Bruyneel: ''Lance heeft drie uitdagers''

Volgens Johan Bruyneel, ploegleider van Discovery- Channel, heeft Lance Armstrong maar drie echte uitdagers in de Tour de France.

De Belg noemt alleen Basso, Vinokourov en Ullrich als kandidaten om Armstrong van zijn zevende Tourzege af te houden: ”Volgens mij zijn dit de chte uitdagers.” Uiteraard noemt de Belg Ullrich als kanshebber: ”Hij breekt nooit. Hij is een specialist in het tijdrijden en wordt gegarandeerd beter in het tweede luik van de Tour. Maar bergop is hij een stuk kwetsbaarder.”

Ullrich’s vriend en ploeggenoot Vinokourov gaat ook hoge ogen gooien volgens de West-Vlaming: ”Vino komt in het klimmen sterker voor de dag dan vroeger. Hij is een opportunist maar wat in zijn nadeel kan spelen, is dat iedereen intussen wel weet waartoe hij in staat is. Hij zal minder bewegingsruimte krijgen dan in 2003.” Ook Basso gaat een hoofdrol spelen in de zienswijze van Bruyneel: ”Hij was de enige die vorig jaar bij Lance kon blijven in de cols. Vraag is echter of hij een topconditie drie weken lang kan aanhouden.”

Van de Spanjaarden geeft de Belg veel minder hoog op: ”De Spanjaarden zijn altijd gevaarlijk. In de cols zijn ze soms moeilijk bij te houden. Maar of ze zullen meetellen in het algemeen klassement betwijfel ik.”