15000 warez-kopers aangeklaagd

De openbare aanklager van Mülhausen (Duitsland) is begonnen met de rechtszaken van de vijftienduizend gebruikers van een illegale download service.

Vorig jaar werd Bernhard Syndikus, een 46-jarige advocaat gearresteerd op verdenking van schenden van copyright, geld witwassen en deelneming aan een criminele organisatie. De politie viel hierop het advocatenkantoor Gravenreuth & Syndikus binnen.

Volgens de rapporten werden alle financiën van de warez site Ftpwelt.com, waar de advocaat samen met twee andere mannen diverse illegale content aanbood, via Internet Payment Systems Ldt doorgesluisd naar het Caribische eiland Tortola (Britse Maagdeneilanden). Van daaruit ging het geld weer naar het stadje Breitungen in Duitsland. Volgens de politie heeft ze dat zo'n één miljoen euro opgeleverd.

De politie had van origine een lijst van 45000 verdachten. Deze lijst is nu teruggebracht tot 15000 mensen welke nu aangeklaagd worden. De straffen op het bewust aanschaffen van illegale content kunnen omvangrijke boetes of celstraf omvatten.