Club Brugge trekt Vermant aan

Club Brugge heeft in Steve Vermant een vervanger gevonden voor de naar PSV vertrokken Timmy Simons. De 32-jarige middenvelder komt over van Schalke 04 en tekent voor drie seizoen.

Voor Vermant is de overgang een weerzien met zijn oude liefde. De Belg speelde immers voor hij naar Duitsland ging acht jaar in het tricot van Brugge. Toen acteerde hij veelal als aanvallende middenvelder, tegenwoordig speelt hij vaak als controlerende middenvelder.

Technisch directeur Marc Degryse denkt dan ook dat hij de vacture die door het vertrek van Simons is ontstaan goed kan opvangen: "We rekenen erop dat hij met zijn ervaring, zijn voetbalkwaliteiten en zijn leiderschap de leemte kan invullen die na het vertrek van Timmy Simons is ontstaan. Sven is erg gemotiveerd om bij ons aan de slag te gaan."

Of de komst van Vermant de vermeende interesse van Club Brugge in Ricky Kruys in de weg staat, is onduidelijk. De 20-jarige middenvelder van FC Utrecht zei tegen VI.nl van helemaal niets te weten: "Ik heb helemaal niks gehoord."