Stoddart: "Boycot bij zware straf"

Minardi-teambaas Paul Stoddart waarschuwt dat de Formule 1-teams races kunnen gaan boycotten, als de teams aanstaande woensdag zwaar gestraft worden door de World Motor Sport Council (WMSC) voor hun gedrag tijdens de Amerikaanse Grand Prix op Indianapolis.

De bazen van de zeven teams die met Michelin rijden en geweigerd hebben deel te nemen aan de start van de race op Indianapolis, moeten zich woensdag verantwoorden voor de WMSC. Wilde geruchten doen de ronde over de mogelijke straffen die de teams zullen worden opgelegd, variërend van een geldboete tot voorwaardelijke schorsingen. BAR loopt zelfs meer risico, aangezien dat team al een voorwaardelijke schorsing te pakken had na de affaire rond de tweede benzinetank.

Paul Stoddart verklaarde op de Britse radiozender Five Live: "Het is beangstigend dat we gestraft kunnen worden terwijl de teams onschuldige slachtoffers waren, evenals Indianapolis Motor Speedway en de Amerikaanse publiek. In het slechtste geval krijgen we een buitengewoon zware straf en wordt de vraag: willen de teams dan nog wel racen?"

"Het uiteindelijke probleem met de banden was een slechte hechting tussen de wang en het loopvlak," legde Stoddart uit. "Ze hebben met een gecharterd vliegtuig andere banden laten invliegen, die hetzelfde probleem bleken te hebben. In mijn ogen was dat overmacht." Stoddart benadrukte dat op dat moment Max Mosley aan crisismanagement had moeten doen, "maar zoals gewoonlijk kregen we van Mosley een crisis in het management."