Software-verkoop volgende generatie 30% hoger

Volgens de laatste voorspellingen van DFC Intelligence zullen de nieuwe consoles van Sony, Microsoft en Nintendo de opbrengst van software-verkoop van $18 miljard dollar in 2004 naar $26 miljard dollar in 2010 laten stijgen. Het onderzoeksbureau heeft gekeken naar drie verschillende perspectieven in de toekomst, waarin elke console fictief als marktleider is getest. Onder elk scenario zal de software-verkoop boven de $25 miljard dollar stijgen.

Volgens David Cole, president van DFC Intelligence, zullen met name de online-mogelijkheden van alle consoles de verkoop een flinke boost geven. Ook zegt hij dat er genoeg ruimte is voor drie grote spelers op de markt. Hij zegt dat geen enkele partij een winnaar kan worden, maar dat het erom gaat hoe je zoveel mogelijk geld verdient met de hoeveelheid en het soort klanten dat je hebt als console-aanbieder.

Uit de onderzoeken bleek dat de PlayStation 3 van Sony erg goed gaat verkopen, ondanks de mogelijkheid van een andere marktleider. Volgens David zal Sony alleen verslagen kunnen worden als ze een enorme fout begaan. Ook bleek dat Microsoft en Nintendo allebei een stuk marktaandeel van Sony zullen afsnoepen.