Terreurverdachte in A'dam opgepakt

In Amsterdam is een 20-jarige man opgepakt die verdacht wordt van terroristische activiteiten. Hij zou onder meer militante moslims hebben geronseld. Ook vermoedt de politie dat de verdachte heeft geprobeerd om explosieven te kopen.

Bij de arrestatie van de man zijn een computer en MP3-bestanden in beslag genomen, zo meldt AT5. Er wordt nog onderzocht of de verdachte banden onderhouden heeft met de Hofstadgroep. De aanhouding van de verdachte geschiedde in samenwerking met de Nationale Recherche.

Update 21:08
De verdachte die nu is aangehouden is dezelfde man die onlangs werd veroordeeld voor het bedreigen van het Tweede Kamerlid Geert Wilders. Hij deed dat via internet, waar hij een onthoofdingsfilmpje verpreidde. De 20-jarige Bilal L. heeft daar enige tijd voor in de cel gezeten.

Het Openbaar Ministerie zegt dat de jongeman verdacht wordt personen benaderd te hebben voor springstoffen en deelname aan de gewapende strijd. Hij zou ook medegevangenen benaderd hebben tijdens zijn detentie. Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.