevrijdde van voetbal op een lager niveau.

Manager David O’Leary van Aston Villa is actief op de transfermarkt. Eerder trok hij ook al Stuart Taylor, Patrick Berger en Aaron Hughes aan. Vorig seizoen eindigde Aston Villa kleurloos in de middenmoot.

[Gerucht] Eerste screenshot Grand Theft Auto 4

Op het internet zijn wat geruchten verschenen rond Grand Theft Auto 4 en mogelijk het eerste plaatje van de game. Volgens de geruchten zou het spel als eerste moeten verschijnen op de PlayStation 3, maar zou de game later ook op de andere consoles uitkomen. De map van het spel zou zes keer zo groot worden als de map van de laatste GTA-game, beter bekend als San Andreas. Ook moet het spel zo'n 350 verschillende auto's gaan kennen. Daarnaast zouden ook dieren hun intrede doen in het spel. Rockstar heeft niet gereageerd op de geruchten.Eerste screen van Grand Theft Auto 4?

Hewitt met sterk spel naar halve finale

Lleyton Hewitt heeft op sterke wijze de halve finale van Wimbledon bereikt. Hij won in straight sets van de Spanjaard Feliciano Lopez met 7-5 6-4 7-6 (2).

Lopez begon sterk aan zijn wedstrijd tegen de als derde geplaatste Hewitt. Hij pakte een break voorsprong, maar moest deze al snel weer weggeven aan de sterk serverende Hewitt. Op 6-5 en de Spanjaard aan service kreeg Hewitt drie setpoints, de derde is raak, dat betekende de 1-0 voorsprong in sets voor Hewitt.

In de tweede set speelde Hewitt nog sterker, hij maakte weinig fouten en serveerde, net als in de eerste set, heel sterk. Lopez had geen schijn van kans op zijn servicegames. Wederom kreeg Hewitt drie setpoints op de service van Lopez, deze keer op 5-4. Ook in de tweede set maakt Hewitt het op deze manier af: 2-0. In de derde set bleef Hewitt oppermachtig serveren, maar Lopez kon redelijk meekomen. Beide spelers hielden hun service heel de set, waardoor er een tie-break over de set moest beslissen. Deze werd makkelijk gewonnen door Lleyton Hewitt met 7-2.

Hewitt speelt in de halve finale van Wimbledon tegen Federer, die Gonzalez in drie sets versloeg en door wie hij vorig jaar op Wimbledon werd uitgeschakeld.

Tot 6 jaar cel voor stoeptegelgooiers

Odin83, dennistd en Wolfskuil hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De vier Rijswijkse stoeptegelgooiers zijn vandaag veroordeeld tot gevangenisstraffen variŽrend van 2 tot 6 jaar. De straffen zijn lager dan de eisen. Volgens de rechter is het viertal (mede)schuldig aan moord op de 30-jarige Louise (Angelique) Donk uit Uden. Dat maar twee van de vier daadwerkelijk een stuk steen van het viaduct over de A4 bij Rijswijk hebben laten vallen maakt niet uit, zo vond de rechter. Allen zijn mededader. De tegel trof Donk recht in het gezicht, met een snelheid van 86 kilometer per uur. Zij stierf 's nachts in het ziekenhuis, gestikt in haar eigen bloed.

De hoogste straf van 6 jaar was voor Jeroen van G. (22), omdat hij volgens de rechtbank op de avond van 9 januari de leider van de groep was. Tegen hem was twee weken geleden 9 jaar geŽist. De 19-jarige Davy V. kreeg 5 jaar cel, na een eis van 7 jaar. Beiden werden ook schuldig bevonden aan poging tot moord op een vrachtwagenchauffeur, op wiens auto Van G. een zak puin had laten vallen, terwijl V. stond toe te kijken zonder in te grijpen.

De 19-jarige Stephan H. werd veroordeeld tot 36 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. De eis tegen hem was 4 jaar. De eveneens 19-jarige Frederik B. moet 24 maanden brommen, waarvan zes maanden voorwaardelijk, na een eis van 36 maanden.

De advocaat van Davy V. heeft inmiddels al aangegeven tegen het vonnis in hoger beroep te gaan. De advocaten van Frederik B. en Jeroen van G. zeiden dat te overwegen.

Roger Federer bereikt halve finale

Roger Federer heeft de halve finale bereikt op Wimbledon. In de kwartfinale was de Zwitser in straight sets de baas over Fernando Gonzalez.

Tweevoudig winnaar Federer begon goed aan de partij tegen de Chileen. Al snel brak de Zwitser in de eerste set de opslag van Gonzalez en liep uit naar een 4-1 voorsprong. Gonzalez liet zich niet kennen en liet zien dat hij zich niet zomaar van de baan laat slaan door de titelverdediger. Met verwoestende forehands brak hij Federer terug en kwam terug tot 5-5. Toch moest Gonzalez de eerste set laten aan Federer, want die pakte in de slotfase de eerste set: 7-5.

In de tweede set ging Federer prima van start. Hij brak gelijk de service van Gonzalez en liep vrij gemakkelijk uit naar een 6-2 setwinst. Het spel van de Zwitser werd ook beter, hij maakte minder fouten en soms prachtige punten.

Gonzalez ging na de 2-0 achterstand in sets alles of niets spelen in de derde set. Hierdoor kwam Federer iets meer onder druk te staan, maar echt zwaar kreeg hij het niet. Bij 4-4 kreeg Gonzalez een breakpoint, maar deze wist hij niet te verzilveren. Er werden geen breaks gerealiseerd en een tiebreak moest de derde set beslissen. Hierin was Federer scherper en won gemakkelijk. Op het eerste matchpoint van Federer was het raak.

In de halve finale speelt Federer tegen de AustraliŽr Lleyton Hewitt. Federer is nu 34 wedstrijden op gras ongeslagen, het record staat nog steeds op naam van BjŲrn Borg met 41 wedstrijden.

Kromkamp nog steeds in onzekerheid

FC Porto is teruggereisd naar Portugal zonder een akkoord over de overgang van AZ-speler Jan Kromkamp.

Het bod van circa 7.5 miljoen euro plus een spelersruil op huurbasis met Hugo Almeyda was voor AZ niet voldoende. Desondanks gaan de speler en zijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink er vanuit dat de Alkmaarse club de belofte zal nakomen m een mooie transfer naar het buitenland niet in de weg te staan.

Maar de voorzitter van AZ, Dirk Scheringa, lijkt niet te vermurwen. "FC Porto heeft de gewoonte om transfers in termijnen af te lossen. Dat vind ik heel ongewoon. Als ik iets verkoop wil ik gelijk het hele bedrag."

Schulp naar Tweede Bundesliga

Dennis Schulp speelt het komende seizoen in de Tweede Bundesliga. De 27-jarige voetballer verhuist van FC Den Bosch naar SC Paderborn ’07.

De Amsterdammer wilde per se weg bij het gedegradeerde FC Den Bosch. Schulp kreeg nog een nieuw contract aangeboden bij de eerstedivisionist, maar het voormalige Ajax-talent weigerde die aanbieding. Vorig seizoen was Schulp slechts drie keer trefzeker voor FC Den Bosch.

Schulp is al toe aan zijn achtste profclub. Hij begon zijn loopbaan als veelbelovend product van de Ajax-opleiding. Hij kon echter niet doorbreken in Amsterdam. Vervolgens speelde hij voor achtereenvolgens FC Volendam, Willem II, NEC, De Graafschap, Helmond Sport en dus FC Den Bosch.

Bono wil zijn broek terug

Icoon Muziek nieuwsU2-voorman Bono Vox wil zijn broek, hoed en andere spullen terug. De zanger zegt dat een voormalige styliste van de groep de persoonlijke eigendommen ten onrechte heeft toegeŽigend. Bono heeft Lola Cashman aangeklaagd, zo berichtten de Britse media dinsdag.

Cashman, die onlangs al een boek publiceerde over U2, zou de spullen met een totale waarde van 5000 euro willen verkopen. Zij zegt dat ze het gekregen heeft toen ze in de jaren tachtig voor de band werkte. Bono stelt daarentegen dat de band bijna nooit dingen weggeeft, tenzij het voor een goed doel is. Hij wil de spullen terug omdat ze belangrijk zijn voor de band.

Bono

F1: Michelinteams schuldig, straf in september

ziggyziggyziggy had ons via de nieuws-submit te melden:

De zeven Formule 1-teams die op 19 juni hebben geweigerd te starten in de Grand Prix op het circuit van Indianapolis, zijn door de World Motor Sport Council van de FIA schuldig bevonden aan het in diskrediet brengen van de sport.

De zeven teams, Williams, McLaren, BAR, Red Bull, Renault, Sauber en Toyota, weigerden aan de start van de Amerikaanse Grand Prix te verschijnen. Ze deden dit op advies van bandenfabrikant Michelin, die niet kon garanderen dat de linkerachterband heel zou blijven in de laatste bocht van het circuit, een beroemde kombocht die ook voor de Indianapolis 500 wordt gebruikt.

De zeven teams zijn op twee van de vijf aanklachten schuldig bevonden. Ze hebben het imago van de sport beschadigd door na het rijden van de opwarmronde de auto's in de pits te parkeren en tevens worden ze gestraft voor het niet beschikbaar hebben van banden waarmee de race veilig kon worden gereden. Op drie andere aanklachten zijn de teams vrijgesproken.

Welke straffen de teams boven het hoofd hangen, is nog niet bekend. Dat zal de FIA op 14 september bepalen. Het seizoen kan dan voor het team BAR een extra vervelende afloop krijgen. Zij werden begin dit jaar al eens voor twee races geschorst en kunnen bij een volgende straf opnieuw worden uitgesloten van deelname aan de Formule 1-races.

Meer Formule 1 nieuws vind je uiteraard op onze FOK! F1-Manager-site!

[Upd] Michelinteams schuldig bevonden

De hoorzitting van de World Motor Sport Council (WMSC) in Parijs is afgelopen. Het gerucht gaat op dit moment dat er straffen zijn uitgedeeld aan de teams die op Indianapolis niet hebben deelgenomen aan de race.

Alle teambazen van de Michelinteams zijn bij de WMSC geweest. Paul Stoddart van Minardi F1 was ook aanwezig, maar is de toegang tot de Council ontzegd. Alle teambazen weigeren op dit moment ieder commentaar.

Boze tongen beweren op dit moment dat BAR Honda een schorsing heeft gekregen. In dat geval zouden British American Tobacco en Honda wellicht besluiten om zich terug te trekken uit het kampioenschap.

Om 15.00u staat er een persconferentie gepland met Max Mosley, president van de FIA. Niet lang daarna zal er een persconferentie van de betrokken teambazen worden belegd.

Update 15.29u:
De zeven Michelinteams zijn schuldig bevonden aan het in diskrediet brengen van de sport. De straffen zullen echter pas worden bekendgemaakt op 14 september aanstaande.

Update 15.46u:
De zeven Michelinteams zijn schuldig bevonden op twee van de vijf aanklachten: het in diskrediet brengen en het beschadigen van het imago van de sport door niet te starten en geen geschikte banden beschikbaar hebben voor de race, al zijn deze beschuldigingen wel afgezwakt door de FIA. Op de andere drie aanklachten, het weigeren te starten, het weigeren van de snelheidslimiet en het nalaten van het op de hoogte brengen van de stewards, zijn de teams vrijgesproken.

FIA dreigt met uitsluiting Michelin

De FIA heeft brieven gepubliceerd waaruit blijkt dat zij overweegt teams met Michelin banden uit te sluiten van de Franse Grand Prix op veiligheidsgronden.

Naar nu bekend is geworden heeft de FIA op 21 juni in een brief Michelin verzocht om alle data aan te leveren met betrekking tot alle bandenproblemen van de afgelopen twee jaar. De FIA wil deze data laten analyseren om te kunnen bepalen of de banden veilig genoeg zijn voor gebruik.

Mocht de FIA besluiten dat zij de banden niet veilig (genoeg) acht, zal zij de stewarts van de Grand Prix in Frankrijk adviseren de teams met Michelin banden uit te sluiten op grond van artikel 127 van de Internationale Sportcode, zo is te lezen in de brief. Artikel 127 staat de stewarts toe om auto's die zij onveilig achten uit te sluiten van deelname.

'Islamitische revolutie moet wereld veroveren'

PIM4EVER en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

buitenlands nieuws De nieuwe ultraconservatieve president van Iran, Mahmoud Ahmadinejad, ziet de verkiezings-overwinning van afgelopen vrijdag, waarbij hij 61% van de stemmen haalde, als het begin van een nieuwe islamitische revolutie. De revolutie moet zich volgens Ahmadinejad over de hele wereld verspreiden.

De uitspraak van de nieuwe Iraanse president doet denken aan de tijd dat ayatollah Khomeini en andere Iraanse leiders regelmatig een islamitische wereldrevolutie predikte, maar na de dood van Khomeini in 1989 is die retoriek geleidelijk verdwenen. Ahmadinejad ziet niets in de emancipatie van vrouwen en meer sociale en politieke vrijheid en wil het liefst terug naar de tijd dat ayatolla Khomeini nog regeerde.

"Dankzij het bloed van de martelaren is een nieuwe islamitische revolutie geboren. De golf van de revolutie zal spoedig de hele wereld bereiken. Het tijdperk van onderdrukking, hegemoniale regimes en tirannie is aan zijn einde gekomen", zei Ahmadinejad in een verwijzing naar aartsvijand de Verenigde Staten. Zijn woorden staan in schril contrast met de gematigde woorden die hij direct na zijn overwinning sprak. Hij zei toen tegen de internationale media dat er geen plaats is voor extremisme en vermeed religieuze retoriek.

Zalm biedt excuses aan aan IndiŽ-veteranen

Icoon Binnenlands nieuwsVice-premier Zalm heeft vandaag zijn excuses aangeboden aan de IndiŽ-veteranen vanwege de lakse houding die er jarenlang was tegenover hen. Hij deed dit in de Ridderzaal op het Binnenhof in plaats van minister-president Balkenende, die het belangrijker vond om de premier van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen te ontvangen.

Volgens minister Zalm is het vooral de aandacht voor de psychische schade, die veel IndiŽ-veteranen hebben opgelopen, laat op gang gekomen. Volgens Zalm had de nazorg veel sneller op gang moeten komen. "Zij deden hun plicht, maar vonden bij terugkeer geen erkenning, respect en waardering voor de daden die zij in opdracht van Nederland hebben uitgevoerd. Ze voelden zich miskend en in de steek gelaten. Dat is betreurenswaardig."

"De regering acht het uit respect voor deze groep veteranen van belang dit juist op deze dag nog eens te onderstrepen. Deze Veteranendag is ook een postuum blijk van waardering en respect voor al die veteranen die ons de laatste jaren zijn ontvallen."

BMX

We gaan fietsen . Hup, trek je schoenen aan, je jas en je slechte kleertjes en we gaan crossen. We beginnen met het alom bekende BMX Skating. Je kunt zelfs je eigen tracks bouwen en opslaan (met behulp van een gegenereerde code). Erg leuk en ťrg verslavend.
Daarna crossen we verder naar het volgende BMX-spelletje: BMX Tricks. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het er hier om dat je zoveel mogelijk trucjes maakt en zo aan de punten komt.
En we sluiten deze fiets-middag af met BMX Park. Niet ťťn weggetje, nee een heel park om je uit te leven!! Veel plezier

Paris Hilton eist schone wc's

Icoon Showbiz nieuwsParis Hilton gaat zich steeds meer als een diva gedragen. De blonde actrice heeft weer een nieuwe eis wanneer zij naar een club gaat: de toiletten moeten schoongemaakt worden voor iedere keer dat zij haar behoefte moet doen.

De club waar Paris Hilton regelmatig komt is niet zo blij met de nieuwe eis van Hilton, omdat het de bodyguards zijn die elke keer de wc's moeten schoonmaken. "En elke keer weer", zo meldt een medewerker. "Het is op zich niet zo vreselijk, maar Paris zuipt zich elke avond dat ze hier is helemaal klem. Het gevolg is dat ze dan vreselijk vaak naar het toilet moet, en elke keer moeten de toiletten schoon zijn."

Hilton
Hilton gaat niet meer 'gewoon' naar het toilet

Rumsas opgepakt in ItaliŽ

Raimondas Rumsas is gearresteerd in het Italiaanse Lucca. De Litouwer, die in 2002 derde werd in de Tour de France wordt verdacht van dopingsmokkel.

Na afloop van de Tour de France van 2002 werd Rusmas’ vrouw, Edita, betrapt met verboden middelen in haar auto. Die middelen werden geleverd door de Poolse arts Fisek. Nu moeten Fisek en het echtpaar Rumsas alledrie voor de correctionele rechtbank verschijnen op beschuldiging van handel in verboden producten. De zitting vindt waarschijnlijk plaats in oktober. Het trio riskeert een gevangenisstraf van drie jaar en een zware geldboete. In mei 2004 werd er al een aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de Litouwer.

In 2002 was Rumsas de revelatie van de Tour de France. Achter Armstrong en Beloki finishte de Litouwer als derde. De arrestatie van zijn vrouw wierp een fikse schaduw op zijn prestatie. Een jaar later testte Rumsas positief tijdens de Giro d’Italia. Toen werd Rumsas voor ťťn jaar geschorst.

Simons definitief naar PSV

Timmy Simons speelt de komende vier seizoenen voor PSV. De Eindhovense voetbalclub heeft de transfer van de 28-jarige speler woensdag definitief afgerond.

Simons komt over van Club Brugge, waar hij de afgelopen vijf seizoenen onder contract stond. De Belgische international speelde daarvoor voor SK Lommel. Na de Fin Mika Všyrynen en de Argentijn Osmar Ferreyra is de Belg de derde versterking voor komend seizoen.

Zola stopt met voetbal

Gianfranco Zola stopt met voetbal. De 38-jarige spelmaker maakte vandaag bekend zijn laatste wedstrijd te hebben gespeeld.

Zola speelde de afgelopen twee seizoenen bij Cagliari. In zijn eerste seizoen promoveerde Zola met die club naar de Serie A. Dit jaar zorgde de kleine Italiaan er mede voor dat Cagliari zich handhaafde op het hoogste niveau. Zola knoopt er dus geen derde jaar aan vast bij Cagliari: ”Ik denk dat het de juiste beslissing is. Sinds het seizoen voorbij is heb ik genoeg tijd gehad om erover na te denken. Het was geen eenvoudige beslissing. Maar ik voel een sterke drang om me te gaan wijden aan dingen die ik al die jaren heb verwaarloosd.”

Voorafgaand aan zijn periode bij Cagliari maakte Zola naam bij Chelsea. Hij speelde ook nog voor Parma en Napoli. De 1.68 meter lange Italiaan kwam 35 keer uit voor de nationale ploeg. In totaal speelde Zola vanaf 1984 liefst 629 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij 197 doelpunten maakte.

Gluurder kruipt in reservoir dames-wc

frut666 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuwsEen 45-jarige man is in de Amerikaanse staat New Hampshire gearresteerd nadat hij werd aangetroffen in het afvalreservoir van een damestoilet. Gary Moody uit Gardiner was onder het toilet gekropen, van waaruit hij een perfect uitzicht had op de billen die boven hem plaats namen.

Een 14-jarig meisje dat vanuit het toilet een vreemd geluid hoorde kreeg de schrik van haar leven toen ze onder zich een gezicht zag. De man werd vervolgens door de politie uit zijn schuilplaats gehaald. "Het is een onvoorstelbaar smerige omgeving en alvorens we hem met iemand in contact brachten, moesten we hem volledig ontsmetten. Het was net alsof we radioactief materiaal in handen hadden", vertelt de plaatselijke sheriff John Hebert.

Moody is na het betalen van een borgsom van 250 dollar voorlopig vrijgelaten. Hij moet half juli voorkomen voor het onrechtmatig betreden van privť-eigendom. Hoe hij in het afvalreservoir wist te komen staat niet vast. Aangezien de bak afgesloten was wordt vermoed dat hij via het toilet erin is gekropen.

Licentie voor FC Omniworld

FC Omniworld zal per 1 juli als 38e club toetreden tot het betaald voetbal. De licentiecommissie van de KNVB heeft dit woensdag besloten.

Bij een laatste inspectie bleek dat de Almeerse voetbalclub aan alle eisen voldoet betreffende infrastructuur en veiligheid. De enige voorwaarde waaraan Omniworld nog moet voldoen is het aanleggen van een gecertificeerd kunstgrasveld als hoofdveld. De leverancier van dat veld heeft de KNVB al zwart op wit toegezegd dat het er voor het begin van de competitie ligt.

Onmiworld maakte woensdag tevens bekend dat het aanvaller Edwin van Ankeren en verdediger Juan Viedma heeft aangetrokken.

Fuck her gently

<a href="http://www.guysnightonline.com/stayin_in/fuck-her-gently.php" target="_blank"></a>Tenacious D, iedereen kent ze wel. En zo niet moet er maar eens goed gezocht worden naar CD's van de heren. Een erg lekkere rockband met een paar nummers die bij de goede horen. Zo heb je natuurlijk "Tribute" wat een heerlijk loos nummer is over het beste liedje ter wereld. Daarnaast is er ook nog het liedje met de heerlijke animatie-clip. Fuck Her Gently. Een wijze les voor menig nerd.

Casemodden voor gevorderden

Verveel jij je wel eens in de zomervakantie en wil je niet de hele dag alleen maar gamen? Dan is casemodden misschien iets voor jou! Deze tweaker heeft het in ieder geval vaker gedaan: kijk en wees verbaasd over deze zeer uitgebreide en wel erg toffe casemod. Het is vooral erg knap dat ieder steentje apart gegoten en geplaatst is. Nu maar hopen dat zijn buurman geen katapult-casemod maakt...

Meer foto's en een beschrijving van het bouwproces zijn te vinden op tweakers.

Weigeren vuurtje wordt Engelsman fataal

Dampo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen 43-jarige Engelsman uit Manchester is aan zijn verwondingen overleden nadat hij een groepje jongeren een vuurtje zou hebben geweigerd. De man werd uit het restaurant waar hij werkzaam was gesleept, en buiten op straat in elkaar geschopt en geslagen. Mugilan Sutherman overleed een paar uur later in het ziekenhuis.

De politie, die binnen een paar minuten ter plaatse was, arresteerde vier tieners; twee meisjes van veertien en vijftien en twee jongens van vijftien en achttien jaar oud. Volgens politiechef Keith Bentley houden zich inmiddels 25 rechercheurs bezig met de zaak. Hij hoopt dat getuigen van de vechtpartij zich melden.

Griekse rol bij inname Srebrenica onderzocht

Icoon Buitenlands nieuws Griekenland gaat een juridisch onderzoek starten naar de rol van Griekse eenheden bij de massamoorden in Srebrenica. Al langer wordt vermoed dat Griekse paramilitairen de Servische eenheden onder leiding van Ratko Mladic ondersteunden bij de inname van Srebrenica. Deze geruchten worden ook gevoed door meldingen van gehesen Griekse vlaggen na de inname van Srebrenica in het NIOD-rapport dat in april 2002 werd gepubliceerd.

De mogelijke Griekse steun voor Mladic komt overigens niet als donderslag bij heldere hemel; zo steunde Griekenland in de oorlog op de Balkan van begin jaren negentig het agressieve beleid van de toenmalige Servische president Milosevic, die zelf overigens heeft verklaard niets af te hebben geweten van Srebrenica. Griekse media maakten ook ten tijde van het conflict regelmatig melding van Griekse inmenging in de bloedige oorlog in JoegoslaviŽ. De Griekse regering heeft echter nooit echt werk gemaakt van deze berichten, en heeft enkel geclaimd dat het Griekse leger zich compleet afzijdig van het conflict heeft gehouden.

Srebrenica werd op 11 juli 1995 door de Bosnisch-Servische troepen van de beruchte generaal Ratko Mladic ingenomen. Na de inname werden zo rond de 8.000 Bosnische moslims die in Srebrenica hun toevlucht hadden gezocht door de troepen van Mladic gedood. Het Nederlandse bataljon Dutchbat dat toendertijd in Srebrenica was gelegerd, wordt nogal eens verweten te weinig te hebben gedaan tegen Mladic. Ondanks dat het NIOD-rapport uit 2002 Dutchbat grotendeels vrijpleitte, trad toch het tweede Paarse kabinet omwille van dit rapport af.

Volgens The Independent zou de uitkomst van het Griekse onderzoek wel eens een klap in het gezicht van de Griekse regering kunnen zijn; de Grieken distantieerden zich de afgelopen tijd juist van de praktijken van Milosevic. Niettemin lijkt de conclusie dat Grieken zich wel degelijk bemoeiden met het conflict in BosniŽ onvermijdelijk. Zo leidde een artikel in een Griekse krant in 1995 over de val van Srebrenica en de mogelijke Griekse inmenging daarbij tot enthousiaste reacties bij lezers die zich ook wilden opgeven om te vechten op de Balkan.

FIA twijfelt aan argumenten Michelin

De FIA heeft in een open brief gereageerd op Michelin's aankondiging de fans te zullen compenseren voor de race op Indianapolis. Ze is blij met de compensatie, maar trekt de argumenten van de fabrikanten sterk in twijfel.

In een brief gericht aan "Mr Michelin" schrijft Max Mosley: "De FIA bestrijdt de gang van zaken, beschreven in Michelin's brief van 28 juni jl. We zijn het niet eens met uw aanname dat Michelin alles heeft gedaan om een ware en veilige race te garanderen. Iedereen met kennis van de International Sporting Code zou weten dat een chicane nooit een optie was."

De FIA is het ook niet eens met het excuus dat Michelin aandroeg, als zou de bandenfabrikant niet genoeg kennis hebben gehad van bocht 13 om een veilige band te kunnen maken. "De verkanting in bocht 13 is al bijna honderd jaar aanwezig en Michelin heeft er vele malen op geraced. Wist Michelin echt niet de krachten die daar op een band komen te staan en had Michelin anders echt niet de middelen om die te berekenen of te simuleren?"

De FIA reageert tenslotte verbaasd op een -- eerder ongepubliceerde -- aanname van Michelin dat de Formule 1-reglementen niet van een bandenfabrikant eisen dat haar banden niet zouden mogen slijten of lek gaan onder extreme omstandigheden. "Wat is de Formule 1 als er niet onder extreme omstandigheden wordt gereden?"

Bloedtest moest afkomst Britse prins Harry bewijzen

Svensational had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse koninklijke familie dwong wijlen prinses Diana het bloed van haar jongste zoon, prins Harry, te testen. Dit moest de familie overtuigen dat prins Harry niet de zoon was van de majoor James Hewitt, met wie prinses Diana een geheime liefdesrelatie heeft gehad. Dit heeft de Britse krant The Sun vandaag gemeld.

De boulevardkrant baseert zich op een nog te verschijnen boek van Simone Simmons. Ze is een alternatief genezer en volgens haar vroeger vertrouwelinge van de prinses, die in 1997 overleed. Met name prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth, maakte zich zorgen. Harry heeft namelijk net als majoor James Hewitt rood haar.

Diana meende dat Harry nooit de zoon van Jams Hewitt kon zijn, omdat ze hem niet in die tijd ontmoette. Het DNA-onderzoek gaf Diana gelijk: Harry en de oudere broer William zijn afkomstig van prins Charles.

De Britse kroonprins en Diana scheidden in 1996 van elkaar. Een jaar later kwam de prinses om bij een auto-ongeluk in Parijs. The Sun meldde maandag dat Diana een korte liefdesaffaire had met John F. Kennedy junior, de zoon van de vermoorde Amerikaanse president. Sommige Britse kranten hebben echter twijfels bij de onthullingen en geloven niet dat Simone Simmons een vertrouwelinge was van Diana.

Links prins Harry, rechts James Hewitt

Bondscoach AustraliŽ weg


De bondscoach van AustraliŽ heeft zijn ontslag ingediend. Hij deed dit woensdag na een teleurstellend optreden in de Confederations Cup. De AustraliŽrs verloren drie keer.

Frank Farina was zes jaar werkzaam als bondscoach. Hij kwam echter na de nederlagen tegen Duitsland (4-3), ArgentiniŽ (4-2), en TunesiŽ (2-0) onder vuur te liggen.

"Groeiende speculatie over mijn positie mag geen invloed hebben op de prestaties van de ploeg. En de potentie van dat gevaar heeft mij doen besluiten deze stap te maken. We hebben de spelers en het vertrouwen om ons te kwalificeren voor het WK. En dat mag niet ondermijnd worden door ťťn onderdeel van het geheel.", aldus de voormalige bondscoach.

"Frank Farina is de laatste zes seizoenen een zeer toegewijd coach geweest, die alles heeft gegeven. Maar het is belangrijk om verder te gaan en ons te focussen op de kwalificatie voor het WK.", aldus de bondsvoorzitter Frank Lowy. "Het is onze verantwoordelijkheid om al het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat AustraliŽ in 2006 deelneemt in Duitsland."

Voorlopig neemt technisch manager Ron Smith de taken van Farina over. Hij mag gaan proberen om het Australische team naar het WK te leiden; iets dat ze sinds 1974 niet is gelukt.

Tilburgse burgemeester genomineerd voor beste in de wereld

Niet de burgemeester van Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar burgemeester Vreeman van Tilburg is genomineerd voor de uitverkiezing van de beste burgemeester van de wereld, een initiatief van het onafhankelijke en niet-commerciŽle internetplatform City Mayors. Elk jaar is er zo'n verkiezing. Na een eerste ronde zijn 65 burgemeesters geselecteerd.

Vreeman zelf is hogelijk verbaasd over de nominatie. Hij is niet van plan campagne te gaan voeren om voor zijn kandidatuur steun te vinden. "Het is leuk als Nederlanders op me stemmen, maar ze moeten me maar beoordelen op basis van mijn werk", zei hij vanochtend.

Vreeman heeft geen idee wie hem heeft voorgedragen. "Het moeten wel mensen zijn die mij kennen, want de analyse van de manier waarop ik werk, klopt wel." Hij is de enige Nederlandse burgemeester op de lijst met genomineerden. Hij moet het opnemen tegen de collega's uit onder meer Londen, Parijs, Peking en Montreal. De winnaar wordt in december bekendgemaakt.

Van Dijk terug naar RKC Waalwijk

Na een aantal omzwervingen via PSV en De Graafschapp keert Rob van Dijk terug bij RKC Waalwijk.

De 36-jarige doelman speelde al eerder bij de club uit Waalwijk en was daar gedurende zeven jaar de eerste keus. Hij moet nu echter waarschijnlijk genoegen nemen met een plek op de bank. Jurgen Wevers heeft voorlopig de voorkeur bij de club.

RKC neemt de keeper transfervrij over van De Graafschap. Hoewel hij wel nog een doorlopend contract had; was er ook een clausule waarin stond dat hij voor 1 juli zonder afkoopsom ergens anders aan de slag kon gaan.

Kamer twijfelt over Wilhelmus bij naturalisatiedag

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Tweede Kamer is verdeeld over de vraag of inburgeraars het Wilhelmus moeten meezingen op een nieuw in te stellen naturalisatiedag. Minister Verdonk wil de feestdag waarop immigranten het Nederlands staatsburgerschap krijgen vanaf 2006 plannen op 24 augustus, de dag waarop in 1815 de Grondwet van het Koninkrijk der Nederlanden werd ingevoerd.

Dat het Wilhelmus moet klinken tijdens een dergelijke ceremonie, daar zijn de verschillende fracties het wel over eens. De LPF is daarbij van mening dat uit volle borst moet worden meegezongen. Ook het CDA hoopt erop dat nieuwkomers dusdanig Nederlands spreken dat ze kunnen meezingen. VVD, D66, GroenLinks en de SP geloven echter niet in een dergelijke verplichting.

De wens vanuit het parlement om nieuwe Nederlanders een loyaliteitseed af te laten leggen stuitte gisteren tijdens een debat over de kwestie echter op bezwaren bij Verdonk. Volgens de minister is het een beladen term die velen doet herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

WK-20: ArgentiniŽ evenaart recordaantal finales

ArgentiniŽ plaatste zich dinsdagavond voor de zesde maal voor de finale van het WK voetbal onder 20 en evenaarde daarmee het record van BraziliŽ.

De Brazilianen haalden in 1983, 1985, 1991, 1993, 1995 en 2003 de eindstrijd. De Argentijnen bereikten eerder in 1979, 1983, 1995, 1997 en 2001 de finale. Beide landen wonnen vier keer de wereldtitel. Nigeria staat voor de tweede keer in de eindstrijd. In 1989 verloor Nigeria met 2-0 van Portugal.

Godefroot: "Ullrich absolute kopman"

Volgens Walter Godefroot, manager van T-Mobile, gaat zijn ploeg in de Tour van start met Ullrich als absolute kopman. In 1997 won Ullrich de Tour de France.

De Belgische manager ziet in Ullrich de enige gegadigde voor het kopmanschap:
”Andreas KlŲden wordt opnieuw helper. Hij is nog niet stressbestendig genoeg.” Ook in Vinokourov ziet Godefroot geen kopman: ”Die is ondergeschikt aan Jan. Vinokourov heeft niet zoveel talent en kan minder goed klimmen en tijdrijden. Maar hij maakt dat goed door zijn aanvalslust.”

Godefroot maakt zich ondanks de ietwat tegenvallende prestaties in de Ronde van Zwitserland geen zorgen over het vormpeil van Ullrich: ”Hij is beter dan de laatste jaren. Zijn opbouw heeft lang geduurd en is niet onderbroken geweest. Hopen dat zijn hoge niveau ook van lange duur is. Dit jaar is de voorbereiding van Jan alvast rustig verlopen. Zo heeft hij niet snel nog wat gewicht moeten verliezen.”

Ullrich gaat zaterdag van start in zijn achtste Tour de France. Van de zeven keer dat hij tot nu toe deelnam eindigde hij steeds bij de eerste vier. Hij werd liefst vijf keer tweede. Vorig jaar werd hij overtroefd door zijn eigen ploeggenoot Andreas KlŲden, die achter Armstrong als tweede eindigde.


Ivo Rossen van Go Ahead naar Zwolle

Ivo Rossen speelt het komende seizoen voor FC Zwolle. De 23-jarige middenvelder vertrekt na ťťn seizoen bij Go Ahead Eagles.

FC Zwolle en Go Ahead Eagles bereikten overeenstemming over een afkoopsom. Rossen had namelijk nog een doorlopend contract tot en met medio 2006. Rossen kwam eerder uit voor NEC en FC Dordrecht. Het is de tweede aankoop voor FC Zwolle deze zomer: eerder kocht de club uit de hoofdstad van Overijssel al Jordy Zuidam van FC Utrecht.

Algemeen directeur Henry van der Vegt van FC Zwolle is content met de aankoop:
”Ivo is een zeer dynamische linkermiddenvelder die wij lange tijd hebben gevolgd. Wij zijn er van overtuigd dat zijn kwaliteiten van toegevoegde waarde zullen zijn voor ons elftal en zijn daarom zeer tevreden met zijn komst.”

Werkwilligen moeten zich bij stakers verantwoorden

Icoon Binnenlands nieuwsWerkwillige medewerkers van het Rotterdamse gemeentelijk vervoerbedrijf RET moesten zich vanochtend verantwoorden bij hun stakende collega's. Bij het hoofdkantoor van het bedrijf kreeg het personeel dat gewoon aan de slag wilde gaan door actievoerders een microfoon voorgehouden, waarmee ze een luid joelende menigte aan stakers moesten toespreken.

Volgens de demonstranten steunen degenen die niet demonstreren het kabinetsbeleid. Een woordvoerster van de RET sprak van een ludieke actie, die zonder problemen is verlopen. De hele dag wordt door medewerkers van het gemeentelijke openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht het werk neergelegd in verband met vastgelopen cao-onderhandelingen. Tevens staakt een deel van het brandweer- en ambulancepersoneel vandaag.

Incarnation aangekondigd

Incarnation is een RPG van Monte Cristo waarbij de speler zich met spells en fighting skills Aarklash moet zien te redden. Aarklash is als strijdtoneel uitgekozen door de goden en jij zal je als speler samen met maximaal twaalf kameraden zien te redden in deze oorlog.

Spelers kunnen een character maken uit vier rassen met elk hun eigen skills. De skills en spells zijn te kiezen uit vier verschillende skilltrees, zodat je je character naar eigen wens kan aanpassen.

Hieronder de eerste zes screenshots van dit spel.

Michelin niet eens met aanklacht FIA

Vanmiddag vind de hoorzitting van de World Motorsport Council plaats, waarna FIA-president Max Mosley de eventuele straffen voor de teams bekend zal maken. Maar wat de uitslag ook zal zijn, bandenfabrikant Michelin zal sowieso niet tevreden zijn. Ze vinden het namelijk absurd dat de teams Łberhaupt gedaagd zijn door de overkoepelende autosportorganisatie.

"Wij vinden het onacceptabel dat de teams beschuldigd zijn door de FIA omdat ze niet mee hebben gedaan aan de race op Indianapolis. De realiteit is dat Michelin en haar partners gezamenlijk al het mogelijke hebben gedaan om de race veilig plaats te laten vinden. We zijn zeer teleurgesteld dat onze voorstellen die we samen met alle teams niet geaccepteerd zijn", aldus de bandenfabrikant.

"Deze voorstellen, ook die van de chicane, waren technisch haalbaar en voldeden volledig aan alle veiligheidsvoorschriften. Op zondagmorgen had de organisatie al de middelen om ervoor te zorgen dat de race plaats zou kunnen vinden. Toch hebben ze deze voorstellen verworpen. Wij vinden dit volstrekt onbegrijpelijk en het weerspiegelt bovendien een tekort aan respect voor de toeschouwers", aldus een zegsman van de Franse bandenfabrikant.

15000 warez-kopers aangeklaagd

De openbare aanklager van MŁlhausen (Duitsland) is begonnen met de rechtszaken van de vijftienduizend gebruikers van een illegale download service.

Vorig jaar werd Bernhard Syndikus, een 46-jarige advocaat gearresteerd op verdenking van schenden van copyright, geld witwassen en deelneming aan een criminele organisatie. De politie viel hierop het advocatenkantoor Gravenreuth & Syndikus binnen.

Volgens de rapporten werden alle financiŽn van de warez site Ftpwelt.com, waar de advocaat samen met twee andere mannen diverse illegale content aanbood, via Internet Payment Systems Ldt doorgesluisd naar het Caribische eiland Tortola (Britse Maagdeneilanden). Van daaruit ging het geld weer naar het stadje Breitungen in Duitsland. Volgens de politie heeft ze dat zo'n ťťn miljoen euro opgeleverd.

De politie had van origine een lijst van 45000 verdachten. Deze lijst is nu teruggebracht tot 15000 mensen welke nu aangeklaagd worden. De straffen op het bewust aanschaffen van illegale content kunnen omvangrijke boetes of celstraf omvatten.

Holocaustmonument Berlijn publiekstrekker

Icoon Buitenlands nieuwsHet nieuwe holocaustmonument in Berlijn is een grote publiekstrekker. Het op 10 mei geopende gedenkteken voor de joodse slachtoffers van de nazi-dictatuur wordt dagelijks door enkele duizenden mensen bezocht. In het ondergrondse informatiecentrum komen 1700 tot tweeduizend belangstellenden per dag.

De stichting die het monument beheert is behalve met het aantal bezoekers ook tevreden met het feit dat de ruim 2700 betonnen zuilen waaruit holocaustmonument bestaat nauwelijks zijn beklad. Sinds de opening zijn vier kleine hakenkruisen en drie graffititekeningen ontdekt. Een groter probleem is het aantal personen dat van pilaar naar pilaar probeert te springen. Zaterdag raakte een man hierbij gewond. Volgens de stichting zou het aantal springlustigen al wel verminderen.

Holocaust gedenkteken Berlijn

Blizzard begint eigen game festival

Blizzard, bekend over de gehele aardbol van onder andere WarCraft, begint zijn eigen game festival.

BlizzCon zal plaatsvinden in Orange County, CaliforniŽ op 28 en 29 oktober. Uitgangspunt is de beroemde WarCraft, StarCraft en Diablo reeksen te eren. Bezoekers kunnen vragen stellen aan ontwikkelaars van World Of Warcraft en StarCraft: Ghost. Ook zullen er competities zijn voor de beste WarCraft III en StarCraft spelers van de wereld.

"[...]
WHAT: BlizzCon will be an ideal event for gamers from around the world to meet each other, participate in live Q&A's with Blizzard developers, and share their passion for their favorite Blizzard games.

WHO: Gamers who enjoy playing any of the games developed by Blizzard Entertainment.

WHERE: Orange County, California. Exact location to be announced at a later date.

WHEN: Friday and Saturday, October 28 and 29, 2005. The event begins at 8 a.m. PDT on both days.
[...]"


Tbs'er Schippers in cel door het lint

Icoon misdaad nieuwsWilhelm Schippers, de tbs'er die ervan wordt verdacht tijdens een ontsnapping een bejaarde man te hebben vermoord, is gisternacht in woede ontstoken in zijn cel. Bewakers hebben vervolgens de isoleercel waarin Schippers verblijft leeggehaald, waardoor hij op de grond moest slapen, zo meldt zijn advocaat.

De crimineel zit opgesloten in de Bijlmerbajes in een cel met permanent licht en camerabewaking. Vorige week ging hij uit protest tegen de behandeling in hongerstaking, maar inmiddels eet hij weer. "Ik heb hem dat geadviseerd. Hij moet scherp zijn tijdens de ondervragingen", aldus advocaat Job Knoester. Nadat hij eerst met een plastic bordje de camera probeerde af te plakken en vervolgens in een hoek van de cel zijn hoofd verborg achter een kussen zouden de bewakers Schippers zijn fles water, het kussen en een matras hebben afgenomen.

Knoester, die al twee klachten indiende bij de commissie van toezicht van het huis van bewaring, wil ook de recente gebeurtenissen aan de kaak stellen. "Men is bang dat mijn cliŽnt zelfmoord zal plegen, maar dat is volkomen ten onrechte. Hij is juist strijdbaar geworden door de manier waarop hij wordt behandeld", aldus Knoester.

Messi tot 2010 bij FC Barcelona

Sterspeler Lionel Messi van ArgentiniŽ, die op dit moment schittert op het WK -20, heeft zijn contract bij FC Barcelona verlengd.

Gisteren ondertekende Messi op de dag dat hij ArgentiniŽ naar de finale van het WK -20 schoot, een nieuw en verbeterd contract bij FC Barcelona. Het contract verbindt hem tot medio 2010 aan FC Barcelona. Ook werd er een nieuwe transfersom vastgesteld. Clubs die het Argentijnse talent willen inlijven, moeten 150 miljoen op tafel leggen.

"We hebben heel veel vertrouwen in de speler", legde technisch directeur Txiki Begiristain uit. "We zijn ervan overtuigd dat hij vanaf vandaag een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de A-selectie."

De pas achttienjarige Messi doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona. Op zijn twaalfde vertrok hij met zijn ouders van ArgentiniŽ naar Barcelona. Het afgelopen seizoen debuteerde Messi in de Primera Divisiůn tegen Espanyol. Op 1 mei werd Messi de jongste BarÁa-speler die wist te scoren: hij was zeventien jaar, tien maanden en zeven dagen oud.

Begiristain: "Messi geeft ons de kans het ritme en de dynamiek van veel wedstrijden te veranderen. Hij is een erg snelle speler, met heel veel vertrouwen op het veld en een buitengewone techniek. Hij is voorbestemd om te triomferen met de eerste ploeg van BarÁa."

PSV wil Kalou voor Lucius

Salomon Kalou staat in de belangstelling van PSV. De Eindhovense club wil de Ivoriaan met Feyenoord ruilen voor Theo Lucius.

De Rotterdamse club staat open voor een vertrek van Salomon Kalou. Feyenoord kreeg het niet voor elkaar om het contract van Kalou te verlengen. Daardoor is Feyenoord bereid te luisteren naar elke aanbieding op de jonge negentienjarige aanvaller, die nog een verbintenis heeft tot 2007.

PSV zou een spelersruil hebben voorgesteld tussen Kalou en Theo Lucius. De PSVer stond al enige tijd in de belangstelling van Feyenoord, maar mocht toen nog niet vertrekken uit Eindhoven. Trainer en technisch directeur Guus Hiddink zou nu bereid zijn om Lucius te betrekken in een ruil met Kalou. Daarbij zou PSV nog een transfersom moeten overmaken.

Zowel Lucius als Kalou zou open staan voor een transfer. Kalou wil nog niet vertrekken uit Nederland, waardoor een vertrek naar PSV waarschijnlijker is dan een transfer naar Valencia.

Leblanc voorspelt spannende Tour

Tourbaas Jean-Marie Leblanc voorziet een spannende Tour de France. Hij denkt dat Armstrong het erg lastig gaat krijgen om een zevende keer te zegevieren.

Volgens Leblanc is dit jaar de concurrentie voor de Texaan erg groot: ”Er is het T-Mobile blok met Ullrich, Vinokourov en KlŲden, er is de tandem Botero-Landis en Basso is er nog. Jammer trouwens dat Cunego afwezig is. Ik denk dat we dit jaar een heel andere en vooral spannende Tour zullen zien.”

De Tourdirecteur is verder erg te spreken over Armstrong: ”Hij heeft de grenzen verlegd, hij heeft alles naar een vroeger onbekend niveau gehesen, hij eist het maximale van zichzelf en de ploeg. Zijn zes zeges waren niet allemaal even groots, maar hij kan er niets aan doen dat zijn tegenstanders de middelmaat vaak niet ontstegen.”

Leblanc is dit jaar toe aan zijn zeventiende Ronde van Frankrijk. Zijn eerste Tour was meteen een memorabele: die van 1989. In dat fameuze jaar wist Lemond op de slotdag in een onvergetelijke tijdrit Fignon uit het geel te rijden. Volgend jaar is Leblanc, die zelf ook twee keer de Tour reed, toe aan zijn laatste ronde als Tourbaas.

[upd] Ernstig ongeluk zorgt voor lange files

Op de A4 bij Zoeterwoude staan op dit moment lange files door een ernstig ongeval. Een busje met een aantal inzittenden is terechtgekomen tussen twee vrachtwagens. Over gewonden is niks bekend, maar inmiddels is er wel een traumahelikopter geland.

Richting Amsterdam zijn de snelweg en de afslag naar Zoeterwoude afgesloten. De file is inmiddels opgelopen tot zeven kilometer. Richting Den Haag is de kijkersfile zelfs nog langer met 13 kilometer.

Update 09:27 uur
Twee mensen zijn er ernstig aan toe, maar hun toestand is stabiel. De slachtoffers zijn naar verscheidene ziekenhuizen gebracht.

De gewonden zaten in een busje dat achter een vrachtauto stil kwam te staan. Het werd vervolgens geraakt door een achterop komende vrachtwagen die het busje onder de voorligger schoof. Alle inzittenden kwamen klem te zitten. De chauffeur die achter op het busje reed, is aangehouden. Het gaat om een 42-jarige Apeldoorner. Hij en de chauffeur van de andere vrachtwagen bleven ongedeerd.

"Beste mod voor een spel" Award bij IGF

Het 2006 Independent Games Festival is een poll gestart om te helpen beslissen welke vier spellen er gekozen moeten worden in de nieuwe tak van competitie: modding.

Hiermee wordt verstaan het modificeren van de originele content van een spel tot een "extra hoofdstuk" of soms een compleet ander spel veelal door onafhankelijke ontwikkelaars of vrijwilligers. Voorbeelden zijn legio, waaronder een race simulator die gebruik maakt van de Half-Life engine of een schaakspel in een Quake 3 of NeverWinter Nights omgeving.

Bij veel actuele FPS en RPG's geeft de ontwikkelaar al bij het originele spel de tools en mogelijkheden vrij om naar hartelust je eigen (unieke) content te creŽren en te delen met anderen.

Het IGF 2006 zal gehouden worden in maart 2006 op het Game Developers Conference in San Jose.

Je kunt kiezen uit America's Army, Half-Life 2, Battlefield 1942, Morrowind, Call of Duty, NeverWinter Nights, Doom 3, Unreal Tournament 2004, Far Cry, Warcraft III of Half-Life. Ook bestaat er de mogelijkheid een ander spel op te geven.

Cheyrou op huurbasis naar Bordeaux

Bruno Cheyrou komt het komende seizoen op huurbasis uit voor Girondins de Bordeaux. De middenvelder staat onder contract bij Liverpool.

Bordeaux heeft bij Liverpool ook een eerste optie tot koop bedongen. Het afgelopen seizoen werd de drievoudig Franse international al verhuurd aan Olympique Marseille. In de havenstad kende de 27-jarige middenvelder een wisselvallig seizoen, waarin hij slechts negentien keer in actie kwam. Bij Bordeaux wordt Cheyrou herenigd met Vladimir Smicer, die ook de overstap maakte van Liverpool naar de Franse middenmotor.

F1: Michelin komt Amerikaanse fans tegemoet

gunk77 had ons via de nieuws-submit te melden:

Michelin zal alle toegangskaartjes die voor de Grand Prix van Amerika waren gekocht door de fans, terugbetalen. Er zullen ook 20.000 kaartjes worden uitgedeeld voor de Grand Prix van volgend jaar, indien deze volgend jaar nog op de agenda staat.

Met deze actie probeert de Franse bandenfabrikant een goed gebaar te maken naar de boze fans, omdat er bij de recent gehouden Grand Prix van de Verenigde Staten in Indianapolis slechts zes auto's op de grid stonden vanwege de bandenproblemen voor de teams die met Michelinbanden waren uitgerust.

In een verklaring geeft Michelin ook de organisator FIA er nog flink van langs. Dat de Michelin-teams vandaag in Parijs bij de FIA op het matje moeten komen, is volgens Michelin absoluut onacceptabel: "We hebben diverse voorstellen gedaan maar alles is afgewezen. In onze ogen is dat respectloos tegenover de toeschouwers".


De klapband van Ralf Schumacher, waar het allemaal mee begon

Meer Formule 1 nieuws vind je uiteraard op onze FOK! F1-Manager-site!

Nieuwe keeper voor Adriaanse en Porto

FC Porto heeft doelman Paulo Ribeiro van Vitůria Setķbal voor drie seizoenen vastgelegd. De 21-jarige speler van het nationale elftal van Portugal onder de 21 jaar moet de concurrentie aangaan met de 35-jarige eerste keus Vitor BaŪa.

Eerder deze maand haalde Porto ook nog de Portugese middenvelder Sandro van Vitůria Setķbal. Aanvaller Jorginho uit BraziliŽ zal waarschijnlijk eveneens naar Porto vertrekken.

Stefan Schumacher claimt onschuld


Hoewel hij is betrapt op doping, claimt Stefan Schumacher dat hij niet schuldig is aan het gebruiken van doping.

Hij heeft op advies van zijn arts in de Ronde van Rijnland-Palts een middel tegen hooikoorts genomen. Hij won de ronde ook en testte, zo werd later bekend, tijdens die ronde, ook positief op doping.

Arend Scheppink, de teammanager van de ploeg van Schumacher; Shimano, claimt dat het allemaal een groot misverstand is. Het middel maakt melding van het bestandsdeel nor-pseudo-efedrine. Deze stof staat niet op de dopinglijst. Schumacher had ook aangegeven dat hij deze stof gebruikte bij de dopingcontrole. Nor-pseudo-efedrine is echter een andere naam van cathine; een stof die wel op de dopinglijst staat. De Duitse wielerbond zal de zaak beoordelen.

Nederlandse vrouw viert 115e verjaardag

binnenlands nieuwsHendrikje van Andel-Schipper viert vandaag haar 115e verjaardag. Van Andel-Schipper is al vanaf haar 110e de oudste persoon van Nederland en sinds vorig jaar de oudste persoon ter wereld. Ze krijgt vandaag bezoek van de burgemeester en een delegatie van Ajax, haar favoriete voetbalclub. Prinses Laurentien komt haar namens de koningin feliciteren.

Van Andel-Schipper werd in 1890 geboren in Smilde. Alhoewel er vorig jaar nog onduidelijkheid bestond over wie de oudste mens op aarde is, voert het Guinness Book of Records de Hoogeveense aan als 's werelds oudste.

Hendrikje van Andel-Schipper
Hendrikje van Andel-Schipper

De levensverwachting bij geboorte was in 2003 voor mannen 76,2 jaar en voor vrouwen 80,9 jaar. Vrouwen leven dus, naar verwachting, 4,7 jaar langer dan mannen. Op 80-jarige leeftijd is het percentage vrouwen dat nog leeft 64,1% en het percentage mannen 46,2%.

Staking openbaar vervoer

binnenlands nieuwsWerknemers van het gemeentelijke openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht leggen vandaag het werk neer in verband met vastgelopen cao-onderhandelingen.

In mei wezen de bonden het bod van de gemeenten namens de 190.000 ambtenaren af. Sinds juni ligt het overleg stil. Ook staakt een deel van het brandweer- en ambulancepersoneel vandaag. Het openbaar vervoer in Den Haag werkt gewoon door omdat het vervoersbedrijf HTM niet onder de CAO valt.

Het is voorlopig de laatste actie, maar als de gemeenten niet met een beter cao-voorstel komen, waarschuwen de bonden voor nieuwe acties na de zomer.

Gezocht: Bloggers

Je hebt in de loop der tijd ook vast wel sollicitatierondes langs zien komen. Iedere keer waren naar iets gerichts opzoek zoals bijvoorbeeld een linkdumper of een columnist. Naar alles is wel een keer gezocht.

Recentelijk heeft de "leiding" van de weblog een extra kracht erbij gekregen. En die extra kracht is zo'n bokkelul, dat hij vindt dat er meer mensen moeten komen die leuke dingen op de weblog zetten. En daarom is, op ieder front, versterking altijd meer dan welkom.

Ben jij goed in een van de volgende dingen, stuur dan aub een mailtje naar weblog@fok.nl met een voorbeeld van je uitmuntendheid in die categorie;

Strips tekenen,
Linkjes zoeken die "nieuw" zijn,
Pakkende verhalen schrijven over allerlei dingen,
Een frisse edoch scherpe kijk op de actualiteit,
Zieke, rare, politiek op het randje liggende humor.

Dus ben jij van mening dat je, al dan niet onder een alias om je imago te beschermen, iets kan betekenen voor de weblog. Mail ons.

Gezocht: Webloggers

Je kent het vast wel, de weblog van FOK!. Die site die net een nieuwe layout heeft. Ja die. Ken je hem niet, dan denk ik dat dit niet echt boeiend is voor je. Ken je hem wel, dan heb je in de loop der tijd ook vast wel sollicitatierondes langs zien komen. Iedere keer waren naar iets gerichts opzoek zoals bijvoorbeeld een linkdumper of een columnist. Naar alles is wel een keer gezocht.

Recentelijk heeft de "leiding" van de weblog een extra kracht erbij gekregen. En die extra kracht is zo'n bokkelul, dat hij vindt dat er meer mensen moeten komen die leuke dingen op de weblog zetten. En daarom is, op ieder front, versterking altijd meer dan welkom.

Ben jij goed in een van de volgende dingen, stuur dan aub een mailtje naar weblog@fok.nl met een voorbeeld van je uitmuntendheid in die categorie;

Strips tekenen,
Linkjes zoeken die "nieuw" zijn,
Pakkende verhalen schrijven over allerlei dingen,
Een frisse edoch scherpe kijk op de actualiteit,
Zieke, rare, politiek op het randje liggende humor.

Dus ben jij van mening dat je, al dan niet onder een alias om je imago te beschermen, iets kan betekenen voor de weblog. Mail ons. Mailen kan tot en met 30 juni.

FOK!user: Veluwse poema is wel erg klein

Vitalogy had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens FOK!-user Vitalogy heeft de Veluwse poema de omvang van een huiskat. Hij komt tot die conclusie nadat hij aan het kijken was naar foto's van de poema die gepost zijn op aaargh-infotainment.nl, een webhostbedrijf dat ook de site van Pantera host. Vitalogy bekeek echter niet alleen de foto's die je daar aan kunt klikken, maar ging ook nummeren in de bestandsnaam. Ineens stuitte hij op andere foto's die exact op dezelfde plek genomen zijn en waarop iemand te zien is met vangattributen en op de achtergrond een vangkooi. Op die foto's is de poema niet te zien.

Vitalogy plaatste met behulp van photoshop de foto's exact over elkaar heen (blending). Zelf omschrijft hij dat als volgt: ''Omdat de foto's met het persoon met ongeveer dezelfde hoek en op gelijke afstand genomen zijn, kan je d.m.v simpelweg het blenden van de foto's in photoshop kijken wat ongeveer de grootte is van de zogenaamde puma t.o.v de man die op latere foto's staat''.

Wat je dus ziet op onderstaande foto's is de foto met de 'poema' met daarover heen gemonteerd de foto met de persoon met vangattributen (die kennelijk mobiel aan het bellen is). Je kunt nu volgens Vitalogy redelijk nauwkeurig zien hoe groot de 'poema' is ten opzichte van de persoon.


Foto met man gedeeltelijk over foto met 'poema' geplaatst


Foto met man geheel over foto met 'poema' geplaatst

Voor grote en duidelijke versies zie hier en hier.

Opmerkelijk is dat toen vanavond in het FOK!forum deze zaak werd besproken, de foto's van de persoon ineens van de site afgehaald zijn. Omdat Vitalogy ze nog in zijn cache had zitten kon hij ons toch het resultaat tonen. (FOK!-forum topic waar zaak besproken werd).

Soort panter
Roofdieropvangcentrum stichting Pantera zelf liet gisteren na het verspreiden van de video-opname weten dat de politie concludeerde dat het om een katachtig roofdier gaat, die qua romp de omvang heeft van een fors uitgevallen herdershond.

''Hoewel voor het gemak nog steeds gesproken wordt over een poema, wordt er niet langer vanuit gegaan dat het hier een poema betreft. Zoals al eerder werd vermoed na het vrijgeven van de eerste foto's, gaat het gezien de donkere kleur vacht van het dier waarschijnlijk om een onbekende panterachtige'', zo werd gisteren gesteld.

Rossi toch naar Formule 1?

Wereldkampioen MotoGP Valentino Rossi zou toch nadenken over een overstap naar de autosport en wellicht de Formule 1. Zijn teambaas bij Yamaha verklaarde dat de Italiaan plannen heeft om na 2006 te switchen naar vier wielen.

Davide Brivio, teambaas van Rossi's team Yamaha, meldde in de Gazzetta dello Sport: "We zijn overeen gekomen dat Valentino nog een extra seizoen bij ons zal blijven en we weten dat hij daarna naar de F1 zal vertrekken." Volgens geruchten zou Rossi Michael Schumacher opvolgen bij Ferrari.

Rossi zelf sluit ook de overstap niet uit. "Vanaf eind 2006 ben ik beschikbaar en als er aanbiedingen komen om in een auto te gaan racen dan zal ik daar goed over na gaan denken," aldus de wereldkampioen. Eerder ontkende Rossi de Formule 1-geruchten nog in alle toonaarden.

ME in actie bij wedstrijd Nigeria-Marokko

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsDe ME was vanavond nodig om relschoppers bij de wedstrijd Nigeria-Marokko in toom te houden. Bij de wedstrijd in Kerkrade, gehouden in het kader van het wereldkampioenschap voetbal voor spelers onder de twintig jaar, sloeg bij de overwegend Marokkaanse supporters de vlam in de pan nadat hun favoriete ploeg met 3-0 achterkwam. Tien tot vijftien mensen werden bij vechtpartijen aangehouden.

Een aantal toeschouwers kwam het veld op en een groot aantal stoeltjes werd vernield. Ook werden tijdens het duel flesjes op het veld gegooid. Niet alleen bij de toeschouwers sloegen overigens de stoppen door. Twee Marokkaanse voetballers werden in de laatste tien minuten na zware overtredingen met een rode kaart bestraft en het veld uitgestuurd.

De twee ploegen streden om een plek in de finale. Nigeria mag het daarin zaterdag opnemen tegen ArgentiniŽ, dat in blessuretijd de winnende 2-1 tegen BraziliŽ scoorde. Eerder op de dag spelen Marokko en BraziliŽ de wedstrijd om de derde plaats.

-
Meer sport lees je op FOK!sport!!

Japanse burgemeester gaat wc's schrobben

Icoon opmerkelijk nieuwsZelfs de burgemeester van Kurayoshi moet eraan geloven. Als bezuinigingsmaatregel is door het bestuur van de West-Japanse stad besloten dat ambtenaren voortaan drie dagen per week de toiletten van het stadhuis en het culturele centrum moeten reinigen. De burgemeester hoopt dat door de eigen inspanningen het gemeentelijke tekort wordt verkleind.

Het Japanse persbureau Kyodo meldde dat Kurayoshi met de maatregel honderdduizenden euro's denkt te besparen. Eerder leverden de medewerkers in dienst van de stad, inclusief de burgemeester, al een deel van het inkomen in.

Film: War of the Worlds

War of the Worlds werd in 1938 uitgezonden als een hoorspel van Orson Welles, gebaseerd op het oorspronkelijke boek van H.G. Wells. Dit hoorspel was zo'n realistische weergave van een invasie van Noord-Amerika, dat mensen dachten dat het echt was. Er ontstond grote paniek en mensen renden de straat op.
Nu is het voor de tweede keer (de eerste film dateert uit 1953, geregisseerd door Byron Haskin) verfilmd door niemand minder dan Steven Spielberg. Deze alom gerespecteerde regisseur riskeert zijn reputatie met het verfilmen van War of the Worlds, want de verwachtingen zijn hoog. Zal hij ze waar kunnen maken?


Laatste reviews en specials
review
Darksiders Genesis
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Hunters: Al Pacino jaagt op nazi's in de jaren 70
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
©FOK.nl e.a.