Peter R. de Vries duikt in moord op Kennedy

SunChaser had ons via de nieuws-submit het volgende zelf geschreven bericht te melden:

Na zich te hebben bezig gehouden met onder andere Mabel Wisse Smit, de Heinekenontvoering en de Puttense Moordzaak stort Peter R. de Vries zich momenteel op de moord op John F. Kennedy. Dat vertelde presentator Mathijs van Nieuwkerk afgelopen week in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM.

Van Nieuwkerk had De Vries afgelopen week in de uitzending van TV3 en daarin hadden ze het over de misdaad van de vorige eeuw wat volgens De Vries de moord op Kennedy was, want onopgelost. De misdaadverslaggever gaf aan twee uitzendingen te gaan maken over die moordzaak. "Ik zei toen dat hij dan wel iets moest hebben wat we nog niet wisten, omdat hij daar anders geen aandacht aan zou besteden. Schoorvoetend vertelde De Vries toen over een tip die hij had gekregen. Deze zou kunnen leiden naar de echte moordenaar van John F. Kennedy. En de dader ligt meer voor de hand dan iedereen altijd heeft aangenomen."

Hoewel Lee Harvey Oswald nog steeds wordt gezien als de officiële moordenaar, wijzen de vele complottheoriën Oswald van de hand als dader. In de film JFK van Oliver Stone is zelfs iedereen verdacht behalve Oswald. Mocht De Vries de echte dader vinden, dan zal hij de Amerikaanse geschiedenis op zijn kop zetten.

-
Het moment van de aanslag op John F. Kennedy is dankzij de Zapruder-film te zien.
Het fragment met Van Nieuwkerk is na te luisteren op de site van Giel Beelen (uitzending 08:00 tot 09:00 vanaf minuut 41)