F1: Michelinteams schuldig, straf in september

ziggyziggyziggy had ons via de nieuws-submit te melden:

De zeven Formule 1-teams die op 19 juni hebben geweigerd te starten in de Grand Prix op het circuit van Indianapolis, zijn door de World Motor Sport Council van de FIA schuldig bevonden aan het in diskrediet brengen van de sport.

De zeven teams, Williams, McLaren, BAR, Red Bull, Renault, Sauber en Toyota, weigerden aan de start van de Amerikaanse Grand Prix te verschijnen. Ze deden dit op advies van bandenfabrikant Michelin, die niet kon garanderen dat de linkerachterband heel zou blijven in de laatste bocht van het circuit, een beroemde kombocht die ook voor de Indianapolis 500 wordt gebruikt.

De zeven teams zijn op twee van de vijf aanklachten schuldig bevonden. Ze hebben het imago van de sport beschadigd door na het rijden van de opwarmronde de auto's in de pits te parkeren en tevens worden ze gestraft voor het niet beschikbaar hebben van banden waarmee de race veilig kon worden gereden. Op drie andere aanklachten zijn de teams vrijgesproken.

Welke straffen de teams boven het hoofd hangen, is nog niet bekend. Dat zal de FIA op 14 september bepalen. Het seizoen kan dan voor het team BAR een extra vervelende afloop krijgen. Zij werden begin dit jaar al eens voor twee races geschorst en kunnen bij een volgende straf opnieuw worden uitgesloten van deelname aan de Formule 1-races.

Meer Formule 1 nieuws vind je uiteraard op onze FOK! F1-Manager-site!