FOK!user: Veluwse poema is wel erg klein

Vitalogy had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens FOK!-user Vitalogy heeft de Veluwse poema de omvang van een huiskat. Hij komt tot die conclusie nadat hij aan het kijken was naar foto's van de poema die gepost zijn op aaargh-infotainment.nl, een webhostbedrijf dat ook de site van Pantera host. Vitalogy bekeek echter niet alleen de foto's die je daar aan kunt klikken, maar ging ook nummeren in de bestandsnaam. Ineens stuitte hij op andere foto's die exact op dezelfde plek genomen zijn en waarop iemand te zien is met vangattributen en op de achtergrond een vangkooi. Op die foto's is de poema niet te zien.

Vitalogy plaatste met behulp van photoshop de foto's exact over elkaar heen (blending). Zelf omschrijft hij dat als volgt: ''Omdat de foto's met het persoon met ongeveer dezelfde hoek en op gelijke afstand genomen zijn, kan je d.m.v simpelweg het blenden van de foto's in photoshop kijken wat ongeveer de grootte is van de zogenaamde puma t.o.v de man die op latere foto's staat''.

Wat je dus ziet op onderstaande foto's is de foto met de 'poema' met daarover heen gemonteerd de foto met de persoon met vangattributen (die kennelijk mobiel aan het bellen is). Je kunt nu volgens Vitalogy redelijk nauwkeurig zien hoe groot de 'poema' is ten opzichte van de persoon.


Foto met man gedeeltelijk over foto met 'poema' geplaatst


Foto met man geheel over foto met 'poema' geplaatst

Voor grote en duidelijke versies zie hier en hier.

Opmerkelijk is dat toen vanavond in het FOK!forum deze zaak werd besproken, de foto's van de persoon ineens van de site afgehaald zijn. Omdat Vitalogy ze nog in zijn cache had zitten kon hij ons toch het resultaat tonen. (FOK!-forum topic waar zaak besproken werd).

Soort panter
Roofdieropvangcentrum stichting Pantera zelf liet gisteren na het verspreiden van de video-opname weten dat de politie concludeerde dat het om een katachtig roofdier gaat, die qua romp de omvang heeft van een fors uitgevallen herdershond.

''Hoewel voor het gemak nog steeds gesproken wordt over een poema, wordt er niet langer vanuit gegaan dat het hier een poema betreft. Zoals al eerder werd vermoed na het vrijgeven van de eerste foto's, gaat het gezien de donkere kleur vacht van het dier waarschijnlijk om een onbekende panterachtige'', zo werd gisteren gesteld.