Hewitt met sterk spel naar halve finale

Lleyton Hewitt heeft op sterke wijze de halve finale van Wimbledon bereikt. Hij won in straight sets van de Spanjaard Feliciano Lopez met 7-5 6-4 7-6 (2).

Lopez begon sterk aan zijn wedstrijd tegen de als derde geplaatste Hewitt. Hij pakte een break voorsprong, maar moest deze al snel weer weggeven aan de sterk serverende Hewitt. Op 6-5 en de Spanjaard aan service kreeg Hewitt drie setpoints, de derde is raak, dat betekende de 1-0 voorsprong in sets voor Hewitt.

In de tweede set speelde Hewitt nog sterker, hij maakte weinig fouten en serveerde, net als in de eerste set, heel sterk. Lopez had geen schijn van kans op zijn servicegames. Wederom kreeg Hewitt drie setpoints op de service van Lopez, deze keer op 5-4. Ook in de tweede set maakt Hewitt het op deze manier af: 2-0. In de derde set bleef Hewitt oppermachtig serveren, maar Lopez kon redelijk meekomen. Beide spelers hielden hun service heel de set, waardoor er een tie-break over de set moest beslissen. Deze werd makkelijk gewonnen door Lleyton Hewitt met 7-2.

Hewitt speelt in de halve finale van Wimbledon tegen Federer, die Gonzalez in drie sets versloeg en door wie hij vorig jaar op Wimbledon werd uitgeschakeld.