Tbs'er Schippers in cel door het lint

Icoon misdaad nieuwsWilhelm Schippers, de tbs'er die ervan wordt verdacht tijdens een ontsnapping een bejaarde man te hebben vermoord, is gisternacht in woede ontstoken in zijn cel. Bewakers hebben vervolgens de isoleercel waarin Schippers verblijft leeggehaald, waardoor hij op de grond moest slapen, zo meldt zijn advocaat.

De crimineel zit opgesloten in de Bijlmerbajes in een cel met permanent licht en camerabewaking. Vorige week ging hij uit protest tegen de behandeling in hongerstaking, maar inmiddels eet hij weer. "Ik heb hem dat geadviseerd. Hij moet scherp zijn tijdens de ondervragingen", aldus advocaat Job Knoester. Nadat hij eerst met een plastic bordje de camera probeerde af te plakken en vervolgens in een hoek van de cel zijn hoofd verborg achter een kussen zouden de bewakers Schippers zijn fles water, het kussen en een matras hebben afgenomen.

Knoester, die al twee klachten indiende bij de commissie van toezicht van het huis van bewaring, wil ook de recente gebeurtenissen aan de kaak stellen. "Men is bang dat mijn cliënt zelfmoord zal plegen, maar dat is volkomen ten onrechte. Hij is juist strijdbaar geworden door de manier waarop hij wordt behandeld", aldus Knoester.