Veel doden in België bij zwart verkeersweekend

Rob (R@b)
Bij onze zuiderburen zijn dit weekeinde bij verschillende verkeersongelukken maar liefst 15 doden gevallen. De meeste doden vielen zaterdagavond in Hasselt. Daar knalde een auto met vermoedelijk vijf asielzoekers uit Oezbekistan tegen een boom, nadat de bestuurder de controle over zijn stuur verloor na over een verkeersdrempel te zijn gereden. Vier personen (tussen de 20 en 27 jaar) vonden de dood, een 17-jarige jongen raakte zwaargewond.

In Nijlen bij Antwerpen werd een 32-jarige Georgiër doodgereden door een dronken bestuurder. In Essenbeek bij Halle kwam zaterdagavond een 81-jarige vrouw om het leven na een botsing tussen twee auto's. In Gent kwam zondagochtend een motorrijder om het leven en een 57-jarig motorrijder in het Oost-Vlaamse Zele vond vandaag de dood toen hij met zijn motor tegen een auto met aanhangwagen knalde.

Ook in het Waalse gedeelte van België vielen de nodige slachtoffers, onder wie een 15-jarige jongen die van zijn fiets werd gereden en een 17-jarige meisje dat de dood vond bij een verkeersongeval in Montignies-sur-Sambre bij Charleroi. Daarbij vielen ook vier gewonden, allen jongeren tussen 16 en 23 jaar.