Coulthard heeft spijt van McLaren

David Coulthard heeft spijt van zijn overstap van Williams naar McLaren aan het einde van 1995. Hij denkt dat hij bij Williams wereldkampioen had kunnen worden.

De Schot verklaarde in de Engelse krant The Mail on Sunday: "Ik stond op de grid tijdens mijn eerste race voor McLaren en realiseerde me dat ik me had laten opkopen. Geld betekende toen waarschijnlijk meer voor me dan nu, maar je zou altijd moeten kiezen voor prestaties, niet voor geld." Coulthard baseert zijn uitspraken op het feit dat in 1996 en 1997 respectievelijk Damon Hill en Jacques Villeneuve wereldkampioen werden in een Williams. "Ik ga ervan uit dat ik, als ik bij Williams was gebleven, ook wereldkampioen was geworden."

Coulthard deed verder een boekje open over de teamorders, waarbij hij in twee races door McLaren bevolen werd om Mika Häkkinen te laten winnen. "Ik reed aan de leiding van de laatste race van 1997 en kreeg de order om Mika voorbij te laten. Ik heb vijftien rondes lang via de radio gediscussieerd met het team. In de eerste race van 1998 gebeurde het weer. Het waren twee races die ik had moeten winnen. Ik heb daar mee moeten leven en het stoort me nog steeds."