Meer details Project Gotham Racing 3 bekend

De mensen van Xboxcore hebben een exclusief interview met Bizarre gehad. Dit interview ging voornamelijk over Project Gotham Racing 3 en vertelt een paar interessante details.

De development is nu al 18 maanden aan de gang. Microsoft heeft echter nog niet bevestigd wanneer het spel precies uitkomt. Bizarre hoopt minstens 80 auto's van diverse fabrikanten in het spel te kunnen implementeren. Op skinnen en tunen (in PGR2 kun je alleen maar de kleur veranderen) ligt absoluut niet de nadruk, maar zal misschien wel meegenomen worden in het spel.

Er zullen minstens net zoveel pre-defined tracks in PGR3 zitten als in PGR2.

Gotham TV

De feature Gotham TV is een online evenement van het spel. Je kunt hier news, special features en updates van overal ter wereld naar je Xbox 360 brengen. Als je Xbox Live vrienden iets cools doen tijdens een game, zul je dat meteen te weten komen via Gotham TV. Als kampioenen tegen elkaar gaan spelen, word je op de hoogte gehouden. Met een druk op de knop bekijk je alle actie. En als alles voorbij is druk je weer een knop in en ga je weer verder met je game.

Maar het gaat verder: Stel je voor dat je zomaar even aan het racen bent met een paar vrienden en opeens krijg je van Gotham TV te horen dat de hele Xbox Live community met je meekijkt. Je bent live op tv. De druk om te presteren wordt nog hoger als je tijdens de race ook nog te zien krijgt hoeveel mensen er op dit moment naar je aan het kijken zijn.

Doe je iets zeer indrukwekkends in een single player game? No problem. Gotham TV neemt het op en showt het aan de hele wereld.

Er zullen diverse tv-kanalen beschikbaar komen met voor elk wat wils. Wil je bijvoorbeeld de superstarts bekijken, dan selecteer je The Gotham Heroes channel. Alle statistieken komen onder in het beeld aan je voorbij als een CNN ticker.

"[...]
It's a real sport, broadcast to you right there on your Xbox 360!
[...]"