Narcistische tiener doodt beide ouders

Icoon Buitenlands nieuws Een 19-jarige jongen is in Groot-Brittannië tot levenslang veroordeeld voor het doden van zijn beide ouders. De tiener ging na de misdaad op vakantie en gaf 30.000 pond (45.000 euro) uit met op valse voorwendselen verkregen creditcards. Het gaat om een uitstekende leerling die op het punt stond geneeskunde te gaan studeren.

De jongen sloeg en stak zijn ouders in juli vorig jaar dood en gaf zich vervolgens uit voor proftennisser om op zijn vaders naam creditcards te verkrijgen. Vervolgens vertrok hij met zijn vriendin naar de VS waar hij onder andere ruim tweeduizend pond uitgaf aan een driedaags verblijf in de presidentiële suite van het Plaza Hotel in New York. Toen hij de volgende maand terugkeerde verbleef hij in het huis van de ouders van zijn vriendin door te beweren dat hij buitengesloten was omdat zijn ouders op vakantie waren. In die periode hoorde hij dat hij met uitstekende cijfers voor zijn eindexamen was geslaagd en tot de studie geneeskunde was toegelaten.

Nadat een buurman echter een vreemde stank had gemeld trof de politie de lichamen van de ouders aan. Door de ernst van de verwondingen dacht de politie aanvankelijk dat ze neergeschoten waren. De jongen werd vervolgens in het huis van zijn vriendin aangehouden, en bekende zijn ouders te hebben gedood.

De dader lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis, wat wil zeggen dat hij overmatig fantaseert over ongelimiteerd succes, macht en aanzien. Volgens de aanklager kan de stoornis tot hevige woedeaanvallen leiden als de fantasieën worden verstoord. Hij vermoedt dat de ouders een stokje wilden steken voor de vakantieplannen van de tiener.


De Britse tiener en zijn ouders