Roger Federer bereikt halve finale

Roger Federer heeft de halve finale bereikt op Wimbledon. In de kwartfinale was de Zwitser in straight sets de baas over Fernando Gonzalez.

Tweevoudig winnaar Federer begon goed aan de partij tegen de Chileen. Al snel brak de Zwitser in de eerste set de opslag van Gonzalez en liep uit naar een 4-1 voorsprong. Gonzalez liet zich niet kennen en liet zien dat hij zich niet zomaar van de baan laat slaan door de titelverdediger. Met verwoestende forehands brak hij Federer terug en kwam terug tot 5-5. Toch moest Gonzalez de eerste set laten aan Federer, want die pakte in de slotfase de eerste set: 7-5.

In de tweede set ging Federer prima van start. Hij brak gelijk de service van Gonzalez en liep vrij gemakkelijk uit naar een 6-2 setwinst. Het spel van de Zwitser werd ook beter, hij maakte minder fouten en soms prachtige punten.

Gonzalez ging na de 2-0 achterstand in sets alles of niets spelen in de derde set. Hierdoor kwam Federer iets meer onder druk te staan, maar echt zwaar kreeg hij het niet. Bij 4-4 kreeg Gonzalez een breakpoint, maar deze wist hij niet te verzilveren. Er werden geen breaks gerealiseerd en een tiebreak moest de derde set beslissen. Hierin was Federer scherper en won gemakkelijk. Op het eerste matchpoint van Federer was het raak.

In de halve finale speelt Federer tegen de Australiër Lleyton Hewitt. Federer is nu 34 wedstrijden op gras ongeslagen, het record staat nog steeds op naam van Björn Borg met 41 wedstrijden.

Submitter:  Bron: FOK!