RAGT Semences stopt met sponsoring

Het Franse bedrijf RAGT Semences heeft aangekondigd zich na dit seizoen als sponsor uit de wielrennerij terug te trekken. De geldschieter van de gelijknamige ploeg vindt dat de formatie door de invoering van de ProTour te weinig kan deelnemen aan grote wielerwedstrijden.

Zo startte R.A.G.T., die in 2004 het stoppende Jean Delatour opvolgde, dit seizoen als gevolg van het niet verkrijgen van een ProTour-licentie niet in Parijs-Nice, de Dauphiné Libere en Tour de France. Voor de Franse sponsor commercieel gezien zeer belangrijke koersen.

“In 2004 waren de voordelen echt zichtbaar. Daardoor hebben we besloten om hoofdsponsor te blijven voor 3 jaar. Maar het wielrennen is hervormd en nu kunnen we daar geen voordelen meer uit halen. We kunnen onze renners niet eens een volledig wedstrijdschema geven. We zien ons dan ook genoodzaakt om te stoppen met de sponsoring”, zegt bedrijfsleider Alain Fabre.

Toch heeft Ploegleider Serge Barlé goede hoop dat hij de ploeg zal kunnen behouden. De Fransman denkt twee sponsors te hebben gevonden die RAGT Semences als hoofdsponsor kunnen vervangen: een Franse en een Finse firma. “Het is hoe dan ook moeilijk om een bedrijf te vinden die wil sponsoren als de renners niet een volledige wedstrijdkalender hebben. We zullen zien wat we kunnen doen in de winter. Onze inspanningen zijn vooral geconcentreerd op het jaar 2007.”