FIA twijfelt aan argumenten Michelin

De FIA heeft in een open brief gereageerd op Michelin's aankondiging de fans te zullen compenseren voor de race op Indianapolis. Ze is blij met de compensatie, maar trekt de argumenten van de fabrikanten sterk in twijfel.

In een brief gericht aan "Mr Michelin" schrijft Max Mosley: "De FIA bestrijdt de gang van zaken, beschreven in Michelin's brief van 28 juni jl. We zijn het niet eens met uw aanname dat Michelin alles heeft gedaan om een ware en veilige race te garanderen. Iedereen met kennis van de International Sporting Code zou weten dat een chicane nooit een optie was."

De FIA is het ook niet eens met het excuus dat Michelin aandroeg, als zou de bandenfabrikant niet genoeg kennis hebben gehad van bocht 13 om een veilige band te kunnen maken. "De verkanting in bocht 13 is al bijna honderd jaar aanwezig en Michelin heeft er vele malen op geraced. Wist Michelin echt niet de krachten die daar op een band komen te staan en had Michelin anders echt niet de middelen om die te berekenen of te simuleren?"

De FIA reageert tenslotte verbaasd op een -- eerder ongepubliceerde -- aanname van Michelin dat de Formule 1-reglementen niet van een bandenfabrikant eisen dat haar banden niet zouden mogen slijten of lek gaan onder extreme omstandigheden. "Wat is de Formule 1 als er niet onder extreme omstandigheden wordt gereden?"