Argentinië naar finale Confederations Cup

Michel (Baraja)
Argentinië heeft zich in Hannover geplaatst voor de finale van de Confederations Cup. In de noodzakelijk geworden strafschoppenserie werd Mexico verslagen. Na de verlenging was de stand 1-1.

Argentinië startte met Tevez en Aimar op de bank. Verdediger Samuel was geschorst. De Mexicanen moesten nogal wat aanpassingen doen in hun verdediging. Twee spelers waren namelijk naar huis gestuurd omdat ze waren betrapt op nandrolon; door hun eigen teamarts nog wel. De wedstrijd begon aantrekkelijk. Beide teams wilden naar voren spelen zonder dat er overigens echt kansen werden gecreëerd. Wel kreeg Figueroa bijna een mogelijkheid, maar de voorzet van Saviola was zwak. Ook uit vrije trappen van Riquelme ontstond af en toe gevaar. Hetzelfde gold voor de corners van Mexico. De laatste twintig minuten van de eerste helft vielen erg tegen: veel verkeerde passes en schwalbes.

De tweede helft stond bijna volledig in het teken van schandalige overtredingen. Eerst kwam de Argentijn Coloccini met twee vuisten voor zich uit in op de Mexicaan Morales. Márquez nam voor Mexico enkele keren wraak. Een rode kaart kon niet uitblijven. Dat gebeurde vlak voor het einde van de reguliere speeltijd. Saviola was degene die hem kreeg wegens natrappen. Een minuut later kon ook recidivist Márquez naar de kleedmaker. Kansen waren er ook: zo trapte Zinha voor Mexico op de paal en kreeg de ingevallen Aimar een vrije schietkans.

In de verlenging werd er dan eindelijk gescoord. In de eerste helft opende Carlos Salcido voor Mexico de score, na een mooie rush. In het tweede bedrijf van de extra tijd was het Figueroa die met een scrimmage de Argentijnen weer langszij bracht. Tijdens de penaltyserie werd Osorio voor Mexico de zondebok. Bij een stand van 5-5 schoot hij op keeper Lux. Cambiasso schoot Argentinië naar de finale. Woensdag wordt de finale een Zuid-Amerikaans onderonsje. Gisteren kwalificeerde Brazilië zich al voor de eindstrijd.