Leblanc voorspelt spannende Tour

Tourbaas Jean-Marie Leblanc voorziet een spannende Tour de France. Hij denkt dat Armstrong het erg lastig gaat krijgen om een zevende keer te zegevieren.

Volgens Leblanc is dit jaar de concurrentie voor de Texaan erg groot: ”Er is het T-Mobile blok met Ullrich, Vinokourov en Klöden, er is de tandem Botero-Landis en Basso is er nog. Jammer trouwens dat Cunego afwezig is. Ik denk dat we dit jaar een heel andere en vooral spannende Tour zullen zien.”

De Tourdirecteur is verder erg te spreken over Armstrong: ”Hij heeft de grenzen verlegd, hij heeft alles naar een vroeger onbekend niveau gehesen, hij eist het maximale van zichzelf en de ploeg. Zijn zes zeges waren niet allemaal even groots, maar hij kan er niets aan doen dat zijn tegenstanders de middelmaat vaak niet ontstegen.”

Leblanc is dit jaar toe aan zijn zeventiende Ronde van Frankrijk. Zijn eerste Tour was meteen een memorabele: die van 1989. In dat fameuze jaar wist Lemond op de slotdag in een onvergetelijke tijdrit Fignon uit het geel te rijden. Volgend jaar is Leblanc, die zelf ook twee keer de Tour reed, toe aan zijn laatste ronde als Tourbaas.