FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 juni 2005

[upd] Linkse activisten in Rotterdam opgepakt

In Rotterdam zijn vanmiddag 12 linkse actievoerders opgepakt. Het twaalftal was naar Rotterdam-Lombardijen gekomen om actie te voeren tegen een demonstratie die gericht was tegen de komst van een islamitisch gebedshuis.

Voor het protest tegen de moskee, die georganiseerd was door de extreem-rechtse Nationale Alliantie (NA), was een vergunning verleend. Leden van de Alliantie demonstreerden tegen de komst van een Surinaamse moskee in de wijk IJsselmonde. Volgens de NA ''moet de islamisering van Nederland worden gestopt voordat het te laat is en iedere Nederlander gedwongen zal worden zijn neus naar Mekka te richten.''

Linkse activisten, die op Samen tegen Racisme.nl hadden opgeroepen tot een tegengeluid jegens ''de neo-fascistische Nationale Alliantie'', mochten wel een tegendemonstratie houden, maar niet in de buurt van waar de NA haar protest hield. Zij mochten demonstreren op het Schouwburgplein in het centrum van de stad. De twaalf linkse activisten wilden toch naar het NA-protest, en werden daarom opgepakt. Enkele tientallen andere linkse activisten werden door de politie op een bus richting het centrum gezet.

De demonstratie van extreem-rechts tegen de moskee verliep volgens de politie probleemloos.

Update 23:22
Er blijken in totaal 44 linkse activisten te zijn gearresteerd. De al eerder genoemde 12 omdat ze niet op de afgesproken plaats wilden demonstreren. De 32 anderen werden in een bus op de A20 richting Amsterdam aangehouden.

Deze laatste groep had zich schuldig gemaakt aan een uit de hand gelopen protest bij de bajesboten in de Merwehaven. Linkse demonstranten hadden daar met stenen gegooid en gaten geknipt in de hekken. De activisten waren daar naar toe gegaan toen ze merkten dat ze niet in de buurt van de demonstratie van extreem-rechts konden geraken.

De organisatie van Samen tegen Racisme laat weten woedend te zijn over de arrestaties, die volgens hen ook nog eens hardhandig verliepen. Bij het politiebureau is geprotesteerd tegen ''deze schandalige praktijken''. Aan de actie werd onder meer deelgenomen door Ineke Palm (voorzitter SP Rotterdam), Mohamed Rabbae (oud-lijsttrekker GroenLinks), Brahim Bourzik (raadslid Rotterdam), Pepijn Brandon (Internationale Socialisten) en Miriyam Aouragh (Samen Tegen Racisme).

Samen Tegen Racisme, dat samen met een aantal Rotterdamse (migranten-)organisaties het protest organiseerde, noemt het ''een schande dat burgers die tegen racisme willen protesteren van de straat worden geslagen door de politie, terwijl een nazi-organisatie als de Nationale Alliantie vrij baan krijgt en zelfs door de politie beschermt wordt om zijn verwerpelijke en gewelddadige ideologie te verspreiden''. De organisatie heeft aangekondigd alles in het werk te zullen stellen om het ''schandalige'' politieoptreden aan te klagen.

Kerkduifie wint Grote Prijs van Le Mans

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Dordrechtse postduif Kerkduifie is winnaar geworden van de Grote Prijs van Le Mans, de grootste duivenrace ooit. Kerkduifie deed zeven uur en 46 minuten over het traject van de Franse stad Le Mans naar haar thuishok in Dordrecht, wat een gemiddelde van 68,1 kilometer per uur betekende.

De race werd vandaag gehouden ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Postduivenorganisatie (NPO). Maar liefst 121.000 duiven van in totaal 30.000 duivenmelkers namen aan de wedstrijd deel. De 2-jarige Kerkduifie eindigde slechts achttien seconden voor Muggie, een hokgenoot van haar. De andere vogels finishten op ruime afstand.

Katie toch niet zo lief

Katie Holmes, die we natuurlijk vooral kennen van Dawson's Creek is toch niet zo lief als ze lijkt. Al eerder brak ze haar verloving af met acteur Chris Klein, en nu blijkt haar gehypte relatie met Tom Cruise niet geheel echt te zijn geweest. Holmes schijnt te hebben toegegeven dat alle enthousiaste verliefdheid gespeeld was. Wat natuurlijk te verwachten viel, aangezien zowel Cruise als Holmes een blockbuster op stapel hebben staan. Nu Katie dus geen moeite lijkt te hebben met liegen tegen haar fans, is haar vermeende maagdelijkheid nog het enige wat haar een 'onschuldig' imago lijkt te geven.

Door Together Alone in de submit

'Verband tussen gekte en genialiteit'

sjorti en Botje96 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsMichael Fitzgerald, een Ierse expert, beweert dat er een verband bestaat tussen genialiteit en het hebben van een psychiatrische aandoening. Volgens de betreffende professor hebben zeker 21 bekende mensen aan het syndroom van Asperger geleden. Hierbij gaat het onder andere om mensen als Beethoven, George Orwell en Einstein. Fitzgerald baseert zijn uitspraak op biografieën en getuigenissen over de 21 beroemdheden.

In de afgelopen dertig jaar heeft de professor meer dan 900 mensen onderzocht die het zogenoemde syndroom van Asperger hadden. Dit syndroom heeft vaak negatieve invloed op de sociale ontwikkeling van een persoon, maar juist positieve invloed op het gebied van intellect. Zo kunnen mensen die aan Asperger lijden geniaal op een bepaald vlak zijn.

Naast Beethoven, Orwell en Einstein leden ook de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, de filosoof Immanuel Kant en schrijver/wiskundige Lewis Carroll (auteur van Alice in Wonderland) aan het betreffende syndroom. Volgens de Ierse professor zijn "Asperger en creativiteit (...) twee zijden van dezelfde munt, het één kan niet zonder het ander".

Uitslagen Dag 2 WK -20

Op dag twee van het WK voor spelers onder de 20 jaar waren er weer enkele verrassingen.

Zo verloor Turkije verrassend met 1-2 van China, nadat Zhao in de vijfde minuut van de blessuretijd de winnende treffer scoorde.

Ook een van de favorieten voor de titel, Argentinie, ging onderuit. De Verenigde Staten waren met 1-0 te sterk, Man of the Match was Barrett die in de 38e minuut van de wedstrijd het enige doelpunt maakte.

Groep B

Turkije - China 1-2
22' Tan 0-1
84' Gulec 1-1
90'+5 Zhao 1-2

Oekraine - Panama 3-1
20' Aliev 1-0
22' Aliev 2-0 penalty
26' Arzjanaov 2-1 e.d
32' Fesjtsjoek 3-1

Stand Poule B:

1Oekraine110033-1
2China110032-1
3Turkije100101-2
4Panama100101-3

Groep C

Spanje - Marokko 3-1
28' LIorente 1-0
51' Molinero 2-0
71' Silva 3-0
84' Doulyazal 3-1 penalty

Honduras - Chilli 0-7
11' Parada 0-1
30' Fuenzalida 0-2
53' Fuenzalida 0-3
67' Fernandez 0-4
69' Jara 0-5
71' Parada 0-6
77' Fuenzalida 0-7

Stand Poule C:

1Chilli110037-0
2Spanje110033-1
3Marokko100101-3
4Honduras100100-7

Groep D

Argentinie - Verenigde Staten 0-1
38' Barrett 0-1

Bijz : In de 71e minuut van de wedstrijd mist Adu namens de VS een penalty.

Duitsland - Egypte 2-0
75' Adler 1-0
90' Matip 2-0

Rood : Shahat, Mahmoud (beiden Egypte)

Stand Poule D:

1Duitsland110032-0
2Verenigde Staten110031-0
3Argentinie100100-1
4Egypte100100-2

Amsterdam Admirals winnen World Bowl

Icoon Sport nieuwsIn een zeer spannende wedstrijd hebben de Amsterdam Admirals in de LTU Arena in Dusseldorf voor het eerst in de historie de World Bowl American Football gewonnen door Berlin Thunder met 27-21 te verslaan. In de hoogste Europese competitie liet de Nederlandse club vijf Duitse teams achter zich.

De Admirals begonnen uitstekend aan de wedstrijd en liepen dan ook eenvoudig weg naar 17-0 door twee touchdown passes van MVP Kurt Kittner en een fieldgoal door Snyder, voordat Berlin er vlak voor halftime 17-7 van maakte. Na de pauze begonnen de spelers van de Amsterdam Admirals weer goed aan het derde kwart, want door een touchdown van Smith en een fieldgoal van wederom Snyder liep men uit naar 27-14, aangezien Flowers namens Berlin Thunder in de tussentijd een touchdown had gescoord.

Wie dacht dat de wedstrijd over was, kwam bedrogen uit. Thunder kwam terug tot 27-21 en vooral de laatste seconden van de wedstrijd waren bloedstollend spannend. Vijf seconden voor het einde was het uiteindelijk Admirals-speler Lejeune die in de Amsterdamse endzone de bal voor de grijpgrage handen van Berlin-speler Redd wegsloeg en daarmee de winst voor de Amsterdam Admirals veilig stelde.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!

Dieven laten gouden medaille liggen

Icoon opmerkelijk nieuwsAfgelopen week werd Gal Fridman, een Israëlische windsurfer, bestolen van een van zijn Olympische plakken. Dieven waren blijkbaar niet goed op de hoogte van de waarde van de verschillende medailles, want ze namen niet de gouden, maar alleen de bronzen medaille mee.

De dieven hadden vorige week de brandkast met de medailles erin gestolen uit het huis van de ouders van de Olympisch kampioen windsurfen. Later werd de brandkast door een meisje teruggevonden aan de kant van de weg. Tot Fridmans grote verbazing bleek zijn in 1996 in Atlanta gewonnen bronzen medaille gestolen, terwijl zijn gouden medaille, die hij vorig jaar in Athene had gewonnen, niet was meegenomen door de dieven.

Sprintzege Eisel in Zwitserland

Bernhard Eisel heeft de eerste etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. In de massasprint klopte hij onder meer Tom Boonen.

De 24-jarige Oostenrijker verraste in de sprint Boonen. De Belg werd gehinderd door Paolo Bettini, die in de laatste kilometer een massaspurt probeerde te ontlopen door een venijnige aanval te plaatsten. Deze werd echter snel teniet gedaan en Eisel, van de fdjeux.com-ploeg, mocht met de bloemen zwaaien. Wrolich werd derde.

De Ronde van Zwitserland is samen met de Dauphiné Libéré de ideale voorbereidingskoers op de Tour de France. Vele toppers doen mee in het viertalige land: Ullrich, Beloki, Cancellara, Julich, Mayo en Valverde zijn slechts enkele voorbeelden. In de afgelopen jaren begon de ronde met een proloog, maar in deze editie stond als eerste beproeving een vlakke etappe op de rol: tussen Schaffhouse en Weinfelden over 170 kilometer.

Gregory Rast was de aanvaller van de dag. Hij reed meer dan honderd kilometer alleen in de aanval. De Zwitserse kampioen werd echter op dertig kilometer van de meet weer ingerekend. Wel wordt hij de eerste bergkoning. In de plaatselijke ronde probeerden Valverde en Aebersold nog even weg te komen, maar het peloton liet niet begaan. De logische uitkomst was een massasprint, die dus door Eisel werd gewonnen.

Morgen is er meteen al een eerste krachtmeting voor Ullrich en de andere klassementsrenners. Dan is er namelijk een tijdrit over 36 kilometer in Weinfelden. Uiteraard mag Eisel dan in de leiderstrui starten.


Uitslag 1e etappe:
1. Bernhard Eisel (Oos) 4.00.07
2. Tom Boonen (Bel) + z.t.
3. Peter Wrolich (Oos) + z.t.
4. Paolo Bettini (Ita) + z.t.
5. Bradley McGee (Aus) + 0.03


Klassement na 1 etappe:
1. Bernhard Eisel (Oos) 3.59.57
2. Tom Boonen (Bel) + 0.04
3. Peter Wrolich (Oos) + 0.06
4. Paolo Bettini (Ita) + 0.10
5. Michael Albasini (Zwi) + 0.12

'Opa' Sheringham verlengt contract bij West Ham

Teddy Sheringham heeft nogmaals voor één seizoen bijgetekend bij West Ham United. Dit ondanks het feit dat de spits volgend jaar veertig wordt.

Ondanks zijn gevorderde leeftijd is ‘Sherry’ nog allerminst versleten. Vorig seizoen werd hij uitgeroepen tot beste speler van het Championship, de Engelse eerste divisie. Met zijn twintig goals droeg hij ook bij aan de promotie van ‘The Hammers’.

Sheringham verheugt zich op weer een jaartje in de Premier League: ”Het is een grote gelegenheid om weer in het Premiership te spelen. Het was een droom van me toen ik hier kwam om de club terug te helpen in het Premiership.”

Het is de vraag of Sheringham ooit de oudste speler wordt in de Engelse hoogste klasse. Die eer is nog weggelegd voor John Burridge. Hij keepte op zijn 43e nog voor Manchester City.

Kunstenaar maakt zeep van Berlusconi's vet

Icoon Weird nieuwsDe Italiaanse kunstenaar Gianni Motti exposeert op een tentoonstelling in het Zwitserse Basel met een stuk zeep. Niet echt bijzonder, zult u denken, echter Motti beweert dat de zeep gemaakt is van menselijk vet, afkomstig van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Volgens de 47-jarige Motti verkreeg hij het vet via een medewerker van een kliniek in Lugano, waar Berlusconi liposuctie en een face-lift onderging. "Het was een gumachtige massa en het stonk verschrikkelijk, als verrotte boter of oude olie", verklaarde de kunstenaar tegenover de media.

Motti noemde het werk 'Mani Pulite' (Schone Handen), hetgeen behalve een verwijzing naar Italiaanse maffia-structuren ook gezien mag worden als een persoonlijke visie op de politiek van de Italiaanse premier. "Ik kreeg het idee omdat zeep gewoonlijk wordt gemaakt van varkensvet, en ik me bedacht hoeveel meer passend het zou zijn als mensen hun handen wassen met een stukje Berlusconi", zegt Motti.

Lijkt je dat wel wat dan zul je daar flink voor moeten lappen. Het kunstwerk is te koop voor 10.000 Engelse pond, zo'n 15.000 euro.

Een stukje Berlusconi
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi

Botero wint koninginnenrit Dauphiné

Santiago Botero heeft de zesde etappe in de Dauphiné Libéré. Inigo Landaluze blijft ondanks fors tijdverlies toch leider in de voorbereidingsronde op de Tour.

Met enkele flinke beklimmingen was het vandaag een ideale dag voor de topfavorieten om hun benen te testen. Het peloton, dat op de beklimmingen flink werd uitgedund, liet de vluchters, met onder andere Joost Posthuma, niet te ver voor geraken en pakte ze voor de laatste beklimming weer terug.

Op de laatste klim, de Joux Plane, ging Santiago Botero op jacht naar tijdswinst. De winnaar van de tijdrit eerder deze week hoopte met zijn aanval genoeg tijd te pakken op Inigo Landaluze om de leiding in het algemeen klassement over te nemen. Lance Armstrong reed met onder andere Alexander Vinokoerov en Levi Leipheimer een gelijkmatiger tempo omhoog en counterde Vinokourov toen die dreigde weg te rijden.

In de afdaling sprong Botero weg bij medevluchter David Moncoutié en wist zo de etappe te winnen. Voor de leiding in het algemeen klassement kwam hij echter 47 seconde tekort.

Uitslag zesde etappe:
1. Santiago Botero (Col) 4.30.54
2. David Moncoutié (Fra) + 0.23
3. Francisco Mancebo (Spa) + 0.52
4. Christophe Moreau (Spa) + 0.57
5. Marzio Bruseghin (Ita) + 2.27

Algemeen klassement:
1. Inigo Landaluze (Spa) 25.16.26
2. Santiago Botero (Col) + 0.49
3. Levi Leipheimer (VS) + 1.16
4. Lance Armstrong (VS) + 1.37
5. Aleksandr Vinokoerov (Kaz) + 1.40

Voormalige Hengelose disco uitgebrand

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Overijsselse Hengelo is vandaag het gebouw van de voormalige discotheek Groothuis volledig uitgebrand. Volgens een woordvoerder van de politie is het nog niet duidelijk wat de brand veroorzaakt heeft. De brandweer was enkele uren bezig het vuur te blussen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Het gebouw aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo stond al enkele jaren leeg. Groothuis, dat net buiten de binnenstad van de Twentse stad ligt, was jarenlang een begrip in de wijde omgeving, maar moest in 2000 haar deuren sluiten omdat de veiligheid niet zou zijn gegarandeerd. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. Het gebouw wordt als verloren beschouwd.

Dancing Groothuis in Hengelo uitgebrand
Het gebouw stond in lichterlaaie (© Martin Bakker)

ATi: Xbox 360 krachtiger dan PS3

In een interview met de website bit-tech heeft ATi Developer Relations Manager Richard Huddy wat details uit de doeken gedaan over de Xbox 360 en de rol van ATi binnen het geheel.

Onder andere vertelde hij dat de GPU vele voordelen had boven de PS3 in de vorm van bijv. Unified Shader Architecture (ipv gescheiden vertex/pixel engines) wat de Xbox 360 een stuk krachtiger zou moeten maken (de GPU kan immers naar behoefte de engines iets laten doen ipv dat ze dedicated zijn).

Omdat de hardware van de Xbox 360 niet compatible is met die van de originele Xbox en er in het begin van de development geen rekening gehouden werd met eventuele backwards compatibility gebruikt de Xbox 360 software-emulatie voor backwards compatibility. Wanneer de emulators af zijn zullen ze of pre-loaded zijn op de Xbox 360 harde schijven of te downloaden zijn via Xbox live.

Huddy legde eveneens uit waarom volgens hem de clockspeed van de GPU's van de PS3 en Xbox 360 (550MHz vs. 500MHz) volgens hem niet betekenen dat de PS3 krachtiger zal zijn. De unified shader architecture zou volgens hem het belangrijkste verschil zijn tussen de twee en zou de strijd op grafisch vlak in het voordeel van de Xbox 360 moeten beslissen.

Het originele interview is hier te vinden.

Gemiddeld topinkomen stijgt met 13 procent

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuwsGemiddeld zijn topmanagers in Nederland vorig jaar er zo'n 13 procent op vooruit gegaan wat betreft salaris. Dit concludeert de Volkskrant, die zelf onderzoek hierover heeft gedaan onder bijna 200 bedrijven. De bestbetaalde topmanagers zijn momenteel te vinden bij Unilever (3 miljoen euro gemiddeld) en Ahold (2,1 miljoen euro).

Uit de resultaten van het onderzoek is verder te lezen dat in de afgelopen vijftien jaar het salaris van topmanagers maar liefst drie keer zo hoog is geworden. Ter vergelijking: de CAO-lonen stegen in dezelfde periode met 45 procent.

Het blijkt dat vooral bedrijven die beursgenoteerd zijn grote stijgingen vertonen bij topinkomens. De topman van Shell, Jeroen van der Veer, kreeg bijvoorbeeld 123 procent meer dan in 2003. Ook aan topmanager Ben Noteboom van het uitzendbureau Randstad werd een riante salarisverhoging toegekend; hij kreeg vorig jaar anderhalf keer zoveel overgemaakt dan in het jaar daarvoor. Dit komt neer op 1,3 miljoen euro.

A'dam Admirals winnen World Bowl

In een zeer spannende wedstrijd hebben de Amsterdam Admirals in de LTU Arena in Dusseldorf voor het eerst in de historie de World Bowl gewonnen door Berlin Thunder met 27-21 te verslaan.

De Admirals begonnen uitstekend aan de wedstrijd en liepen dan ook eenvoudig weg naar 17-0 door twee touchdown passes van MVP Kurt Kittner en een fieldgoal door Snyder, voordat Berlin er vlak voor halftime 17-7 van maakte.

Na de pauze begonnen de spelers van de Amsterdam Admirals weer goed aan het derde kwart, want door een touchdown van Smith en een fieldgoal van wederom Snyder liep men uit naar 27-14, aangezien Flowers namens Berlin Thunder in de tussentijd een touchdown had gescoord.

Wie dacht dat de wedstrijd over was, kwam bedrogen uit. Thunder kwam terug tot 27-21 en vooral de laatste seconden van de wedstrijd waren bloedstollend spannend. Vijf seconden voor het einde was het uiteindelijk Admirals-speler Lejeune die in de Amsterdamse endzone de bal voor de grijpgrage handen van Berlin-speler Redd wegsloeg en daarmee de winst voor de Amsterdam Admirals veilig stelde.

Trein grijpt vrouw op fiets in Heiloo

In Heiloo is aan het begin van de middag een 83-jarige vrouw met haar fiets op de Stationsweg onder de trein gekomen. Ze werd met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar ze kort na aankomst overleed.

De vrouw reed het spoor over aan de linkerkant van het fietspad bij de Stationsweg, terwijl zij gezien de richting die ze opging, aan de rechterkant had moeten fietsen. Momenteel wordt er daar echter flink gebouwd, wat de situatie nogal onduidelijk maakt. Aan de kant waar de vrouw het spoor passeerde staan (nog) geen werkende slagbomen, omdat het fietsverkeer normaal gesproken van de andere kant komt.

De vrouw kan ook in verwarring zijn gebracht omdat er juist net een slagboom was geplaatst om ook fietsverkeer tegen te houden wat vanaf de 'verkeerde' kant komt. Helaas was die nog niet in werking en stond die spoorboom open (omhoog vastgebonden). Wel brandde het rode licht, was een belsignaal te horen en waren de overige bomen gesloten.

Vanwege het ongeval was de spoorverbinding tussen Alkmaar en Amsterdam vanmiddag een tijd vertraagd.

Uitslag kwalificatie GP Canada

Jenson Button heeft de pole position gepakt voor de Grand Prix van Canada. Het is de tweede pole position van de Brit. Even verrassend was de tweede startplaats van Michael Schumacher. De Renaultcoureurs mogen morgen vanaf de tweede rij starten.

Jenson Button, die vanwege zijn tiende plaats op de Nürburgring vrij vroeg zijn ronde moest rijden, was meer dan twee tienden sneller dan de Ferrari van Schumacher. Rubens Barrichello, in de andere Ferrari, moet achteraan starten omdat hij in zijn outlap zijn motor opblies.

Christijan Albers was erg snel in zijn Minardi en wist zich op de vijftiende plaats te kwalificeren. Hij wist niet alleen zijn teamgenoot achter zich te laten, maar ook beide Jordans en de Red Bull van Christian Klien.

McLaren Mercedes kon haar goede vorm van de vrije trainingen niet vasthouden. Juan Pablo Montoya pakte de vijfde plaats, maar Kimi Räikkönen moest genoegen nemen met een zevende startplek.

Uitslag kwalificatie en startopstelling GP Canada:

Pos.CoureurTeamTijd
1 Jenson ButtonBAR Honda  1:15.217
2 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:15.475
3 Fernando AlonsoRenault F1  1:15.561
4 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:15.577
5 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes  1:15.669
6 Takuma SatoBAR Honda  1:15.729
7 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:15.923
8 Jacques VilleneuveSauber Petronas  1:16.116
9 Jarno TrulliToyota F1  1:16.201
10 Ralf SchumacherToyota F1  1:16.362
11 Felipe MassaSauber Petronas  1:16.661
12 David CoulthardRed Bull Racing  1:16.890
13 Nick HeidfeldBMW Williams F1  1:17.081
14 Mark WebberBMW Williams F1  1:17.749
15 Christijan AlbersMinardi F1  1:18.214
16 Christian KlienRed Bull Racing  1:18.249
17 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix  1:18.664
18 Tiago MonteiroJordan Grand Prix  1:19.034
19 Patrick FriesacherMinardi F1  1:19.574
- Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  Geen tijd

MotoGP: Gibernau grijpt pole op thuiscircuit

Sete Gibernau heeft op zijn thuiscircuit het ronderecord verbroken om de pole position voor de race van morgen te pakken met een 1:42.337.

Gibernau versloeg hiermee zijn teamgenoot Marco Melandri die vanaf plek twee start. Valention Rossi start met zijn Yamaha vanaf de derde plek. Tijdens de race van morgen worden temperaturen van rond de dertig graden verwacht. Gibernau over de omstandigheden: "We doen het wat beter ten opzichte van voorgaande GP’s. Maar het kan altijd beter, we hebben namelijk niet getest in deze omstandigheden en alle data is nieuw en moet door het team worden bekeken."

In de 250cc zorgde Daniel Pedrosa voor de tweede Spaanse pole position na die van Gibernau. De leider in het kampioenschap was daarmee sneller dan Lorenzo en Porto. Pedrosa: "We hadden vandaag en gisteren veel problemen met de motor. Maar we hebben een aantal dingen veranderd en dat ging goed voor de kwalificatie. We weten niet of deze veranderingen genoeg zijn om de race te kunnen winnen."

Mika Kallio pakte met zijn KTM de pole position in de 125cc klasse. Hij versloeg daarmee Mattia Pasini en Simoncelli op plek twee en drie. Kallio: "Het was erg lastig maar ik ben blij dat ik na mijn ongeluk op Mugello nu weer op pole postion sta."

Uitslag kwalificatie MotoGP

plaatsnaammerktijdachterstand
1.S. GibernauHonda1:42.377
2.M. MelandriHonda1:42.390+0.053
3.V. RossiYamaha1:42.723+0.386
4.M. BiaggiHonda1:42.756+0.419
5.N. HaydenHonda1:42.847+0.510

Uitslag kwalificatie 250 cc

plaatsnaammerktijdachterstand
1.D, PedrosaHonda1:46.238
2.J. LorenzoHonda1:46.617+0.379
3.S. PortoAprilia1:46.706+0.468

Uitslag kwalificatie 125 cc

plaatsnaammerktijdachterstand
1.M. KallioKTM1:51.451
2.M. PasiniAprilia1:51.515+0.054
3.M. SimoncelliAprilia1:51.562+0.111

Geweld tegen Iraaks gezin Roelofarendsveen

THC1 had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen nacht is een 20-jarige inwoner van het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen opgepakt die vermoedelijk de voordeur van een huis van een Iraaks gezin in die plaats in brand heeft gestoken. Het allochtone gezin wordt al geruime tijd geterroriseerd door jongeren uit de omgeving. In verband daarmee werden in maart al elf jongeren tussen de 14 en 20 jaar uit Alkemade, waar Roelofarendsveen onder valt, aangehouden wegens vernielingen en openbare geweldpleging. Ze richtten die vooral tegen inwoners van allochtone afkomst en met name tegen het Irakese gezin.

Het gezin uit Irak, met kinderen, wordt al sinds november 2004 door autochtone jeugd getreiterd. Om 01.00 uur vannacht werd hun deur in brand gestoken terwijl alle leden van het gezin in huis aanwezig waren. Ze hebben de brand spoedig ontdekt en konden het vuur snel blussen. De politie onderzoekt of er meer mensen betrokken zijn bij de brandstichting.

Politie arresteert koe na doodslag

Icoon Weird nieuwsDe politie in de miljoenenstad Lagos in Nigeria heeft een koe gearresteerd die de afgelopen week een op straat urinerende buschauffeur op de hoorns nam en doodde. De Afrikaanse koe verwondde tevens verschillende omstanders.

"De koe raakte over haar toeren, rende op de buschauffeur af en ramde hem tegen de grond. Pogingen om de man te reanimeren waren tevergeefs", vertelde een woordvoerder van de politie donderdag. Ooggetuigen wilden dat de agenten het beest doodschoten, maar een politiechef beval de arrestatie van het moordlustige dier. In afwachting van duidelijkheid over de eigenaar wordt de koe vastgehouden op een politiebureau.

Man geeft misbruik honderd kinderen toe

Een 32-jarige kinderverzorger uit het Duitse Hannover heeft bekend honderd kinderen te hebben misbruikt die aan hem waren toevertrouwd. De politie zal alle honderd slachtoffers verhoren.

De man, die in een kinderdagverblijf werkte, werd gisteravond aangehouden. Tot nu toe is het van vijf kinderen zeker dat ze zijn misbruikt door de man. De politie denkt nog enkele maanden met het onderzoek bezig te zijn. "Het is moeilijk te begrijpen dat geen van de kinderen dit in de loop der jaren ruchtbaar heeft gemaakt", aldus de politie, die de man op het spoor kwam na een anonieme tip.

Barça voorlopig uitgewinkeld

FC Barcelona-trainer Frank Rijkaard verwacht geen grote aankopen meer deze zomer.

Deze week presenteerde FC Barcelona zowel Mark van Bommel als Santi Ezquerro (van Athletic de Bilbao). Voor Rijkaard is dat voorlopig genoeg, ondanks de vroegtijdige eliminatie in de Champions League: ”We hebben verloren in de achtste finales van de Champions League, maar dat was een grote ervaring en grote les voor de spelers. Ze kunnen er van leren en zich verbeteren. Dit resultaat betekent niet dat we nog meer nieuwe spelers moeten kopen.”

Vorig jaar was Barça nog de protagonist op de transfermarkt in Spanje. Met aankopen als Eto’o, Deco, Larsson en Giuly wist het na zes jaar de Spaanse titel weer eens te veroveren.


Jaarlijks miljard euro aan versproducten weggegooid

Per jaar gooien bedrijven en consumenten circa een miljard euro aan versproducten, waaronder groente en vlees, weg wegens derving. Dat is zo'n 35 procent van de totale omzet. Dit blijkt uit een onderzoek van de stichting Agro Keten Kennis (AKK) in samenwerking met het onderzoeksbureau WUR Agrotechnology & Food Innovations van de universiteit van Wageningen.

Omgerekend zou de totale hoeveelheid weggegooid voedsel neerkomen op een miljoen kubieke meter, of vijfhonderd volle supermarkten op jaarbasis. Een groot deel, zo'n 20 tot 25 procent, gaat al verloren bij de producenten en toeleveranciers zelf. Het betreft dan producten die zijn afgekeurd of beschadigd tijdens het transport. Tevens kan een mislukte oogst leiden tot derving.

Ook in de winkels zelf gaat zo'n 2 tot 6 procent van de producten verloren. En de consumenten gooien ongeveer 135 kilo aan versproducten per jaar per persoon weg. Waarmee ook zij een grote bijdrage leveren de derving. Volgens deskundigen kan het probleem deels opgelost worden door het gebruik van nieuwe, verbeterde verpakkingsvormen.

Roda JC haalt verdediger Voigt

Roda JC heeft zich versterkt met de Duitser Alexander Voigt. Hij is afkomstig van 1.FC Köln.

Op die manier wordt Voigt herenigd met zijn oude trainer Huub Stevens. Die had dan ook aangedrongen op de komst van de Duitser, die in Keulen geen nieuw contract kreeg aangeboden.

Volgens Stevens is Voigt multifunctioneel: ”Hij kan als linksachter, defensieve middenvelder en centrale verdediger fungeren.” Voigt is 27 jaar en speelt al vanaf 1998 in Keulen. In totaal speelde hij bijna tweehonderd wedstrijden voor 1.FC Köln.

Na Vasiljevic, Castro en Van den Ouweland is Voigt de vierde aankoop van de club uit Kerkrade.

Karlovic naar finale op Queens

Ivo Karlovic heeft de finale op Queens bereikt. Hij versloeg de Zweed Thomas Johansson in twee sets.

De Kroaat begint zeer goed aan zijn eerste halve finale ooit op de ATP-Tour. Hij brak meteen de Zweed. Tegen Karlovic is het niet handig om te worden gebroken, want de man serveert als een robot. De reus uit Kroatië won dan ook met 6-4 de eerste set.

Johansson werkte daarna een gedegen tweede set af, maar kon nooit de service van Karlovic bedreigen. Het gevolg was een tie-break. Na één wedstrijdpunt te hebben weggewerkt, capituleerde Johansson op het tweede wedstrijdpunt. Karlovic sloeg twintig aces en kreeg slechts één breakkans tegen. Hij is zeker één van de outsiders op Wimbledon. Deze week verloor hij nog geen set op Queens.

Morgen neemt de hardhitter het op tegen Andy Roddick. De Amerikaan gaat voor zijn derde achtereenvolgende titel op Queens.

Uitslag 4e vrije training GP Canada

Ook de vierde vrije training voor de Grand Prix van Canada werd gedomineerd door McLaren en Renault. Räikkönen zette de snelste tijd neer, gevolgd door Alonso, Montoya en Fisichella.

Uitslag vierde vrije training GP Canada:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes 1:14.232 12
2 Fernando Alonso Renault F1 1:14.670 15
3 Juan Pablo Montoya McLaren Mercedes 1:14.745 13
4 Giancarlo Fisichella Renault F1 1:14.746 19
5 Takuma Sato BAR Honda 1:14.883 16
6 Ralf Schumacher Toyota F1 1:15.280 12
7 Jenson Button BAR Honda 1:15.282 13
8 Michael Schumacher Scuderia Ferrari 1:15.316 13
9 Nick Heidfeld BMW Williams F1 1:15.723 11
10 Mark Webber BMW Williams F1 1:15.894 14
11 Rubens Barrichello Scuderia Ferrari 1:15.995 14
12 Felipe Massa Sauber Petronas 1:16.020 13
13 Jarno Trulli Toyota F1 1:16.063 8
14 David Coulthard Red Bull Racing 1:16.341 15
15 Jacques Villeneuve Sauber Petronas 1:16.355 13
16 Christian Klien Red Bull Racing 1:16.355 15
17 Narain Karthikeyan Jordan Grand Prix 1:17.215 12
18 Tiago Monteiro Jordan Grand Prix 1:17.618 19
19 Patrick Friesacher Minardi F1 1:17.621 13
20 Christijan Albers Minardi F1 1:17.725 14

Strandgangers Portugal belaagd door 500 jongeren

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Strandgangers van een populair strand bij de Portugese hoofdstad Lissabon werden gisteren belaagd door een groep van ongeveer vijfhonderd criminelen. Talrijke badgasten werden beroofd van hun spullen en er brak grote paniek uit op het strand.

Ooggetuigen meldden dat de dieven zich agressief en gewelddadig gedroegen. Het gaat om een groep jongeren tussen de twaalf en twintig jaar, afkomstig uit de arme woonwijken van Lissabon.

De politie zette zestig agenten in om de situatie in de hand te krijgen en er moesten waarschuwingsschoten gelost worden. Vijf personen, waaronder twee politieagenten, raakten lichtgewond. In totaal konden vier verdachten worden opgepakt.

Alle deelnemers albatros-race omgekomen

sjorti had ons via de nieuws-submit te melden:

Zeventien albatrossen die er door onderzoekers op uit werden gestuurd in het kader van een wetenschappelijk experiment, zijn allemaal omgekomen tijdens hun vlucht. De beesten zijn waarschijnlijk het slachtoffer geworden van het doel van het experiment. De onderzoekers wilden met behulp van de vlucht vaststellen welke gevaren de dieren op hun weg tegenkomen.

Een maand na het begin van de overtocht hebben de organisatoren van de race geconstateerd dat alle deelnemers hoogstwaarschijnlijk boven de Indische Oceaan om het leven zijn gekomen.

Roddick op koers voor derde winst Queens

De Amerikaan Andy Roddick ligt op koers om voor de derde opeenvolgende keer het grastoernooi van Queens op zijn naam te schrijven. In de halve finale versloeg Roddick Radek Stepanek in drie sets, setstanden waren 6-3, 2-6 en 6-2.

"Hij had me even in een houdgreep," zei Roddick over de verloren tweede set. "Ik moest mezelf weer even in gang trekken. In de volgende set speelde ik op mijn best."

In de finale zal de Amerikaan het moeten opnemen tegen de winnaar uit de andere halve finale tussen de Zweed Thomas Johansson en Ivo Karlovic.

Ierse premier ziet er graag goed uit

De Ierse premier Bertie Ahern (foto) blijkt veel over te hebben voor een goed verzorgd uiterlijk. Sinds zijn aantreden in 1997 heeft de 53-jarige minister-president op kosten van de Ierse belastingbetaler 167.000 euro besteed aan schoonheids-specialisten. Omgerekend is dit zo'n 550 euro per week.

Daarnaast draagt Ahern vrijwel dagelijks make-up om er jonger, fitter en gezonder uit te zien, aldus een visagist die de premier behandeld heeft.

Het bericht over het schoonheidsgevoel van de premier werd gisteren naar buiten gebracht door de Ierse krant 'The Irish Independent'. Het kantoor van Ahern heeft het verhaal bevestigd.

Uitslag 3e vrije training GP Canada

Renault beheerste de derde vrije training voor de Grand Prix van Canada. Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella zetten de snelste tijden neer, gevolgd door Räikkönen en een opvallend goed presterend BAR.

Uitslag derde vrije training GP Canada:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 Fernando Alonso Renault F1 1:15.582 13
2 Giancarlo Fisichella Renault F1 1:15.758 8
3 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes 1:15.826 9
4 Takuma Sato BAR Honda 1:16.109 10
5 Jenson Button BAR Honda 1:16.386 5
6 Mark Webber BMW Williams F1 1:16.463 9
7 Michael Schumacher Scuderia Ferrari 1:16.538 9
8 Nick Heidfeld BMW Williams F1 1:16.569 8
9 Juan Pablo Montoya McLaren Mercedes 1:16.749 8
10 Felipe Massa Sauber Petronas 1:16.816 5
11 Ralf Schumacher Toyota F1 1:16.999 9
12 Jarno Trulli Toyota F1 1:17.441 5
13 Jacques Villeneuve Sauber Petronas 1:17.469 6
14 Christian Klien Red Bull Racing 1:17.595 9
15 Rubens Barrichello Scuderia Ferrari 1:17.908 10
16 David Coulthard Red Bull Racing 1:17.992 9
17 Narain Karthikeyan Jordan Grand Prix 1:18.338 11
18 Tiago Monteiro Jordan Grand Prix 1:18.710 15
19 Patrick Friesacher Minardi F1 1:21.031 14
20 Christijan Albers Minardi F1 1:21.882 7

Speculaties Danica Patrick naar BAR

Haar sterke optreden bij de Indy 500 leverde al een positief statement van Michael Schumacher op, maar nu heeft ook sportief directeur van BAR, Gil de Ferran, laten weten dat hij wel interesse heeft in Danica Patrick.

Danica rijdt voor Panoz-Honda in de IRL en Honda is voor meer dan 50% eigenaar van het BAR-F1 team. Oud-champcar coureur en thans sportief directeur BAR, Gil de Ferran, liet weten: "Ik heb haar een paar keer ontmoet en het is een fantastisch persoon, commercieel gezien is ze erg interessant, ook omdat ze er goed uitziet."

Het lijkt erop dat 'silly season' vroeg begint dit jaar: "We bekijken de mogelijkheden, dat is alles wat ik kan zeggen," aldus De Ferran. Er gaan al speculaties dat Danica later dit jaar gaat testen voor het BAR team.


Maakt Danica Patrick de overstap naar de F1?

Federer naar finale in Halle

De Zwitser Roger Federer heeft zich geplaatst voor de finale van het toernooi in het Duitse Halle. De nummer een van de wereld was in de halve finale met 6-4 en 7-6 te sterk voor de Duitser Tommy Haas.

Op gras is de Zwitser nu 28 wedstrijd op rij ongeslagen, alleen de Zweed Bjorn Borg was ooit met 41 opeenvolgende zeges succesvoller.

Eenvoudig was de overwinning op Haas niet. De Duitser liet in de tiebreak van de tweede set twee setpoints liggen, en daaropvolgend verkwistte Federer twee matchpoints. De wedstrijd eindigde door een dubbele fout van Haas in een anticlimax.

Federer, die zowel in 2003 en 2004 het toernooi won, komt in de finale uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Rus Safin en de Argentijn Canas.

PlayStation 3 goes linux?

De CEO van Sony, Ken Kutaragi, heeft in een interview gezegd dat er waarschijnlijk Linux zal worden geïnstalleerd op de harde schijf van de PlayStation 3. Ook zei hij dat de PlayStation 3 standaard niet met harde schijf wordt geleverd. Door het installeren van het besturingssysteem hoopt Sony de functionaliteit van het PlayStation merk te kunnen verbreden. Zo hoopt Sony dat de mensen meer in de PlayStation gaan zien dan een simpel spelstation.

'Akkoord G8 over kwijtschelding schulden'

De ministers van Financiën van de G8-landen, de groep van de zeven rijkste landen plus Rusland, hebben een akkoord bereikt over kwijtschelding van schulden van de achttien armste landen ter wereld. Huidig EU-voorzitter Juncker en de Britse minister Brown hebben dat verklaard.

De arme landen hebben schulden bij het monetaire fonds IMF, de Wereldbank en de Afrikaanse Ontwikkelingsbank. De achttien betrokken landen zijn Benin, Bolivia, Burkina Faso, Ethiopië, Ghana, Guyana, Honduras, Madagascar, Malawi, Mauritanië, Mozambique, Nicaragua, Niger, Rwanda, Senegal, Tanzania, Oeganda en Zambia. In totaal gaat het om zo'n 40 miljard dollar aan schulden.

De G8-landen vergaderen in Londen. De vergadering wordt gehouden ter voorbereiding van de G8-top in Schotland, die begin juli zal worden gehouden. De Britse regering had de kwestie op het programma gezet.

De voormalige president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela, riep de ministers vooraf op om alles in het werk te stellen om tot een overeenkomst te komen. "Ik hoop dat jullie dit weekeinde nog tot een werkelijk historisch akkoord voor een volledige kwijtschelding van de schulden komen", aldus Mandela.

Hiddink wijst aanbod Stuttgart af

Guus Hiddink heeft een aanbieding van VfB Stuttgart afgeslagen. De Nederlander kon bij Stuttgart de opvolger worden van de onlangs ontslagen Matthias Sammer, maar volgens het Oostenrijkse Kleine Zeitung weigerde Hiddink omdat hij komende zomer hoopt op het wereldkampioenschap voetbal actief te zijn.

De trainer en directeur van PSV en voormalig bondscoach van Oranje en Zuid - Korea wil volgend jaar in Duitsland weer bondscoach zijn van een WK-deelnemer. Hiddink heeft met PSV de afspraak dat hij met een land naar het WK mag als er zich een geïnteresseerde meldt.

Vrouwenestafette plaatst zich voor WK atletiek

Tijdens de Gouden Spike in Leiden heeft de Nederlandse damesestafetteploeg zich geplaatst voor het wereldkampioenschap atletiek.

Pascalle van Assendelft, Jacqueline Poelman, Annemarie Kramer en Judith Baarsen toonden met een tijd van 44,00 seconden vormbehoud. De prima prestatie was een opsteker voor het team, begin deze week werd namelijk duidelijk dat Joan van der Akker dit seizoen niet meer in actie kan komen wegens een botsplinter in haar voet. Maar Baarsen verving haar echter uitstekend.

'Spiderman' beklimt kantoortoren in Hongkong

R_Style had ons via de nieuws-submit te melden:

De Franse klimmer Alain Robert, die de bijnaam Spiderman draagt, heeft vandaag een 283 meter hoge wolkenkrabber in Hongkong met blote handen bedwongen. Na een uur klauteren wist de 42-jarige Spiderman, gekleed in slechts een rode broek, de bovenkant van het gebouw veilig te bereiken.

Terwijl een menigte toeschouwers beneden stond te kijken, wachtte de politie de Fransman boven op het gebouw op. Tijdens de klim op de 62 verdiepingen tellende kantoortoren Cheung Kong Centre, had Spiderman zelfs nog even tijd om zijn mobiele telefoon op te nemen. Boven aangekomen werd hij opgepakt, omdat hij geen toestemming had om de toren te beklimmen. Maar na een paspoortcontrole mocht de klimmer weer gaan.

Alain Robert is wereldwijd bekend om zijn klimpartijen op gebouwen zonder klimgereedschap. Zo bedwong hij onder meer al de Eiffeltoren, het Empire State Building, de Petronas Towers en de Taipei 101.


Spiderman tijdens een van zijn eerdere klauterpartijen

Stel vast voor mishandelen Marokkaans meisje

Icoon Een man en een vrouw uit Rotterdam zitten vast op verdenking van ernstige mishandeling van een 12-jarig Marokkaans meisje. Het stel had het kind vorig jaar zomer met vervalste papieren uit Marokko gehaald om haar hier te laten werken in de huishouding.

Advocaat Van der Kruis van de vrouwelijke verdachte zegt dat zijn cliënte de familie van het meisje kende. Volgens hem lag het initiatief om het meisje naar Nederland te laten overkomen in Marokko, omdat het daar niet ongewoon is meisjes als hulp in de huishouding te laten werken. In ruil voor de gratis hulp in de huishouding betaalde het stel de ziekenhuisopname van de biologische vader van het kind in Marokko.

De advocaat zegt dat het meisje in Nederland een opleiding zou krijgen. Dat is fout gegaan omdat het meisje, dat tegen haar zin uit haar natuurlijke omgeving was gehaald, zich recalcitrant gedroeg, waardoor het Rotterdamse stel 'zich geen raad wist'. Vanuit Marokko zou gezegd zijn dat men het kind dan maar moest straffen.

Scheermesjes
Dat straffen gebeurde volgens justitie door het kind regelmatig te slaan met een stok, het onderdompelen in een bak met ijsblokjes, krabben, bijten, het bewerken van de hand met scheermesjes, brandende voorwerpen tegen het lichaam houden tot aan het kaalscheren van het kind aan toe. De zaak kwam aan het licht toen het illegale meisje in februari wist te ontsnappen. Ze is inmiddels ondergebracht bij een pleeggezin.

De 30-jarige man en zijn 33-jarige vriendin moesten gisteren voor de rechter verschijnen. De zaak werd echter nog niet inhoudelijk behandeld. Wel werd duidelijk dat het stel ook verdacht wordt van xtc- en wapenbezit en het slaan van een dokters-assistente. Volgens de advocaat worden een aantal mishandelingen door zijn ciënte ontkent. Hij zegt dat het slachtoffer nog nader verhoord zal worden.

"Schumi maakt geen kans in Canada"

Giancarlo Fisichella is er van overtuigd dat Michael Schumacher zijn Canadese zegereeks morgen niet kan uitbreiden. De Duitser won de afgelopen drie races in Montreal, maar maakt volgens Fisichella morgen geen kans op een overwinning.

Fisichella komt tot zijn conclusie nadat hij een aantal ronden achter de Ferrari van Schumi heeft gereden. "Ik was per ronde een seconde sneller. Hij had moeite met de grip van zijn wagen, kon niet aggressief remmen en was niet snel genoeg in de bochten."

Schumacher zelf verklaarde dat ook hijzelf teleurgesteld is. "We moeten natuurlijk rekening houden met de hoeveelheid benzine waar iedereen de trainingen mee rijdt, maar het moge duidelijk zijn dat we meer hadden verwacht van de vrijdag." Schumacher was vijfde in de ochtendtraining, maar zakte tot een 16e plaats in de tweede vrije training.

Groepen jongeren raken slaags in Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuwsOp het Belgiëplein in Amsterdam-West zijn gisteravond twee groepen jongeren slaags geraakt. Hierbij raakten twee mensen gewond, drie werden er opgepakt wegens poging tot doodslag.

De confrontatie vond gisteravond rond 21.00 uur plaats. Tijdens de massale vechtpartij werd er ook gebruik gemaakt van messen. Tevens werd er een man door een auto overreden. Wat de aanleiding van de vechtpartij was, is niet bekend. Dit zal mogelijk onbekend blijven, aangezien alle verdachten een verklaring weigeren af te leggen Wel is duidelijk dat de twee groepen bekenden van elkaar waren. De twee gewonden konden na behandeling weer naar huis.

Van den Eede ook volgend seizoen bij NEC

Bart van den Eede zal ook aankomend seizoen op huurbasis voor NEC blijven spelen. De aanvaller werd het afgelopen half jaar ook al door NAC Breda aan de Nijmeegse club verhuurd. Zijn contract in Breda loopt nog tot de zomer van 2006.

In 2002 werd de Belgische spits door NAC overgenomen van FC Den Bosch, maar wist in Breda nooit echt door te breken. Bij NEC speelde hij het afgelopen seizoen twaalf competitiewedstrijden waarin hij vijf maal wist te scoren.

Daerden geen nieuwe trainer FC Den Bosch

FC Den Bosch moet verder zoeken naar een nieuwe trainer. Jos Daerden besloot niet op de aanbieding van de Brabantse club in te gaan, omdat Den Bosch hem niet kon garanderen dat het grootste deel van de selectie blijft.

"Als je vanaf het begin niet honderd procent op dezelfde golflengte zit, is het zinloos om eraan te beginnen. Ik heb ooit getekend bij Lierse. Wel, de inkt van mijn handtekening was nog niet droog of de uitverkoop startte. Dat wilde ik niet opnieuw", aldus Daerden.

Joost Volmer vertrekt sowieso bij Den Bosch, zijn contract loopt af en de verdediger vond de nieuwe aanbieding die hij kreeg van de club te laag. "Ik neem niet aan dat er nog een verhoogde aanbieding komt. Den Bosch is dus een gesloten boek voor mij. Jammer, want ik heb in de slotfase van de competitie mijn waarde kunnen tonen."

Weblog VKmag negeert klacht MDI

Weblog VK Magazine (voorheen VolkomenKut) ligt overhoop met het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). De webloggers weigeren een paar reacties te verwijderen die volgens het MDI in strijd zijn met de anti-discriminatiebepalingen uit het Wetboek van Strafrecht. Het gaat om reacties onder een bericht op VKmag over de SGP en ChristenUnie, die het programma 'God Bestaat niet' van Rob Muntz en Jan Paul van de Wint van de buis willen laten halen.

Zo is het MDI gevallen over een reactie van VKmag-user Herbie! (gepost op 08/06 om 07:18 PM) die schrijft: ''@ henry idd laten we dat christentuig op een kruis spijkeren en verbranden''. Bij zijn posting staat een kruis dat in brand is gestoken.

Volgens VKmag zijn er nog twee reacties die het MDI verwijderd wil zien: ''Het MDI verzoekt ons dan ook dringend om deze reacties te verwijderen''. De makers van het log zeggen voorlopig niet in te gaan op de eis van het MDI, omdat ze twijfelen aan de werkwijze van de bestrijders van discriminatie op internet. ''Regelmatig krijgen verschillende bevolkingsgroepen ervan langs in de reacties, maar daar horen wij helemaal niets van. Natuurlijk moderaten we zelf een hoop. Maar nu het Christelijk geloof ook in de reacties van VK onder de loep wordt genomen kregen wij binnen 18 uur een verzoek tot verwijdering binnen van het MDI. Meet het MDI niet een beetje heel erg veel met twee maten?'', vragen de makers van het weblog zich af.

Het MDI stelt meestal eerst de desbetreffende website op de hoogte wanneer men uitlatingen aantreft die volgens het MDI niet door de wettelijke beugel kunnen. Wanneer een website geen actie onderneemt schrijft het MDI de provider aan en doet in laatste instantie soms aangifte bij de politie.

Nonda naar AS Roma

AS Roma heeft Shabani Nonda voor drie jaar vastgelegd. De Congolees was einde contract bij AS Monaco.

Roma is ambitieus bezig de laatste weken. Na een teleurstellend seizoen willen de Romeinen met enkele aankopen weer meespelen om de titel. Nonda is 28 jaar en een snelle aanvaller. Bij Monaco speelde hij vorig seizoen heel weinig door knieproblemen. Daardoor werd hij ook afgekeurd door Juventus. Nonda scoorde liefst 120 goals in 242 wedstrijden op het hoogste niveau.

Na de aankopen van Taddei, Kuffour en de contractverlenging van Totti lijkt Roma weer op de weg terug na een kleurloos seizoen, waarin degradatie pas op twee speelronden voor het einde definitief werd ontlopen.

"Armstrong en Ullrich bijna klaar voor Tour"

Binnen minder dan een maand gaat in de Vendée de 92ste Ronde van Frankrijk van start dus proberen de topfavorieten hun vorm tijdig klaar te krijgen in de laatste voorbereidingskoersen.

Lance Armstrong, de winnaar van de voorbije 6 jaar is actief in de Dauphiné Liberé en gaf eerder deze week een persconferentie over zijn vormpeil waarbij hij zijn schrik uitdrukte voor de tijdritten in de Tour. De volgende dag werd hij evenwel 3de in de tijdrit op minder dan een halve minuut van voormalig wereldkampioen Santiago Botero. De dag nadien moest hij op de legendarische Mont Ventoux evenwel knap lastig door de aanvallen van de Belg Wim Van Nuffel en de Kazak Alexandre Vinokourov en moest hij de leiders watlaten wegrijden.

Ploegleider Johan Bruyneel maakt zich vandaag op een persconferentie voor het slotweekend van de Dauphiné weinig zorgen: "Lance weet dat de Ventoux zijn ding niet is, hij had er in het verleden ook al een paar moeilijke momenten. Maar de tijdrit en de klim van vrijdag waren twee goede tests. Lance is dicht bij zijn beste vorm." Lance zelf bevestigt dit: "Je ziet vaak renners sterk in de Dauphiné maar een maand later een stuk zwakker in de Tour. Ik heb geleerd niet ongeduldig te zijn."

Grote concurrent Jan Ullrich kiest dan weer traditioneel voor de Ronde van Zwitserland, een koers die hij vorig jaar nog won, als laatste voorbereiding op de Tour en is vol vertrouwen: "Ik ben ervan overtuigd dat ik beter ben dan op hetzelfde moment de vorige jaren. Ik ben sterk, nu moet ik die sterkte nog omzetten in snelheid. De bergritten in Zwitserland geven mij een kans om mijn klimvorm te testen. Ik wil vooraan rijden in minstens een of twee ritten, maar voor een herhaling van mijn overwinning hier vorig jaar ga ik niet, dit is zuiver voorbereiding op de Tour" aldus Ullrich.

De Dauphiné (met Armstrong) gaat dit weekend zijn slotweekend in met nog 2 zware bergritten en is op zaterdag live te volgen op het Franse "France 2" en zondag op "France 3". De Ronde Van Zwitserland gaat dit weekend van start en is dagelijks live te volgen op het Belgische "Eén".

'Wassenaarse jongen vermoord na drugsruzie'

Icoon misdaad nieuwsDe 16-jarige Micha die gisterochtend vermoord werd aangetroffen in een woning in zijn woonplaats Wassenaar is vermoord na een ruzie over een partij softdrugs. Dat zeggen jongeren uit de buurt. Belangrijkste verdachte is een man van 32 jaar, bewoner van het huis waar de vermoorde jongen werd aangetroffen. De man woonde daar samen met zijn moeder.

Justitie wilde niet ingaan op het gerucht. Evenmin werden er mededelingen gedaan over eventuele aanhoudingen. Volgens buurtjongeren had de 16-jarige Micha een flinke ruzie over een partij wiet die hij voor 2000 euro had moeten doorverkopen. Het conflict zou gisterochtend in het huis van de 32-jarige wietleverancier zijn beslecht. De jongen woonde zelf twee huizen verder in het rijtje van dertien woningen, pal langs de A44. Sinds hij vorig jaar zijn vmbo-diploma aan het plaatselijke Rijnlands Lyceum had gehaald ging hij niet meer naar school.

Wildcard Wimbledon voor Krajicek

Michaella Krajicek heeft de laatste wildcard voor het hoofdtoernooi van Wimbledon toegewezen gekregen.

Krajicek kon niet aan het kwalificatietoernooi voor Wimbledon meedoen, omdat ze in actie komt op het Ordina Open in Rosmalen, dat komende week van start gaat.

Naast het enkelspel, komt ze op Wimbledon ook in actie bij de mixed dubbels, waar ze een koppel vormt met haar halfbroer en voormalig Wimbledon-winnaar Richard Krajicek.

Hofstadgroep-verdachte ronselt in cel

Ismaïl A., één van de twee leden van de islamitische terreurcel die in november werd aangehouden tijdens de belegering van een woning in het Laakkwartier in Den Haag, is overgeplaatst naar een andere gevangenis wegens het werven voor de jihad. De 22-jarige A. probeerde andere gevangenen te ronselen voor de islamitische strijd tegen ongelovigen.

A. wordt door justitie gezien als prominent lid van de zogenoemde Hofstadgroep. Hij is overgeplaatst van Rotterdam naar het huis van bewaring in Nijmegen.

Tijdens een pro-formazitting in februari zei de advocaat van Ismaïl A., R. van der Horst, dat de verdenkingen van het OM tegen zijn cliënt, ''doorspekt zijn van xenofobie en angst voor de islam''. De film Submission van Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali noemde hij ''een walgelijk document dat zomaar op televisie mag worden vertoond'' en ook stelde hij dat Van Gogh met zijn uitlatingen Mohammed B. ''in het diepst van zijn ziel heeft gekrenkt''. A. was een huisvriend van B. Volgens de advocaat heeft het OM geen bewijs tegen zijn cliënt en was het ook niet A. die in het Laakkwartier de handgranaat naar de politie heeft gegooid. De rechtbank hoorde de bezwaren indertijd aan maar wees ze resoluut van de hand en verlengde het voorarrest.

Bilal L.
In juli dient een pro forma-zitting tegen Bilal L., die eerder al vastzat wegens het bedreigen van Tweede Kamerlid Geert Wilders. De 20-jarige L. werd in maart opnieuw opgepakt omdat óók hij in de gevangenis mensen ronselde voor de strijd die radicale moslimelementen voeren tegen het Westen.

Binnen 20 dagen duidelijkheid Kluivert

De transfer van Patrick Kluivert naar Valencia is voorlopig voor 20 dagen opgehouden. Vrijdagochtend kwam de Nederlandse aanvaller niet door de medische keuring , en de Spaanse club wil nu de tijd nemen om Kluivert uitgebreider te gaan onderzoeken. Kluivert tekende onlangs een driejarig contract bij Valencia.

Bij de keuring van de Nederlander ontdekte men een probleem met de linkerknie van de spits. "We willen absoluut zeker zijn dat Kluivert fit genoeg is om op het hoogste niveau te spelen. Pas dan gaat de zaak door," aldus sportdirecteur Javier Subirats van de Spaanse club.

De zaakwaarnemer van Kluivert, Paul Foortse, gaat er vanuit dat het allemaal wel goed komt. " Kluivert heeft onmiddellijk na het seizoen zijn knie laten schoonmaken. Die kleine ingreep is kennelijk te kort geleden voor Valencia om het gewricht goed te kunnen beoordelen. Vandaar de herkeuring."

Twee tbs'ers gevlucht tijdens proefverlof

Icoon misdaad nieuwsTwee tbs'ers die behandeld werden in een kliniek in het Overijsselse Balkbrug zijn eerder deze week niet teruggekeerd van een proefverlof. Inmiddels heeft één van de twee zich gisteravond wel weer gemeld. De mannen werden respectievelijk maandag en woensdag terugverwacht in de kliniek.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie staan de twee zaken los van elkaar. In totaal zijn er momenteel zes tbs'ers voortvluchtig, één minder dan begin dit jaar. De meesten ontsnapten zouden in het buitenland vertoeven, zo vermoedt Justitie. De laatste tijd zijn de regels rond proefverloven overigens aangescherpt, als reactie op een tbs'er die vorig jaar een meisje uit Eibergen ontvoerde en verkrachtte. Minister Donner gaf onder meer politie en justitie meer bevoegdheden om niet-teruggekeerde tbs'ers actief op te sporen.

Braamhaar toch in actie op WK

De Nederlandse arbiter Erik Braamhaar zal toch in actie komen op het WK voor spelers tot 20 jaar dat in ons land wordt gehouden.

Vanavond zal de scheidsrechter in actie komen tijdens de wedstrijd tussen Turkije en China. Eerder bleek dat de Nederlander alleen als vierde official zou gaan optreden tijdens het wereldkampioenschap. Braamhaar vervangt de geblesseerde Argentijn Horacio Elizonda.

Balkenende vanmiddag op EO-Jongerendag

Icoon Binnenlands nieuwsPremier Jan Peter Balkenende zal vandaag aanwezig zijn op de 31e EO-Jongerendag. De CDA'er zal daar met jongeren in discussie gaan over ontwikkelingen in de jongerencultuur. Tevens zal hij de EO-Ronduit Award uitreiken, een aanmoedigingsprijs voor jongeren die hun geloof op een bijzondere manier in de praktijk brengen.

Het jaarlijkse evenement, dat plaatsvindt in stadion Gelredome in Arnhem, is voor het eerst ook de hele dag rechtstreeks op televisie. Onder meer GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema, soap-acteur Winston Post en presentatrice Sandra Reemer zullen in de studio hun opwachting maken. In het stadion worden ongeveer 30.000 jongeren verwacht. Zij komen onder meer voor christelijke top-acts als Newsboys, Rachel Lampa en Paul Colman. Bert van Leeuwen, die het spektakel jarenlang presenteerde, is dit jaar opgevolgd door Frank van der Velde.

Newsboys
De Newsboys zorgen voor christelijke rock op de EO-Jongerendag

Verbrande vrouw in woning gevonden

scannerrob en LittleNurse hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn een woning in Kloosterzande (Zeeuws-Vlaanderen) heeft de politie het verbrande lijk van een 73-jarige vrouw aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat van een misdrijf geen sprake is. De politie vermoedt dat de kleding van de vrouw vlam heeft gevat tijdens het koken, en dat zij geen kans zag het vuur te doven.

De bejaarde vrouw was vermoedelijk al enkele dagen dood toen zij gevonden werd. Opvallend genoeg was de keuken van de woning slechts licht beschadigd. Waarschijnlijk is de beginnende brand door gebrek aan zuurstof uit zichzelf gedoofd.

[Upd] Nadal en Pierce niet naar Rosmalen

Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor het Ordina Open in Rosmalen, dat aankomende maandag van start gaat.

De winnaar van Roland Garros is oververmoeid na een lang, maar succesvol gravelseizoen. En met het oog op Wimbledon, dat een week later van start gaat, wil de Spanjaard geen risico nemen.

Inmiddels heeft de organisatie Mark Philippoussis aangetrokken als vervanger van Nadal. De Australiër maakte deze week, na een lange periode met blessures, zijn rentree bij het toernooi op Queens. Hij versloeg toen in de eerste ronde onze landgenoot Raemon Sluiter.

Update 10:45

Naast Nadal komt ook de Française Mary Pierce niet naar Rosmalen. De verliezend finaliste van Roland Garros heeft teveel last van een blessure aan haar linkerenkel.

'Lot vermiste Amerikaanse nog ongewis'

Volgens een woordvoerder van de Arubaanse regering is nog niet duidelijk wat er gebeurd is met de Amerikaanse scholiere die op het eiland vermist wordt. Hij spreekt hiermee tegen dat één van de verdachten bekend heeft de 18-jarige te hebben vermoord, zoals de Amerikaanse nieuwszenders CNN en Fox beweren.

Vijf verdachten zijn inmiddels opgepakt. Het gaat om een 17-jarige Nederlander, twee Surinaamse broers van 18 en 20 en twee hotelbewakers. Wie van hen de moord bekend zou hebben, melden de nieuwszenders niet.

De vermiste Natalee Holloway zou op de avond van haar verdwijning, twaalf dagen geleden, met de Nederlander en de Surinaamse broers naar het strand zijn gegaan. Natalee zou op de achterbank van een auto met de Nederlander gezoend hebben, terwijl de Surinamers naar het hotel van het meisje reden. Hier hebben zij Natalee afgezet, waarna zij benaderd werd door een beveilingsbeambte.

Het meisje was met haar middelbare school op Aruba om haar afstuderen te vieren. Niet alleen het eiland wordt uitgekamd, de zoektocht heeft zich uitgebreid naar Zuid-Amerika, aldus hoofdofficier van Justitie Karin Jansen.

--
Met dank aan macromarkt.nl en ikbenjoes voor het submitten.

Celta nog niet gepromoveerd

Celta de Vigo heeft vorige week ten onrechte de promotie gevierd naar de Primera Division.

De Spaanse ploeg uit de tweede divisie degradeerde vorig jaar en leek afgelopen weekend promotie naar het hoogste niveau veilig te hebben gesteld. Dit na een 3-1 overwinning op Xerxes.

Celta stelde echter een speler op die niet-speelgerechtigd was, waardoor de overwinning omgezet werd in een 0-3 nederlaag. Daardoor is de promotie ook van de baan. Dit kan dit weekend alsnog gebeuren als er thuis van Eibar wordt gewonnen.

De Haan : 'We waren moe'

Foppe de Haan was opgelucht en blij met de 2-1 overwinning van Oranje op Japan tijdens het WK onder de 20.

Over de eerste eerste helft was de bondscoach meer dan tevreden. Maar hij had ook een verklaring over de terugval van zijn ploeg in de tweede helft. "We waren moe."

"We begonnen fantastisch en maakten ook binnen twintig minuten via Afellay en Babel twee goede doelpunten. Vooral Owusu Abeyie was ongrijpbaar. Hij speelde bizar goed. We waren zoveel beter dan Japan. Dan moet je meer dan twee doelpunten maken."

"Na de hervatting speelden we slechter. Dat was volgens mij vooral te wijten aan vermoeidheid. Babel, Maduro en Vlaar zijn natuurlijk hele belangrijke spelers voor ons. Ze hebben tot donderdag echter bij de selectie van Basten gehoord. We zijn blij met de zege en zullen zorgen dat we woensdag tijdens de volgende wedstrijd tegen Australië weer helemaal fit aan de start verschijnen."

Delio Rossi nieuwe trainer Lazio Roma

Delio Rossi is de nieuwe trainer van Lazio Roma. De Italiaan volgt Papadopulo op.

De 44-jarige oefenmeester tekende een contract voor één seizoen bij de ‘biancocelesti’. Rossi was eerder coach bij Salernitana, Genoa, Lecce en Atalanta Bergamo. Bij die laatste club degradeerde Rossi vorig seizoen roemloos. Rossi volgt Papadopulo op, die tiende werd met Lazio in de Serie A.

Lazio had ook Paul Le Guen op het verlanglijstje staan. De succesvolle Fransman, die drie keer met Olympique Lyon de landstitel veroverde, bedankte echter vriendelijk voor de eer.

Angelina All Alone

Het enige aan Angelina Jolie dat nog meer besproken is dan haar schoonheid, is haar liefdesleven. Volgens aanhoudende geruchten zou ze het namelijk met Brad Pitt doen, haar tegenspeler in Mr. and Mrs Smith. Ze zou zelfs de reden zijn van de scheiding tussen Brad Pitt en Jennifer Aniston.
Angelina heeft altijd al een roerig liefdesleven gehad. Op haar 21e trouwt ze met 'Hackers' tegenspeler Johnny Miller, waarvan ze 3 jaar later alweer scheidt. In 2000 (Als ze 25 is) trouwt ze opnieuw, met Billy-Bob Thornton. Ook van Thornton scheidt ze na 3 jaar huwelijk. Sindsdien is ze aan veel mannen gelinked, waaronder haar ex-man Johnny Miller, en vele tegenspelers. De enige man in haar leven is momenteel alleen Maddox, haar geadopteerde Cambodjaanse zoon.
Ik zou zeggen, laat Angelina nog lekker even single mom blijven. Kunnen veel mannen nog lekker door blijven dromen en kan Maddox z'n mams nog even voor zichzelf houden. Want zeg nou zelf, jij zou d'r toch ook voor jezelf willen houden.
Door Together-Alone in de submit

FOK! downtime-wedstrijd prijswinnaars

Wie vorige week zaterdag FOK! bezocht heeft het waarschijnlijk gemerkt: Alicia en Dane waren druk aan het werk in opdracht van Breuls om de database van A naar B te migreren. Dus gaven we intussen wat prijzen weg zoals we dat op FOK! wel vaker doen!

We vroegen je daarom een leuke limerick te plaatsen over FOK!. Nou dat hebben we geweten! Honderden leuke inzendingen kwamen binnen, maar er kan er maar één de winnaar zijn.

Benieuwd of jij het bent? Klik dan hier

PvdA blijft zakken in peiling

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

In de meest recente peiling van het tv-programma NOVA en onderzoeksbureau Interview/NSS, de zogenaamde politieke barometer, is de PvdA bijna beland op het niveau wat ze nu in de Kamer aan zetelaantal hebben. Daarmee is de grote zetelwinst uit de peilingen van het afgelopen jaar, toen de partij op meer dan 50 zetels stond, bijna teniet gedaan. De PvdA komt nu uit op 43 zetels; één meer dan bij de verkiezingen van 2003.

De tegenstanders van de Europese Grondwet, SP, Wilders en ChristenUnie, gaan flink omhoog in de peiling. De partij van Marijnissen komt uit op 20 zetels, die van Rouvoet op 7 en Wilders op 6.

Regeringspartij CDA zakt verder weg en komt in de politieke barometer uit op 32 zetels, terwijl de christen-democraten er in de kamer 44 hebben. Peter R. de Vries tenslotte heeft op dit moment geen noemenswaardige aanhang meer over.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
10-06-2005
Peiling
27-05-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64420,63222,936
PvdA27,34227,64330,948
VVD17,928162415,023
SP6,3912,92010,516
LPF5,780,911,11
GroenLinks5,186,4106,811
D664,163,354,36
ChristenUnie2,134,772,13
SGP1,621,721,32
Groep Wilders---3,962,23
PRDV---0,301,21
Overige partijen0,901,701,70

Fix je kapotte PSP pixels met een video

Een aantal mensen met een PSP hebben problemen met dode en hangende pixels. De laatste zijn mogelijk op te lossen door het draaien van een epilepsie-opwekkend filmpje een tijd achter elkaar.

Door het snel afwisselen van kleuren schijnen de pixels die blijven hangen op één kleur (dus niet de dode die zwart blijven) weer te gaan werken. Op dit moment schijnt 60% van de mensen die dit geprobeerd hebben succes te hebben.

Je kan het filmpje vinden op PSP Vault.

Een quote van PSP Vault:

Several forums users have reported success with this video, though several have reported failures. You don't have much to lose, so just give it a shot and let us know your results.

King Tuur is Wereldkampioen Halo 2

De Nederlander 'King Tuur' is wereldkampioen Halo 2 geworden. In de finale versloeg hij de Japanner Aimitux met 14 - 2. De wedstrijden werden gespeeld in het Warlock level dat gratis te downloaden is via Xbox Live.

Verloop Halo 2 wereldkampioenschappen:

Finale elimination match 1

1. Aimitux | 0 loss
2. King Tuur | 0 loss
3. Pr0GamEr | 0 loss
4. ii CaBeL ii | 1 loss
5. ll Theos ll | 1 loss
6. l terry15 l 1 loss

Finale elimination match 2

1. Aimitux | 0 loss
2. King Tuur | 1 loss
3. Pr0GamEr | 1 loss

Finale

1. Aimitux | 1 loss
2. King Tuur | 1 loss

Namens FOK!games: Gefeliciteerd King Tuur

Tomas Ross schrijft thriller over Hirsi Ali

Icoon Algemeen nieuwsMisdaadschrijver Tomas Ross is bezig met een boek waarin een aanslag op politica Ayaan Hirsi Ali centraal zal staan. Het boek, dat waarschijnlijk 'De Hand van God' zal heten, is naar verwachting in het najaar klaar. Hirsi Ali komt verder niet handelend voor in het 'puur fictieve' boek, aldus Ross. Hij zegt het VVD-Kamerlid niet te laten sterven in het verhaal.

Ross schreef eerder onder meer 'De zesde mei' over de moord op Pim Fortuyn en het scenario van de film '06-05' van Theo van Gogh, dat deels gebaseerd is op 'De zesde mei'. Voor dit boek ontving Ross de Gouden Strop, een literaire prijs voor thrillers. Zijn nieuwe boek zal volgens de auteur iets weghebben van 'De dag van de Jakhals' van Frederick Forsyth, waarin een Britse huurmoordenaar wordt ingehuurd door een terreurorganisatie om de Franse president De Gaulle te vermoorden. "Bij mij zal de spanning gewekt moeten worden door het raadsel van de opdrachtgever. Het ligt voor de hand om dat de Jihad te laten zijn, maar dat zou ik wat te ééndimensionaal en voorspelbaar vinden", aldus Ross.

Ayaan Hirsi Ali wilde vooralsnog niet reageren op de plannen van Ross. De schrijver zegt dat hij bewust niet gesproken heeft het Kamerlid. "Ik zou me dan beperkt voelen", aldus Ross.

Tomas Ross
Tomas Ross

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #4
special
Random Pics van de Dag #742
special
AI Picture Gallery #3
special
Random Pics van de Dag #741
review
NBA 2K23
review
Potion Permit
©FOK.nl e.a.