Stel vast voor mishandelen Marokkaans meisje

Icoon Een man en een vrouw uit Rotterdam zitten vast op verdenking van ernstige mishandeling van een 12-jarig Marokkaans meisje. Het stel had het kind vorig jaar zomer met vervalste papieren uit Marokko gehaald om haar hier te laten werken in de huishouding.

Advocaat Van der Kruis van de vrouwelijke verdachte zegt dat zijn cliënte de familie van het meisje kende. Volgens hem lag het initiatief om het meisje naar Nederland te laten overkomen in Marokko, omdat het daar niet ongewoon is meisjes als hulp in de huishouding te laten werken. In ruil voor de gratis hulp in de huishouding betaalde het stel de ziekenhuisopname van de biologische vader van het kind in Marokko.

De advocaat zegt dat het meisje in Nederland een opleiding zou krijgen. Dat is fout gegaan omdat het meisje, dat tegen haar zin uit haar natuurlijke omgeving was gehaald, zich recalcitrant gedroeg, waardoor het Rotterdamse stel 'zich geen raad wist'. Vanuit Marokko zou gezegd zijn dat men het kind dan maar moest straffen.

Scheermesjes
Dat straffen gebeurde volgens justitie door het kind regelmatig te slaan met een stok, het onderdompelen in een bak met ijsblokjes, krabben, bijten, het bewerken van de hand met scheermesjes, brandende voorwerpen tegen het lichaam houden tot aan het kaalscheren van het kind aan toe. De zaak kwam aan het licht toen het illegale meisje in februari wist te ontsnappen. Ze is inmiddels ondergebracht bij een pleeggezin.

De 30-jarige man en zijn 33-jarige vriendin moesten gisteren voor de rechter verschijnen. De zaak werd echter nog niet inhoudelijk behandeld. Wel werd duidelijk dat het stel ook verdacht wordt van xtc- en wapenbezit en het slaan van een dokters-assistente. Volgens de advocaat worden een aantal mishandelingen door zijn ciënte ontkent. Hij zegt dat het slachtoffer nog nader verhoord zal worden.