Zoon Blair gaat stage lopen bij Republikeinen

Icoon politiek buitenland nieuwsEuan Blair, de 21-jarige zoon van de Britse premier Tony Blair, gaat stage lopen bij de Republikeinse partij van de Amerikaanse president George Bush. Euan heeft een onbetaalde stageplaats weten te bemachtigen bij de Republikeinse afgevaardigden in de Rules Commissie van het Huis van Afgevaardigden. Hij wordt assistent van de Republikein David Dreier.

Volgens stafmedewerkers van de Republikeinse partij is er op hoog niveau besloten over het vergeven van de gewilde stageplek. Mensen die normaal gesproken sollicitatiebrieven afhandelen kwamen er niet aan te pas, diplomaten op de Britse ambassade in Washington zouden daarentegen een actieve rol hebben gespeeld. Bronnen rond premier Blair ontkennen echter dat er sprake is van een voorkeursbehandeling.

Democraten in Washington hebben verbaasd gereageerd op het feit dat de zoon van de Britse Labourleider bij de Republikeinen gaat werken. Volgens de Britse krant The Sunday Telegraph is Euan Blair echter ook bezig te solliciteren naar een stage bij een Democratisch lid van het Congres.