Toyota tevreden na testdagen

Toyota testte afgelopen week drie dagen op het circuit van Jerez met Jarno Trulli, Ricardo Zonta en Olivier Panis ter voorbereiding op de komende races. Ralf Schumacher werd uit voorzorg thuisgelaten, zodat hij kon herstellen van zijn crash die hij opliep in Indianapolis.

"Ralf heeft geen blijvende fysieke problemen overgehouden aan het incident van vorige week vrijdag in Indianapolis, maar we stellen de veiligheid van de coureur voorop. De medische staf van het team kwam tot de conclusie dat het verstandig zou zijn om Ralf een zo lang mogelijke herstelperiode te gunnen voor de race op Magny-Cours," aldus testingenieur Gerd Pfeiffer.

Over de testdagen was het team tevreden. "Het was een goede test en we hebben ontzettend veel werk verzet. We wilden vrijdag eigenlijk nog één configuratie voor de schokdempers uitproberen met Ricardo, maar we moesten eerder stoppen om een koelsysteem te vervangen. Hierdoor kon hij net geen honderd ronden rijden die dag, maar over de bijna 1300 kilometer die hij in drie dagen tijd heeft gereden, mogen we niet klagen.