9-voudig kindermoordenaar krijgt doodstraf

discomagic had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Californische rechtbankjury heeft zich unaniem uitgesproken voor het opleggen van de doodstraf aan kindermoordenaar Marcus Wesson. De 58-jarige man is schuldig aan de moord op negen van zijn zestien kinderen. Of Wesson daadwerkelijk de doodstraf krijgt is nog afhankelijk van de rechter, die het vonnis eind juli moet bevestigen.

Wesson beschouwde zichzelf als een leider van een sekte, waarin polygamie, incest, religieuze waanideeŽn en verering van vampiers een rol speelden. In maart 2004 trof de politie de negen lijken aan van Wessons 25-jarige dochter Sebhrenah en acht andere kinderen tussen ťťn en zeventien jaar oud. Alle kinderen waren gedood door een schot in de ogen. Het jongste kind was een gevolg van incest tussen Wesson en Sebhrenah.

Behalve moord werd de patriarch onder meer schuldig verklaard aan de verkrachting van drie dochters en vier nichtjes. De advocaat van Wesson, Pete Jones, reageerde teleurgesteld op de uitspraak. Hij had gepleit voor levenslang, onder meer omdat niet vastgesteld kon worden of Wesson daadwerkelijk degene was die negen keer de trekker had overgehaald. Volgens aanklager Lisa Gamoian was Wesson echter ook schuldig bij de andere mogelijke optie; Sebhrenah die eerst de acht anderen zou hebben vermoord en vervolgens de hand aan zichzelf zou hebben geslagen. Gamoian noemde Wesson een grote manipulator, wiens seksuele, financiŽle en emotionele uitbuiting van zijn kinderen uiteindelijk resulteerde in de slachting.

Marcus Wesson
Wesson terwijl hij terecht staat voor de 9-voudige moord