Kunstenaar maakt zeep van Berlusconi's vet

Icoon Weird nieuwsDe Italiaanse kunstenaar Gianni Motti exposeert op een tentoonstelling in het Zwitserse Basel met een stuk zeep. Niet echt bijzonder, zult u denken, echter Motti beweert dat de zeep gemaakt is van menselijk vet, afkomstig van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Volgens de 47-jarige Motti verkreeg hij het vet via een medewerker van een kliniek in Lugano, waar Berlusconi liposuctie en een face-lift onderging. "Het was een gumachtige massa en het stonk verschrikkelijk, als verrotte boter of oude olie", verklaarde de kunstenaar tegenover de media.

Motti noemde het werk 'Mani Pulite' (Schone Handen), hetgeen behalve een verwijzing naar Italiaanse maffia-structuren ook gezien mag worden als een persoonlijke visie op de politiek van de Italiaanse premier. "Ik kreeg het idee omdat zeep gewoonlijk wordt gemaakt van varkensvet, en ik me bedacht hoeveel meer passend het zou zijn als mensen hun handen wassen met een stukje Berlusconi", zegt Motti.

Lijkt je dat wel wat dan zul je daar flink voor moeten lappen. Het kunstwerk is te koop voor 10.000 Engelse pond, zo'n 15.000 euro.

Een stukje Berlusconi
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi