Amsterdam Admirals winnen World Bowl

Icoon Sport nieuwsIn een zeer spannende wedstrijd hebben de Amsterdam Admirals in de LTU Arena in Dusseldorf voor het eerst in de historie de World Bowl American Football gewonnen door Berlin Thunder met 27-21 te verslaan. In de hoogste Europese competitie liet de Nederlandse club vijf Duitse teams achter zich.

De Admirals begonnen uitstekend aan de wedstrijd en liepen dan ook eenvoudig weg naar 17-0 door twee touchdown passes van MVP Kurt Kittner en een fieldgoal door Snyder, voordat Berlin er vlak voor halftime 17-7 van maakte. Na de pauze begonnen de spelers van de Amsterdam Admirals weer goed aan het derde kwart, want door een touchdown van Smith en een fieldgoal van wederom Snyder liep men uit naar 27-14, aangezien Flowers namens Berlin Thunder in de tussentijd een touchdown had gescoord.

Wie dacht dat de wedstrijd over was, kwam bedrogen uit. Thunder kwam terug tot 27-21 en vooral de laatste seconden van de wedstrijd waren bloedstollend spannend. Vijf seconden voor het einde was het uiteindelijk Admirals-speler Lejeune die in de Amsterdamse endzone de bal voor de grijpgrage handen van Berlin-speler Redd wegsloeg en daarmee de winst voor de Amsterdam Admirals veilig stelde.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!