Van Persie werd mogelijk vals beschuldigd

QuietGuy en Snapcount2 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Van PersieJustitie in Rotterdam onderzoekt momenteel of de aangifte van verkrachting waarvoor voetballer Robin van Persie twee weken vastzat vals is. Zo melden bronnen rondom het onderzoek. Bij het 21-jarige slachtoffer Sandra Krijgsman zouden geen sporen van geweld gevonden zijn, waardoor het een kwestie dreigt te worden van haar woord tegen dat van Van Persie.

Bram Moszkowicz, advocaat van Van Persie, zegt dat er bij het onderzoek van het OM ook andere factoren een rol spelen die de geloofwaardigheid van de vrouw niet ten goede komen. Welke dat zijn wil hij niet zeggen. Kort na het bekend worden van de arrestatie van zijn cliŽnt noemde de advocaat Krijgsman al een vrouw van een 'bedenkelijk allooi'. Robin van Persie heeft steeds volgehouden dat hij de voormalige miss Nigeria Nederland niet heeft verkracht. Inmiddels heeft hij wel toegegeven seks met haar te hebben gehad.

Het Openbaar Ministerie denkt overigens dat het onderzoek minimaal enkele weken en mogelijk zelfs maanden in beslag zal nemen. Naast de twee hoofdrolspelers in de affaire zal de rechter-commissaris binnenkort ook Reinhard Breinburg en Youssef el Bari, de twee vrienden van Van Persie die met het tweetal in de hotelkamer waren waar de verkrachting zou hebben plaatsgevonden, onder ede horen. Voetbalclub Arsenal heeft Van Persie een week langer vakantie gegeven. De club heeft de voetballer opgedragen Rotterdam te verlaten en bij te komen op een plek waar hij niet of nauwelijks wordt herkend. Tevens kan Van Persie gebruik maken van professionele hulp bij het verwerken van de situatie.