Privévlucht voor Quick-Step

Zo ver is het niet vanuit Nederland of België naar de Vendée, maar toch hebben de Nederlanders en Belgen van Quick-Step een privévlucht gekregen.

Tom Boonen, Bram Tankink, Servais Knaven, Wilfried Cretskens en Kevin Hulsmans komen allemaal uit dezelfde streek bij de Nederlands-Belgische grens. Om de reisduur van de renners te beperken werd door Quick-Step gekozen een privévlucht vanuit Eindhoven voor de renners te regelen. Als het goed is zijn de renners inmiddels uitgerust in Frankrijk aangekomen om de komende dagen zich aldaar voor te bereiden op de start van de Tour.

Ploegleider Patrick Lefèvre vindt het logisch dat voor een privévlucht is gekozen: "Het zou onzin zijn om hen allemaal naar Wevelgem te doen komen om van daaruit te vertrekken. Met al die verkeerstoestanden in Antwerpen er nog eens bovenop. Vergeet niet dat ze allemaal van die kanten zijn. Balen, Lommel, de grensstreek. Ze staan in een wip op het vliegveld van Eindhoven, waardoor ze weer een paar uur langer thuis kunnen zijn."